Hafta Sonu

Hafta Sonu

Son dakika hafta sonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hafta sonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hafta sonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hafta Sonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hafta sonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 14.495 hafta sonu haberi bulunmuştur. Tüm hafta sonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan memleketi Rize'de vatandaşlara hitap etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan memleketi Rize'de vatandaşlara hitap ettiCumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'nin Güneysu ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, "İnşallah mitingimizi yapacağız. Türkiye ve dünyada olup bitenlerle ilgili düşüncelerimi sizlerle paylaşacağım." dedi.
26.07.2024Gündem
Fransa'da olimpiyatlara saatler kala kaos! 3 noktada saldırı, havalimanında bomba alarmı
Fransa'da olimpiyatlara saatler kala kaos! 3 noktada saldırı, havalimanında bomba alarmıFransa’nın başkenti Paris tüm dünyanın izleyeceği Olimpiyat Oyunları’nın açılış törenine saatler kala son hazırlıkları yaparken hızlı tren hatlarına yapılan saldırıyla sarsıldı. Üç ayrı hat kundaklanıp ve yangınlar çıkarılırken, bu sabah itibarıyla aksayan seferler nedeniyle birçok istasyonda kuyruklar oluştu. Fransa Ulaştırma ve Spor Bakanlıkları hızlı tren hatlarına sabotaj yapıldığını duyurdu. Öte yandan Paris 2024'ün açılış gününde İsviçre sınırlarında bulunan, Fransa ve İsviçre'nin ortak kullandığı Basel-Mulhouse Havalimanı'nda bomba alarmı yapıldı. Havaalanı polis ekiplerince boşaltıldı.
26.07.2024Dünya
Marketlerde karekod dönemi başlıyor! Kasaya gitmeye gerek kalmayacak
Marketlerde karekod dönemi başlıyor! Kasaya gitmeye gerek kalmayacakMarketlerde bir dönem sona eriyor. Zincir marketlerde karekod uygulamasına için hazırlıklar tamamlandı. Tüketiciler yeni uygulama ile ürünün tüm bilgilerine karekod üzerinden ulaşabilecek. Peki vatandaşlar karekod uygulamasını nasıl kullanacak? İşte ayrıntılar...
24.07.2024Ekonomi
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye Kıbrıs’tan vazgeçmez
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye Kıbrıs’tan vazgeçmezTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Üniversitesi'nde "Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. Yılında Uluslararası Kıbrıs Sempozyumu"nda konuştu. Numan Kurtulmuş, 'Barış Harekatı özgürlük mücadelesidir. Türkiye olarak her zaman Kıbrıs halkının yanında olacağız.' ifadelerini kullandı.
23.07.2024Gündem
KPSS Alan Bilgisi 3. oturumu sona erdi
KPSS Alan Bilgisi 3. oturumu sona erdiÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) Alan Bilgisi sınavlarının üçüncü oturumu sona erdi.
21.07.2024Gündem
Tüm dünyada krize sebep olan yazılım güncellemesi sorunu hala çözülemedi: Tüm hafta boyunca devam edebilir
Tüm dünyada krize sebep olan yazılım güncellemesi sorunu hala çözülemedi: Tüm hafta boyunca devam edebilirDünyada yazılım hatası nedeniyle birçok sektörde sistemler çökmüştü. Hizmetleri sekteye uğrayan sektörlerde işlemler yavaş yavaş normale dönmeye başladı. Küresel çapta 5 binden fazla uçuşun iptal edilmesinin ardından bazı havalimanlarında check in ve ödeme sistemlerinde hala sorun yaşandığı iddia ediliyor. Sorunun hafta sonu boyunca devam etmesi bekleniyor.
20.07.2024Dünya
Son hava durumu raporunu Meteoroloji açıkladı! Hafta sonu havalar nasıl olacak?
Son hava durumu raporunu Meteoroloji açıkladı! Hafta sonu havalar nasıl olacak?Son dakika haberine göre başta İstanbul olmak üzere birçok ilde gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göreÜlkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Ordu, Tokat, Van, İstanbul’un doğusu, Sakarya, Kocaeli çevreleri ve bu akşam saatlerinde Edirne çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
19.07.2024Gündem
Biden'ın başkanlık yarışından çekilebileceği iddia edildi
Biden'ın başkanlık yarışından çekilebileceği iddia edildiABD Başkanı Joe Biden'ın 5 Kasım'daki başkanlık seçimindeki kampanyasını bu hafta sonu sona erdirebileceği iddia edildi.
18.07.2024Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine sonrası enflasyon açıklaması: Fiyat balonu sönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine sonrası enflasyon açıklaması: Fiyat balonu sönüyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısı Beştepe'de yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Geçen aydan itibaren enflasyonun ateşi düşmeye başladı. Amacımız kalıcı refahı sağlamak. Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere indireceğiz. Fahiş fiyat ve fırsatçılıkla mücadelede kararlı adımlar atıyoruz." ifadelerini kullandı. Dış politikaya ilişkin de mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müttefiklerimiz tarafından ülkemize adeta bin bir nazla verilen silahlar, bakıyorsunuz, bölücü terör örgütünün sığınaklarından çıkıyor. Suyu yokuşa sürme çabaları görüyoruz. İttifak anlayışı ile bağdaşmadığı ortadadır." ifadelerini kullandı.
16.07.2024Gündem
Emekliye ek zamda yeni gelişme: 'Rakamlar ortaya çıktı' dedi ve açıkladı
Emekliye ek zamda yeni gelişme: 'Rakamlar ortaya çıktı' dedi ve açıkladıAK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının bu akşam belli olacağını söyledi. Güler "Bu akşam itibarıyla Cumhurbaşkanımıza sunacağız, yarın Meclis Başkanlığı'na bunun vereceğiz. Bu akşam netleşecek. Şu an rakam söylemem doğru olmaz. Alternatifler var onlara bakıyoruz" dedi
15.07.2024Ekonomi
15 Temmuz 2024 altın fiyatları canlı alış-satış ekranı | Gram, çeyrek altın ne kadar?
15 Temmuz 2024 altın fiyatları canlı alış-satış ekranı | Gram, çeyrek altın ne kadar?Geçen hafta sonu artışa geçen fiyatlarda ivme hâlâ yukarı doğru ilerlerken, altın fiyatları rekor kırmaya devam ediyor. Bugün gram altın 2 bin 563 TL'den, çeyrek ise 4 bin 100 TL'den işlem görüyor.
15.07.2024Ekonomi
Borsa ve altında fiyatlarında tarihi rekor! Fiyatlarda yükseliş devam edecek mi?
Borsa ve altında fiyatlarında tarihi rekor! Fiyatlarda yükseliş devam edecek mi?Altın ve borsa fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Geçen haftanın son işlem gününde altın ve borsa rekor kırarken, hafta sonu Donald Trump’a yönelik yapılan suikast girişimi dünyanın gündemindeydi. Peki Trump’a suikast girişimi piyasaları nasıl etkiler? Rekor sonrası borsa ve altında tahminler neler? Geçen hafta 33 lirayı aşan dolar/TL’de yön ne olur? İşte detaylar...
15.07.2024Ekonomi
14 Temmuz'da ne sınavı var? Bugün KPSS sınavı mı var, hafta sonu ne sınavı var?
14 Temmuz'da ne sınavı var? Bugün KPSS sınavı mı var, hafta sonu ne sınavı var?Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) süreci, 14 Temmuz'da yapılacak genel yetenek-genel kültür ve eğitim bilimleri oturumlarıyla başlayacak. Genel yetenek-genel kültür oturumuna 1 milyon 470 bin 487 adayın başvuru yaptığı öğrenildi.
13.07.2024Gündem
İş arkadaşının eşini öldüren katilin ifadesi ortaya çıktı: Karşı tarafın zararını karşılamak isterim
İş arkadaşının eşini öldüren katilin ifadesi ortaya çıktı: Karşı tarafın zararını karşılamak isterimEskişehir'de, eşi ve oğlunun evde ölü bulduğu Safinaz Ayten'in (72) cinayet şüphelisi olarak tutuklanan sanık Mehmet Usta (34), mahkemedeki ilk savunmasında, iş arkadaşının eşi olan kadının kolundaki bileziği zorla aldığını itiraf etti. Evden ayrılırken Ayten’in yaşadığını öne süren Usta, "Tek amacım altınları alıp borcu ödemekti, Safinaz Ayten'i öldürmedim" dedi.
11.07.2024Gündem
TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Yayman: Google ile süreç olumlu gidiyor
TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Yayman: Google ile süreç olumlu gidiyorAK Parti Hatay milletvekili Hüseyin Yayman ve TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, CNN TÜRK'te açıklamalarda bulundu. Yayman, dijital telif yasasıyla ilgili "Olumlu bir noktada ilerliyoruz. Meclis Ekim döneminde açıldığında bu konu gündeme gelecek" diye konuştu. Yayman, Kayseri'de yaşanan olaylarla ilgili, "Biz Suriyelilerin ülkelerine güvenli şekilde dönmelerini savunuyoruz. Ben Kayseri'deki olayların münferit olaylar olarak kalmasını dilerim" ifadelerini kullandı.
6.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri ve Suriye'de yaşanan provokasyonlara sert tepki: Bayrağa uzanan eli kızarız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri ve Suriye'de yaşanan provokasyonlara sert tepki: Bayrağa uzanan eli kızarızCumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Sona eren Kabine toplantısının ardından Erdoğan, açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Kayseri ve Suriye'deki provokasyonlara sert tepki göstererek, "Bayrağımıza uzanan mülevves elleri kırmasını bildiğimiz gibi, ülkemize sığınan mazlumlara uzanan elleri de kırmasını biliriz" ifadelerini kullandı.
2.07.2024Gündem
THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat: 1000 kabin memuru 900 pilot alacağız
THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat: 1000 kabin memuru 900 pilot alacağızTürk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında soruları yanıtladı. Bolat yaptığı açıklamada THY'ye 1000 kabin memuru ve 900 pilot alınacağını açıkladı. Bunun yanında Bolat 2 yıl içinde tüm THY uçaklarında internetin ücretsiz olacağını söyledi.
29.06.2024Ekonomi
Marketlerde yeni dönem başlıyor! Nakit ödeme tarih oluyor
Marketlerde yeni dönem başlıyor! Nakit ödeme tarih oluyor Bir zincir market 3 şubesinde nakit alışverişleri sonlandırma kararı aldı. Buna göre artık sadece kredi kartı ile ödeme yapılabilecek. Yeni uygulama sosyal medyada yoğun bir şekilde tartışma konusu oldu. Peki nakit ödemeler tarih mi oluyor? Diğer marketler de nakit ödemeleri sonlandırır mı? İşte detaylar...
26.06.2024Ekonomi
İstanbul'da bayram dönüşü başladı: Şimdiden uzun araç kuyrukları oluşmaya başladı
İstanbul'da bayram dönüşü başladı: Şimdiden uzun araç kuyrukları oluşmaya başladı9 günlük Kurban Bayramı tatilinin bitimine az bir süre kala tatilcilerin dönüş yolculuğu başladı. Dönüş nedeniyle Tekirdağ'dan İstanbul yönüne araç yoğunluğu yaşanıyor. Tatili Bodrum’da geçiren yerli turistler yola çıkmaya başladı. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu ilçede 12 saate 20 bin araç çıkış yaptı.
20.06.2024Gündem
Hakimin yasak aşkı ifşa oldu! İş insanı itiraf etti: Görüntüleri kaydetti, kocası olduğunu bilmiyordum
Hakimin yasak aşkı ifşa oldu! İş insanı itiraf etti: Görüntüleri kaydetti, kocası olduğunu bilmiyordumAdı tehdit ve şantaj olaylarına karışan Adana'da görev yapan hakim G.A.'nın 5 yıl yasak aşk yaşadığı öne sürülen iş insanı Server Leventoğlu yaşananları anlattı. Leventoğlu, "Beni güçlü görüp benimle yakınlaştı. Benimle yemek yeme teklifinde bulundu. Yemekten sonra ağlamaya başladı. Sonra ilişkimiz başladı. 4-5 sene sürdü ilişkimiz. İlk başta ben evli olduğunu bilmiyordum ama sonra kocası olduğunu öğrendim. Benden sürekli yardım istedi. Bugün dahi hakim beni arayıp tehdit ediyor" dedi. Adalet Bakanlığı, hakimin açığa alındığını ve başka bir dosya nedeniyle de ihraç edildiğini duyurdu.
20.06.2024Gündem
4 bin 9 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi
4 bin 9 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi2024 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi yayımlandı. 4 bin 9’u adli, 290’ı idari yargı olmak üzere 4 bin 299 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.
13.06.2024Gündem
Adana'da 2 günde 10 orman yangını çıktı, profesör uyardı
Adana'da 2 günde 10 orman yangını çıktı, profesör uyardıHava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Adana’da, hafta sonu 2 günde 5 ilçede 10 ayrı orman yangını çıktı. Yangınlardan 4’ünün anız nedeniyle çıktığı belirlendi. Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, orman yangınlarının yüzde 95'inin insan eliyle çıktığını belirterek uyarılarda bulundu.
11.06.2024Gündem
MHP lideri Bahçeli: Erdoğan herkesle görüşür, sakınca yok
MHP lideri Bahçeli: Erdoğan herkesle görüşür, sakınca yokMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Suriye'nin kuzeyindeki seçimlere tepki gösteren Bahçeli, "Asıl hedef Türkiye'miz, yakın hedef son yurdumuzdur. Milli güvenliğimiz tehdit ve tehlikelerle sınanmakta. Türkiye'nin haklı tepkisi sözde seçimleri erteletmiştir. Gündemden tamamen çıkarılmalıdır. ABD gibi dost düşman başına." dedi. Bahçeli, öte yandan "Sayın cumhurbaşkanımız doğal olarak herkesle görüşebilir, dinleyebilir, bizce mahsuru yoktur." ifadelerini kullandı.
11.06.2024Gündem
İYİ Partili 4 vekil AK Parti'ye geçiyor iddiası! Açıklamalar art arda geldi
İYİ Partili 4 vekil AK Parti'ye geçiyor iddiası! Açıklamalar art arda geldiİYİ Parti'de yaprak dökümü devam mı ediyor? '4 vekil AK Parti'ye geçecek' iddiası sonrası İYİ Parti ve AK Parti kanadından önemli açıklamalar geldi. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Ankara kulislerindeki gelişmeleri aktardı.
10.06.2024Gündem
TYYT 10:15'te başlar, kaçta biter? TYT sonuçları ne zaman belli olur? Puanlama nasıl olacak?
TYYT 10:15'te başlar, kaçta biter? TYT sonuçları ne zaman belli olur? Puanlama nasıl olacak?Üniversite sınavı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu hafta sonu uygulanacak. İlk olarak 8 Haziran yarın Temel Yeterlilik Testi (TYT) olacak. 9 Haziran Pazar günü ise Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olacak. TYT kaç dk, kaç saat sürecek? Üniversite adaylarının merakla araştırdığı TYT saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor?
8.06.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hafta Sonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hafta sonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.