Mb

Mb

Son dakika mb haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mb ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mb haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mb

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mb gelişmeleri de dahil olmak üzere 590 mb haberi bulunmuştur. Tüm mb haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bankada parası olanlar dikkat! Faiz oranları yüzde 70'e dayandı, süre bitiyor
Bankada parası olanlar dikkat! Faiz oranları yüzde 70'e dayandı, süre bitiyor Bankada parası olanları çok yakından ilgilendiriyor. Yatırım amacı ile ev ya da araba alanlar yönünü değiştirdi. Son dönemlerde banka mevduatlarına yönelen yatırımcılar kazancına kazanç katıyor. Mevduat faizleri en cazip yatırım araçlarından biri olma yolunda ilerliyor. Mevduat faizlerinde yükseliş hız kazandı, faiz oranları yüzde 70 seviyesine dayandı. 100 bin TL'ye 70 bin TL faiz geliyor. Ancak süre 30 Nisan'da doluyor. İşte detaylar...
24.04.2024 Ekonomi
Bakan Mehmet Şimşek ABD'de yatırımcılarla bir araya geldi
Bakan Mehmet Şimşek ABD'de yatırımcılarla bir araya geldi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir dizi toplantıya katılmak için ABD'ye gitti. Bakan Şimşek, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları ile G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılıyor. Bakan Şimşek "Ekonomik program sonuç verdikçe, yatırımcıların inancı da artacaktır" dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Bankada parası olana güzel haber! Mevduat faizleri resmen katlandı, Aylık 55 bin TL’ye varan kazanç sağlanıyor
Bankada parası olana güzel haber! Mevduat faizleri resmen katlandı, Aylık 55 bin TL’ye varan kazanç sağlanıyor Bankada parası olanları çok yakından ilgilendiriyor. Yatırım amacı ile ev ya da araba alanlar yönünü değiştirdi. Son dönemlerde banka mevduatlarına yönelen yatırımcılar kazancına kazanç katıyor. Mevduat faizleri en cazip yatırım araçlarından biri olma yolunda ilerliyor. Merkez Bankası’nın 500 baz puanlık son faiz artışının ardından bankalarda mevduat faizlerinde yükseliş hız kazandı. Pek çok banka mevduat faizlerini bir iki puan daha artırdı. Peki şu anda faizler ne durumda? 1 milyon TL’yi mevduata yatıran aylık ne kadar kazanç sağlıyor? İşte detaylar...
5.04.2024 Ekonomi
Yeni banknotlar tedavüle girdi! Merkez Bankası duyurdu
Yeni banknotlar tedavüle girdi! Merkez Bankası duyurdu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yeni banknotların bugünden itibaren tedavüle verildiğini açıkladı.
5.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan faiz kararı! Kredi kartında oran değişti
Merkez Bankası'ndan faiz kararı! Kredi kartında oran değişti Merkez Bankası’nın (MB) Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğe göre kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranı yükseldi.
16.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan ilave sıkılaşmada zorunlu karşılık adımı
Merkez Bankası'ndan ilave sıkılaşmada zorunlu karşılık adımı Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlandı.
6.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten flaş MTV ve KDV açıklaması!
Bakan Şimşek'ten flaş MTV ve KDV açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Şimşek " Bugünkü enflasyon rakamı son 12 ayın enflasyon rakamıdır. Önümüzdeki 12 ay enflasyon düşecektir. Çok net şekilde piyasalar diyor ki inanıyoruz, enflasyon düşecek diyor" dedi.
4.03.2024 Ekonomi
Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat faizlerinde yeni hareket: 32 günde 37 bin 500 TL kazanç
Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat faizlerinde yeni hareket: 32 günde 37 bin 500 TL kazanç Bankada parası olanları çok yakından ilgilendiriyor. Yatırım amacı ile ev ya da araba alanlar yönünü değiştirdi. Son dönemlerde banka mevduatlarına yönelen yatırımcılar kazancına kazanç katıyor. Bazı bankalarda faiz oranları yüzde 50 seviyesine kadar çıkıyor. Parasını her ay anapara+faiz olarak yatıranların kazançları da artıyor ve enflasyon oranına yakınsayan rakamlara ulaşıyor. 1 milyon TL parası olan bir kişinin aylık ve üç aylık faiz kazancı ne? İşte güncel mevduat faizleri ile ilgili detaylar...
19.01.2024 Ekonomi
Parasını faize yatıranın kazancı katlanıyor! KKM hesaplarından dönüşlere yüzde 65 faiz, 100 bin TL 188 bin lira oluyor
Parasını faize yatıranın kazancı katlanıyor! KKM hesaplarından dönüşlere yüzde 65 faiz, 100 bin TL 188 bin lira oluyor Bankada parası olanları çok yakından ilgilendiriyor. Yatırım amacı ile ev ya da araba alanlar yönünü değiştirdi. Son dönemlerde banka mevduatlarına yönelen yatırımcılar kazancına kazanç katıyor. Ancak Döviz Dönüşümlü Kur Korumalı Mevduatlardan standart vadeli mevduatlara dönüş yapan mudileri çok daha yüksek faiz avantajı bekliyor. Bazı bankalar yüzde 65’e kadar DDKKM’den standart vadeli mevduata dönenlere faiz sunuyor. Yıllık kümülatif getirisi de yüzde 88’i aşıyor. Ancak bu standart vadeli mevduata dönüşlerde devamlı yüksek faiz kuralı bulunmuyor. KKM hesaplarına ise yüzde 10-20 aralığında faiz uygulanıyor ve reel olarak enflasyonun çok altında getiri sağlıyor.
26.12.2023 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'fiyat istikrarı' açıklaması
Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'fiyat istikrarı' açıklaması Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan'dan fiyat istikrarı açıklaması. Erkan, merkez bankalarının toplumsal refaha katkılarının ancak fiyat istikrarına odaklanan para politikasıyla gerçekleştiğini vurguladı.
11.12.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten ÖTV ve KDV açıklaması: Artış olmayacak
Bakan Şimşek'ten ÖTV ve KDV açıklaması: Artış olmayacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek " Bütçeyi düzeltmek için KDV, akaryakıtta ÖTV gibi enflasyonu artıran vergi artışlarına gittik. Bu vergi artışları tekrarlanmayacak, gelecek sene sistemden çıkmış olacak" dedi.
30.11.2023 Ekonomi
Evini, arabasını satan faize yatırıyor! Bankalar harekete geçti, kar katlanıyor
Evini, arabasını satan faize yatırıyor! Bankalar harekete geçti, kar katlanıyor Bankada parası olanları çok yakından ilgilendiriyor. Yatırım amacı ile ev ya da araba alanlar yönünü değiştirdi. Son dönemlerde banka mevduatlarına yönelen yatırımcılar kazancına kazanç katıyor. Merkez Bankası’nın faiz artırımının ardından Türk Lirası’na olan ilginin daha da artması bekleniyor. Merkez politika faizini yüzde 40’a yükseltti. Bankaların da mevduat faizlerine ayar çekmeye başlaması bekleniyor. Günlük, aylık, yıllık ve kümülatif oranda (faizin faiziyle birlikte hesaplama) vereceği faiz oranlarını ve getirileri ile ilgili detaylar...
24.11.2023 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkardı.
23.11.2023 Ekonomi
Bankada parası olanlar dikkat! Anapara+faiz kazancı katlanıyor, oranlar değişecek, 23 Kasım'ı bekleyin
Bankada parası olanlar dikkat! Anapara+faiz kazancı katlanıyor, oranlar değişecek, 23 Kasım'ı bekleyin Bankada parası olanları çok yakından ilgilendiriyor. Yatırım amacı ile ev ya da araba alanlar yönünü değiştirdi. Son dönemlerde banka mevduatlarına yönelen yatırımcılar kazancına kazanç katıyor. Merkez Bankası’nın kritik faiz kararı yarın açıklanacak. Piyasa beklentileri faizin yüzde 35’ten yüzde 37,5’e yükselmesi yönünde. Merkez Bankası faiz artırımı yaptıkça mevduat bankaları da faiz yükselterek mevduat toplamaya başladı. Bazı bankalar yıllık yüzde 45 oranında faiz vermeye başladı. Parasını her ay anapara+faiz olarak yatıranların kazançları da artıyor ve enflasyon oranına yakınsayan rakamlara ulaşıyor. Merkez’in son faiz kararının ardından faiz oranlarının yüzde 45’in üzerine çıkacağı bekleniyor. Sizler için en düşükten en yükseğe kadar mevduat faiz getirilerini hesapladık.
22.11.2023 Ekonomi
Savaş hali piyasaları nasıl etkileyecek? Bakan Şimşek merak edilen soruları yanıtladı
Savaş hali piyasaları nasıl etkileyecek? Bakan Şimşek merak edilen soruları yanıtladı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İsrail- Filistin savaşının Türkiye’ye etkisi ne olur? sorusuna cevap verdi. Bakan Şimşek Türkiye ekonomisine yönelik de önemli açıklamalarda bulundu.
10.10.2023 Ekonomi
TCMB Başkanı Erkan'dan flaş açıklama: Gündemimizde ne sıfır atma ne de 500 liralık banknot var
TCMB Başkanı Erkan'dan flaş açıklama: Gündemimizde ne sıfır atma ne de 500 liralık banknot var Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, “2023 yılının ilk yarısında bağlayıcı olmayacak şekilde verebileceğimiz rakamlar var. TCMB tarafından KKM'ye ödenen 90 milyar lira olduğunu, Hazine tarafında da bunun 60 milyar lira olduğunu söyleyebilirim” dedi.
3.10.2023 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak ağustos? Merkez Bankası faiz kararı bugün saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı saat kaçta açıklanıyor?
Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak ağustos? Merkez Bankası faiz kararı bugün saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı saat kaçta açıklanıyor? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak 2023, MB faiz kararı ne olur 2023? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası PPK (Para Politikası Kurulu)  toplantısından çıkacak faiz kararı merakla bekleniyor. MB Başkanı Hafize Gaye Erkan liderliğindeki kurul, yılın 8'inci kararını açıklayacak. Ekonomistler 250 baz puan artırım yapılacağını öngörüyor. Peki, Merkez Bankası (MB) faiz kararı açıklandı mı, saat kaçta açıklanacak?
24.08.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan sürpriz hamle! Faiz yükselecek
Merkez Bankası'ndan sürpriz hamle! Faiz yükselecek Merkez Bankası harekete geçti. Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bankalardaki Kur Korumalı Mevduatın (KKM) 3.4 trilyon liraya dayanması ve devlete faturanın her geçen gün artması Merkez Bankası’nı harekete geçirdi. Yeni bir tebliğ yayınlayan Merkez Bankası bankalara vadesi dolan KKM hesaplarını TL mevduata dönüştürme için hedef getirdi, cazibe yaratmak için de TL mevduat faizini yükseltmelerinin önünü açtı. Hedefi tutturamayan banka düşük faizli tahvil alıp fatura ödemek zorunda kalacak.
21.08.2023 Ekonomi
Yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini değişti!
Yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini değişti! Piyasa katılımcı anketi sonuçların yıl sonu dolar kuru tahmini 29,82 TL’ye, enflasyon beklentisi 59,46 seviyesine yükseldi.
18.08.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İlk konut alımına finansal destek verilecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İlk konut alımına finansal destek verilecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Finans Merkezi'nde finans dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Yılmaz "Finans kesimiyle ilgili konuları tartıştık. Öncelikle Türkiye'nin ve dünyanın içinde bulunduğu zorluklar kadar fırsatları da değerlendirdiğimiz toplantı oldu. Ekonomi politikaları konusunda memnuniyeti ifade edebilirim" dedi.
11.08.2023 Ekonomi
Fön makinesi yerine kalas, çekirdek paketinin içinden yılan kafası! İşte 2023'ün en ilginç şikayetleri...
Fön makinesi yerine kalas, çekirdek paketinin içinden yılan kafası! İşte 2023'ün en ilginç şikayetleri... 2023'ün en ilginç şikayetleri belirlendi. 2023'ün ilk yarısında iletilen şikayetler derlenip hazırlanan raporun detaylarını paylaşıldı. Buna göre, 6 ayda gelen 247 bin 946 şikayetten öne çıkanlar şöyle: "Bilinen bir zincir mağazadan tuzlu çekirdek aldım. İçinden yılan kafası çıktı ve yedik afiyetle birazını. Yazıklar olsun." "1 adet fön makinesi sipariş verdim ve gelen kargoyu ben olmadığım için arkadaş teslim aldı ve gelen kargodan fön makinesi yerine kalas odun çıktı." "Hamam böcekleri ölsün ve benim rüyama girmesin lütfen. Çok şikayetçiyim bu durumdan ama elimden bir şey gelmiyor. Kim bu hamam böcekleri ve dev saman balyalarını hazırlayıp rüyama gönderiyorsa Allah onun belasını versin.”
9.08.2023 Gündem
İşte Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yeni ekibi! Liyakat vurgusu yapıldı
İşte Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yeni ekibi! Liyakat vurgusu yapıldı Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın önceki gün ses getiren enflasyon raporu sunumunun ardından dün de yeni atanan ekibi açıklandı. Yeni Merkez Bankası başkan yardımcıları Hatice Karahan, Osman Cevdet Akçay ve Fatih Karahan’la ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Piyasaların yakından takip ettiği üç isim de uzmanlardan tam not alırken, ‘liyakat’ vurgusu yapıldı.
29.07.2023 Ekonomi
Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine yeni atamalar
Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine yeni atamalar Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Merkez Bankası başkan yardımcılığına yeni atamalar yapıldı.
27.07.2023 Ekonomi
Merkez Bankası: Yıllık enflasyonun önemli ölçüde yükselmesi bekleniyor
Merkez Bankası: Yıllık enflasyonun önemli ölçüde yükselmesi bekleniyor Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), temmuz ayına ilişkin öncü göstergelerin oldukça yüksek bir aylık fiyat artışı olacağına işaret ettiğini ve buna bağlı olarak, yıllık enflasyonun da önemli ölçüde yükselmesinin tahmin edildiğini açıkladı.
27.07.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan yeni sıkılaştırma hamlesi
Merkez Bankası'ndan yeni sıkılaştırma hamlesi Merkez Bankası, seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma adımları kapsamında bir dizi karar aldı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kararlara göre, taşıt kredilerinde yüzde 3 olan büyüme sınırı yüzde 2 olarak belirlendi. İhtiyaç kredilerinde ise yüzde 3 sınırı korundu.
24.07.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Mb ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mb haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.