Hayat Eve Sığar  Uygulaması

Hayat Eve Sığar Uygulaması

Son dakika Hayat Eve Sığar uygulaması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hayat Eve Sığar uygulaması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hayat Eve Sığar uygulaması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hayat Eve Sığar Uygulaması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hayat eve sığar uygulaması gelişmeleri de dahil olmak üzere 121 hayat eve sığar uygulaması haberi bulunmuştur. Tüm hayat eve sığar uygulaması haberleri aşağıda listelenmiştir.
Koronavirüs aşısı ile ilgili flaş gelişme! Sinovac ve Biontech...
Koronavirüs aşısı ile ilgili flaş gelişme! Sinovac ve Biontech... Koronavirüs salgınında sona gelindiğine ilişkin açıklamalar art arda gelirken, pandemide hala en güçlü silah olan aşı ile ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Sinovac ve Biontech ile ilgili flaş karar! Kahramanmaraş’ta gittiği özel hastanede ikinci doz olarak Sinovac aşısı olmak istediğini söylediği halde kendisine Biontech aşısı yapıldığını öne süren Ö.R. (45), 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Ö.R.'nin avukatı Emine Nalçacı, müvekkilinin İngiltere'den iş teklifi aldığını ancak ilk doz ile ikinci doz aşının farklı olmasından dolayı sistemde aşısız gözüktüğü için yurt dışına çıkamayarak işinden olduğunu söyledi.
17.03.2022 Gündem
HES kodu alma! E-devlet olmadan SMS ile HES kodu nasıl alınır? İşte SMS ile HES kodu alma!
HES kodu alma! E-devlet olmadan SMS ile HES kodu nasıl alınır? İşte SMS ile HES kodu alma! YKS başvuru kılavuzunun açıklanmasıyla HES kodu alma süreci de araştırılmaya başlandı. Sınava girişte HES kodu zorunlu olduğundan adayların, HES kodunu başvurudan önce edinmiş olması gerekiyor. Peki, HES kodu nasıl alınır? İşte SMS ile HES kodu alma…
12.02.2022 Gündem
Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu! Flaş değişiklik, artık HES kodu...
Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu! Flaş değişiklik, artık HES kodu... Sağlık Bakanlığı'ndan son dakika kararı! Değiştirildi. Güncelleme yapıldı. Sağlık Bakanlığı 'Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon' rehberini güncelledi. Rehberdeki değişikliğe göre; en az iki doz aşısını yaptırmış veya son 6 ay içerisinde Kovid-19 geçirmiş kişiler, pozitif biriyle temas ettiğinde, HES kodu riskli görünmeyecek ancak Vaka Takip Modülü'ne temaslı olarak kaydedilecek.
27.01.2022 Gündem
Omicron vakaları artıyor mu? Türkiye'de omicron varyantında son durum ne?
Omicron vakaları artıyor mu? Türkiye'de omicron varyantında son durum ne? Türkiye dünyada endişelere neden olan Omicron varyantına karşı mücadelesini sürdürüyor. İstanbul Omicron varyantında ilk sırada yer alırken tedbirlere uyulmadığı için diğer illerde de vaka sayılarının zirveye ulaşabileceği konusunda uyarılar geliyor. Peki, Omicron vakaları artıyor mu? Türkiye'de omicron varyantında son durum ne? Omicron varyantından nasıl korunulur? İşte detaylar...
8.01.2022 Sağlık
2021'in en iyi App Store uygulamalarını ve oyunları belli oldu! Apple açıkladı...
2021'in en iyi App Store uygulamalarını ve oyunları belli oldu! Apple açıkladı... Apple, uygulama mağazasında 2021 yılının en iyi uygulamaları listesini paylaştı. Yılın iPhone uygulaması "Toca Life World" oldu. Yılın oyunu ise League of Legends Wild Rift olarak açıklandı. Apple editörleri her cihaz için ayrı ayrı uygulama seçimi yaptı. Apple Türkiye için de listeyi paylaştı. İlk sırada Hayat Eve Sığar uygulaması yer aldı.
3.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Uçakla seyahatte aşı zorunlu mu, tek toz aşı ile uçağa bilinir mi? Uçuşlarda PCR testi zorunlu mu?
Uçakla seyahatte aşı zorunlu mu, tek toz aşı ile uçağa bilinir mi? Uçuşlarda PCR testi zorunlu mu? Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında aşısı olmayana PCR testi zorunluluğu başladı. Aşı olmayan öğretmen ve görevlilerinden haftada en az 2 kez PCR testi yaptırmasını istenirken, üniversite öğrencileri ve üniversite çalışanlarından düzenli PCR testi yaptırmaları talep edilecek. Konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alındı. Peki, Uçakla seyahatte aşı zorunlu mu, tek toz aşı ile uçağa bilinir mi?
13.09.2021 Gündem
THY iç hatlar PCR testi gerekli mi? Yurtiçi uçuşlarda PCR testi zorunlu mu, PCR testi zorunlu mu?
THY iç hatlar PCR testi gerekli mi? Yurtiçi uçuşlarda PCR testi zorunlu mu, PCR testi zorunlu mu? Koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında 6 Eylül'de Türkiye yeni bir döneme başladı. Aşı olmayan ya da hastalığı geçirmemiş olanlardan, okul, sinema, tiyatroya girişlerde ya da şehirlerarası toplu taşıma kullanırken negatif PCR test sonucu istenecek. Peki, THY iç hatlar PCR testi gerekli mi? Yurtiçi uçuşlarda PCR testi zorunlu mu, PCR testi zorunlu mu?
6.09.2021 Gündem
Tek doz aşı olanlara PCR testi zorunlu mu? PCR testi kimlere zorunlu?
Tek doz aşı olanlara PCR testi zorunlu mu? PCR testi kimlere zorunlu? Aşısız veya aşısı tamamlanmamış kişiler için birçok alanda zorunlu PCR testi uygulaması başladı. Aşı olmayan ya da hastalığı geçirmemiş olanlardan, okul, sinema, tiyatroya girişlerde ya da şehirlerarası toplu taşıma kullanırken negatif PCR test sonucu istenecek. Kural, 18 yaş üstü için geçerli olacak. Peki, Tek doz aşı olanlara PCR testi zorunlu mu? PCR testi kimlere zorunlu?
6.09.2021 Gündem
THY'den 6 Eylül uyarısı; aşı olmayan yolculara PCR testi zorunluluğu
THY'den 6 Eylül uyarısı; aşı olmayan yolculara PCR testi zorunluluğu Türk Hava Yolları (THY) yolcularına yönelik yaptığı uyarıda 6 Eylül tarihi itibariyle iç hat uçuşlarında koronavirüs aşısı olmayan yolculara PCR testi sunma zorunluluğu getirildiğini açıkladı.
3.09.2021 Ekonomi
Bakan Koca, 'Delta varyantı artmaya başladı' dedi ve o illeri duyurdu
Bakan Koca, 'Delta varyantı artmaya başladı' dedi ve o illeri duyurdu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası koronavirüsle mücadelede ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Aşılamada yeni safhaya geçildiğini belirten Bakan Koca, Cuma günü itibarıyla 18 yaşından gün almış olan herkesin aşı randevusu alabileceğini açıkladı. Bakan Koca, Hindistan kökenli Delta mutasyonunun Türkiye'de 134 kişide tespit edildiğini söyledi ve mutasyonun ağırlıklı olarak İstanbul'da görüldüğünü ifade etti. Ayrıca Bakan Koca, yerli aşıda son durumu açıklayıp Türkiye'ye gelen toplam aşı miktarını duyurdu. Toplumsal bağışıklığa vurgu yapan Bakan Koca, Kurban Bayramı'na kadar nüfusun yüzde 70'nin aşılanacağını söyledi.
23.06.2021 Gündem
HES kodu sahtekarlığı! Testi pozitif çıkanlar sokakta!
HES kodu sahtekarlığı! Testi pozitif çıkanlar sokakta! Koronavirüs salgınıyla mücadelede önemli araçlardan biri olan HES kodunda yapılan sahtekarlıklar güvenlik riski oluşturuyor. Özellikle güvenlik görevlilerinin dikkatli olmaması nedeniyle koronavirüs testi pozitif çıkan ve karantinada olması gereken kişiler başkasına ait HES kodlarıyla kamu kurumlarında, toplu taşıma araçlarında, AVM'ler de ve restoranlarda kalabalığa karışıyor. Sahtekarlar bu kodları ya negatif bir tanıdıklarından ya da sosyal medyada HES kodlarını paylaşanlardan buluyor.
9.04.2021 Yaşam
HES şikayet! HES ihbar nasıl kullanılır? İhbar dönemi başladı!
HES şikayet! HES ihbar nasıl kullanılır? İhbar dönemi başladı! Kontrollü normalleşme resmen başladı. Risk devam ediyor. Pek çok yeni kural getirildi. Kontrollü normalleşmenin en önemli şartı ise kurallara uymak... Riskli iller başta olmak üzere hiçbir kuralsızlığa geçit verilmeyecek. Uzmanlar ve yetkililer kurallara uyulmazsa vakaların artacağı ve risk haritasının değişeceği uyarısında bulunuyor. İlk görev vatandaşa verildi. Kuralları uymayanları ve direnenleri ihbar dönemi başladı. Yetkililer “Kurallara uymayanları HES uygulamasından bize ihbar edin ki yeniden kapanmayalım.” diyor. Peki, HES ihbar nedir? HES (Hayat Eve Sığar) ihbar nasıl kullanılır? HES (Hayat Eve Sığar) uygulaması üzerinden nasıl ihbar edilir? İşte kontrollü normalleşme döneminde kuralları uymayanları şikayet edebileceğiniz HES ihbar ile ilgili bilmeniz gerekenler...
5.03.2021 Gündem
İstanbulkart HES kodu yüklemesi ve eşleştirmesi! İstanbulkarta HES kodu nasıl eklenir?
İstanbulkart HES kodu yüklemesi ve eşleştirmesi! İstanbulkarta HES kodu nasıl eklenir? İstanbulkart eşleştirme zorunluluğunda sona gelindi. İstanbulkart-HES kodu eşleştirmesi için 15 Ocak son tarih olarak belirlenmişti. İstanbul'da toplu ulaşım araçlarında HES kodu zorunluluğu bu sabah başladı. İstanbulkartları ile HES kodunu eşleştirmeyenler, toplu ulaşımdan bugün itibariyle faydalanamayacak. Bugüne kadar eşleştirmesi yapılmayan İstanbulkartlar toplu ulaşımda kullanılamayacak. Peki, HES kodu ile İstanbulkart'ı eşleştirme nasıl yapılır? İstanbulkarta HES kodu nasıl eklenir?
15.01.2021 Gündem
Yeni yasak başladı! Bugünden itibaren...
Yeni yasak başladı! Bugünden itibaren... İETT önemli bir yasak kararı aldı. İstanbul'da toplu ulaşım araçlarındaki HES kodu zorunluluğu bu sabah başladı. İstanbulkartları ile HES kodunu eşleştirmeyenler, toplu ulaşımdan bugün itibariyle faydalanamıyor. İşte 'HES kodu ile İstanbulkart'ı eşleştirme nasıl yapılır?' sorusunun yanıtı.
15.01.2021 Gündem
HES kodu İstanbul kartına nasıl yüklenir? İstanbulkart HES kodu eşleştirme - yükleme - tanımlama…
HES kodu İstanbul kartına nasıl yüklenir? İstanbulkart HES kodu eşleştirme - yükleme - tanımlama… İstanbulkart HES kodu tanımlama nasıl yapılır? İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşıma getirilen HES kodu zorunluluğu kapsamında 15 Ocak'tan itibaren eşleştirme yapılmayan İstanbulkartların kullanılamayacağını duyurdu. İçişleri Bakanlığı Eylül sonunda yayınladığı genelgeyle şehir içi toplum araçlarına da HES kodu uygulaması getirildiği duyurulmuştu. İstanbulkart ile Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması arasında entegrasyonunun sağlanması noktasında, İBB iştiraki BELBİM ile Sağlık Bakanlığı teknik ekipleri gerekli teknik entegrasyon çalışmalarına başladı ve uygulama devreye sokuldu. HES kodu eşleştirilmesi 15 Ocak'a kadar yapılmayan İstanbulkart'lar toplu ulaşımda kullanılamayacak. İstanbulkart HES kodu eşleştirme…
16.12.2020 Gündem
İstanbulkart HES kodu eşleştirme nasıl yapılır? Son gün ne zaman, HES kodu tanımlama ve alma…
İstanbulkart HES kodu eşleştirme nasıl yapılır? Son gün ne zaman, HES kodu tanımlama ve alma… HES kodu ile eşleştirilmemiş İstanbulkart'lar 15 Ocak'tan itibaren toplu taşımada kullanılamayacak. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda ulaşım kartları ile HES kodunu birbirine entegre eden İBB, kodları eşleştirmemiş yurttaşların kartlarını 15 Ocak’tan itibaren kullanamayacağını açıkladı. HES kodu ile eşleştirilmemiş İstanbulkart'lar 15 Ocak'tan itibaren toplu taşımada kullanılamayacak. Eylül ayında yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesi ile şehir içi toplu ulaşım araçlarında HES kodu zorunluluğu getirilmişti. Genelge ile Covid-19 tanılı ya da temaslı kişilerin toplu ulaşım araçlarını kullanmaması amaçlanıyor. İstanbulkart HES kodu eşleştirme nasıl alınır? İstanbulkart HES kodu zorunluluğu…
16.12.2020 Gündem
AVM'lerde yeni dönem! Artık sıra olmayacak
AVM'lerde yeni dönem! Artık sıra olmayacak Türk mühendisler tarafından geliştirilen "HES IQ" adlı cihazla, AVM önlerinde oluşan uzun kuyrukların önüne geçilmesi hedefleniyor. Saniyeler içinde HES kodunu okuyan cihaz, temas riskini de sıfıra indiriyor. Erpa Teknoloji Genel Müdürü Nihat Erdal, "Müşteri telefonundaki uygulamadan QR kodunu cihazın kamerasına okutuyor ya da tuşlar yardımıyla sisteme girebiliyor. Cihaz, hiçbir bekleme ve temas olmadan internetle çalışıyor. Amacımız AVM önünde oluşacak yığılmaları önlemek" dedi.
10.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Hayat Eve Sığar uygulaması indir! HES kodu nasıl alınır? İşte SMS ile HES kodu alma
Hayat Eve Sığar uygulaması indir! HES kodu nasıl alınır? İşte SMS ile HES kodu alma Yeni koronavirüs tedbirlerine ilişkin İçişleri Bakanlığı Genelgesi'nin yayınlanmasının ardından Türkiye'nin pek çok ilinde HES kodu ile denetimler başladı. Sabah saatlerinden itibaren işe giden, toplu ulaşımı kullananlar ile seyahat edenlere HES kodu denetimi yapılıyor. Polis ve Jandarma tarafından yapılan denetimlerde koronavirüs bulaş riskini aza indirmek ve salgın riskini yönetmek için vatandaşlara HES kodu doğrulaması yapılıyor. Peki, HES kodu nasıl alınır? SMS ile HES kodu nasıl alınır? Mesajla Hes kodu alma nasıl yapılır? İşte HES kodu almak istiyorum diyenlere HES kodu öğrenme işlemleri!
18.11.2020 Gündem
Elektronik bileklik uygulaması geliyor
Elektronik bileklik uygulaması geliyor HIMSS Eurasia 2020 Sağlık ve Bilişim Teknolojileri Konferansı’nda konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, pandemiyle mücadelede özellikle temaslı ve pozitif vakaların karantina takipleri için Hayat Eve Sığar Uygulaması’na eklenecek yeni özelliklerle elektronik bileklik alt yapısının hazır olduğunu söyledi. Dr. Birinci, HES’e eklenen ses, yüz tanıma gibi özelliklerle izolasyon kontrolü yapılabileceğini, bunun yanı sıra elektronik bilekliğin kişinin ateşi yükseldiğinde uyarı vereceğini söyledi.
17.11.2020 Gündem
HES kodu olmadan nerelere girilmez? HES kodsuz İstanbul’da hangi ilçelere girmek yasak?
HES kodu olmadan nerelere girilmez? HES kodsuz İstanbul’da hangi ilçelere girmek yasak? İstanbul’da HES kodu olmadan girilemeyecek noktalar açıklandı. Koronavirüs vakalarının yüzde 40’ına ev sahipliği yapan İstanbul’un bazı ilçeleri için HES kodu zorunluluğu getirildi. Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karara göre, HES kodsuz İstanbul’da hangi ilçelere girmek yasak? İstanbul’da HES kodu olmadan nerelere girilmez?
9.11.2020 Gündem
HES kodu nedir, nasıl alınır? HES uygulaması ya da SMS ile HES kodu alma ve sorgulama…
HES kodu nedir, nasıl alınır? HES uygulaması ya da SMS ile HES kodu alma ve sorgulama… Şehir içi toplu ulaşım araçlarında, kişiselleştirilmiş akıllı seyahat kartı kullanılan şehirler ile ülke genelindeki kamu, özel tüm konaklama tesislerine kabullerde HES kodu zorunluluğu getirildi. İçişleri Bakanlığınca valiliklere "Şehir içi toplu ulaşımda HES kodu sorgulama" ve "Konaklama tesislerinde HES kodu zorunluluğu" genelgeleri gönderildi. HES kodu nedir? HES kodu nasıl alınır? HES kodu alma ve sorgulama hakkında merak edilenler…
30.09.2020 Gündem
HES kodu nasıl alınır? SMS ve e-Devlet ile HES kodu nasıl alınır?
HES kodu nasıl alınır? SMS ve e-Devlet ile HES kodu nasıl alınır? Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan vatandaşların corona virüs riski taşıyıp taşımadığının bilinmesi amacıyla geliştirildi. HES kodu risk taşıyanların toplu taşıma ve iş yerleri gibi alanlarda bulunmasının önlenmesi amaçlanıyor. Peki, HES kodu nasıl alınır? SMS ve e-Devlet ile HES kodu nasıl alınır? İşte HES kodu almanın yolları...
23.09.2020 Gündem
KPSS ortaöğretim sınavı için HES kodu nasıl alınır? HES kodu alma ve KPSS lisans başvurusuna HES kodu ekleme…
KPSS ortaöğretim sınavı için HES kodu nasıl alınır? HES kodu alma ve KPSS lisans başvurusuna HES kodu ekleme… KPSS ortaöğretim başvuruları başladı. ÖSYM sınav başvurularında HES kodu bilgisi istenildiğinde, KPSS ortaöğretim başvurularının başlamasıyla sınav için HES kodu araştırması da başladı. Adaylar başvuru işlemlerini gerçekleştirirken, HES kodu nasıl alınır, sorusuna da yanıt arıyor. Peki, HES kodu nasıl alınır? KPSS ortaöğretim için HES kodu nasıl alınır? İşte sınav için HES kodu alma detayları…
15.09.2020 Eğitim
Samsun’da salgın tedbiri ihlallerine ihbar yağmuru
Samsun’da salgın tedbiri ihlallerine ihbar yağmuru Samsun'da, Salgın Denetim Merkezi uygulaması kapsamında 112 Acil Çağrı Merkezi’nce, corona virüs salgını ile mücadelede tedbir uygulamalarını ihlal edenlere yönelik yoğun ihbarlar alınıyor. Kentte son 18 günde vatandaşlar tarafından bulunulan 5 bin 661 ihbarda, corona virüs testi pozitif çıkan bir kişinin, aynı gün 2 ayrı cenaze törenine katıldığı saptanırken, başka birinin ise karantinada olması gerekirken çarşıya alışverişe gittiği ortaya çıktı.
12.09.2020 Sağlık
ÖSYM'den HES kodu açıklaması! Sınav görevlilerinden de istenecek
ÖSYM'den HES kodu açıklaması! Sınav görevlilerinden de istenecek ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün ÖSYM tarafından düzenlenecek sınavlarda görev almak isteyenlerin, başvurularından önce HES kodu alması gerektiğini duyurdu. HES kodu bilgisi ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemi'ne (GİS) kaydedilmeyenlerin sınav görevi talebi sistem tarafından kabul edilmeyecek.
9.09.2020 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Hayat Eve Sığar Uygulaması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hayat eve sığar uygulaması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.