Hakimler Ve Savcılar Kurulu

Hakimler Ve Savcılar Kurulu

Son dakika Hakimler ve Savcılar Kurulu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hakimler ve Savcılar Kurulu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hakimler ve Savcılar Kurulu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hakimler Ve Savcılar Kurulu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hakimler ve savcılar kurulu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.894 hakimler ve savcılar kurulu haberi bulunmuştur. Tüm hakimler ve savcılar kurulu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erzincan'daki maden faciası! MHP lideri Devlet Bahçeli: Yeni bilirkişi raporu hazırlanmalı
Erzincan'daki maden faciası! MHP lideri Devlet Bahçeli: Yeni bilirkişi raporu hazırlanmalı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasında Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili olarak "İliç'te tehlikeli bir sızıntı tespit edilmemiştir. Altın madenciliğinde kimyasallarla değerli madenlerin kazanılmasında kullanılan siyanür ve ağır metallerin olumsuz etkilerinin olduğu bilinen husustur. Tedbirlerin göz ardı edildiği çatlaklara karşı müdahalenin yapılmadığı, ikazlara karşı alanlara solisyon basılması felaketin alt yapısını hazırladığı iddiası vardır. Bilirkişi raporunu tekrar ele alması akla en uygun seçenektir." dedi.
20.02.2024 Gündem
Adalet Bakanı Tunç'tan mesleklerine geri dönen hakim ve savcı açıklaması
Adalet Bakanı Tunç'tan mesleklerine geri dönen hakim ve savcı açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Danıştayın FETÖ'den ihraç edilen yargı mensuplarıyla ilgili kararına ilişkin, "Mesleklerine geri dönen 387 isimle alakalı Hakimler ve Savcılar Kurulu olarak yeniden bir inceleme başlattık. Bunun neticesinde yeniden bu dosyalar incelenecek" dedi.
17.02.2024 Gündem
450 hakim savcı listesi belli mi, Danıştay 5. Dair FETÖ kararı ne?
450 hakim savcı listesi belli mi, Danıştay 5. Dair FETÖ kararı ne? Danıştay 5. Dairesi, FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen 450 ismin mesleğe dönmelerine, bir de bu isimlere tazminat ödenmesine karar vermişti. Erdoğan, "Yüzlerindeki değişik maskeleri yırtıp atıyoruz ve bunlar böylece meydana çıkıyor. Her kılığa giren bu iradesiz şarlatanların ensesinde olacağız. Danıştay'ın aldığı bu karara da sessiz kalmamız mümkün değil." ifadelerini kullandı. Peki, 450 hakim savcı listesi belli mi, Danıştay 5. Dair FETÖ kararı ne?
16.02.2024 Gündem
Halil Falyalı cinayeti davasında karar
Halil Falyalı cinayeti davasında karar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan aralarında Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşlerin de bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, sanık Mustafa Söylemez'i iki kez müebbet hapis cezasına çarptırırken; sanık Mehmet Faysal Söylemez'in tüm suçlardan beraatine karar vererek tahliyesine hükmetti. Sanıklar Abdurrahim Çelik, Cengiz Şener ve Ender Yıldız'a ise toplam 25 yıl hapis cezası veren mahkeme, sanık Metin Süs'ün beraatine, firari sanık Cemil Önal'ın dosyasının ise ayrılmasına hükmetti.
19.01.2024 Gündem
Yargıda yeni atamalar belli oldu
Yargıda yeni atamalar belli oldu Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç ise İstanbul Anadolu Başsavcılığına atandı.
18.01.2024 Gündem
HSK kararnamesiyle yeni başsavcılar belli oldu
HSK kararnamesiyle yeni başsavcılar belli oldu Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç, İstanbul Anadolu Başsavcısı oldu.
18.01.2024 Gündem
Yargıtay üyeliğine atama kararları Resmi Gazete'de
Yargıtay üyeliğine atama kararları Resmi Gazete'de Hakimler ve Savcılar Kurulu'nca (HSK), Yargıtay üyeliğine seçilen 4 yeni isim Resmi Gazete'de yayımlandı.
18.01.2024 Gündem
Yargıtay üyeliğine atama kararları Resmi Gazete'de
Yargıtay üyeliğine atama kararları Resmi Gazete'de Hakimler ve Savcılar Kurulu'nca (HSK), Yargıtay üyeliğine seçilen 4 yeni isim Resmi Gazete'de yayımlandı.
17.01.2024 Gündem
Meslektaşına 'cinsel saldırıya teşebbüs' suçundan yargılanan savcı hakkında karar açıklandı
Meslektaşına 'cinsel saldırıya teşebbüs' suçundan yargılanan savcı hakkında karar açıklandı Konya Beyşehir Cumhuriyet Savcısı Ş.A.'ya yönelik 'konut dokunulmazlığı ihlali', 'cinsel saldırıya teşebbüs' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanan Manavgat Cumhuriyet Savcısı A.K., tüm suçlamalardan beraat etti.
28.12.2023 Gündem
510 hakim ve savcının görev yeri değişti
510 hakim ve savcının görev yeri değişti Cumhurbaşkanlığı ve Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı.
25.12.2023 Ekonomi
HSK mazeret kararnamesi 2023 | Hakim ve savcı atamaları tam liste Aralık 2023 nasıl sorgulanır, hakim savcı atamaları nasıl yapılır?
HSK mazeret kararnamesi 2023 | Hakim ve savcı atamaları tam liste Aralık 2023 nasıl sorgulanır, hakim savcı atamaları nasıl yapılır? HSK kararnamesi yayımlandı. Hakimler ve Savcılar Kurulu Kararnamesi tamamlandı. Kararname ile 506 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Hakim savcı atamaları Aralık 2023 listesi ise sorgulanmaya başlandı. Peki, Yeni hakım savcı atamaları listesine göre hangi savcı ve hakim nereye atandı? İşte HSK kararnamesi 2023 listesi…
22.12.2023 Gündem
Savcı odasındaki avukat pozlarına çifte soruşturma açıldı
Savcı odasındaki avukat pozlarına çifte soruşturma açıldı Avukatın bir savcının makamından “Ben asla kaybetmem. Ya kazanırım ya da öğrenirim” mesajıyla paylaştığı fotoğraflar yargıyı karıştırdı. Hem savcı hem de avukat hakkında soruşturma başlatıldı. Ayrıca savcının görev yeri de değiştirildi.
15.12.2023 Gündem
Sahte savcı, gerçek savcıya yakalandı! İfadesi herkesi şaşırttı
Sahte savcı, gerçek savcıya yakalandı! İfadesi herkesi şaşırttı Şanlıurda'da ceza infaz kurumunda tutuklu olan dayısı M.K.'nın işlemlerini hızlandırıp tekrar mahkemeye çıkması için kendisini Ankara Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan Alper Pars, Cumhuriyet Savcısı Gökhan K.'nın dikkati sayesinde yakalanırken, dikkat çeken bir itiraf da geldi.
29.11.2023 Gündem
HSK atama kararları Resmi Gazete’de
HSK atama kararları Resmi Gazete’de Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) adli ve idari yargıdaki atama kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı.
29.07.2023 Gündem
Hakim Savcı kura sonuçları 2023 Resmi Gazete’de yayınlandı mı? Hakim ve Savcı kura sonuçları isim listesi nasıl sorgulanır, nereden öğrenilir? 2023 Hakim Savcı kura sonuçları 2023 sorgulama
Hakim Savcı kura sonuçları 2023 Resmi Gazete’de yayınlandı mı? Hakim ve Savcı kura sonuçları isim listesi nasıl sorgulanır, nereden öğrenilir? 2023 Hakim Savcı kura sonuçları 2023 sorgulama Hakim ve savcı kura sonuçları için yapılan aramalar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri kura töreninde yaptığı konuşmanın ardından isim listesi netleşmeye başladı. Kura töreninin ardından da hakim ve savcı kura sonuçlarının nereden sorgulanacağı, isim listesinin nasıl sorgulandığı araştırılmaya başlandı. Peki, 2023 hakim ve savcı kura sonuçları nereden sorgulanır? Hakim Savcı kura sonuçları 2023 Resmi Gazete’de yayınlandı mı? İşte Adalet Bakanlığı HSK Hakim ve Savcı kura sonuçları isim listesi sorgulama sürecine dair merak edilenler…
26.07.2023 Çalışma Hayatı
Yargıtay'da boş bulunan üyelik kadrolarına seçilen isimler belli oldu
Yargıtay'da boş bulunan üyelik kadrolarına seçilen isimler belli oldu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Yargıtay'da boş bulunan 6 üyelik kadrosuna seçilen isimleri paylaştı.
26.07.2023 Gündem
(HSK atama listesi) HSK yaz kararnamesi 2023 Resmi Gazete'de yayınlandı! HKS kararname 2023 listesi sorgulama
(HSK atama listesi) HSK yaz kararnamesi 2023 Resmi Gazete'de yayınlandı! HKS kararname 2023 listesi sorgulama Hakimler ve Savcılar Kurulu, 2023 yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi'ni yayımladı. Kararnameye göre, 3 bin 36'sı adli, 387'si idari yargı olmak üzere toplam 3 bin 423 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Adli Yargı Kararnamesi, İdari Yargı Kararnamesi, Yeniden İnceleme Taleplerinin Gönderilmesi Yöntemi listeleri HSK'nın internet sitesinden görüntülenebilecek. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ülkemize ve yargı teşkilatımıza hayırlı olsun" açıklamasını yaptı. İşte Hakimler Kararnamesi listesi…
18.07.2023 Gündem
3 bin 423 hakim ve savcının görev yeri değişti
3 bin 423 hakim ve savcının görev yeri değişti Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi'nin 3 bin 423 hakim ve savcıyı kapsayan Adli ve Yargı Kararnamesi yayımlandı. Aralarında 20 ilin Cumhuriyet başsavcısının da yer aldığı 3 bin 36 adli ve 387 idari hakim ve savcının görev yerleri değişti.
18.07.2023 Gündem
3 bin 423 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi
3 bin 423 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi Hakimler ve Savcılar Kurulu, 2023 yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi'ni yayımladı. Kararnameye göre, 3 bin 36'sı adli, 387'si idari yargı olmak üzere toplam 3 bin 423 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.
17.07.2023 Gündem
Katibe yönelik cinsel tacizle suçlanan savcıya beraat
Katibe yönelik cinsel tacizle suçlanan savcıya beraat Yayında geçici olarak görevlendirilen kadın katibe cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görevli savcı Ş.B.’nin delil yetersizliğinden beraatine karar verildi.
25.05.2023 Gündem
Katibe yönelik cinsel tacizle suçlanan savcı hakim karşısına çıktı
Katibe yönelik cinsel tacizle suçlanan savcı hakim karşısına çıktı Yanında geçici olarak görevlendirilen kadın katibe cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görevli savcı Ş.B. hakim karşısına çıktı. Suçlamayı reddeden savcı Ş.B. "Adliye gibi kalabalık ortamda kendisini arabaya bindirip zorla götüreceğim, böyle saçmalık olamaz. Olaydan haberdar olsam kamera kaydı isterdim" dedi.
22.05.2023 Gündem
Tutuklu müteahhit sayısı 134’e çıktı
Tutuklu müteahhit sayısı 134’e çıktı Adıyaman’da yıkılan Huzur Apartmanı’nın müteahhiti Yıldıray Varki İstanbul Havaalanı’ndan İsviçre’ye gitmeye çalışırken yakalandı. Yıkılan binalarla ilgili tutuklu sayısı 134’e ulaştı. Adıyaman barosu konteynerde şikayetleri topluyor.
21.02.2023 Gündem
Adalet Bakanlığı'ndan, 'Deliller toplanmadan enkazlar kaldırılıyor' iddialarına yalanlama
Adalet Bakanlığı'ndan, 'Deliller toplanmadan enkazlar kaldırılıyor' iddialarına yalanlama Adalet Bakanlığı, ülkede meydana gelen depremlerle ilgili gündemde yer alan, "Deliller toplanmadan enkazlar kaldırılıyor" içerikli haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
15.02.2023 Gündem
İstanbul'dan 2 başsavcıvekili, 30 savcı ve 23 katip deprem bölgesine gitti
İstanbul'dan 2 başsavcıvekili, 30 savcı ve 23 katip deprem bölgesine gitti İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli başsavcıvekili, savcı ve adliye çalışanları bugün Hatay'a gitmek üzere yola çıktı.
9.02.2023 Gündem
HSK: Deprem bölgesinde gerekirse yargısal faaliyetlere ara verilebilir
HSK: Deprem bölgesinde gerekirse yargısal faaliyetlere ara verilebilir Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Sekreterliği'nce, Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi merkezli depreme ilişkin, "Adli hizmet binaları hasar gören veya kullanılamayacak durumda olan adli mahallerde, yargısal iş ve işlemlerin öncelikle yargı çalışanlarının sağlığı ve depremin ortaya çıkardığı durum gözetilerek gerçekleştirilmesi, gerekirse durum normal seyrine dönünceye kadar bu amaçlarla yargısal faaliyetlere ara verilebileceği göz önünde bulundurulacak" denildi.
6.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hakimler Ve Savcılar Kurulu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hakimler ve savcılar kurulu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.