Gazete Vatan Logo
Magazin Şükriye, Sezen’in hastalığına yakalandı

Şükriye, Sezen’in hastalığına yakalandı

Son zamanlarda aldığı kilolarla dikkat çeken Şükriye Tutkun, Sezen Aksu’nun hastalığı olarak bilinen cushing sendromuna yakalandı. Uzun bir tedavi dönemi geçiren ve 10 kilo alan türkücü “Şimdi iyiyim” diyor

Halk Müziği sanatçısı Şükriye Tutkun son olarak geçen yıl ‘Gücüm Yetene Kadar’ adını verdiği albümünü çıkarttıktan sonra ortalıklardan kayboldu. Meğer Sezen Aksu’nun hastalığı olarak bilinen ‘cushing sendromu’yla mücadele ediyormuş sanatçı... 19 Eylül’de çıkardığı ‘Salıncak’ adlı yeni albümünün kendisi için bir teselli olduğunu söyleyen Tutkun yaşadıklarını şöyle anlattı: “Aslında ben hastalığı hissetmedim. Boğazım sıkılıyor gibi oluyordu. Guatr olabilir dediler, test yaptırdım, çıkmadı. Astım dediler o da çıkmadı. Sonra mide asiti nedeniyle reflüye bağladılar. Ses tellerimi tahrip ettiği zannedildi. Derken şekerim ve tansiyonum yükseldi. Yüzüm korkunç şişti. Eklem şişmelerim oldu ve kilo almaya başladım. Anormal spor ve diyet yapıyorum, kilo veremiyorum. 56 kilodan 64’e çıktım. Bir arkadaşım akapunktur iğnelerinin battığı yerdeki morarmaları görünce uyardı. İnternet’ten google’a girdim, bulgularımı yazdım, Cushing sendromu çıktı. Doktorumla konuştum. Böbrek üstü bezlerinden ameliyat geçirdim. Uzun bir tedavi döneminin ardından şimdi iyiyim. İnşallah daha da iyi olacağım”

Cushing Sendromu nedir?
Böbrek üstü bezi kortizol hormonu yapıyor. Kortizon, kortizolün sentetik olarak ilaç sanayiince üretilmiş şekli. Bu sentetik kortizon ve benzeri hormonlardan meydana gelen yan etkilere Iatrojenik Cushing sendromu deniliyor. Hastalar özellikle yüzden kilo alır. Yanak bölgesinde belirgin şişmeler olur. Ensede çok yağ toplanması, karında kırmızı-mor renkte çatlaklar oluşur. Mide-bağırsak sisteminde rahatsızlıklar görülür. Kas güçsüzlüğü ortaya çıkabilir ve hasta kaslarını kullanamaz hale gelebilir. Hipertansiyon ortaya çıkar.

Haberin Devamı