Havza

Havza

Son dakika havza haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan havza ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını havza haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Havza

haberleri sayfasında son dakika yaşanan havza gelişmeleri de dahil olmak üzere 447 havza haberi bulunmuştur. Tüm havza haberleri aşağıda listelenmiştir.
Planlı üretimle üretici de ülke de kazanacak
Planlı üretimle üretici de ülke de kazanacak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2024 yılından itibaren uygulanmaya başlanılan Tarımsal Üretim Planlaması projesi ile hem üreticinin hem de ülkenin kazanacağı vurgulanarak ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan yaşanan gelişmeler ile küresel iklim değişikliği ve su kısıtının planlı üretimi zorunlu hale getirdiği vurgulandı.
5.02.2024 Adana
'2030'da 15 havzada su açığı yaşayacağız'
'2030'da 15 havzada su açığı yaşayacağız' Tarımve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever, iklim değişikliğinin su kaynaklarına etkisini, uluslararası geçerliliği olan 3 model ve 2 projeksiyon ile ortaya çıkardıklarını söyledi. Sever, "2030'la beraber özellikle 15 havzamızda su açığı yaşayacağız. Ama tedbir geliştirirsek, en azından birçok havzamızda su açığını yaşamayacağız" dedi.
19.11.2023 Gündem
Türkiye’nin ilk tescilli kenevir tohumu ‘Narlı’ hasat edildi
Türkiye’nin ilk tescilli kenevir tohumu ‘Narlı’ hasat edildi Tekstil, kozmetik, ilaç, inşaat ve otomotiv sektörü gibi birçok alanda kullanılacak olan ve Türkiye’nin ilk tescilli endüstriyel kenevir tohumu ‘Narlı’nın hasadı Amasya’da yapıldı. 
18.11.2023 Ekonomi
Samsun'da feci olay: 1 kişi öldü, 3 ev kül oldu
Samsun'da feci olay: 1 kişi öldü, 3 ev kül oldu Samsun'da 2 farklı mahallede çıkan yangınlarda Cevat Şimşir (62) hayatını kaybetti, 3 ev kullanılamaz hale geldi.
15.10.2023 Yaşam
Türkiye'nin yedi renkli gölünde su seviyesi kritik seviyede! Yarı yarıya azaldı
Türkiye'nin yedi renkli gölünde su seviyesi kritik seviyede! Yarı yarıya azaldı Günün değişik zamanlarında farklı renkler alan, etrafı elma ve şeftali bahçeleriyle çevrili, berrak plajlarıyla ünlü, Türkiye’nin dördüncü büyük doğa harikası Eğirdir Gölü'ndeki su seviyesi kritik seviyelere yaklaşıyor. Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji bölümü öğretim üyesi aynı zamanda Su Enstitüsü müdürlüğünü yürüten Doç. Dr. Şehnaz Şener, 1969 yılı Haziran ayından itibaren bugüne kadar göl hacminin yarı yarıya azaldığını belirterek “Göl yüzey alanının ise 55 kilometre kare daha küçüldüğünü söyleyebiliriz” dedi.
22.09.2023 Yaşam
Kendisinden 50 gündür haber alınamıyor: Prof. Dr. Korhan Berzeg ‘Grandük’ün torunu çıktı
Kendisinden 50 gündür haber alınamıyor: Prof. Dr. Korhan Berzeg ‘Grandük’ün torunu çıktı Balıkesir'in Gönen ilçesinde 50 gün önce yürüyüşe çıkan ancak bir daha haber alınamayan Prof. Dr. Korhan Berzeg'in tarihi bir kimliğinin olduğu ortaya çıktı.
6.08.2023 Gündem
Samsun'da üzerlerine çelik su borusu düşen 2 işçi hayatını kaybetti
Samsun'da üzerlerine çelik su borusu düşen 2 işçi hayatını kaybetti Samsun'da su hattı yenileme çalışması sırasında üzerlerine çelik su borusu düşen 2 işçi hayatını kaybetti.
28.07.2023 Gündem
Mehmet Muş: Sanayi demek; üretim, istihdam ve ihracat demek
Mehmet Muş: Sanayi demek; üretim, istihdam ve ihracat demek Samsun'un Havza ilçesinde yapımı tamamlanan Yeraltı Mekanik Katlı Otopark Hizmete Alım Töreni'nde konuşan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş yapılan yatırımların önemine değinerek, "Havza, Samsun'un önemli bir üretim merkezi olma yolunda ilerliyor. Organize sanayi bölgesi var ve onun genişletilmesi yolunda ilerleniyor. Sanayi demek; üretim, istihdam ve ihracat demektir" dedi.
21.07.2023 Ekonomi
Samsun'da 22 konut, 3 ahır ve 1 iş yeri heyelan tehlikesi nedeniyle taşınıyor
Samsun'da 22 konut, 3 ahır ve 1 iş yeri heyelan tehlikesi nedeniyle taşınıyor Samsun Valisi Zülkif Dağlı, 5 Haziran'da meydana gelen sel ve su baskınlarına yönelik hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "İl genelinde heyelan ve kaya düşmesi afetlerine ilişkin 38 mahallede, 47 lokasyonda yapılan incelemeler neticesinde 22 konut, 3 ahır ve 1 iş yerinin nakline karar verildi" dedi. Vali Dağlı, 13 Haziran'daki sel ile ilgili de çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.
15.06.2023 Gündem
Bakan Özhaseki’den Van Gölü paylaşımı
Bakan Özhaseki’den Van Gölü paylaşımı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabında, dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü’ndeki temizlik çalışmalarına dikkat çekmek amacıyla bir paylaşım yaptı.
8.06.2023 Gündem
19 Mayıs kutlu olsun... Cumhuriyet'e atılan ilk adım
19 Mayıs kutlu olsun... Cumhuriyet'e atılan ilk adım Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlatılan Milli Mücadele ile 100. yılını kutladığımız Cumhuriyet’in ilk adımı atıldı... İşgal ile Cumhuriyet’in ilan edildiği 5 yıllık dönemde; kurtuluş, kuruluş ve Cumhuriyet’e geçiş, iç içe verilen destan gibi bir mücadele ile sağlandı...
19.05.2023 Gündem
Tarımsal verim düştü 'acil' uyarısı geldi! 'Çözüm bulmanız lazım'
Tarımsal verim düştü 'acil' uyarısı geldi! 'Çözüm bulmanız lazım' Türkiye’nin gelecekte kuraklık sorunuyla karşı karşıya kalabileceğine işaret eden Prof. Dr. Turan, "Girdileriniz aynı, maliyetleriniz aynı ama tarımsal veriminiz yüzde 30 düşüyorsa, burada çözüm bulmanız lazım. Tarımsal üretimde üretici açısından da veriler acil, önlem alınmalı" dedi.
18.05.2023 Yaşam
Samsun 2023 seçim sonuçları: Samsun Cumhurbaşkanı, milletvekili canlı seçim sonucu ve oy oranı! Samsun hangi parti kazandı?
Samsun 2023 seçim sonuçları: Samsun Cumhurbaşkanı, milletvekili canlı seçim sonucu ve oy oranı! Samsun hangi parti kazandı? Samsun seçim sonuçları 14 Mayıs 2023 akşamı belli oluyor. Genel seçim sonuçlarının yanısıra 28. dönem milletvekili sonuçları da açıklanıyor. Partilerin, ittifakların oy oranlarının canlı olarak takip edileceği gazetevatan seçim 2023 sayfasında anlık olarak Samsun ilçelerin seçim sonuçları yer alacak. Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı adayları olduğu Samsun'da hangi parti kazandı? Samsun Cumhur ittifakı, Millet İttifakı kim kazandı? MHP, CHP, İYİ Parti, AK Parti, Yeşil Sol Parti oy oranları ne oldu? Samsun hangi parti kazandı? İşte 14 Mayıs 2023 Samsun seçim sonuçları...
14.05.2023 Seçim
Fiyatı altınla yarışıyor! Doğada kendiliğinden yetişiyor
Fiyatı altınla yarışıyor! Doğada kendiliğinden yetişiyor Fiyatı altın ile yarışan ve doğada kendiliğinden oluşan Kuzugöbeği mantarı, Artvin’de meraklıları tarafından yoğun ilgi görüyor.
11.05.2023 Ekonomi
Mart ayında yoğun yağış! 4 ilde eğitime kar engeli
Mart ayında yoğun yağış! 4 ilde eğitime kar engeli Mart ayında bazı illerde kar yağışı etkili oluyor. Bazı il ve ilçelerde kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
13.03.2023 Gündem
Depremzede çiftçilerin mazot ve gübre destekleri nakit ödenecek
Depremzede çiftçilerin mazot ve gübre destekleri nakit ödenecek Depremler nedeniyle zarar gören ve afet bölgesi ilan edilen illerde kayıtlı çiftçiler için 2022 üretim yılı mazot ve gübre destekleme ödemeleri nakit olarak gerçekleştirilecek.
20.02.2023 Ekonomi
Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan uyarı!
Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan uyarı! Jeoloji Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Gül Yüzüncü Yılmaz, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin Samsun'da çok ciddi anlamda hissedildiğini belirterek"Depremin olması bizim için hiçbir zaman sürpriz değil. Önemli olan bizim depremlerle nasıl yaşayacağımız, bunlarla nasıl hayatımızı sürdürebileceğimizdir. Sağlamlığı çok önemli ve zeminle barışık yapılar üretmek bizim görevimizdir” dedi.
6.02.2023 Gündem
"Ocak ayı uydu görüntüsü felaket manzarası içeriyor"
"Ocak ayı uydu görüntüsü felaket manzarası içeriyor"  Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş, Van Gölü Havzası ve çevresini gösteren son 4 yılın ocak ayına ait Landsat uydu görüntülerini paylaşarak kuraklığa dikkat çekti. Dr. Akkuş, "Artık göllerin çekilmeye başlandığını, hatta kuruduğunu akarsuların yaz aylarında tamamen kuruduğunu görüyoruz. 2020'den günümüze kadar olan ocak ayı uydu görüntülerine baktığımızda 2023'ün görüntüsü adeta bir felaket manzarası içeriyor " dedi.
23.01.2023 Gündem
'Taslak Su Kanunu' ve 'Taslak Taşkın Kanunu' hazırlanacak
'Taslak Su Kanunu' ve 'Taslak Taşkın Kanunu' hazırlanacak Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci başkanlığında toplanan Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu, Taslak Su Kanunu ve Taslak Taşkın Kanununun hazırlanarak yasalaşması için çalışmaların hızlandırılması kararı alındı.
30.12.2022 Ekonomi
Samsun TOKİ kura sonuçları listesi ve TOKİ Samsun kura çekimi canlı yayın ekranı! TOKİ Samsun kura sonuçları sorgulama…
Samsun TOKİ kura sonuçları listesi ve TOKİ Samsun kura çekimi canlı yayın ekranı! TOKİ Samsun kura sonuçları sorgulama… TOKİ kura takvimine göre 7 Kasım’da başlayan kuralar bugün Samsun ve Amasya için çekilecek. TOKİ kura çekilişi için yeni etap, 12 Aralık 2022 Pazartesi günü Samsun ili ile başladı ve 19 Aralık'a kadar Amasya, Çorum, Ordu, Sivas, Giresun ve Tokat illeriyle devam edecek. İlkadım, Merkez, Bafra, Canik, Çarşamba, Vezirköprü, Havza, Kavak, Ladik, Ondokuzmayıs, Asarcık ilçelerinde inşa edilecek toplam 4 bin 450 konutun hak sahibi, Samsun TOKİ kura sonuçları canlı yayın ile açıklanacak. 250 bin konutun hak sahibi 2023 yılının Mart ayı içerisinde belli olacak. Peki, Samsun TOKİ kura sonuçları listesi açıklandı mı, TOKİ Samsun kura çekimi canlı yayın ile nasıl takip edilir? İşte TOKİ Samsun kura sonuçları sorgulama süreci…
13.12.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı fiyatlarını düşürecek gelişme!
Ayçiçek yağı fiyatlarını düşürecek gelişme! Kars’ta yaklaşık 2 bin 60 dekar alanda ekimini gerçekleştirilen yağlık ayçiçeğinin hasadı başladı. Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, biçerdöverle ayçiçeği hasadı yaptı.
27.10.2022 Ekonomi
MHP lideri Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na sert sözler: Sözleri, Türkiye’ye meydan okuma küstahlığıdır
MHP lideri Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na sert sözler: Sözleri, Türkiye’ye meydan okuma küstahlığıdır MHP lideri Devlet Bahçeli, "2023'e doğru aday belli, karar net" mitingi kapsamında Erzurum'da önemli açıklamalarda bulundu. MHP lideri Bahçeli, "Hiç kimse boş hayale kapılıp yanlış hesap yapmasın. Alayınız çıksın karşımıza. Dadaşlar Türkiye'ye yan bakanlara direnir." ifadelerini kullandı.
25.09.2022 Siyaset
Muhtar kazara yeğenini öldürdü, cenazeye giden dayı da kazada öldü
Muhtar kazara yeğenini öldürdü, cenazeye giden dayı da kazada öldü Samsun'un Havza ilçesinde muhtar Mehmet Tural’ın evinde temizlediği tabancasının ateş alması sonucu ağır yaralanan Ayşe Nur Tural (20), yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cenaze katılmak üzere yola çıkan dayısı İsmail Turan ise sabaha karşı Amasya'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Dayı ve yeğeni bugün gözyaşları arasında birlikte toprağa verildi. Ayşe Nur Tural, kazandığı üniversiteyi okumak için Gümüşhane’ye gitmeye hazırlandığı öğrenildi.
19.09.2022 Gündem
Bakan Kirişci: 47 binin üzerinde gazi ile gazi ve şehit yakınımızın kamuda istihdamını sağladık
Bakan Kirişci: 47 binin üzerinde gazi ile gazi ve şehit yakınımızın kamuda istihdamını sağladık Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 47 binin üzerinde gazi, gazi ve şehit yakınının kamuda istihdamını sağladıklarını, 210 binden fazla gazi ve yakınına ücretsiz seyahat kartı verdiklerini söyledi. Bakan Kirişci, "Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Vatan toprağında özgürce aldığımız her nefeste onlara borçlanıyoruz" dedi.
19.09.2022 Ekonomi
Prof. Dr. Alaeddinoğlu: Van Gölü havzası küresel iklim değişikliğinden daha çok etkilenecek
Prof. Dr. Alaeddinoğlu: Van Gölü havzası küresel iklim değişikliğinden daha çok etkilenecek Son yıllarda artan buharlaşma ve azalan yağışlarla Van Gölü havzasındaki bazı göletler kurudu, bazılarının debileri düştü. Dünyanın en büyük sodalı gölü, Türkiye'nin de en büyük gölü olma özelliği taşıyan 3 bin 712 kilometrekarelik Van Gölü'nün su seviyesinde ise düşüş yaşandı. Küresel iklim değişikliğinin bütün dünyayı etkileyeceğini belirten Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, "Van Gölü havzası daha çok etkilenecek. Çünkü kapalı bir havza. Kullanma su ihtiyacını siz dışarıdan temin edemezsiniz" dedi.
15.09.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Havza ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki havza haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.