Güney Kıbrıs Rum Yönetimi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi

Son dakika Güney Kıbrıs Rum Yönetimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Güney Kıbrıs Rum Yönetimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güney kıbrıs rum yönetimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 78 güney kıbrıs rum yönetimi haberi bulunmuştur. Tüm güney kıbrıs rum yönetimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'den Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki cami saldırısına kınama
Türkiye'den Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki cami saldırısına kınama Dışişleri Bakanlığı'nca, Limasol kentinde bulunan Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camisi'ne yapılan kundaklamaya ilişkin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni (GKRY) kınandı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın tümüyle desteklendiği ifade edildi.
26.08.2023 Gündem
Bakan Akar duyurdu! 18 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Akar duyurdu! 18 terörist etkisiz hale getirildi Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afrin merkezine yapılan ve sivil insanların hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin, “Bu alçak saldırıdan sonra ilgili birlik komutanlıkları karşı operasyonları başlattı. Bilinen hedefleri yoğun şekilde ateş altına alarak şu ana kadar 18 teröristi etkisiz hale getirdiler. Operasyonlarımız devam ediyor, önümüzdeki saatlerde bu sayının artmasını bekliyoruz” dedi.
21.01.2022 Gündem
Dışişleri'nden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne 'Atatürk' tepkisi
Dışişleri'nden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne 'Atatürk' tepkisi Dışişleri Bakanlığı'nca Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) tarafından okullarda okutulan bir ders kitabından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anlatıldığı sayfanın yırtılması yönünde verilen talimata tepki gösterilerek, "GKRY'nin bu çağdışı, düşmanca ve kabul edilmez tutumunu şiddetle kınıyoruz" denildi.
8.09.2021 Gündem
Türk düşmanı ABD'li senatöre KKTC'den çok sert cevap!
Türk düşmanı ABD'li senatöre KKTC'den çok sert cevap! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, ABD'li Senatör Bob Menendez’in dün Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) tarafından "III. Makarios Büyük Haç Nişanı" ile ödüllendirilmesi töreninde yaptığı konuşmada "son Türk askerinin Ada’dan ayrıldığını görme" hedefine ilişkin açıklamasını şiddetle kınadıklarını bildirdi.
31.08.2021 Dünya
Güney Kıbrıs'ta korkutan yangın! Ölü sayısı yükseldi
Güney Kıbrıs'ta korkutan yangın! Ölü sayısı yükseldi Son dakika haberi... Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde dün başlayan orman yangınında hayatını kaybedenlerin sayısının 4’e yükseldi. Yunan ekipleri GKRY'ye ekip sevk ederken, İtalya'dan da yardım istendi.
4.07.2021 Dünya
AK Parti'li Çelik'ten GKRY'deki cami saldırısına kınama
AK Parti'li Çelik'ten GKRY'deki cami saldırısına kınama AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Limasol kentine bağlı Episkopi köyünde camiye yapılan saldırıyı kınadı.
26.03.2021 Gündem
Güney Kıbrıs'ta Anastasiadis'e öfkelenen halk sokağa döküldü
Güney Kıbrıs'ta Anastasiadis'e öfkelenen halk sokağa döküldü Güney Kıbrıs Rum Yönetiminde yolsuzluklar ve Covid-19 nedeniyle alınan tedbirlerden bunalan Rumlar sokaklara indi, polisle çatıştı.
13.02.2021 Dünya
Rum Başpiskopos II. Hrisostomos: Erdoğan gerçek bir vatansever
Rum Başpiskopos II. Hrisostomos: Erdoğan gerçek bir vatansever Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Erdoğandan da bahsetti. Hrisostomos, Türk lider Erdoğan, yıllarca Türkiye'nin ucuz işgücünü kullanan Avrupa'dan bugün intikam alan gerçek bir vatansever ifadelerini kullandı.
27.12.2020 Gündem
Sevilla haritası nedir? ABD'nin Sevilla haritası yorumu ne anlama geliyor? Sevilla haritası kimin?
Sevilla haritası nedir? ABD'nin Sevilla haritası yorumu ne anlama geliyor? Sevilla haritası kimin? Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan Doğu Akdeniz ile ilgili gelişmelerin ardından ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden Sevilla haritası ile ilgili çarpıcı bir yorum geldi. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, 'ABD Sevilla haritasının hukuki bir öneme sahip olduğunu düşünmemektedir' açıklamasında bulundu. Peki, Sevilla haritası nedir? ABD'nin Sevilla haritası yorumu ne anlama geliyor? İşte Yunanistan'ın Sevilla haritası iddiasına ilişkin bilgiler...
28.09.2020 Gündem
Ağır tahrik: Sınırlara ağır silahlı mevziler yerleştirdiler
Ağır tahrik: Sınırlara ağır silahlı mevziler yerleştirdiler ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) Uluslararası Askeri Eğitim ve Talim programına dahil ettiği açıklamasının ardından Rum Kesimi Yeşilırmak Sınır Kapısı'na 2 adet portatif ağır silah mevzisi yerleştirmeye başladı. Rum Kesimi'ne KKTC'den tepki gecikmedi.
9.07.2020 Gündem
Müstakbel kayınvalidesi Türk olan Rum Bakan göreve başladı
Müstakbel kayınvalidesi Türk olan Rum Bakan göreve başladı Güney Kıbrıs Rum yönetimi yeni Adalet Bakanı Emily Yiolitis yeni görevini, annesi Kıbrıslı Türk olan erkek arkadaşı ünlü televizyoncu Chrysanthos Tsouroullis ile birlikte kutladı.
1.07.2020 Dünya
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde "Yavuz" paniği
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde "Yavuz" paniği Türkiye'nin, Taşucu'nda bulunan Yavuz sondaj gemisini yeniden Doğu Akdeniz'e göndermesi Rumları alarma geçirdi. Rum medyası, 'Türkiye ciddi bir corona virüs salgınıyla karşı karşıya olmasına rağmen bölgedeki hedeflerinden vazgeçmiyor' ifadelerini kullandı
20.04.2020 Dünya
Kıbrıs Rum kesiminde sığınmacı akını korkusu
Kıbrıs Rum kesiminde sığınmacı akını korkusu Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Avrupa'nın büyük bir sığınmacı felaketiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.
4.03.2020 Dünya
Rum medyası: Yunan F-16'ları Ankara’dan korkulduğu için uçamadı
Rum medyası: Yunan F-16'ları Ankara’dan korkulduğu için uçamadı Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin, 1 Ekim'de kutladığı 'Kıbrıs Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümü etkinliğinde, Yunanistan'a ait F-16 savaş uçaklarının Başbakan Kiriakos Miçotakis'in talimatıyla uçmasının engellendiği iddia edildi.
3.10.2019 Dünya
Dışişleri'nden Güney Kıbrıs Rum yönetimine tepki ve uyarı
Dışişleri'nden Güney Kıbrıs Rum yönetimine tepki ve uyarı Dışişleri Bakanlığından, Türkiye'nin hiçbir yabancı ülke, şirket veya geminin Doğu Akdeniz'deki yetki alanlarında izinsiz hidrokarbon arama faaliyetlerinde bulunmasına fırsat vermeyeceği bildirildi.
4.10.2018 Gündem
Rum yönetimine kıta sahanlığı uyarısı!
Rum yönetimine kıta sahanlığı uyarısı! Kıbrıs adası çevresinde sondaj çalışmaları yaparak gerilim yaratan Güney Kıbrıs Rum yönetimine tepki gösteren Türkiye Dışişleri Bakanlığı, kıta sahanlığının korunacağını bildirdi
11.02.2018 Gündem
Rum Yönetimi'nden "Kıbrıs müzakereleri" açıklaması
Rum Yönetimi'nden "Kıbrıs müzakereleri" açıklaması Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Anastasiadis, "BM Genel Sekreteri'ne müzakerelere hemen başlamaya hazır olduğumuzu ileteceğim" dedi.
21.09.2017 Dünya
Dışişleri Bakanlığı: Karşılık verilecektir
Dışişleri Bakanlığı: Karşılık verilecektir Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Doğu Akdeniz’de tek taraflı olarak sürdürdüğü hidrokarbon faaliyetlerine gereken karşılığın verileceğini bildirdi.
29.09.2021 Gündem
"İddialar mesnetsiz ve tamamıyla gerçek dışı"
"İddialar mesnetsiz ve tamamıyla gerçek dışı" Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde yayımlanan gazetedeki iddiaları sert dille yalanladı.
29.09.2021 Gündem
Rum liderden küstah açıklamalar
Rum liderden küstah açıklamalar Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Rum tarafında yayınlanan gazeteye verdiği röportajda Türk tarafının ve Türkiye'nin tepkilerinden rahatsız olduğunu söyledi
17.06.2021 Dünya
‘Kıbrıs’ta her zamankinden daha iyimseriz’
‘Kıbrıs’ta her zamankinden daha iyimseriz’ Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden Akel Partisi’nin Genel Sekreteri Andreas Kiprianu’yu kabul etti...
29.09.2021 Gündem
Çipras'tan şoke eden Türkiye açıklaması
Çipras'tan şoke eden Türkiye açıklaması Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Yunanistan'ın ve "Kıbrıs Cumhuriyeti"nin güvenliğinin ve uluslararası alandaki yerlerinin Ada'daki sorunun çözümüyle bağlantılı olduğunu" söyledi...
3.02.2015 Dünya
'ENİ' konu ambargo!
'ENİ' konu ambargo! İtalyan ENİ'nin girişimi Bakan Yıldız'ı kızdırdı...
28.03.2013 Ekonomi
Lira’ya dönüş mü?
Lira’ya dönüş mü? İflasın eşiğinde olan Rum Kesimi...
24.03.2013 Ekonomi
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a Londra'da saldırı girişimi
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a Londra'da saldırı girişimi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konvoyuna İngiltere’nin başkenti Londra’da saldırı girişiminde bulunuldu.
29.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güney kıbrıs rum yönetimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.