Güney Sudan

Güney Sudan

Son dakika güney sudan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan güney sudan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını güney sudan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güney Sudan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güney sudan gelişmeleri de dahil olmak üzere 515 güney sudan haberi bulunmuştur. Tüm güney sudan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Reval Görüşmeleri Nedir, Özellikleri Nelerdir? Reval Görüşmelerinin Önemi Ve Özellikleri...
Reval Görüşmeleri Nedir, Özellikleri Nelerdir? Reval Görüşmelerinin Önemi Ve Özellikleri... Reval görüşmeleri 9 Haziran 1908 tarihinde Estonya'nın Tallinn kentinde Rus Çarı ile İngiltere Kralı arasında gerçekleştirilmiş olan bir görüşmedir. Reval görüşmelerinin Rusya ve İngiltere açısından birçok farklı nedeni vardır.
10.02.2024 Yaşam
BM: Etiyopya kıtlık ile karşı karşıya
BM: Etiyopya kıtlık ile karşı karşıya Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) 22 Aralık’ta yaptığı açıklamada, Etiyopya’da iklim değişikliği ve kuraklık sebebiyle insanların kıtlık ile karşı karşıya kaldığını duyurdu.
1.01.2024 Dünya
Basketbol Dünya Kupası Başlıyor, Heyecan Süper Oranlarla Misli’de Yaşanıyor!
Basketbol Dünya Kupası Başlıyor, Heyecan Süper Oranlarla Misli’de Yaşanıyor! 2023 FIBA Basketbol Dünya Kupası heyecanı başlıyor. 25 Ağustos - 10 Eylül arasında oynanacak olan turnuvaya Asya ülkeleri Filipinler, Japonya ve Hindistan ev sahipliği yapacak. 32 takımın mücadele edeceği FIBA Basketbol Dünya Kupası’nda Avrupa’yı 12 ülke temsil edecekken; Asya ve Okyanusya’dan 8, Kuzey ve Güney Amerika’dan 7, Afrika’dan ise 5 ülke turnuvada yer alacak.
24.08.2023 İddaa
Günün En Çok Oynanan Maçları
Günün En Çok Oynanan Maçları Misli.com’da günün iddaa programı içerisinde en çok oynanan bahisleri ve Misli.com yazarlarının bu maçlar için yaptığı yorumları sizler için derledik.
14.06.2023 İddaa
Güney Sudan devlet başkanı kimdir? Salva Kiir Mayardit kaç yaşında, kaç yıldır devlet başkanı görevinde?
Güney Sudan devlet başkanı kimdir? Salva Kiir Mayardit kaç yaşında, kaç yıldır devlet başkanı görevinde? Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit'in, bir yol projesinin açılış töreninde milli marşın okunması sırasında altına kaçırması gündem oldu. Peki, Güney Sudan devlet başkanı kimdir? Salva Kiir Mayardit kaç yaşında, kaç yıldır devlet başkanı görevinde?
15.12.2022 Dünya
Hz. Adem ve Hz. Havva nerede yaşadı? Hz. Adem ve Havva dünyada nereye indirildiler?
Hz. Adem ve Hz. Havva nerede yaşadı? Hz. Adem ve Havva dünyada nereye indirildiler? Âdem’in yaratılışı Tevrat ve Kur’ân-ı Kerîm’de anlatılmaktadır. Kur’an, sahih hadisler ve bunlara dayanan diğer güvenilir İslâmî kaynakların Hz. Âdem hakkında verdiği bilgilerden çıkan sonuca göre Âdem topraktan yaratılmıştır. Kur’ân-ı Kerîm’de Havvâ’nın yaratılışından bahsedilmemekte, kocası Âdem ile birlikte cennete yerleştirilmeleri ve sonra oradan çıkarılışları anlatılmaktadır. Peki, Hz. Adem ve Hz. Havva nerede yaşadı? Hz. Adem ve Havva dünyada nereye indirildiler? Kuran-ı Kerim’de Hz. Adem ve Hz. Havva nasıl anlatılır? İşte detaylar…
2.09.2022 Dini Bilgiler
Maymun çiçeği virüsü 92 ülkede görüldü: Dünya genelindeki vaka sayısı 35 bini aştı
Maymun çiçeği virüsü 92 ülkede görüldü: Dünya genelindeki vaka sayısı 35 bini aştı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, maymun çiçeği virüsünün 92 ülkede görüldüğü ve dünya genelindeki vaka sayısının 35 bini aştığını belirterek, 12 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı.
17.08.2022 Gündem
Kızılay, Türkiye dahil 22 ülkede kurban kesimlerine başladı
Kızılay, Türkiye dahil 22 ülkede kurban kesimlerine başladı Hayırseverlerin kurban emanetlerini alan Türk Kızılay, Kurban Bayramı’nın ilk günü itibariyle kesim işlemlerine başladı. Türkiye’de ve dünyanın üç kıtasındaki 21 ülkede kesim işlemlerini başlatan Kızılay ekipleri, yurt dışında kesimlerin hemen ardından, yurt içinde ise anlık ve kavurma konservesi olarak kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.
9.07.2022 Gündem
Kızılay kurban vekalet fiyatı ne kadar? Kurban bedeli yurt içi ve yurt dışı kaç TL? Kızılay kurbanlık bağış 2022 fiyatları
Kızılay kurban vekalet fiyatı ne kadar? Kurban bedeli yurt içi ve yurt dışı kaç TL? Kızılay kurbanlık bağış 2022 fiyatları Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Kurban bağışı yapmak isteyen binlerce kişi kurbanını bağışlamak için araştırmalara devam ediyor. Haziran ayının başında Kızılay kurban vekâlet fiyatlarını açıklamıştı. Peki, Kızılay kurban vekalet fiyatı ne kadar? Kurban bedeli yurt içi ve yurt dışı kaç TL? Kızılay kurban bağışı nasıl yapılır? Kurban vekaleti Kızılay’a nasıl verilir? İşteKızılay kurbanlık bağış 2022 fiyatları
5.07.2022 Gündem
Türk Hava Yolları (THY)'nda yeni dönem! Resmen değişiyor: Ucuz uçak bileti, bagajsız yolcu ve seferler...
Türk Hava Yolları (THY)'nda yeni dönem! Resmen değişiyor: Ucuz uçak bileti, bagajsız yolcu ve seferler... Türk Hava Yolları (THY)'de yeni dönem başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat Genel Müdürlüğünün Gölbaşı yerleşkesinde Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Yerli ve milli gözetleme uydusu İMECE ve Türksat 6A ile ilgili son bilgileri aktaran Erdoğan, uluslararası alanda ülke ismi olarak 'Turkey' yerine 'Türkiye'nin kullanılmaya başlandığını da hatırlattı, THY uçaklarında da 'Turkish Airlines' yerine 'Türkiye Hava Yolları' ifadesinin yer alacağını açıkladı. Öte yandan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, havayolu taşımacılığına ilişkin yeni gelişmeleri aktardı. Ekşi, dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi konumundaki THY’nin, pandeminin yol açtığı zararı büyük ölçüde kapattığını dile getirdi. Dünyada 129 ülkede 340 noktaya uçuş yapan havayolu şirketi olduklarını, iç hatlarda da peş peşe Tokat ve Rize havalimanlarının açıldığını belirten Ekşi, “2021’de yine rakiplerimiz zarar ederken biz son belki yirmi yılın en fazla kârını elde eden havayolu olduk. Havacılığın dünyada emeklemeye başladığı bu dönemde biz koşuyoruz” dedi. Düşük maliyetli taşıyıcılar sistemleri üzerine de çalıştıklarını vurgulayan Ekşi, yüksek fiyat artışları karşısında gündeme aldıkları bagajlı - bagajsız yolcu ve ucuz bilet fiyatlandırması hakkında da bilgi verdi. İşte son dakika haberinin detayları...
14.06.2022 Ekonomi
Bakanlardan gökyüzü gözlemi!
Bakanlardan gökyüzü gözlemi! Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği’nin ilk gece gözlemine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu katıldı. Gece saatlerinde başlayan gözlem sırasında Zerzevan Kalesi ve çevresine kurulmuş teleskoplardan yıldızları, gezegenleri ve gök cisimlerini inceleyen bakanlar, gençlerle birlikte uzay gözlemi yaptı. Ayın kaybolmasıyla birlikte başlayan gözlem sabah saatlerine kadar devam etti.
10.06.2022 Siyaset
Karantina geri dönebilir! Bilim kurulu üyesi açıkladı
Karantina geri dönebilir! Bilim kurulu üyesi açıkladı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, 20 gün içinde 21 ülkeye ulaşan maymun çiçeği vakaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Yavuz, Türkiye'nin uluslararası seyahatler için bir geçiş ülkesi olması nedeniyle vaka görülme açısından yüksek riskli coğrafyalardan biri olduğuna işaret ederek, hastalığın ülkemizde de tespit edilmesi durumunda ilk vakanın iyileşme süreci olan yaklaşık 4 hafta boyunca karantinada tutulması gerekeceğini kaydetti.
28.05.2022 Yaşam
Maymun çiçeği virüsü için aşı gerekiyor mu? DSÖ resmen açıkladı
Maymun çiçeği virüsü için aşı gerekiyor mu? DSÖ resmen açıkladı Kovid-19 pandemisinin ardından dünyanın farklı noktalarından peş peşe vaka haberlerinin geldiği maymun çiçeği endişe yarattı. Tekrar toplu aşılamaya ihtiyaç duyulup duyulmayacağı merak edilirken DSÖ'den önemli bir açıklama geldi. Peki, maymun çiçeğinde toplu aşılama gerekiyor mu? DSÖ, 20’den fazla ülkeden 200 maymun çiçeği vakası olduğunu aktarırken toplu aşılamaya gerek duyulmadığını belirtti. Çiçek hastalığı için kullanılan aşıların maymun çiçeğinde de yüzde 85 koruma sağladığı ifade ediliyor.
27.05.2022 Dünya
DSÖ'den maymun çiçeği mesajı: Toplu aşılamaya gerek yok
DSÖ'den maymun çiçeği mesajı: Toplu aşılamaya gerek yok Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri, 20'den fazla ülkeden yaklaşık 200 maymun çiçeği vakası bildirildiğini, toplu aşılamaya gerek duyulmadığını ifade etti.
27.05.2022 Dünya
Yeni salgın çocukları vuruyor! Maymun çiçeği...
Yeni salgın çocukları vuruyor! Maymun çiçeği... Maymun çiçeği hastalığının çocuklarda daha ciddi seyredebileceği uyarısında bulunan Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, Hastalık belirtileri 2-4 hafta sürer ve genellikle tedavi gerektirmeden kendi kendine iyileşir. Ancak hastalık şiddetli de seyredebilir ve akciğer enfeksiyonu, sepsis, beyin enfeksiyonu, kornea enfeksiyonu (körlüğe neden olabilir) gibi komplikasyonlara yol açabilir. Çocuklarda daha ciddi seyredebilir. Hastalık yüzde 3-6 arasında ölüme neden olabilmektedir dedi. 
24.05.2022 Yaşam
Maymun çiçeği salgını Güney Amerika'ya sıçradı! Dünya Sağlık Örgütü: 'Korkunç' bir meydan okuma
Maymun çiçeği salgını Güney Amerika'ya sıçradı! Dünya Sağlık Örgütü: 'Korkunç' bir meydan okuma Maymun çiçeği virüsü tün dünyaya yayılıyor. Hafta sonu birçok ülkeden pozitif test sonucu haberleri geldi, virüsün yayılma hızı bilim insanları için de sürpriz oldu. Bütün ülkeleri uyaran Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve peşinden gelen maymun çiçeği virüsünü saydı.
23.05.2022 Dünya
Türk Hava Yolları 89'uncu yılını kutluyor
Türk Hava Yolları 89'uncu yılını kutluyor Devlet Hava Yolları İşletmesi adıyla 1933 yılında 5 uçaklık filosuyla kurulan ve şuan dünyanın en çok noktaya uçan havayolu şirketi unvanına sahip Türk Hava Yolları (THY) 89'ncu kuruluş yıl dönümünü kutluyor.
20.05.2022 Ekonomi
THY, yurt dışı uçuş ağına 4 yeni hat ekledi
THY, yurt dışı uçuş ağına 4 yeni hat ekledi Pandemi sonrası uçuş ve yolcu sayısını arttırmaya başlayan Türk Hava Yolları (THY) yurt dışı uçuş ağına 4 yeni hat eklerken, ABD'de Seattle yapılacak ilk uçuşun 27 Mayıs'ta olacağı açıklandı.
9.05.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu paylaşımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Afrika'da kapısı çalınmadık dost, yarası sarılmadık gönül, iş birliği yapılmadık ülke bırakmıyoruz, bırakmayacağız." dedi.
22.10.2021 Siyaset
Sudan nerede? Darbe girişimi yapılan Sudan hangi kıtada, haritadaki yeri!
Sudan nerede? Darbe girişimi yapılan Sudan hangi kıtada, haritadaki yeri! Hartum'da darbeci askerler, yönetimi ele geçirmeye çalıştı. Hükümet yetkilileri, darbe girişiminin başarısız olduğunu duyurdu. Sudan Egemenlik Konseyi Sözcüsü Muhammed El Feki Süleyman, durumun kontrol altında olduğunu belirtti. Söz konusu gelişmenin ardından Sudan nerede, hangi kıtada? soruları arttı. İşte Sudan’ın haritası…
21.09.2021 Gündem
Facebook'tan 37 ülke için flaş karar
Facebook'tan 37 ülke için flaş karar Sosyal medya platformu Facebook, Sahra Altı Afrika'daki 37 ülkede alışveriş özelliğini hayata geçireceğini açıkladı.
24.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Sudan nerede, hangi kıtada? Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı el-Burhan kimdir?
Sudan nerede, hangi kıtada? Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı el-Burhan kimdir? Sudan nerede, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı kimdir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral el-Burhan'ı resmi törenle karşıladı. Söz konusu haberinden ardından Sudan ve El-Burhan hakkında arama yapılmaya başlandı.
12.08.2021 Gündem
Şarkıcı Vinka'dan tacize tekmeli cevap!
Şarkıcı Vinka'dan tacize tekmeli cevap! Ugandalı şarkıcı Vinka, konser verdiği sırada kendisini taciz eden bir seyirciyi tekmeledi. O anlar kameralara yansırken Vinka, konserine ara vermeden devam etti.
20.05.2021 Magazin
Kızılay Genel Başkanı Kınık, Ramazan ayı faaliyetlerini açıkladı
Kızılay Genel Başkanı Kınık, Ramazan ayı faaliyetlerini açıkladı Türk Kızılay'ın bu yıl Ramazan ayında yapacağı yardım ve faaliyetler, Kızılay Genel Başkan Kerem Kınık'ın katıldığı toplantıyla duyuruldu.
7.04.2021 Gündem
Günün En Çok Oynanan Maçları
Günün En Çok Oynanan Maçları Misli.com’da günün iddaa programı içerisinde en çok oynanan bahisleri ve Misli.com yazarlarının bu maçlar için yaptığı yorumları sizler için derledik.
29.03.2021 İddaa

Benzer Haber Etiketleri

Güney Sudan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güney sudan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.