Hayvan Pazarı

Hayvan Pazarı

Son dakika hayvan pazarı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hayvan pazarı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hayvan pazarı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hayvan Pazarı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hayvan pazarı gelişmeleri de dahil olmak üzere 183 hayvan pazarı haberi bulunmuştur. Tüm hayvan pazarı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kozan canlı hayvan pazarının yapımı devam ediyor! Çevre ilçelerde faydalanacak
Kozan canlı hayvan pazarının yapımı devam ediyor! Çevre ilçelerde faydalanacak Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi çerçevesinde yapımı devam eden Kozan Canlı Hayvan Pazarı’nda incelemede bulundu. Kökçüoğlu, projenin yapımı tamamlandığında Kozan’ın ve çevre ilçelerin faydalanacağı modern bir hayvan pazar yeri olacağını ifade etti.
23.02.2024 Adana
İzmir’de feci kaza! İki kişi hayatını kaybetti
İzmir’de feci kaza! İki kişi hayatını kaybetti İzmir’in Tire ilçesinde bir otomobilin şarampole uçması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti. Aracın bagajında bulunan 2 keçi ise kazadan sağ olarak kurtuldu.
19.08.2023 Yaşam
Hasat ettiği arpayı satışa götürürken kazada öldü! Kahreden olay
Hasat ettiği arpayı satışa götürürken kazada öldü! Kahreden olay Çankırı'da devrilen arpa yüklü traktörün altında kalan sürücü Kadir Çarkçeviren (63), hayatını kaybetti.
7.08.2023 Yaşam
Bursa’da hayvan pazarında şap karantinası
Bursa’da hayvan pazarında şap karantinası Bursa'da İnegöl Belediyesi Hayvan Pazarı, büyükbaş kurbanlıklarda görülen şap hastalığı nedeniyle karantinaya alındı. Pazar, hayvan giriş çıkışlarına kapatıldı.
13.06.2023 Yaşam
Kurbanlık alımlarında keneye dikkat! 'Mutlaka kontrol edilmeli'
Kurbanlık alımlarında keneye dikkat! 'Mutlaka kontrol edilmeli' Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Veteriner Hekim Yunus Koç kenelerin hayvanlar üzerinde taşındığını belirterek kurbanlık alım satımlarında dikkat edilmesi gerekenlere değindi.
7.06.2023 Yaşam
Avrupa’nın en büyük canlı hayvan pazarı şap hastalığı nedeniyle kapatıldı
Avrupa’nın en büyük canlı hayvan pazarı şap hastalığı nedeniyle kapatıldı Erzurum’da Avrupa’nın en büyük hayvan pazarı olan Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı SAT-2 tipi şap virüsü nedeniyle kapatıldı. Diğer illere yapılacak olan hayvan sevkiyatları da virüs nedeniyle durduruldu.
9.03.2023 Gündem
Şap tehdidi Türkiye’nin en büyük hayvan pazarında yoğunluğu artırdı
Şap tehdidi Türkiye’nin en büyük hayvan pazarında yoğunluğu artırdı Türkiye’nin en büyük hayvan pazarı olma özelliğini taşıyan Sivas’ın Şarkışla ilçesindeki ‘Hayvan Pazarı’nda birçok ilde görülen şap hastalığı nedeniyle yoğunluk yaşandı.
4.03.2023 Gündem
Van'da hayvan pazarı şap hastalığı nedeniyle 15 günlüğüne kapatıldı
Van'da hayvan pazarı şap hastalığı nedeniyle 15 günlüğüne kapatıldı Van'ın Gürpınar ilçesinde 2 mahallede tespit edilen şap hastalığı nedeniyle kent merkezindeki hayvan pazarı 15 günlüğüne kapatıldı, bölgedeki 50 bin hayvan da ekipler tarafından aşılandı.
16.08.2022 Gündem
Bursa'da alarm verildi! 1 ilde hayvan giriş çıkışları yasaklandı
Bursa'da alarm verildi! 1 ilde hayvan giriş çıkışları yasaklandı Bursa’nın Yenişehir ilçesinde bulunan hayvan pazarı, küçükbaş hayvanlarda görülen şap ve çiçek hastalığından dolayı kapatıldı.
2.08.2022 Gündem
Koronavirüs salgını geri döndü! Wuhan’da karantina yeniden devrede
Koronavirüs salgını geri döndü! Wuhan’da karantina yeniden devrede Koronavirüs salgınının ilk görüldüğü yer olan Çin’in Wuhan kendi dünyada en uzun süre karantina uygulanan yer olmuştu. Pandeminin üzerinden iki yıldan fazla geçtikten sonra, dünya yavaş yavaş salgının etkilerini unutmaya başlamışken Wuhan’dan gelen iki ayrı haber dünyayı bir kez daha alarma geçirdi.
28.07.2022 Dünya
Kurbanlıklarla ilgili '6 aylık sınır' uyarısı: Kesilecek hayvanların...
Kurbanlıklarla ilgili '6 aylık sınır' uyarısı: Kesilecek hayvanların... Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Azman, küçükbaşların kesilmesinde 6 aylık sınır bulunduğunu hatırlatarak, "Sürülerin devamı için mümkün olduğunca dişi kesilmemesi gerekiyor. Kesilecek hayvanların çok genç olmamaları tercih edilmeli" dedi.
2.07.2022 Gündem
Kurbanlıkların İstanbul’a girişi başladı
Kurbanlıkların İstanbul’a girişi başladı Kurban Bayramına sayılı günler kala kurban satış ve kesim merkezlerinde de hareketlilik başladı. Sultanbeyli Belediyesi tarafından bu sene de oluşturulan kurban satış ve kesim merkezine ilk kurbanlıklar giriş yaptı. Kurbanlıkların merkeze girmesiyle birlikte ilk satışlar da gerçekleşmeye başladı.
24.06.2022 Yaşam
Kurbanlıklar ne zaman gelecek 2022, Kurban pazarları ne zaman kurulacak?
Kurbanlıklar ne zaman gelecek 2022, Kurban pazarları ne zaman kurulacak? Kurban pazarları ne zaman kurulacak, kurbanlıklar ne zaman açılacak 2022? Kurban Bayramı’na sayılı gün kala kurban ibadetini yapacaklar kurbanlıkların geleceği günü sorguluyor.
21.06.2022 Gündem
Bakan Kurum: 2023 yılı hizmetlerimizi taçlandıracağımız yeni bir zafer yılı olacak
Bakan Kurum: 2023 yılı hizmetlerimizi taçlandıracağımız yeni bir zafer yılı olacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Atacağımız adımlarla, yapacağımız çalışmalarla 2023 yılı hizmetlerimizi taçlandıracağımız yeni bir zafer yılı olacak” dedi.
27.11.2021 Ekonomi
Mavi dil alarmı! 8 köy karantinaya alındı...
Mavi dil alarmı! 8 köy karantinaya alındı... Koronavirüs salgını ve varyantlarıyla mücadele sürerken, Edirne’den korkutan bir haber geldi. Küçük baş ve büyük baş hayvanlarda görülen ‘mavi dil’ hastalığı nedeniyle 8 köyde hastalığın yayılmasını önlemek için karantina uygulandı.
24.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan camlı yayında duyurdu: İlk kabine toplantısında da bunu teminat altına alacağız.
Cumhurbaşkanı Erdoğan camlı yayında duyurdu: İlk kabine toplantısında da bunu teminat altına alacağız. Erzurum Şehir Hastanesi, İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası, canlı hayvan pazarı ile yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Yüzde 63 gibi Türkiye ortalamasının çok üstünde rekor bir oyla Dadaşlar bize verdikleri sözü yerine getirdi. Erzurum'a eli boş gelmedik. Bugün gerçekleştireceğimiz toplu açılış töreninde 9.5 milyar lirayı bulan projeleri Erzurum'un istifadesine sunacağız." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de sele maruz kalan alanların Afet Bölgesi ilan edileceğini duyurdu...
17.07.2021 Siyaset
2021 büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar? Kurbanlık fiyatları belli oldu mu?
2021 büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar? Kurbanlık fiyatları belli oldu mu? 2021 büyükbaş ve küçük kurbanlık fiyatları ne kadar, kurbanlık fiyatları belli oldu mu? Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, ülkede yeteri kadar kurbanlık hayvan bulunduğunu belirterek, "Kurban olabilecek büyükbaş hayvanların fiyatı yaklaşık 10 bin liradan başlıyor, büyükbaşın canlı kilogram fiyatı ise bölgelere göre 28 ila 30 lira arasında değişiyor." ifadelerine yer verdi.
3.07.2021 Gündem
Kayıp atlar skandalında flaş gelişme! Bildirimde bulunan müdüre soruşturma...
Kayıp atlar skandalında flaş gelişme! Bildirimde bulunan müdüre soruşturma... Son dakika haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), Hatay'ın Dörtyol Belediyesi’ne hibe ettiği 99 atın nerede olduğuna ilişkin belirsizlik devam ederken, iddialarla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Atlara ilişkin bildirimde bulunan Veteriner İşleri Müdürü Yıldıray Yıldız hakkında, olayda ihmali olduğu gerekçesiyle belediye tarafından idari soruşturma başlatıldı.
1.05.2021 Gündem
Kayıp atlar için flaş iddia! Bir bölümü Irak'a satıldı, bazıları da kesildi...
Kayıp atlar için flaş iddia! Bir bölümü Irak'a satıldı, bazıları da kesildi... Gelen son dakika haberine göre; İBB’nin Hatay Dörtyol Belediyesi’ne hibe ettiği 100 atın kaybolmasıyla ilgili olarak, 80 at tanesi 2 bin dolara Irak’a satıldı, kalan atların bir kısmı başka şehirlere gitti, yaşlı ve iş göremeyenler kesilip kıyma-kuşbaşı oldu iddiası gündeme geldi.
23.04.2021 Gündem
Tüberküloz hastalığı nedir? Hayvanlarda tüberküloz (verem) hastalığı nedir? Hayvanlardan insanlara bulaşır mı, tüberküloz hastalığı nasıl bulaşır?
Tüberküloz hastalığı nedir? Hayvanlarda tüberküloz (verem) hastalığı nedir? Hayvanlardan insanlara bulaşır mı, tüberküloz hastalığı nasıl bulaşır? Malatya'da, Yaşar Pekşen isimli vatandaş, kestiği kurbanlık hayvanın iç organlarından şüphelenince Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerine haber verdi. "Sabah kurbanı kestik, akciğerinde değişik bir şeyler çıktı" diyen Pekşen, hayvanda tüberküloz hastalığı tespit edildiğini öğrendi. Peki, Tüberküloz hastalığı nedir? Hayvanlarda tüberküloz (verem) hastalığı nedir? Hayvanlardan insanlara bulaşır mı? Tüberküloz hastalığı nasıl bulaşır? Tüberküloz hastalığı belirtileri…
1.08.2020 Gündem
Malatya'da kesilen büyükbaş, tüberkülozlu çıktı
Malatya'da kesilen büyükbaş, tüberkülozlu çıktı Malatya'nın Battalgazi ilçesinde, kestiği büyükbaş hayvanın iç organlarından şüphelenip, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerine haber veren Yaşar Pekşen, hayvanda 'tüberküloz' hastalığı olduğunu öğrenince şoke oldu.
31.07.2020 Gündem
Kurbanlık fiyatları (Küçükbaş - Büyükbaş) ne kadar? Kurbanlık fiyatları belli oldu mu?
Kurbanlık fiyatları (Küçükbaş - Büyükbaş) ne kadar? Kurbanlık fiyatları belli oldu mu? Kurban Bayramına 2 aydan az bir süre olmasına rağmen, telaşı ise şimdiden başladı. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık fiyatları ve kurban hazırlıkları ile ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Bazı illerde Kurban pazarları kurulmaya başlandı ve kurbanlık fiyatları da belli olmaya başladı. Hem küçükbaş hem de büyükbaş kurban fiyatları da yavaş yavaş netleşiyor. Geçen yıl pazarda küçükbaş (koyun, koç, keçi) 1000-1500 lira, büyükbaş da (dana, boğa) 8 bin 500-13 bin 500 gibi fiyatlarla satılırken bu yıl hem büyükbaş hem de küçükbaş kurbanlık fiyatlarında artış bekleniyor. Peki, 2020 kurbanlık fiyatları ne kadar oldu? Kurbanlık küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu mu? Canlı hayvan kilo fiyatı ne kadar oldu? İşte küçükbaş ve büyükbaş canlı kurbanlık kilo fiyatları...
20.06.2020 Gündem
Flaş corona virüs açıklaması: Dünya genelinde yasaklanmalı
Flaş corona virüs açıklaması: Dünya genelinde yasaklanmalı Birleşmiş Milletler (BM) Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi Başkanı Elizabeth Maruma Mrema, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının ilk çıktığı yer olarak tahmin edilen vahşi hayvan pazarlarının dünya genelinde yasaklanması çağrısında bulundu.
6.04.2020 Corona Virüsü
Şarbon hastalığı nedir? Şarbon hastalığı insandan insana geçer mi, hangi hayvanda görülür?
Şarbon hastalığı nedir? Şarbon hastalığı insandan insana geçer mi, hangi hayvanda görülür? Yenişehir’de mezbahada kesilen büyükbaş danada şarbon hastalığı tespit edildi. Bunun üzerine mezbaha ve hayvan pazarı en az 15 gün müddetle kapatılırken, hayvanın geldiği ilçeye bağlı Günece köyüne hayvan giriş çıkışlarının yasaklandığı belirtildi. Yetkililer, kesilen hayvanda şarbon hastalığı çıkmasının hemen ardından Günece ve civar köylerde hayvanlara şarbon aşısı yapmaya başladı. Bursa’da ortaya çıkan şarbon haberinden sonra şarbon hastalığı araştırması alevlendi. Şarbon hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Şarbon hastalığı insandan insana geçer mi, hangi hayvanda görülür? Sorularına cevap aranıyor.
15.02.2020 Gündem
Şarbon hastalığı tespit edildi! Mezbaha ve havyan pazarı kapatıldı
Şarbon hastalığı tespit edildi! Mezbaha ve havyan pazarı kapatıldı Bursa'nın Yenişehir’in ilçesinde mezbahada kesilen bir hayvanda şarbon hastalığı görülmesi üzerine mezbaha ile hayvan pazarı kapatıldı.
15.02.2020 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Hayvan Pazarı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hayvan pazarı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.