Hazine Ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan

Hazine Ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan

Son dakika Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hazine Ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hazine ve maliye bakanı lütfi elvan gelişmeleri de dahil olmak üzere 214 hazine ve maliye bakanı lütfi elvan haberi bulunmuştur. Tüm hazine ve maliye bakanı lütfi elvan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan CNN Türk'te: 2 yılda enflasyon tek haneye iner
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan CNN Türk'te: 2 yılda enflasyon tek haneye iner AK Partili Lütfi Elvan, CNN Türk ekranlarında Dicle Canova'ya ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Elvan "Petrol ve doğal gazda düşüş oldu, enflasyona yönelik tedbirler alınıyor, alınmaya devam edecek. Orta vadede 2 yılda enflasyonun tek haneye inmesi hedefimiz. AK Parti hükümetleri enflasyonla mücadelede oldukça deneyime sahip. Büyümeyi sağlarken enflasyonu düşürebilme becerisini ortaya koyduk" dedi.
25.04.2023 Gündem
Dolar ve faizde yeni dönem! Flaş hamle, Ankara kulislerinde bu konuşuluyor...
Dolar ve faizde yeni dönem! Flaş hamle, Ankara kulislerinde bu konuşuluyor... Dolar ile ilgili son dakika açıklaması! Hükümetin dolar ile ilgili planı belli oldu! Ankara kulisleri bunu konuşuyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın düşük faiz temelli "yeni ekonomi modeli"ne geçildiğini açıklamasının ardından önceki gece Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yapılan görev değişikliği, AK Parti kulislerini hareketlendirdi. Kulislerde yeni dönem için, “Çin, uzak bir üretim merkezi; Avrupa ise uluslararası bir pazar. Biz Türkiye olarak ucuza üretip, bunu Avrupa’ya satarak dolar girdisi sağlayabiliriz' Bu yeni dönem çok esaslı bir değişikliği içeriyor; dolayısıyla bunun için bir geçiş dönemi yaşanacak. İşadamları ve yatırımcılar bu yeni duruma göre konumunu alacak. Bizim için önemli olan dolardaki stabilite. Oynak kur bittiği an Türkiye’de yatırımlar çok hızlı artacak. Doların ne kadar olduğu değil ne kadar stabil olduğu önemli” değerlendirmesi yapılıyor.
3.12.2021 Ekonomi
Asgari ücrette artış ne kadar olacak? 2022 Asgari ücrete zam ne kadar olur?
Asgari ücrette artış ne kadar olacak? 2022 Asgari ücrete zam ne kadar olur? Yaklaşık 8 milyonu ilgilendiriyor. 2022'de geçerli olacak asgari ücrette ilk toplantı bugün. Çalışanların gözü kulağı ilk ilk toplantıdan sonra yapılacak açıklamalara çevrilirken hükümet, işçi ve işveren temsilcilerinin masadan nasıl kalkacağı merakla bekleniyor. Katıldığı televizyon programında katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret artışı ile açıklamalarda bulundu. Peki, Asgari ücrette artış ne kadar olacak? 2022 Asgari ücrete zam ne kadar olur? 2022 Asgari ücrete zam oranı kaç olur? Asgari ücrette ilk teklif ne olur? İşte Asgari ücret zammı ile ilgili tüm detaylar…
Samsung ve Volkswagen anlaştı! Çip krizini ortaklıkla aşacaklar
Samsung ve Volkswagen anlaştı! Çip krizini ortaklıkla aşacaklar Tüm dünyada çip krizi devam ederken teknoloji ve otomotiv devleri anlaştı. Samsung ve Volkswagen arasında çip anlaşması yapıldı.
30.11.2021 Dünya
Türkiye OECD ikincisi oldu! Dengeler değişiyor...
Türkiye OECD ikincisi oldu! Dengeler değişiyor... Son dakika haberi... 2021 yılı üçüncü çeyrek büyüme verilerine göre Türkiye ekonomisi yüzde 7,4 büyüme gösterdi. Açıklanan veriler sonrası Türkiye, OECD ülkeleri arasında en çok büyüyen ikinci ülke konumunda yer aldı. Goldman Sachs, Türkiye'nin 2021 için büyüme beklentisini yüzde 9,5'ten yüzde 10,5'e çıkardı. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, “Vatandaşlarımız müsterih olsun, herkesin büyümeden en iyi şekilde faydalanması temel önceliğimizdir" ifadelerine yer verdi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş ise “Büyümemizin yüzde 92’si ihracat katkısıyla gerçekleşti. İhracat, büyümemizin itici gücü olmaya devam edecek" açıklamasında bulundu.
30.11.2021 Ekonomi
Kredilerle ilgili son dakika açıklaması! Paralar iade ediliyor! Milyonları kapsıyor
Kredilerle ilgili son dakika açıklaması! Paralar iade ediliyor! Milyonları kapsıyor Banka kredileriyle ilgili flaş karar. Paralar tüketiciye iade edilecek. Bankalar kredi faizlerini düşürmelerine karşın bu açığı kapatmak için konut kredilerinde konut, ihtiyaç kredisinde hayat, taşıt kredisinde de kasko sigortasını zorunlu yaptırıyor. Tüketicinin Korunması Kanunu'nda yer alan "Bir hizmet alınırken başka bir mal ve hizmetin satın alınması şartına bağlanamaz" hükmü ile tüketicinin talebi olmadan krediyle ilgili sigorta yaptırılamayacağı vurgulanıyor. Hayat sigortası adı altında yapılan tahsilatların iadesi konusunda vatandaşların cayma ve sigortadan ayrılma hakları bulunuyor. Süreci içinde başvuran hiçbir kesintiye uğramadan parasını geri alabiliyor.
30.11.2021 Ekonomi
Abu Dabi Prensi El Nahyan Ankara'da! Anlaşmalar imzalandı: BAE'den Türkiye'ye yatırım kararı...
Abu Dabi Prensi El Nahyan Ankara'da! Anlaşmalar imzalandı: BAE'den Türkiye'ye yatırım kararı... Cumhurbaşkanı Erdoğan - BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed arasındaki görüşme sona erdi. İki ülke arasında doğrudan yatırımları kapsayan anlaşmalar imzalandı. Abu Dabi Kalkınma Holdingi (ADQ) Yönetim Kurulu Başkanı Mohamed Hasan Al Suwaidi yaptığı açıklamada, "Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye’ye yatırım yapmak üzere, 10 milyar dolarlık bir fon ayırmıştır." açıklamasında bulundu. Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, aralık ayında Abu Dabi'ye bir ziyaret gerçekleştirecek.
24.11.2021 Siyaset
Asgari ücret görüşmeleri ne zaman başlayacak? Asgari ücret ne kadar olacak? İşveren, işçi ve hükümetin  asgari ücret teklifi ne?
Asgari ücret görüşmeleri ne zaman başlayacak? Asgari ücret ne kadar olacak? İşveren, işçi ve hükümetin asgari ücret teklifi ne? Yeni yıla kısa bir süre kala milyonların gözü kulağı 2022 asgari ücret zammına çevrildi. 8 milyon kişinin maaşını etkileyecek asgari ücret zammı pazarlıkları aralık ayında başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da asgari ücreti belirlemede tıpkı memur zamlarında olduğu gibi enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı göstereceklerini ve dar gelirlerinin üzerindeki yükü hafifleteceklerini dikkat çekti. Görüşmeler öncesinde, işçi konfederasyonları ortak tutum belirlemek amacıyla bir araya geldi. Hem hükümet hem de işçi ve işveren tarafında asgari ücret ile ilgili tutumun ne olacağı ise merak konusu. Peki, Asgari ücret görüşmeleri ne zaman başlayacak? Asgari ücret ne kadar olacak? İşveren, işçi ve hükümetin asgari ücret teklifi ne? İşte tüm detayları ile asgari ücret zammı beklentileri...
22.11.2021 Çalışma Hayatı
Sezai Karakoç hayatını kaybetti
Sezai Karakoç hayatını kaybetti Son dakika haberi... Diriliş düşüncesinin mimarı, şair ve mütefekkir Sezai Karakoç 88 yaşında hayatını kaybetti.
16.11.2021 Gündem
Faiz indirimi ile ilgili flaş açıklama! İş Bankası duyurdu
Faiz indirimi ile ilgili flaş açıklama! İş Bankası duyurdu Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi faiz indirimi ile ilgili çok önemli bir açıklama geldi. İş Bankası tarafından yapılan açıklamada faizlerin mutlaka indirilmesi gerektiği vurgulandı. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nde konuşan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, “Faiz ve kur konusunda eğer sonuç almak istiyorsak enflasyondaki beklentileri iyileştirmek ve enflasyondaki beklentilere paralel olarak faiz indirimlerine devam etmemiz gerekiyor. Faizler kesinlikle inmelidir ama mutlaka ve mutlaka enflasyon ve enflasyon beklentilerine paralel olarak inmelidir. Enflasyonun yüksek olduğu bir yerde faizlerin tek başına iniyor olması bizi arzu ettiğimiz noktaya götürmez” dedi.  
16.11.2021 Ekonomi
Bakan Elvan'dan döviz kuru açıklaması: ‘İstikrara kavuşacak’
Bakan Elvan'dan döviz kuru açıklaması: ‘İstikrara kavuşacak’ Son dakika haberi... Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. "Enflasyonda maalesef arzuladığımız seviyede değiliz” diyen Bakan Elvan, “Hedeflediğimiz büyümenin ön koşulu fiyat istikrarından geçiyor. Enflasyonla mücadele kararlılığımızı çok net bir şekilde gösteriyor, iç talep gelişmelerini çok yakından takip ediyor, gerektiğinde makro ihtiyati tedbirleri gecikmeden alıyoruz. Enflasyonla mücadelede kararlı olduğumuz sürece döviz kuru istikrara kavuşacak, ülke risk primi düşecektir" ifadelerini kullandı.
16.11.2021 Ekonomi
Kamuda yeni dönem! Zorunlu oluyor, artık...
Kamuda yeni dönem! Zorunlu oluyor, artık... Kamuda bir dönem sona eriyor. Zorunlu hale getiriliyor. Kamu ihalelerinin elektronik ortamda yapılması zorunlu hâle geliyor.
14.11.2021 Ekonomi
Bakan Elvan'dan büyüme ve döviz kuru açıklaması!
Bakan Elvan'dan büyüme ve döviz kuru açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, yaptığı açıklamada "2021 yılında büyümenin dengeli bir görünüm ile yüzde 9’un üzerinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Büyümenin en az yüzde 65’i yatırımlar ve net dış taleple desteklenecek. Hükümetimizin ihracatı desteklemek amacıyla yüksek döviz kuru hedeflediğine yönelik iddialar doğru değil" ifadelerini kullandı.
12.11.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Hazırlıklara başlıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Hazırlıklara başlıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EPDK Hizmet Binası ve Yapımı Tamamlanan Enerji Santrallerinin Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Akkuyu Santrali'nin ardından süratle 2. hatta 3. nükleer güç santralimiz için hazırlıklara başlayacağız." dedi.
9.11.2021 Siyaset
TOGG'da son durum ne? TOGG fiyatı belli oldu mu? TOGG fiyatı ile ilgili dikkat çeken detay!
TOGG'da son durum ne? TOGG fiyatı belli oldu mu? TOGG fiyatı ile ilgili dikkat çeken detay! Yerli ve elektrilli otomobil TOGG pek çok kişinin gündeminde. TOGG'un Gemlik'tei fabrikasında inşaat devam ederken TOGG’un Bilişim Vadisi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 1 milyon 200 bin metrekarelik bir alana yayılan tesiste batarya üretiminin yapılacağı fabrika da yer alacak. TOGG fabrikasının ne zaman tamamlanacağı ve üretime başlayacağı tarih ve TOGG fiyatı ile ilgili gelişmeler merak ediliyor. Peki, TOGG'da son durum ne? TOGG fiyatı belli oldu mu? TOGG fabrikası nerede, üretiTOGG fabrikasının ne zaman tamamlanacağı ve üretime başlayacağı tarih ve TOGG fiyatı ile ilgili gelişmeler merak ediliyor. Peki, TOGG'da son durum ne? TOGG fiyatı belli oldu mu? m ne zaman başlayacak? İşte tüm detaylar...
9.11.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, EBRD Başkanı Renaud-Basso'yu kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, EBRD Başkanı Renaud-Basso'yu kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso'yu kabul etti.
8.11.2021 Siyaset
Türkiye’den dünyanın lojistik dengesini bozan dev hamle! Çin, Azerbaycan, İngiltere...
Türkiye’den dünyanın lojistik dengesini bozan dev hamle! Çin, Azerbaycan, İngiltere... Türkiye'nin stratejik adımları dünyanın lojistik dengesini bozdu. Türkiye son dönemde ihracat yönlü büyüme stratejisi doğrultusunda adımlar atıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demir Yolu Hattı ve Demir İpek Yolu olarak bilinen Orta Koridor’un önemine dikkat çekerek, “Bu koridor, Bakü-Tiflis-Kars hattının yapılması, Marmaray’ın yapılması hakikaten dünyadaki lojistik hareketleri ve lojistik dengeleri bozdu” dedi.
5.11.2021 Ekonomi
Altun'dan 'Lütfi Elvan görevinin başındadır' mesajı
Altun'dan 'Lütfi Elvan görevinin başındadır' mesajı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın görevinin başında olduğunu bildirdi.
5.11.2021 Gündem
Asgari ücrete 850 lira zam... İlk rakamlar ortaya çıktı! 2022 yılında asgari ücret...
Asgari ücrete 850 lira zam... İlk rakamlar ortaya çıktı! 2022 yılında asgari ücret... 2022 yılı asgari ücretle ilgili son dakika açıklaması! 850 lira zam yapılabilir. İlk rakamlar ortaya çıktı. 2022 yılı için asgari ücretle ilgili 3 farklı senaryo gündeme geldi. Milyonlarca çalışanın gözü yakın bir zamanda başlaması öngörülen asgari ücret görüşmelerine çevrildi. Geçen yıl asgari ücret yüzde 21'lik artışla 500 lira olarak belirlenmişti, gelecek yıl yapılacak zam oranı merak ediliyor. Enflasyon ve refah payı üzerinden yapılan hesaplamaların yanı sıra asgari ücretten alınan vergilere ilişkin düzenlemenin de olası senaryolara dahil olması ile 2022 yılı asgari ücrete büyük zam gelmesi bekleniyor. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin de asgari ücrete ilişkin son dakika açıklamasında bulunarak, "Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiği düşüncesiyle hareket ediyoruz." dedi.
5.11.2021 Çalışma Hayatı
Terör örgütlerine destek veren 3 kuruluşun mal varlıkları donduruldu
Terör örgütlerine destek veren 3 kuruluşun mal varlıkları donduruldu Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, terör örgütü PKK/KCK, El Kaide, El Nusra ve DEAŞ'e maddi destek veren 10 kişi ve 3 kuruluşun Türkiye'deki mal varlıkları donduruldu.
4.11.2021 Gündem
Asgari ücretle ilgili son dakika gelişmesi! Bakan resmen açıkladı
Asgari ücretle ilgili son dakika gelişmesi! Bakan resmen açıkladı Asgari ücretle ilgili son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca çalışan merakla bekliyordu. Canlı yayında duyurdu. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en hassas olduğu hususlardan birisinin "vatandaşların enflasyona ezdirilmemesi" olduğunu belirterek, "İlgili bakanlıklarımızla güçlü bir iş birliği içinde çalışıyoruz, asgari ücret başta olmak üzere bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğiz." dedi.
4.11.2021 Ekonomi
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması!
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, A Para'nın düzenlediği Türkiye 2023 Zirvesi ve Para Sohbetleri'nde doğal gazın dörtte bir fiyata verdiklerini belirtirken devletin 125 milyar dolarlık kamu gelirinden vazgeçtiğini anlattı.
4.11.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nin ardından yurda  döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nin ardından yurda döndü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi kapsamındaki temaslarını tamamlayarak yurda döndü.
31.10.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi kapsamında, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i kabul etti.
31.10.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya Başbakanı Draghi'yi kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan İtalya Başbakanı Draghi'yi kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi temasları kapsamında, İtalya Başbakanı Mario Draghi'yi kabul etti.
30.10.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Hazine Ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hazine ve maliye bakanı lütfi elvan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.