Hafize Gaye Erkan

Hafize Gaye Erkan

Son dakika Hafize Gaye Erkan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hafize Gaye Erkan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hafize Gaye Erkan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hafize Gaye Erkan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hafize gaye erkan gelişmeleri de dahil olmak üzere 80 hafize gaye erkan haberi bulunmuştur. Tüm hafize gaye erkan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yeni banknotlar tedavüle girdi! Merkez Bankası duyurdu
Yeni banknotlar tedavüle girdi! Merkez Bankası duyurdu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yeni banknotların bugünden itibaren tedavüle verildiğini açıkladı.
5.04.2024 Ekonomi
Fatih Karahan, Merkez Bankası Başkanlığına getirildi
Fatih Karahan, Merkez Bankası Başkanlığına getirildi Resmi Gazete’de yayımlanan Atama Kararı ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan görevden alındı ve yerine Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atandı.
3.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Erkan görevden affını istedi
Merkez Bankası Başkanı Erkan görevden affını istedi Hafize Gaye Erkan "Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum." açıklamasında bulundu. Erkan, "Ülkeme ve milletime hizmet etme imkanını bana sunan ve görev sürem boyunca desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza şükran ve minnetlerimi arz ediyorum." ifadelerini kullandı.
2.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 45 seviyesine çıkardı.
25.01.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! İşte piyasanın tahmini
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! İşte piyasanın tahmini Ekonomide haftanın en önemli bekleyişi sona eriyor. Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını bugün açıklayacak. Peki piyasadaki tahminler neler? İşte detaylar...
25.01.2024 Ekonomi
Yılın ilk faiz kararı yarın açıklanacak
Yılın ilk faiz kararı yarın açıklanacak Ekonomide haftanın en önemli bekleyişi sona eriyor. Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını yarın açıklayacak.
24.01.2024 Ekonomi
Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını perşembe günü açıklayacak
Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını perşembe günü açıklayacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu yeni yılın ilk faiz kararını perşembe günü açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 42,5 seviyesine yükseltmişti.
23.01.2024 Ekonomi
Merkez Bankası yılın son faiz kararını verecek
Merkez Bankası yılın son faiz kararını verecek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bu yılın son faiz kararını Perşembe günü açıklayacak.
19.12.2023 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'fiyat istikrarı' açıklaması
Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'fiyat istikrarı' açıklaması Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan'dan fiyat istikrarı açıklaması. Erkan, merkez bankalarının toplumsal refaha katkılarının ancak fiyat istikrarına odaklanan para politikasıyla gerçekleştiğini vurguladı.
11.12.2023 Ekonomi
MB Başkanı Erkan duyurdu: Reeskont limitlerini daha da artıracağız
MB Başkanı Erkan duyurdu: Reeskont limitlerini daha da artıracağız Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan "3 milyar liraya yükselttiğimiz reeskont limitini daha da artıracağız, çalışmalar devam ediyor" dedi.
8.12.2023 Ekonomi
Erkan imzalı 200 TL banknotlar tedavüle verildi! Piyasaya sürülecek
Erkan imzalı 200 TL banknotlar tedavüle verildi! Piyasaya sürülecek Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Başkan Hafize Gaye Erkan imzalı 200 TL banknotların tedavüle verildiğini duyurdu.
7.12.2023 Ekonomi
Borsa neden düşüyor? Borsa İstanbul bugün neden düşüşte, borsa neden düştü? 30 Kasım borsanın durumu
Borsa neden düşüyor? Borsa İstanbul bugün neden düşüşte, borsa neden düştü? 30 Kasım borsanın durumu Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,21 değer kazanarak 8.026,16 puana çıktı. İlerleyen saatlerde ise borsada düşüş gözlemlendi. Peki, Borsa neden düşüyor? Borsa İstanbul bugün neden düşüşte, borsa neden düştü? İşte 30 Kasım borsanın durumu…
30.11.2023 Finans
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Enflasyon 2024'ün ikinci yarısında gerileyecek
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Enflasyon 2024'ün ikinci yarısında gerileyecek Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İSO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Kasım ayı öncü göstergeleri de aylık enflasyondaki gerilemenin devam edeceğine işaret etmektedir. Enflasyon Raporu'nda da belirttiğimiz gibi yıllık enflasyon mayıs ayındaki baz etkisiyle tepe noktasına ulaştıktan sonra 2024'ün ikinci yarısında gerileyecek. Baz etkilerinin ötesinde, enflasyondaki düşüş süreci birçok kanalla kendini gösterecek" dedi.
29.11.2023 Gündem
Merkez faiz oranını 500 baz puan artırdı! Karar vatandaşın cebine nasıl yansıyacak?
Merkez faiz oranını 500 baz puan artırdı! Karar vatandaşın cebine nasıl yansıyacak? Piyasaların beklediği faiz kararını Merkez Bankası açıkladı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkardı. Peki bu karar vatandaşa nasıl yansıyacak? İşte detaylar...
23.11.2023 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! Piyasalarda yön ne olacak?
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! Piyasalarda yön ne olacak? Piyasalarda gözler Merkez Bankası'na çevrildi. Para Politikası Kurulu bugün faiz kararını açıklayacak. Peki beklentiler neler? Ekonomistler cevapladı.
23.11.2023 Ekonomi
Ekim ayı enflasyon beklentisi yüzde kaç? TCMB ekim ayı enflasyon beklentisi açıklandı mı?
Ekim ayı enflasyon beklentisi yüzde kaç? TCMB ekim ayı enflasyon beklentisi açıklandı mı? Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, yılın 4. Enflasyon Raporunu açıkladı. Merkez Bankası, yüzde 58 olan yılsonu enflasyon tahminini OVP'deki hedef olan yüzde 65'e yükseltti. 2024 enflasyon tahmini yüzde 33'ten yüzde 36'ya çıkarılırken, 2025 enflasyon tahmini ise yüzde 15'ten yüzde 14'e çekildi. Peki, Ekim ayı enflasyon beklentisi yüzde kaç oldu?
2.11.2023 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, enflasyon tahmininde güncellemeye gittiklerini belirterek, "Yıl sonu tahmin orta noktalarını 2023 için yüzde 65, 2024 için yüzde 36 ve 2025 için yüzde 14 olarak güncelledik" dedi.
2.11.2023 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 35'e çıkardı.
26.10.2023 Ekonomi
Borsada yön yukarı mı aşağı mı? Borsa İstanbul ile ilgili çarpıcı analiz geldi
Borsada yön yukarı mı aşağı mı? Borsa İstanbul ile ilgili çarpıcı analiz geldi Borsa İstanbul ile ilgili dikkat çeken açıklama geldi. BIST 100 güne yüzde 1,23 yükselişle başladı. Öte yandan Borsa İstanbul ile ilgili uzmanlardan çarpıcı tahmin geldi. Öte yandan dün iki kez devre kesen Borsa İstanbul'da bugün hareketlilik nasıl olacak? İşte Borsa İstanbul ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
26.10.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'nın faiz kararı bugün belli oluyor
Merkez Bankası'nın faiz kararı bugün belli oluyor Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını bugün açıklayacak. Banka, bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 30 seviyesine yükseltmişti.
26.10.2023 Ekonomi
Faiz kararı yarın açıklanacak! Piyasaların gözü  Merkez'e çevrildi
Faiz kararı yarın açıklanacak! Piyasaların gözü Merkez'e çevrildi Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını yarın açıklayacak. Banka, bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 30 seviyesine yükseltmişti.
25.10.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'nın faiz artışı için dikkat çeken tahmin! Oran verildi
Merkez Bankası'nın faiz artışı için dikkat çeken tahmin! Oran verildi Merkez Bankası’nın bu haftaki toplantısı, iç ve dış piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. Uzmanlar Hafize Gaye Erkan başkanlığında yapılacak beşinci toplantıdan faiz artırım kararının çıkmasını beklerken, Morgan Stanley’den de yeni bir tahmin geldi. Morgan Stanley ekonomistleri, TCMB’nin 26 Ekim’deki toplantısında faiz oranını yüzde 35’e çıkaracağını tahmin etti.
24.10.2023 Yaşam
Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak?
Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? Merkez Bankası faiz kararının açıklanacağı gün merak ediliyor. Ekim ayı Merkez Bankası PPK toplantısına kısa bir süre kalırken toplantı tarihi ve faiz kararına gözler çevrildi. Piyasalar, Hafize Gaye Erkan başkanlığında yapılacak beşinci PPK toplantısına kilitlendi. Faizde serinin devam etmesi beklenirken 250 ila 500 baz puan arasında artış tahminleri yapılıyor. Asıl merak edilen ise artışla birlikte politika faizi yüzde 32-35 bandına çıkarsa bunun kredi kartlarına nasıl yansıyacağı konusu. İşte son dakika haberin detayları...
23.10.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'nda karar haftası! Yeni faiz oranı kaç olacak?
Merkez Bankası'nda karar haftası! Yeni faiz oranı kaç olacak? Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu faiz kararını 26 Ekim Perşembe günü açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 30 seviyesine yükseltmişti.
21.10.2023 Ekonomi
TCMB Başkanı Erkan'dan flaş açıklama: Gündemimizde ne sıfır atma ne de 500 liralık banknot var
TCMB Başkanı Erkan'dan flaş açıklama: Gündemimizde ne sıfır atma ne de 500 liralık banknot var Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, “2023 yılının ilk yarısında bağlayıcı olmayacak şekilde verebileceğimiz rakamlar var. TCMB tarafından KKM'ye ödenen 90 milyar lira olduğunu, Hazine tarafında da bunun 60 milyar lira olduğunu söyleyebilirim” dedi.
3.10.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Hafize Gaye Erkan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hafize gaye erkan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.