Haksız Rekabet

Haksız Rekabet

Son dakika haksız rekabet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan haksız rekabet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını haksız rekabet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Haksız Rekabet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan haksız rekabet gelişmeleri de dahil olmak üzere 767 haksız rekabet haberi bulunmuştur. Tüm haksız rekabet haberleri aşağıda listelenmiştir.
Vatandaş ihbar ediyor sosyal medya timi yakalıyor
Vatandaş ihbar ediyor sosyal medya timi yakalıyor Yapay zeka ve algoritma gibi modern denetim modellerini devreye alan Maliye, sosyal medyadan gelen ihbarları tek tek dikkate alıyor.
9.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması: Saha denetimleri yapılacak
Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması: Saha denetimleri yapılacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Temel ihtiyaç ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltmak için uygulanan düşük KDV oranlarını istismar ettiği tespit edilen firmalara yönelik saha denetimleri yapılacak" dedi.
8.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek CNN Türk'te açıkladı: Küresel rüzgar bizi destekleyecek
Bakan Şimşek CNN Türk'te açıkladı: Küresel rüzgar bizi destekleyecek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk'te Gece Görüşü programında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtlıyor.
7.03.2024 Ekonomi
Lüks araç vurgunu! Ticaret Bakanlığı 358 lüks aracı yakaladı
Lüks araç vurgunu! Ticaret Bakanlığı 358 lüks aracı yakaladı Ticaret Bakanlığı 530 milyon TL değerinde 358 adet lüks aracın sahte faturalarla ithalatı tespit edilerek, savcılığa sevk etti.
31.01.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yetkililerinden Dijital Telif Yasası açıklaması: Zorlayıcı önlem gündemde olmalı
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yetkililerinden Dijital Telif Yasası açıklaması: Zorlayıcı önlem gündemde olmalı Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yetkilileri “Dijital platformların gönüllü anlaşmalar yapmaması durumunda zorlayıcı mekanizmaları barındıran mevzuatların uygulamaya konulması” gerektiğini vurguluyor.
24.12.2023 Gündem
Google ve Facebook’a karşı hareke geçtiler! İnternet devleriyle ‘milyar dolar'lık savaş
Google ve Facebook’a karşı hareke geçtiler! İnternet devleriyle ‘milyar dolar'lık savaş Dijital reklam pazarını ele geçiren Google ve Facebook’a karşı medya şirketleri harekete geçti. Son olarak İspanya’da 83 grup, 550 milyon euro’luk dava açtı.
6.12.2023 Ekonomi
Yargıtay'dan evlenecek çiftleri ilgilendiren düğün kararı
Yargıtay'dan evlenecek çiftleri ilgilendiren düğün kararı Düğün solanları işletmecilerinin, ruhsatı olmamasına rağmen düğün organizasyonları yapan otellere karşı verdikleri hukuk mücadelesine dair Yargıtay'dan emsal bir karar çıktı. Kararla birlikte, turizm belgesi olmayan otellerde düğün yapılamayacak.
4.12.2023 Gündem
Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Dikkat çeken SSK ve Bağ-Kur detayı ortaya çıktı
Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Dikkat çeken SSK ve Bağ-Kur detayı ortaya çıktı Çalışan milyonlarca kişi için güzel haber geldi. İkinci işte çalışmak isteyen vatandaşları ilgilendiren detaylar belli oldu. Avukat Cansen Erdoğan, "Kişi aynı anda birden fazla işyerinde çalışabilir, günün belirli saatlerinde bir iş yerinde diğer saatlerinde başka bir iş yerinde çalışabilir" diyerek bilinmesi gereken o şartı açıkladı.
18.09.2023 Çalışan Hakları
Bakanlık vatandaşları mağdur edenlere göz açtırmıyor! Ceza üstüne ceza yağdı
Bakanlık vatandaşları mağdur edenlere göz açtırmıyor! Ceza üstüne ceza yağdı Ticaret Bakanlığı vatandaşı mağdur edenlere göz açtırmıyor. Yılbaşından bu yana uygulanan para cezası 361 milyon liraya ulaştı. Bakan Ömer Bolat, "Bu kişilere fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu.
29.07.2023 Ekonomi
Otel yöneticileri isyanda: Turistlerin 'bileklik' oyunu pes dedirtti
Otel yöneticileri isyanda: Turistlerin 'bileklik' oyunu pes dedirtti Antalya'ya tatile gelen turistlerin yaptığı dolandırıcılık yöntemi pes dedirtti. Yabancıların satın aldığı evleri haftalık kiralayan bazı turistlerin burada bulunan otellerden bileklik temin ettiği, bu bileklikleri para vermeden aldıkları ve otellerden ücretsiz yararlandıkları ortaya çıktı.
28.07.2023 Gündem
Rum akaryakıt istasyonları KKTC'den yakıt alınmasını protesto etti
Rum akaryakıt istasyonları KKTC'den yakıt alınmasını protesto etti Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki (GKRY) akaryakıt istasyonu sahipleri Rumların KKTC'den yakıt almasını protesto etti. Eylem nedeniyle Metehan Sınır Kapısı’ndaki geçişler bir süreliğine durdu.
27.06.2023 Dünya
Sultanahmet köftecisi marka davasında yeni gelişme!
Sultanahmet köftecisi marka davasında yeni gelişme! Taklitlerinden korunmak için yıllardır hukuk mücadelesi veren Sultanahmet Tramvay Durağı’ndaki ‘Tarihi Sultanahmet Köftecisi’ markasının sahibi Elit Gıda, marka hakkını ihlal ettiği iddiasıyla Tarihi Sultan Bahti Köftecisi’ne açtığı davadan feragat etti.
10.06.2023 Ekonomi
Beşiktaş ilk yarıda oynanan maçlar geçersiz sayılsın demişti! İşte olası puan hesabı
Beşiktaş ilk yarıda oynanan maçlar geçersiz sayılsın demişti! İşte olası puan hesabı Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem faciası sebebiyle Süper Lig'den çekilen Hatayspor ve Gaziantep FK'nın haklarını donduran TFF'ye itiraz eden Beşiktaş güçlü argümanlarla geliyor...
31.03.2023 Süper Lig
TFF'ye yılın teklifi! 2011-12 sezonu geri dönüyor
TFF'ye yılın teklifi! 2011-12 sezonu geri dönüyor Kulüpler Birliği Vakfı toplantısından sonra TFF'ye flaş bir teklifte bulunuldu. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin soğuk baktığı 'Play-Off' önerisi spor camiasında oldukça tartışma konusu oldu.
23.02.2023 Süper Lig
İkinci işte çalışan milyonlara güzel haber! İş sözleşmesindeki madde geçersiz sayılıyor
İkinci işte çalışan milyonlara güzel haber! İş sözleşmesindeki madde geçersiz sayılıyor Çalışan milyonlarca kişi için güzel haber geldi. İkinci işte çalışmak isteyen vatandaşları ilgilendiren detaylar belli oldu. Avukat Cansen Erdoğan, "Kişi aynı anda birden fazla işyerinde çalışabilir, günün belirli saatlerinde bir iş yerinde diğer saatlerinde başka bir iş yerinde çalışabilir" diyerek bilinmesi gereken o şartı açıkladı.
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! İşveren çalışana ödemek zorunda
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! İşveren çalışana ödemek zorunda Özel bir şirkette moto kurye olarak çalışan genç, aynı anda başka bir şirkette de çalışınca kapı önüne konuldu. Davaya son noktayı koyan Bölge Adliye Mahkemesi emsal bir karara imza attı.
27.11.2022 Çalışma Hayatı
Araba fiyatları ile ilgili kritik 'indirim' uyarısı!
Araba fiyatları ile ilgili kritik 'indirim' uyarısı! Araba alma planı yapan pek çok kişi fiyatların düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, yaptığı açıklamada otomotiv sektörü ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunarak araba fiyatları ile ilgili, “ÖTV indirimi beklentisi vatandaşların ihtiyaçlarını ötelemesine sebep oluyor. Vatandaş beklemeye geçtiği ve ÖTV indirimi beklenmediği için bundan zarar görebilir” uyarısında bulundu.
3.10.2022 Otomobil
'Demir Yumruk' soruşturmasında Erol Evcil için istenen ceza belli oldu
'Demir Yumruk' soruşturmasında Erol Evcil için istenen ceza belli oldu Ankara merkezli 29 ilde düzenlenen ve 29 şüphelinin tutuklandığı 'Demir Yumruk' soruşturması kapsamında suç örgütü lideri Erol Eşrefoğlu (Evcil) gurubuna yönelik soruşturma tamamlandı. İddianamede, 32 şüpheliden aralarında Erol Eşrefoğlu (Evcil) da bulunan 17'si hakkında 2 yıldan 30 yıl 9 aya kadar değişen oranlarda hapis cezası istendi. 15 kişi hakkında ise 'kovuşturmaya yer olmadığı' kararı verildi.
1.09.2022 Gündem
Sıfır arabalar tükendi, kimse araç bulamıyor! 30 bin TL kapora verip bekliyorlar, tarih verildi! Sıfır araç fiyatları ise...
Sıfır arabalar tükendi, kimse araç bulamıyor! 30 bin TL kapora verip bekliyorlar, tarih verildi! Sıfır araç fiyatları ise... Sıfır arabalarla ilgili son durum ne? Açıklama geldi. Düşük veya orta segmentte otomatik vitesli araç kalmadı. Ağustos ayında herhangi bir sıfır araç bulmak neredeyse imkânsız. Bayi yetkililerinden gelen açıklamaya göre ÖTV matrahlarında güncelleme yapılsa dahi hemen aracın bulunamayacağı, tedarikten dolayı halen yeterli aracın gelmediği belirtiliyor. Yerli üretim otomobiller de satan bayinin satış temsilcisi, müşterilerden 30 bin TL kapora alınıp, araç satışı gerçekleştiğinde kur hangi seviyedeyse o seviyeden satışının yapıldığını söyledi. Öte yandan ÖTV düzenlemesi sonrası araba fiyatlarında bir düşüş olup olmayacağı da takip ediliyor. İşte sıfır araba fiyatlarına ilişkin açıklamalar ve piyasada son durum...
2.08.2022 Ekonomi
Araç aksesuarlarındaki ÖTV değişti
Araç aksesuarlarındaki ÖTV değişti Yeni tebliğ ile aracın ilk tescilinden sonra yapılacak mal ve hizmetlerin satışı ÖTV matrahına dahil edilmeyecek
26.07.2022 Otomobil
İnternetten alışverişte yeni dönem! Herkesi ilgilendiriyor: Bunu yapan yandı
İnternetten alışverişte yeni dönem! Herkesi ilgilendiriyor: Bunu yapan yandı İnternet alışverişinde son dakika gelişmesi. İnternetten alışveriş yapanlar dikkat. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Artık değişiyor. Bunu yapan yandı. Ağır yaptırımlar geliyor. 2022 yılı ek bütçesi ile e-ticarete yönelik kanun, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; haksız rekabette bulunan her bir e-ticaret hizmet sağlayıcısı için 10 bin liradan 20 milyon lira idari para cezası uygulanacak. İşte son dakika haberinin tüm detayları...
7.07.2022 Ekonomi
E-ticarette tekelleşmeye son verilecek! Yasa teklifi TBMM'de kabul edildi
E-ticarette tekelleşmeye son verilecek! Yasa teklifi TBMM'de kabul edildi Elektronik ticarette tekelleşmeye son veren yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
1.07.2022 Siyaset
Ekmek fiyatlarına zam geldi mi? 3 TL'nin üzerindeki satışlar...
Ekmek fiyatlarına zam geldi mi? 3 TL'nin üzerindeki satışlar... Ekmek fiyatları, bir süredir gündemin öne çıkan haber başlıkları arasında bulunuyor. İstanbul’da ekmek fiyatında tam bir karmaşa yaşanıyor. Fiyatı belirleyen komisyonun üyeleri İstanbul Fırıncılar Odası ve İstanbul Ticaret Odası ekmeğin 3 TL olduğunu söylüyor. Ancak birçok ilçede fiyat 4-5 TL’ye çıktı bile... Ticaret Bakanlığı denetime başladı, 3 TL’nin üzeri ekmek satan fırına ceza gelecek
23.06.2022 Ekonomi
E-ticarette yeni dönem! Değişiyor, artık...
E-ticarette yeni dönem! Değişiyor, artık... Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Beştepe’de e-ticaret sektörü temsilcileriyle buluştuğu zirvede sektördeki rekabeti düzenleyecek tedbirler masaya yatırıldı. Buna göre belirli büyüklükteki e-ticaret firmalarına lisans şartı getirilecek. Kendi içinde kargo hizmeti veren e-ticaret devlerinin, kargo bölümünü satıştan ayırması gerekecek.
16.06.2022 Ekonomi
Sosyal medya yasa teklifi TBMM'ye sunuldu!
Sosyal medya yasa teklifi TBMM'ye sunuldu! AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan Sosyal Medya teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Yanıltıcı haber yapanlara yaptırım geliyor.
26.05.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Haksız Rekabet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki haksız rekabet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.