Gazete Vatan Logo

Borsa neden düşüyor? Borsa İstanbul bugün neden düşüşte, borsa neden düştü? 30 Kasım borsanın durumu

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,21 değer kazanarak 8.026,16 puana çıktı. İlerleyen saatlerde ise borsada düşüş gözlemlendi. Peki, Borsa neden düşüyor? Borsa İstanbul bugün neden düşüşte, borsa neden düştü? İşte 30 Kasım borsanın durumu…

Borsa neden düşüyor? Borsa İstanbul bugün neden düşüşte, borsa neden düştü? 30 Kasım borsanın durumu

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 16,83 puan artışla 8.026,16 puana yükseldi. Toplam işlem hacmi 34,7 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,78, holding endeksi yüzde 0,10 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 0,96 ile turizm, en çok gerileyen ise yüzde 1,29 ile spor oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, dün yaptığı açıklamada, enflasyonun ana eğiliminde bir gerileme başladığını belirterek, "Kasım ayı öncü göstergeleri aylık enflasyondaki gerilemenin devam edeceğine işaret etmekte." dedi.

Borsa neden düşüyor?

Bir ürüne olan talep yüksek ve bu talebi karşılayacak arz miktarı sınırlı ise fiyat doğal olarak artacaktır. Diğer yandan bir ürünün arzı yüksek iken buna karşın piyasada kendine yeterli alıcı bulamıyorsa, ürün bolluğu yaşanacak ve fiyat düşecektir.