Güney Afrika Cumhuriyeti

Güney Afrika Cumhuriyeti

Son dakika Güney Afrika Cumhuriyeti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Güney Afrika Cumhuriyeti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Güney Afrika Cumhuriyeti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güney Afrika Cumhuriyeti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güney afrika cumhuriyeti gelişmeleri de dahil olmak üzere 660 güney afrika cumhuriyeti haberi bulunmuştur. Tüm güney afrika cumhuriyeti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emine Erdoğan: Dünya liderleri hangi gerekçe ile sessiz kalabiliyor?
Emine Erdoğan: Dünya liderleri hangi gerekçe ile sessiz kalabiliyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'nda yaptığı konuşmada, “Buradan sormak istiyorum, 25 kişi öldürüldüğünde Paris'te kol kola yürüyüş düzenleyen dünya liderleri, bugün ekseriyeti kadın ve çocuk olan 30 bin insan vahşice katledilirken hangi gerekçe ile sessiz kalabiliyor" dedi.
2.03.2024 Gündem
Ömer Çelik: ABD'nin Gazze vetosu utanç verici
Ömer Çelik: ABD'nin Gazze vetosu utanç verici AK Parti MYK toplantısıyla ilgili Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. Sözcü Çelik yaptığı açıklamada, "Sınırlarımızın etrafında 'teröristan' adacıklarını kurmak isteyenlere şimdiye kadar müsaade etmedik ve bunda sonra da etmeyeceğiz." dedi. ABD'nin Gazze için veto kararına tepki gösteren Çelik, "Uluslararası kurullar bunu durduramıyorsa hiçbir işe yaramıyorlar demektir. Bu kurumlara ihtiyaç yok demektir." ifadelerini kullandı.
26.02.2024 Gündem
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız'dan İsrail açıklaması: Demografik yapıyı değiştiriyorlar
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız'dan İsrail açıklaması: Demografik yapıyı değiştiriyorlar Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail’in Filistin’i işgalinin hukuki neticelerine ilişkin duruşmada Türkiye sunum yaptı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız "İsrail hesap vermeli" dedi.
26.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai’de düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, 'İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmelidir. Filistinli kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz ve yalnız bırakmayacağız. Barış için garantörlüğe hazırız.' dedi.
13.02.2024 Gündem
İhtiyati tedbir nedir? Hukukta ihtiyati tedbir ne demek, İsrail ihtiyati tedbir kararı ne oldu? Lahey Adalet Divanı İsrail açıklaması
İhtiyati tedbir nedir? Hukukta ihtiyati tedbir ne demek, İsrail ihtiyati tedbir kararı ne oldu? Lahey Adalet Divanı İsrail açıklaması Uluslararası Adalet Divanı (UAD), Güney Afrika Cumhuriyeti'nin İsrail aleyhine açtığı "soykırım" davasında ihtiyati tedbir talebine ilişkin kararını açıkladı. Söz konusu kararın ardından “İhtiyati tedbir nedir? Hukukta ihtiyati tedbir ne demek, Gazze’de ihtiyati tedbir kararı alınınca ne olur, uluslararası adalet divanı kararları bağlayıcı mı?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. Peki, Lahey İsrail davası sonucu ne oldu?
26.01.2024 Gündem
Uluslararası Adalet Divanı İsrail kararı! Lahey İsrail davası sonucu ne oldu, Uluslararası Adalet Divanı kararları bağlayıcı mı? Uluslararası Adalet Divanı nedir?
Uluslararası Adalet Divanı İsrail kararı! Lahey İsrail davası sonucu ne oldu, Uluslararası Adalet Divanı kararları bağlayıcı mı? Uluslararası Adalet Divanı nedir? Lahey Adalet Divanı İsrail kararı merak ediliyor. Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasında karar açıklandı. Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de yaşanan insani trajedinin son derece farkında olduğunu ve can kayıplarından derin endişe duyduğunu bildirdi. Öte yandan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel ve beraberindeki heyet, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin İsrail'e karşı açtığı "soykırım" davasını takip için Lahey'e gitmişti. Peki, Lahey İsrail davası sonucu ne oldu, Uluslararası Adalet Divanı kararları bağlayıcı mı? Uluslararası Adalet Divanı nedir? Lahey İsrail kararı ne oldu? İşte Uluslararası Adalet Divanı İsrail kararı…
26.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ramaphosa ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ramaphosa ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları, Türkiye ile Güney Afrika Cumhuriyeti arasındaki ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel meseleler ele alındı.
25.01.2024 Gündem
Dışişleri: İsrail aleyhine başvuruyu memnuniyetle karşılıyoruz
Dışişleri: İsrail aleyhine başvuruyu memnuniyetle karşılıyoruz Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Güney Afrika Cumhuriyeti'nin soykırım suçu kapsamında İsrail aleyhine Uluslararası Adalet Divanı'na yaptığı başvuruyu memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.
3.01.2024 Gündem
Kabus gittikçe yayılıyor! Komşuda da görüldü, alarm verildi
Kabus gittikçe yayılıyor! Komşuda da görüldü, alarm verildi Kabus gittikçe yayılıyor. Komşuda da görüldü. Güney Afrika ve Bulgaristan ilk maymun çiçeği vakalarını duyurdu. Böylece virüsün görüldüğü ülke sayısı 44'e yükseldi. Dünya genelindeki vaka sayısı ise 3 bini aşmış durumda. İşte son dakika haberinin detayları...
23.06.2022 Dünya
Elon Musk kimdir? İşte Elon Musk’un hayat hikayesi!
Elon Musk kimdir? İşte Elon Musk’un hayat hikayesi! SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, ABD merkezli sosyal medya platformu Twitter’ı 44 milyar dolara satın almak için anlaştı. Uzun süredir Twitter ile gündemde olan Elon Musk’ın Twittter hamlesi sonrası hayat hikayesi merak ediliyor. Peki, Elon Musk kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Elon Musk’ın hayat hikayesi…
26.04.2022 Dünya
Üçüncü ülkeler listesi! Üçüncü ülke vatandaşı nedir, Türkiye 3. ülke vatandaşı mı?
Üçüncü ülkeler listesi! Üçüncü ülke vatandaşı nedir, Türkiye 3. ülke vatandaşı mı? “Üçüncü ülke vatandaşı nedir? ve “Türkiye 3. ülke vatandaşı mı?” sorularına yanıt aranıyor. Rusya, üçüncü ülkelere beyaz şeker ve şeker kamışı ihracatını, Avrasya Ekonomik Birliğine (AEB) de tahıl ihracatını geçici olarak yasakladı.
15.03.2022 Dünya
Dünyada ilk kez 210 ülkede Yoga Olimpiyat Oyunları gerçekleşti
Dünyada ilk kez 210 ülkede Yoga Olimpiyat Oyunları gerçekleşti Uluslararası Yoga Olimpiyat Komitesi (IYOC) ve Türkiye Ulusal Yoga Federasyonu (ULUYOF) tarafından düzenlenen 1'inci Türkiye Ulusal Yoga Olimpiyat Oyunları, fiziki katılımlarla İstanbul'da yapıldı.
24.12.2021 Yaşam
Omicron varyantı Türkiye’de görüldü mü? Omicron varyantı belirtileri ne?
Omicron varyantı Türkiye’de görüldü mü? Omicron varyantı belirtileri ne? Koronavirüs Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemi ile toplandı. Toplantının ardından yazılı açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Omicron varyantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün Güney Afrika'da tespit edilen yeni koronavirüs varyantına "Omicron" adını verdiği yeni varyantın "Endişe Mutasyonu (VOC)" olarak sınıflandırmıştı. Bilim Kurulunda değerlendirilen Omicron varyantı ile ilgili Sağlık Bakanı Türkiye’deki son durumu değerlendirdi ve uyarılarda bulundu. Peki, Omicron varyantı Türkiye’de görüldü mü? Omicron varyantı belirtileri ne? Aşılar Omicron varyantında etkili mi? İşte Bilim Kurulu kararları ve Bakan Koca’nın omicron varyantı ile ilgili açıklamaları…
2.12.2021 Sağlık
Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca'dan son dakika açıklaması
Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca'dan son dakika açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu sonrası basın açıklaması yaptı. Açıklamada "Yeni varyantlar çıkması beklenen bir durum endişe verici bir gelişme yok" denildi.
1.12.2021 Gündem
Omicron filmi konusu, yeni varyant sonrası merak ediliyor! The Visitor from Planet Omicron filmi konusu ne, film kaç yılında yapıldı?
Omicron filmi konusu, yeni varyant sonrası merak ediliyor! The Visitor from Planet Omicron filmi konusu ne, film kaç yılında yapıldı? Güney Afrika Cumhuriyeti ve Botsvana’da geçen hafta virüsün çok sayıda mutasyona uğramış, ‘B.1.1.529‘ olarak isimlendirilen yeni bir varyantına rastlanmış ve 32 mutasyona sahip B.1.1.529 ‘süper varyant‘ olarak nitelendirilmişti. Geçtiğimiz cuma günü toplanan DSÖ yetkilileri, ön kanıtların ‘diğer endişe verici varyantlardan daha yüksek enfeksiyon riski’ taşıdığını gösterdiği bu varyantı ‘Omicron’ diye adlandırdığını duyurmuştu. Söz konusu gelişmelerin ardından komplo teorisisi severlerin yeni argümanı 2013 yılında yapılan “The Visitor from Planet Omicron” adlı film oldu. Peki, Omicron filmi konusu nedir?
29.11.2021 Gündem
Omicron varyantı belirtileri neler? İşte yeni varyant Omicron’un semptomları!
Omicron varyantı belirtileri neler? İşte yeni varyant Omicron’un semptomları! Koronavirüsün Omicron varyantı tüm dünyada endişeye neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Güney Afrika'da tespit edilen yeni koronavirüs varyantına "Omicron" adını vermesinin ardından, Güney Afrikalı doktor, tehlikeli varyantının semptomlarını açıkladı. Dr. Angelique Coetzee, Omicron varyantı belirtilerinin sağlıklı hastalarda "sıra dışı ama hafif" olduğunu söyledi. Dr. Coetzee, B.1.1.529 olarak da bilinen Omicron varyantında yaşlılarda ve aşılanmamış kişilerin risk altında olduğu konusunda uyardı. Peki, Omicron varyantı belirtileri neler? İşte yeni varyant Omicron’un semptomları!
28.11.2021 Sağlık
THY'den seyahat kısıtlamasıyla ilgili son dakika açıklaması
THY'den seyahat kısıtlamasıyla ilgili son dakika açıklaması THY'den seyahat kısıtlamasıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Omicron (Nu) varyantı tedbiri kapsamında 5 ülkeden Türkiye'ye seyahat kısıtlaması kararıyla ilgili Türk Hava Yolları yolcuları uyardı.
27.11.2021 Ekonomi
Bakan Koca açıkladı: 5 ülkeye seyahat kısıtlaması
Bakan Koca açıkladı: 5 ülkeye seyahat kısıtlaması Sağlık Bakın Fahrettin Koca, Nu varyantı kaynaklı artan vakalar sebebiyle bazı ülkelere bu geceden itibaren seyahat edilmesine izin verilmeyeceğini açıkladı.
26.11.2021 Gündem
Güney Afrika'da rehin alınan bakanlar operasyonla kurtarıldı
Güney Afrika'da rehin alınan bakanlar operasyonla kurtarıldı Güney Afrika Cumhuriyeti'nde savaş gazileri tarafından rehin alınan iki bakan, polisin operasyonuyla kurtarıldı.
14.10.2021 Dünya
Afrika Seyahatlerim konusu nedir, Emine Erdoğan'ın kitabı ne zaman satışa çıkacak?
Afrika Seyahatlerim konusu nedir, Emine Erdoğan'ın kitabı ne zaman satışa çıkacak? Emine Erdoğan, Afrika'ya gerçekleştirdiği seyahatlerdeki izlenim ve hatıralarını kaleme aldığı "Afrika Seyahatlerim" adlı ilk kitabının tanıtımını New York’taki Türk Evi'nde yaptı. Emine Erdoğan'ın kaleme aldığı 'Afrika Seyahatlerim' adlı kitabın konusu, piyasaya çıkış tarihi ve ücreti gibi detaylar merak ediliyor. Peki Afrika Seyahatlerim konusu nedir, kitap ne zaman satışa çıkacak? Afrika Seyahatlerim kitabının fiyatı ne kadar?
21.09.2021 Gündem
Facebook'tan 37 ülke için flaş karar
Facebook'tan 37 ülke için flaş karar Sosyal medya platformu Facebook, Sahra Altı Afrika'daki 37 ülkede alışveriş özelliğini hayata geçireceğini açıkladı.
24.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Afrika'daki 4 ülkede son 6 ayda 85 milyon siber saldırı yapıldı
Afrika'daki 4 ülkede son 6 ayda 85 milyon siber saldırı yapıldı Afrika ülkelerinden Kenya, Etiyopya, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Nijerya'da son 6 ayda 85 milyon siber saldırının tespit edildiği bildirildi.
19.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Güney Afrika'da keşfedilen taşlar 'kuvars kristalleri' çıktı
Güney Afrika'da keşfedilen taşlar 'kuvars kristalleri' çıktı Güney Afrika Cumhuriyeti'nin KwaZulu-Natal eyaletinde keşfedilen taşlar, ülke genelindeki elmas madencilerinin bölgeye akın etmesine neden olmuştu ancak keşfedilen taşların kuvars kristalleri olduğu tespit edildi.
20.06.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! O isim görevden alındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! O isim görevden alındı Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Meteoroloji Genel Müdürlüğüne ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yer aldı.
22.05.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Güney Afrika Cumhuriyeti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güney afrika cumhuriyeti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.