Güneşlenmek

Güneşlenmek

Son dakika güneşlenmek haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan güneşlenmek ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını güneşlenmek haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güneşlenmek

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güneşlenmek gelişmeleri de dahil olmak üzere 164 güneşlenmek haberi bulunmuştur. Tüm güneşlenmek haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana’da kışın ortasında bahar havası! Sokaklar doldu taştı
Adana’da kışın ortasında bahar havası! Sokaklar doldu taştı Adana’da Şubat ayında termometreler 21 dereceyi gösterdi. Kış ortasında kentte bahar havası yaşandı.
11.02.2024 Adana
Yazın güneş lekesi yaşayanlar dikkat! Bu saatlerde güneşlenmeyin
Yazın güneş lekesi yaşayanlar dikkat! Bu saatlerde güneşlenmeyin Yazın en çok şikayetçi olunan konulardan biri de güneş lekeleri. Özellikle güneş kremi sürmeden dışarı çıkıyorsanız cildinizde oluşacak lekelenmelere hazırlıklı olun. Dermatoloji Uzmanı Dr. Gülbiye Güler, artan sıcaklıkla beraber oluşan cilt lekeleri konusunda öneri ve uyarılarda bulundu.
6.08.2023 Sağlık
Dünyanın en iyi 50 plajı açıklandı: Listede Türkiye'den de bir yer var!
Dünyanın en iyi 50 plajı açıklandı: Listede Türkiye'den de bir yer var! Bu sıcak havalarda herkes buz gibi bir denize girip güneşlenmek ister. Dünyanın birçok yerinde görülmeye değer harikulade plajlar var. 2023'ün en iyi plajları listesini hazırlayan Big 7 Travel, 50 olağanüstü güzellikte plaj seçti. Dünyanın en iyi 50 plajı arasında Türkiye'nin de gözde plajlarından biri yer alıyor.
6.08.2023 Yaşam
Çatıda çıplak halde güneşlenen, apartmanın sahibi çıktı; 617 TL ceza uygulandı
Çatıda çıplak halde güneşlenen, apartmanın sahibi çıktı; 617 TL ceza uygulandı Düzce’de, bir binanın çatısında çıplak şekilde yatıp güneşlendikten sonra polis sirenini duyup kaçan kişinin apartmanın sahibi S.Y. (50) olduğu ortaya çıktı. Almanya'da emekli olduktan sonra Türkiye'ye yerleştiği öğrenilen S.Y.'ye Kabahatler Kanunu kapsamında 617 TL ceza kesildi.
27.07.2023 Gündem
Alanya sahillerinde hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor
Alanya sahillerinde hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Kleopatra plajında hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor.
17.09.2022 Gündem
Samsun Valiliği uyardı: Sahil keyfi, trajediye dönüşmesin
Samsun Valiliği uyardı: Sahil keyfi, trajediye dönüşmesin Samsun Valiliği, serinlemek için sahillere akın eden vatandaşları içeri çeken akıntı konusunda uyararak, "Sahil keyfi, trajediye dönüşmesin" çağrısında bulundu.
7.07.2022 Yaşam
Cilt kanserlerine neden oluyor, kalbi ve böbrekleri bitiriyor! Bronzlaştırıcı spreyler tehlike seçiyor...
Cilt kanserlerine neden oluyor, kalbi ve böbrekleri bitiriyor! Bronzlaştırıcı spreyler tehlike seçiyor... Bronzlaştırıcı spreyler son dönemde sosyal medyanın trendleri arasında yer alıyor. Saatlerce güneşlenmek yerine, buruna sıkılan sprey ile birkaç günde bronzlaşma sağlıyor. Uzmanlardan uyarı geldi, büyük tehlike taşıdığı ortaya çıktı. Bu spreylerin uzun vadede sorunlara neden olduğunu dile getiren Dr. Faraz Mahmood Ali, “Sürekli melanotan II’nin vücuda girmesi çok zararlı. Cilt kanserleri dışında kalbe ve böbreklere de kalıcı olarak zarar veriyor. Hatta kas hücrelerinin parçalanmasıyla ölüme bile neden oluyor” uyarısında bulundu.
9.04.2022 Sağlık
Yorgunluğa ve halsizliğe yol açan 6 vitamin eksikliği
Yorgunluğa ve halsizliğe yol açan 6 vitamin eksikliği Zinde kalmak, beden ve ruh sağlığını korumak için vitamin ve mineral dengemiz önemli. İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Alihan Oral yorgun düşüren vitamin-mineral eksikliklerini anlattı.
6.10.2021 Sağlık
Her 3 kişiden birinde görülüyor
Her 3 kişiden birinde görülüyor Toplumda genel kanı olarak özellikle bacaklarda belirgin damar görünümü olarak bilinen varis, bazı dönemlerde artan şikâyetlerle yaşam konforunu bozacak hale gelebiliyor. Bu gibi durumlarda tedavi edilmediği takdirde, pıhtı riksi gibi yaşamı tehdit eden acil bir sağlık sorunu olarak kendini gösterebiliyor.
31.08.2021 Sağlık
Güneş lekelerinden kurtulmanın yolları!
Güneş lekelerinden kurtulmanın yolları! Yaz aylarıyla birlikte ortaya çıkan cilt sorunlarının başında güneş lekeleri geliyor. Uzun süreli ve tekrarlayan güneş ışığına maruz kalındığında özellikle yüz el göğüs sırt kol ve bacaklar gibi açık alanlarda kahve renkli güneş lekeleri oluşabileceğini söyleyen Uzman Dr. Ayşen Sağdıç Coşkuner, güneş lekeleri için kullanılan tedavi yöntemlerini anlattı.
17.08.2021 Sağlık
Teknoloji ve yaşam tarzı D vitamini sentezini engelliyor!
Teknoloji ve yaşam tarzı D vitamini sentezini engelliyor! D vitamini vücutta birçok sistemin aktif çalışmasında etkili rol oynuyor. Hem çocuklarda hem de yetişkinlerde bağışıklık sistemine büyük destek olan D vitamini yükseltmek için yaşam tarzına da dikkat etmek gerekiyor. Çocukların sağlıklı büyümesine büyük destek olan D vitamini seviyesini yükseltmek yapılması gerekenleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Cenkçi anlattı.
26.06.2021 Sağlık
Kalıcı bronzluk için kakao ve hindistan cevizi yağı önerisi
Kalıcı bronzluk için kakao ve hindistan cevizi yağı önerisi Bilinçsiz bronzlaşmanın cildin zarar görmesine neden olacağını belirten Dr. Ebru Koç, “Doğal, nemlendirme özelliği olan kakao yağı ve hindistan cevizi yağı ile kalıcı bronzluk elde etmek mümkün. Ancak cilt sağlığınız için güneşin en tepede olduğu öğlen 11.00-15.00 saatleri arasında güneşlenmemelisiniz” uyarısında bulundu.
9.06.2021 Sağlık
Bağışıklık için ramazan sofralarından peyniri eksik etmeyin!
Bağışıklık için ramazan sofralarından peyniri eksik etmeyin! Birbirinden lezzetli peynirlerle Ramazan ayı boyunca her gün için peynirli yeni bir tarif hazırlayarak D vitamini eksikliğini önlemek mümkün. Beslenme Danışmanı Ramazan süresince bağışıklık sistemini desteklemek ve yeterli düzeyde D vitamini almak ,için peynir tüketiminin önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, “Peynir, içerdiği yüksek protein sayesinde vücudu uzun süre tok tutuyor. Ramazanda, D vitaminini vücuda alabilmek için güneşlenmek yerine, iftar ve sahur öğünlerinde D vitamini ile zenginleştirilmiş peynir tüketmek önemlidir’’ diyor.
25.04.2021 Ramazan
Doğal olmayan yollarla alınan yüksek doz vitaminler zararlı!
Doğal olmayan yollarla alınan yüksek doz vitaminler zararlı! Uzmanlar, doktor önerisi olmadan ve doğal olmayan yollarla alınan yüksek doz vitaminlerin zararlı olduğu konusunda uyarıyor. Araştırmalarda yüksek doz vitamin alımlarının kanseri önlemediğini, hatta yüksek doz vitamin kullanımının kanser riskini arttırdığının ortaya çıktığını belirten Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar, bilinçsizce kullanılan vitaminler ile ilgili uyarılarda bulundu.
2.04.2021 Sağlık
“D vitamini eksikliği diyabeti tetikleyebilir”
“D vitamini eksikliği diyabeti tetikleyebilir” Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, D vitamini eksikliğinin diyabeti tetiklediğini belirterek, “D vitamininin bağışıklık sistemi hastalıklarından, kanserlere, kalp damar sağlığından şeker hastalığına kadar birçok hastalıkla ilişkili olduğu kanıtlandı. Astım hastaları açısından da D vitamini düzeyleri önemlidir. Bazı çalışmalarda D vitamini hem astım gelişiminde hem de tedavisinde önemli bir faktör olarak görülür” dedi.
27.11.2020 Sağlık
Polis üstsüz güneşlenen kadınları uyardı! Ülke ayağa kalktı
Polis üstsüz güneşlenen kadınları uyardı! Ülke ayağa kalktı Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, polisin Akdeniz sahilindeki kadınlardan giyinmelerini istemesinin ardından üstsüz güneşlenmeyi savundu.
26.08.2020 Yaşam
Uzmanlar D vitamini konusunda uyardı!
Uzmanlar D vitamini konusunda uyardı! Bağışıklık sistemi ve sağlıklı kemik gelişimi için D vitamininin büyük önem taşıdığını belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Burcu Aydemir Efelerli, ”D vitamini seviyesi istenen düzeyde olanlar grip ve soğuk algınlığı enfeksiyonlarına daha az yakalanıyorlar” dedi.
24.08.2020 Sağlık
Eski belediye başkanı Doğan Taşdelen hayatını kaybetti
Eski belediye başkanı Doğan Taşdelen hayatını kaybetti CHP Çankaya eski Belediye Başkanı Doğan Taşdelen, tatil için gittiği Bodrum'da vefat etti.
11.07.2020 Yaşam
Yazın cilt bakımında en sık yapılan 5 hata
Yazın cilt bakımında en sık yapılan 5 hata Yazın cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenler konusunda önerilerde bulunan Dermatoloji Uzmanı Dr. Ada Bozkurt, “Yazın sadece plajda ya da havuz başında güneş koruyucu kullanmak, doğru aralıklarla ve yeterli miktarda koruyucu sürmemek en sık yapılan hataların başında gelmektedir. Güneş kremini yüze ¼ çay kaşığından az sürmek ve krem sürmenin verdiği yalancı güvenlik hissiyle güneşlenme saatlerini artırmak da en riskli diğer hatalar olarak göze çarpmaktadır” dedi.
24.06.2020 Sağlık
Cilt bakımında bu hataları yapmayın
Cilt bakımında bu hataları yapmayın Yazın cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenler konusunda önerilerde bulunan Dermatoloji Uzmanı Dr. Ada Bozkurt, “Yazın sadece plajda ya da havuz başında güneş koruyucu kullanmak, doğru aralıklarla ve yeterli miktarda koruyucu sürmemek en sık yapılan hataların başında gelmektedir. Güneş kremini yüze ¼ çay kaşığından az sürmek ve krem sürmenin verdiği yalancı güvenlik hissiyle güneşlenme saatlerini artırmak da en riskli diğer hatalar olarak göze çarpmaktadır” dedi.
23.06.2020 Sağlık
Çocuklar D vitamini için güneşli günlerde balkona çıkarılmalı
Çocuklar D vitamini için güneşli günlerde balkona çıkarılmalı Uzmanlar yeni tip corona virüs salgınıyla mücadele kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan çocukların D vitaminine ihtiyaç duyduğunu belirtiyor.
26.05.2020 Sağlık
Corona virüs nedeniyle çatıda bikinili, mayolu güneşlenme
Corona virüs nedeniyle çatıda bikinili, mayolu güneşlenme Antalya'da corona virüs yasakları kapsamında dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ne gidemeyen kadınlar, güneşlenmek için evlerinin çatısına çıktı. Çatıda plaj havlulu güneşlenme görüntüleri, sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı.
14.04.2020 Gündem
Güneşin zararlı etkileri nelerdir?
Güneşin zararlı etkileri nelerdir? Yaz mevsiminin gelmesi ve sıcakların artmasıyla birlikte güneşin etkisinin daha yoğun hissedildiği günler başlarken, uzmanlar güneşin zararlı etkilerine karşı uyardı.
5.07.2019 Sağlık
MESA GOLF CUP Turnuvası başlıyor
MESA GOLF CUP Turnuvası başlıyor 14-16 Haziran tarihlerinde Kemer Country Club’daki golf turnuvası gayrimenkul sektörünün ‘kalite’ ve ‘güven’ ile anılan köklü markası MESA’nın sponsorluğunda gerçekleştirilecek.
11.06.2019 Gündem
Badavut "kesin korunacak hassas alan" olarak ilan edildi
Badavut "kesin korunacak hassas alan" olarak ilan edildi Türkiye'nin gizli cennetlerinden Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Badavut bölgesi, Cumhurbaşkanı kararıyla "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edildi.
3.05.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Güneşlenmek ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güneşlenmek haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.