Göktürk 1

Göktürk 1

Son dakika göktürk 1 haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan göktürk 1 ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını göktürk 1 haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Göktürk 1

haberleri sayfasında son dakika yaşanan göktürk 1 gelişmeleri de dahil olmak üzere 342 göktürk 1 haberi bulunmuştur. Tüm göktürk 1 haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yerli uydu İMECE'nin fırlatılışı ertelendi
Yerli uydu İMECE'nin fırlatılışı ertelendi Türkiye’nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'nin fırlatılması yüksek rüzgar nedeniyle ertelendi.
14.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Göktürk-1 uydusu uzaydan görüntüledi! Dünyada sadece 5 tane var
Göktürk-1 uydusu uzaydan görüntüledi! Dünyada sadece 5 tane var Milli Savunma Bakanlığının (MSB) sosyal medya hesabından, deniz dolgusu üzerine yapılan Rize-Artvin Havalimanı'nın Göktürk-1 uydusu tarafından çekilen görüntüleri paylaşıldı. MSB'nin paylaşımında "Bugün açılışı gerçekleştirilen Rize-Artvin Havalimanı’na bir de uzaydan bakmak ister misiniz?" ifadelerine yer verildi.
14.05.2022 Gündem
1915 Çanakkale Köprüsü 'Göktürk-1'den görüntülendi
1915 Çanakkale Köprüsü 'Göktürk-1'den görüntülendi Milli Savunma Bakanlığı'nca 'Göktürk-1' uydusundan çekilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün fotoğrafları, sosyal medyadan paylaşıldı. 
30.03.2022 Gündem
Savunma Sanayii Başkanı Demir 2022 hedeflerini açıkladı! Türk SİHA'ları dünyanın radarında! 170 ülke peşinde...
Savunma Sanayii Başkanı Demir 2022 hedeflerini açıkladı! Türk SİHA'ları dünyanın radarında! 170 ülke peşinde... Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, 2021 yılındaki çalışmalardan ve 2022 yılında hayata geçirilecek kritik projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Türk SİHA’ları ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Demir, “Dost ve müttefik ülkelerimizin envanterlerinde yerlerini alan ürünler, dünyanın dört bir yanına ihraç edilirken, özellikle Türk SİHA’larının oyun değiştiren konsepti dünyanın da gündemine girdi. Savunma sanayii ürünlerimizi ihraç ettiğimiz ülke sayısı 170’e; İHA ve SİHA’lar, kara araçları, deniz platformları başta olmak üzere ihraç edilen ürün çeşidi 228’e çıktı.” diye konuştu. Demir HÜRJET'in hangardan çıkacağını ve yer testlerinin başlayacağını, aynı zamanda yeni insansız deniz araçlarının geleceğini de belirtti. İşte 2022 hedefleri...
31.01.2022 Gündem
Yerli uydu Göktürk-1 'toprakların korunması' için devreye alınacak
Yerli uydu Göktürk-1 'toprakların korunması' için devreye alınacak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, coğrafi bilgi sistemlerinde yapılan düzenlemeyle, yerli ve milli Göktürk-1 uydusu görüntülerinin, toprakların korunması ve kullanılması noktasında etkinliğinin en üst noktaya taşınacağını bildirdi.
22.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Göktürk-1 Keşif Uydusu sel felaketini uzaydan  görüntüledi
Göktürk-1 Keşif Uydusu sel felaketini uzaydan görüntüledi Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Göktürk-1 Keşif Uydusunun, Sinop ve Kastamonu'daki sel felaketi sonrası bölgeyi uzaydan görüntülediğini bildirdi.
14.08.2021 Gündem
Türkiye'nin ciğerleri yanıyor! Mücadele devam ediyor
Türkiye'nin ciğerleri yanıyor! Mücadele devam ediyor Manavgat’ta afetin boyutları her geçen gün büyüyor. Söndürülen bölgelerdeki yangın rüzgârla tekrar harlanıyor. Vatandaşlar zaman zaman çaresizlikle alevleri seyrederken, kimi yerlerde canını tehlikeye atarak ateşe müdahale ediyor. Muğla’nın Bodrum ilçesinde ise Kumbahçe Mahallesi İçmeler yolu güzergahındaki makilik ve ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Bakan Pakdemirli orman yangınlarıyla ilgili yaptığı son açıklamada; Mersin'in Silifke ilçesinde çıkan 2 yangının kontrol altına alındığını, böylece Mersin'de son 4 günde 8 orman yangının kontrol altına alınmış olduğunu söyledi. Pakdemirli, Antalya Gazipaşa'daki ve Muğla Bodrum’daki yangınların da kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.
1.08.2021 Gündem
'GÖKTÜRK Yenileme Uydusu'nda imzalar atıldı
'GÖKTÜRK Yenileme Uydusu'nda imzalar atıldı Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil arasında, 'GÖKTÜRK Yenileme Keşif Gözetleme Uydu Sistemi' projesinde imzalar atıldı. Projeyle 'GÖKTÜRK-1 Uydu Sistemi'nin görev ömrü tamamlandıktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yüksek çözünürlüklü elektro-optik uydu görüntüsü ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor.
16.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin aktif uydu sayısı 7'ye yükseldi
Türkiye'nin aktif uydu sayısı 7'ye yükseldi Türksat 5A'nın yörüngesine hizmete girmesiyle uzayda aktif görev yapan haberleşme uydularının sayısı 4'e, Türksat'ın kendi uydularıyla operasyon yürüttüğü yörünge sayısı da ilk defa 3'e çıktı.
29.06.2021 Bilim ve Teknoloji
'Uzayda yapılacak üretimlerde de söz sahibi olmayı istiyoruz'
'Uzayda yapılacak üretimlerde de söz sahibi olmayı istiyoruz' Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım, "Gelişen zaman içinde bu platformlardan en azından birine bir paydaş olmak arzusundayız. Orada yapılacak üretimlerde de söz sahibi olmayı istiyoruz." dedi.
29.05.2021 Bilim ve Teknoloji
İstinaftan Kılıçdaroğlu'na suikast girişimi davasına ilişkin karar
İstinaftan Kılıçdaroğlu'na suikast girişimi davasına ilişkin karar Ankara Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) yerel mahkemenin, 'Adalet Yürüyüşü' sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast girişimine ilişkin 19 sanık hakkında verdiği kararı onadı, 6 sanığın kararını ise bozdu.
7.02.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: Ülkemize bir mikro uydu fırlatma tesisi kuruyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: Ülkemize bir mikro uydu fırlatma tesisi kuruyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uydu Teknolojileri Haftası Özel Oturumu'na canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan burada önemli açıklamalar yaptı.Erdoğan, "Uydu alanında mikro uydular giderek öne çıkıyor. Hem mikro uydu geliştirme hem de bunları ülkemizden uzaya gönderme konusunda yoğun hazırlık içindeyiz. Ülkemize bir mikro uydu fırlatma tesisi kuruyoruz" dedi.
8.01.2021 Siyaset
Türkiye'nin uzay yolculuğu
Türkiye'nin uzay yolculuğu Uzayda uydu sahibi 30 ülkeden biri olan Türkiye'nin aktif uydu sayısı, Türksat 5A'nın yörüngesine fırlatılmasıyla 7'ye çıkacak.
10.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Türkiye 5'inci nesil uydusu için gün sayıyor
Türkiye 5'inci nesil uydusu için gün sayıyor Uydu sahibi 30 ülkeden biri olan Türkiye'nin beşinci nesil haberleşme uydusu Türksat 5A, 30 Kasım'da uzaya gönderilecek.
24.09.2020 Bilim ve Teknoloji
TUSAŞ milli hava araçlarını çocuklarla buluşturdu
TUSAŞ milli hava araçlarını çocuklarla buluşturdu Çocukların havacılığa ilgisini artırmak ve milli teknolojileri tanıtmak için Hürkuş öykü kitapları yayımlayan TUSAŞ, bunlara Anka, Gökbey ve uydu sistemlerini konu alan kitapları ekledi - Çocuklar öykülerde araçlarla maceradan maceraya koşarken, aynı zamanda onları yakından tanıma fırsatı yakalıyor
13.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Son dakika... Barış Pınarı Harekatı'nda terör örgütüne darbe üstüne darbe, peş peşe açıklamalar geliyor
Son dakika... Barış Pınarı Harekatı'nda terör örgütüne darbe üstüne darbe, peş peşe açıklamalar geliyor Barış Pınarı Harekatı'nda 3. gün... Operasyon bölgesinden gelen son haberlere göre, harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 342 oldu. Tel Halef'in teröristlerden temizlenmesiyle Rasulayn ve Tel Abyad arasındaki bağlantı kesildi. Harekatta kurtarılan köy sayısı 13 oldu. Harekat kapsamında Tel Abyad ve Resulayn'daki köyler teröristlerden temizlenirken, paniğe kapılan teröristlerin, özellikle Tel Abyad bölgesinde TSK ve SMO unsurlarının hassasiyetini bildiği için camilere gizlendiği ve buralardan saldırılar düzenlediği belirtildi. Teröristlerin, Tel Abyad'daki bir kiliseyi karargah olarak kullanmaya başladığı ve buradan Mehmetçiğe saldırı düzenlediği öğrenildi. MSB "TSK'nın Kamışlı ve Derik’te halkı hedef aldığına dair yalan haberler akıl sınırını zorluyor. Bu bölgelerde TSK’ya ait operasyon unsuru yok" açıklaması yaptı.
11.10.2019 Gündem
Uydu sayısı 6'ya çıkacak, 3 kıtayı kapsayacak
Uydu sayısı 6'ya çıkacak, 3 kıtayı kapsayacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Türkiye, yapımı devam eden Türksat 5A, 5B ve 6A'nın hizmete alınmasıyla aktif haberleşme uydularının sayısını 6'ya yükseltecek." dedi.
14.08.2019 Bilim ve Teknoloji
ABD'de görücüye çıktı!
ABD'de görücüye çıktı! Türkiye'nin, tasarım ömrü 2025 yılında dolması beklenen Göktürk-1 uydusunun yerini alacak Göktürk Yenileme Gözlem Uydusu Projesi, ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen Satellite 2019 Fuarı'nda tanıtıldı.
10.05.2019 Bilim ve Teknoloji
Yörüngede uydu yarışı kızışıyor
Yörüngede uydu yarışı kızışıyor SpaceX'in Arabsat 6A uydusu ile ilk ticari fırlatmasını yapması üzerine gözler yörüngedeki toplam uydu sayısına ve güç dengesine çevrildi.
18.04.2019 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay açıkladı: Milli uçak 2026'da göklerde
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay açıkladı: Milli uçak 2026'da göklerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "2023'te milli uçağımızı hangardan çıkaracağız ve 2026'da göklerde görmek nasip olacak. 2031'de envantere alıyoruz." dedi.
2.03.2019 Ekonomi
"Berber" lakaplı torbacı yakalandı
"Berber" lakaplı torbacı yakalandı Eyüpsultan’da narkotimler bir süredir peşinde olduğu “Berber” lakaplı torbacının evine özel harekat polislerinin de desteğiyle operasyon düzenledi. Kapıdaki saldırgan köpeği uyuşturarak daireye giren polis, kuş kümesindeki yem kovasının içerisine gizlenmiş çok miktarda ot esrar ve extacy hap ele geçirdi. Gözaltına alınan torbacı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
14.11.2018 Gündem
Türkiye'nin yeni uydularında geri sayım
Türkiye'nin yeni uydularında geri sayım Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Uzayda uydu sahibi 30 ülkeden biri olan Türkiye, Türksat 5A ve 5B ile yapım aşamasındaki Türksat 6A'nın hizmete alınmasıyla aktif haberleşme uydularının sayısını 6'ya yükseltecek" dedi.
4.10.2018 Bilim ve Teknoloji
Savunmada altın çağ
Savunmada altın çağ Türk savunma sanayii altın çağını yaşıyor. Türkiye yerli ve milli olarak tankından korvetine, helikopterinden tüfeğine tüm savunma ihtiyaçlarını kendi karşılayabilir hale geliyor. Savunma Sanayii Başkanlığı’nın öncülüğünde dev projeler aralıksız sürüyor.
30.08.2018 Ekonomi
İmar affında çalışmalar tamamlanıyor! Yalan beyanda para yanacak
İmar affında çalışmalar tamamlanıyor! Yalan beyanda para yanacak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye’de milyonlarca kişiyi ilgilendiren imar affında çalışmalarını 1 hafta içinde tamamlayacak. Detaylarına ulaşılan imar barışına müracaatlarda yalan beyanlarda bulunanların parası iade edilmeyecek.
26.05.2018 Ekonomi
Göktürk-1 buluyor, Mehmetçik 12’den vuruyor
Göktürk-1 buluyor, Mehmetçik 12’den vuruyor Göktürk-1 uydusu günde 250’den fazla fotoğraf göndererek, Afrin’de TSK’nın ‘keskin gözü’ oldu.
3.02.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Göktürk 1 ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki göktürk 1 haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.