Yoğurt Otu Nedir? Yoğurt Otu Faydaları Nelerdir?
Yoğurt Otu Nedir? Yoğurt Otu Faydaları Nelerdir? Yoğurt otu bilimsel adı ile galium aparine olarak da bilinen bir bitkidir. Halk arasındaki isimleri içinde çoban süzgeci ve yapışkan otu isimleri vardır.
17.06.2023 Sağlık
Ceviz yağının faydaları - Ceviz yağı ne işe yarar?
Ceviz yağının faydaları - Ceviz yağı ne işe yarar? Ceviz kuruyemiş olarak insan sağlığına birçok faydası bulunmaktadır. Cevizin beyine benzemesi nedeni ile özellikle bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan ve beyin hücrelerinin güçlendirilmesi için özellikleri bulunmaktadır. C, B6, B2 ve B1 vitaminlerinin çoğunlukta olduğu bir kuruyemiş olması ile şifa kaynağı olarak kabul edilmektedir.
16.02.2022 Sağlık
Riskli gebelik sorununa dikkat
Riskli gebelik sorununa dikkat Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu, riskli gebelik ve nedenlerine dikkat çekti.
9.11.2018 Sağlık
Guatr, tiroid ve haşimato hastalığı arasındaki fark nedir?
Guatr, tiroid ve haşimato hastalığı arasındaki fark nedir? Endokrin Cerrahi Uzmanımız Prof. Dr. Yeşim Erbil, guatr, tiroid ve haşimato hastalığı arasındaki farkları anlattı.
10.11.2016 Sağlık
Tiroidultrasonu nedir?
Tiroidultrasonu nedir? Radyoloji Uzmanı Dr. Rengin Türkgüler cevaplıyor; Tiroidultrasonu nedir? Tiroid ultrasonu, boyundaki tiroid bezinin değerlendirilmesi için yapılan ultrason yöntemidir. Tiroid ultrasonu anormallikleri, guatr veya nodulu saptamak için kullanılan en faydalı bir tetkiktir. Tiroid ultrasonu, ultrason aletinin prob denen ufak bir parçasını boynunuza koyarak ses dalgası gönderilmesi ve bu ses dalgalarının görüntüsünün bilgisayar ekranında görülmesi ile yapılan bir tetkiktir. Ses dalgası olduğundan gebelerde de güvenle yapılabilir.
21.06.2016 Sağlık
Trioid hastalıkları için risk faktörleri!
Trioid hastalıkları için risk faktörleri! Hem genetik hem de çevresel faktörler hipertiroidizm ve hipotiroidizm gelişimine neden olur...
19.01.2016 Sağlık
Bize hormonlarımız mı kilo aldırıyor?
Bize hormonlarımız mı kilo aldırıyor? Muhtemelen bu soruyu kendinize çok sordunuz: ’Neden kilo veremiyorum?’... M-Onep Klinikleri Beslenme Uzmanı Banu Eroğuz Demirözü “Kilo vermeme nedeniniz bir takım hormonal ve metabolik bozukluklar olabilir” diyor.
24.09.2015 Magazin
Yüz telden fazla saç dökülüyorsa dikkat!
Yüz telden fazla saç dökülüyorsa dikkat! Saç dökülmesi pek çoğumuzun ortak sorunu...
30.04.2015 Sağlık
Hamilelikte ve emzirme döneminde TİROİD
Hamilelikte ve emzirme döneminde TİROİD Aşırı kilo alımı ya da kilo alamamak gibi sorunları beraberinde getiren tiroid hastalıkları hamilelikte ve emzirme döneminde de ortaya çıkabiliyor. Genel ve Endokrin Cerrahı Prof.Dr. Serdar Tezelman’dan konuyla ilgili bilgi aldık.
28.03.2013 Arşiv
Şükriye, Sezen’in hastalığına yakalandı
Şükriye, Sezen’in hastalığına yakalandı Son zamanlarda aldığı kilolarla dikkat çeken Şükriye Tutkun, Sezen Aksu’nun hastalığı olarak bilinen cushing sendromuna yakalandı. Uzun bir tedavi dönemi geçiren ve 10 kilo alan türkücü “Şimdi iyiyim” diyor
26.09.2006 Magazin
'Termostatı Bozuklar Kulübü'ne hoş geldiniz!
'Termostatı Bozuklar Kulübü'ne hoş geldiniz! Koltuk altınız, elleriniz, ayaklarınız yaz-kış daima ıslak mı? El sıkışmadan önce elinizi çaktırmadan üzerinize mi siliyorsunuz? Tişörtünüzde sürekli beyaz 'olimpiyat halkaları'yla mı dolaşmak zorundasınız?
12.07.2006 Yaşam
Çok tembelim diyorsan 'Haşimoto'dan kork
Çok tembelim diyorsan 'Haşimoto'dan kork Haşimoto, tiroidin yavaş çalışmasıdır. Bağışıklık sistemi, tiroidi düşmanı sanarak mücadele eder. Çabuk yorulma, çok fazla üşüme, uyuklama ve aşırı tembellik gibi şikayetlerle ortaya çıkar
5.05.2003 Yaşam