Gelişim

Gelişim

Son dakika gelişim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gelişim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gelişim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gelişim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gelişim gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.896 gelişim haberi bulunmuştur. Tüm gelişim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Beyin sağlığı için günde en az 30 dakika yapılması gerekiyor!
Beyin sağlığı için günde en az 30 dakika yapılması gerekiyor! Bebeklik ve çocukluk döneminde beyin hızla gelişse de bu gelişim hayat boyu devam ettiğini vurgulayan Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Zeynep Aydın, "Sağlıklı bir beyin için haftada üç kez, en az 30 dakika yürüyüş veya spor yapılması gerekiyor" dedi.
30.04.2024 Gündem
Alman Cumhurbaşkanı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı destek bekliyoruz
Alman Cumhurbaşkanı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı destek bekliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. İki lider görüşme sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İsrail ile ticaret ilişkileri' sorusuna "Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz. O iş bitti. Ticaret Bakanı'mız bunu açıkladı." dedi.
24.04.2024 Gündem
Danıştay kararını açıkladı! Kındılçeşme'deki plan revizyonunda gelişme var
Danıştay kararını açıkladı! Kındılçeşme'deki plan revizyonunda gelişme var Antalya'nın Kemer ilçesinde Beydağları Sahil Milli Park alanı içerisindeki Kındılçeşme'de bungalov ve villa gibi inşaatları içeren projeye izin veren plan revizyonu, Danıştay tarafından kesin olarak iptal edildiği açıklandı.
24.04.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı! 'Hava yolu yolcu sayısını 2023'te 214 milyonun üstüne yükselttik'
Bakan Uraloğlu açıkladı! 'Hava yolu yolcu sayısını 2023'te 214 milyonun üstüne yükselttik' Pegasus Liderler Toplantısı'na telekonferans yöntemi ile katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin erişilebilirlik konusunda eşsiz bir avantaja sahip olduğunu söyledi. Uraloğlu," "2002'de iç ve dış hatlarda seyahat eden yaklaşık 34,5 milyon olan yolcu sayısını 2023 yılında 214 milyonun üstüne yükselttik" dedi.
19.04.2024 Gündem
Etkisi 10 gün sürecek, bayram sonrasına dikkat! Astrolog Aygül Aydın: 3 burcu büyük değişim bekliyor, 2 burç hayal kırıklıklarını geride bırakıyor
Etkisi 10 gün sürecek, bayram sonrasına dikkat! Astrolog Aygül Aydın: 3 burcu büyük değişim bekliyor, 2 burç hayal kırıklıklarını geride bırakıyor Satürn ve Mars'ın Balık burcunda kavuşumu, içsel keşif ve ruhsal gelişim için önemli bir zamanı işaret ediyor, etkisi 10 gün sürecek. Astrolog Aygül Aydın, “Bu dönemde, eski düşünce kalıplarını bırakarak yeni ve olumlu değişimlere yer açma fırsatı bulabilirsiniz. Yaratıcılığınızı ve sanatsal ifadelerinizi daha fazla ortaya koymak için teşvik edilebilirsiniz. Rüyalarınız ve içgüdüleriniz rehberiniz olabilir.” Diyerek bu kavuşumun, korkularınızla yüzleşmek ve içsel arzularınızı takip etmek için bir fırsat sunduğunu söyledi ve bu dönemin kişisel dönüşümün için başlangıcı olarak kabul edilmesini önerdi.
11.04.2024 Astroloji
Şeker Bayramı ismi nereden gelmiştir, Ramazan Bayramı'na neden Şeker Bayramı denir? Ramazan Bayramı’nda neden şeker dağıtılır?
Şeker Bayramı ismi nereden gelmiştir, Ramazan Bayramı'na neden Şeker Bayramı denir? Ramazan Bayramı’nda neden şeker dağıtılır? Ramazan Bayramı’na neden Şeker Bayramı deniliyor, Şeker Bayramı ismi nereden geldi? Türkiye'de yıllardır süregelen Ramazan Bayramı mı, yoksa Şeker Bayramı mı adının tercih edilmesi gerektiği tartışması bayrama az bir süre kala yeniden gündeme geldi. Peki, Ramazan Bayramı'na neden Şeker bayramı deniliyor? Şeker Bayramı ismi nereden gelmiştir, ramazan bayramında neden şeker dağıtılır?
5.04.2024 Yaşam
Açlıktan ölen Elif Nur'un babaanne ve halasına iyi hal indirimi
Açlıktan ölen Elif Nur'un babaanne ve halasına iyi hal indirimi Eskişehir'de Elif Nur Tiftik'in (6) aç bırakılarak ve eziyet edilerek öldürülmesine ilişkin davada tutuklu yargılanan babaannesi Cihangül Kurumlu (51) iyi hal indirim ile 29 yıl 2 ay, halası Deniz Tiftik de iyi hal indirimi ile 26 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, amca Sezer Tiftik’e tehdit suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verirken, Elif Nur’un ölümüne ilişkin suçlamadan beraatına karar verdi. 
2.04.2024 Gündem
Turizmde yeni dönem için düğmeye basıldı! Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 5 yıllık yol haritası
Turizmde yeni dönem için düğmeye basıldı! Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 5 yıllık yol haritası İklime uyumlu turizm gelişim mevzuatı için harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı bu çerçevede “Türkiye” üst markası altında yerel markalar oluşturulacak, her ile özel hesap oluşturulacak. 77 milyon ziyaretçi hedefi için tanıtımlarda yapay zeka kullanılacak.
2.04.2024 Gündem
Bakan Işıkhan açıkladı: İşsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi
Bakan Işıkhan açıkladı: İşsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Bu hafta 2023 yılı işgücü verileri açıklandı. 2023 yılında işsizlik oranı bir önceki yıla göre 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine geriledi. İşsiz sayısı 2023 yılında, bir önceki yıla göre 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişiye geriledi. Toplam işsizlik oranı ve genç işsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi. Hem kadın, hem genç, hem de toplam istihdam oranı ve iş gücüne katılım oranı son 21 yılın en yüksek düzeyine yükseldi" dedi.
27.03.2024 Ekonomi
Vincenzo Montella'dan Arda Güler ve Semih Kılıçsoy açıklaması
Vincenzo Montella'dan Arda Güler ve Semih Kılıçsoy açıklaması A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella gündeme dair açıklamalarda bulundu. Arda Güler'in Real Madrid'de daha fazla şans bulması gerektiğini belirten Vincenzo Montella, Semih Kılıçsoy ile ilgili soruyu cevapladı.
24.03.2024 Futbol
Bakan Uraloğlu: Türkiye, fiber altyapıda Avurpa'da 2'nci sırada
Bakan Uraloğlu: Türkiye, fiber altyapıda Avurpa'da 2'nci sırada Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrupa'nın öncü kuruluşlarından FTTH Avrupa Konseyi (FTTH Council Europe) tarafından gerçekleştirilen FTTH/B Market Panorama Araştırması'na göre, Türkiye'nin eve kadar fiberde 18 milyon hane erişimi ile Avrupa'da ikinci sıraya yükseldiğini açıkladı.
24.03.2024 Gündem
Ofsayt kuralı değişti mi, yeni ofsayt kuralı ne zaman uygulanacak?
Ofsayt kuralı değişti mi, yeni ofsayt kuralı ne zaman uygulanacak? Ofsayt kuralı değişiyor mu? Ofsayt kuralı hakkında FIFA Futbol Gelişim Sorumlusu Arsene Wenger’in gündeme getirdiği devrim nitelindeki yenilik için futbolda oyun kurallarını belirleyen IFAB, somut adımlar atmaya başladı. Futbolda gol sayılarını artıracak gelişmenin, gelecek sezon kural kitapçığına işlenmesi bekleniyor.
22.03.2024 Şampiy10
Futbolda ofsayt devrimi! Gol sayısını arttıracak hazırlık
Futbolda ofsayt devrimi! Gol sayısını arttıracak hazırlık Futbolda teknoloji kullanımı, bazı faydalar sağlamasına rağmen, bazı sorunlara da yol açtı.
22.03.2024 Futbol
Deprem bölgesinde istihdama destek
Deprem bölgesinde istihdama destek 6 Şubat depremlerinin ardından Turkcell tarafından başlatılan ‘Gönül Bağı Projeleri’ kapsamında Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde Global Bilgi Çağrı ve Mesleki Eğitim Merkezi hizmete açıldı. Bugüne kadar depremden etkilenen 855 kişiyi istihdam eden şirket, proje kapsamında 7 bin kişiye de eğitim verdiğini açıkladı.
16.03.2024 Ekonomi
JOB Genç Yetenek Programı 2024 başvuruları başladı
JOB Genç Yetenek Programı 2024 başvuruları başladı Üniversite 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencilerinin yanı sıra yeni mezunların da katılabileceği ‘JOB Genç Yetenek Programı 2024’e başvurular başladı. Programa 15 Nisan 2024 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.
15.03.2024 Çalışma Hayatı
4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Ankara'da düzenlendi
4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Ankara'da düzenlendi Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu’nun 4’üncüsü, ‘Küresel ve Yerel Boyutlarıyla İslamofobi’ temasıyla düzenlendi. Forumun açılışında konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Dünyaya İslam’ın değil, İslam düşmanlığının küresel bir tehdit olduğunu anlatmalıyız” dedi.
14.03.2024 Gündem
Sahte gıdalara karşı denetim ve caydırıcı ceza uyarısı
Sahte gıdalara karşı denetim ve caydırıcı ceza uyarısı Ramazan ayı öncesi Bayrampaşa'da 5 milyon lira değerinde sahte tereyağı ele geçirilirken, Gıda Yüksek Mühendisi Öğretim Görevlisi Eda Şensu Demir, denetimlerin artırılması gerektiğini belirterek, "Daha anlık denetim yapılması ya da caydırıcı cezalar olması lazım" dedi. Demir, ayrıca sahte tereyağının tüketiciyi aldattığını, üretim sırasında farklı toksik maddelerin gıdanın içerisine girebileceğini bunun da insan sağlığına zararlı olduğunu söyledi.
9.03.2024 Ekonomi
TFF Kadın Futbolu Stratejik Planı açıklandı! FIFA ve UEFA'ya sunulacak
TFF Kadın Futbolu Stratejik Planı açıklandı! FIFA ve UEFA'ya sunulacak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde özel bir organizasyona imza atarak Kadın Futbol Stratejisi Planı'nın tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. FIFA ve UEFA'ya sunulacak stratejik program "Kadın Futbolu İçin Tam Zamanı" sloganıyla kamuoyu ile paylaşıldı.
8.03.2024 Futbol
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Murat Kurum, anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere destek, girişimci gençlere hibe gibi birçok konuda peş peşe müjdeleri açıkladı
7.03.2024 Gündem
Milyonları vurdu! 71.6 milyon'un 10.5 milyonu hastalandı
Milyonları vurdu! 71.6 milyon'un 10.5 milyonu hastalandı Tayland Ulusal Ekonomik ve Sosyal Gelişim Konseyi (NESDC), Dünya Bankası 2021 verilerine göre ülke nüfusunun 71.6 milyon olduğu biliniyor. Hava kirliliğİ'nden kaynaklı hastalık vakası 2023’te 10.5 milyon olduğu belirtildi.
6.03.2024 Gündem
Hava kirliliğinden 1 yılda Tayland’da 10.5 milyon kişi hastalandı
Hava kirliliğinden 1 yılda Tayland’da 10.5 milyon kişi hastalandı Tayland’da hava kirliliği kaynaklı hastalık vakası 2023’te 10.5 milyon olduğu açıklandı. Dünya Bankası 2021 verilerine göre ülke nüfusu 71.6 milyon.
6.03.2024 Dünya
Adana Yüreğirli gençler ‘drone pilotu’ olacak
Adana Yüreğirli gençler ‘drone pilotu’ olacak Yüreğir Belediyesi, geleceğin gözde meslekleri arasında yer alan ‘drone pilotluğu’ konusunda eğitim ve ehliyet almak isteyen gençler için ücretsiz destek programını hayata geçiriyor.
24.02.2024 Adana
Settar Tanrıöğen’in sağlık durumu nasıl? Hastaneden yeni açıklama
Settar Tanrıöğen’in sağlık durumu nasıl? Hastaneden yeni açıklama Beyin damarlarında oluşan anevrizma kanaması nedeniyle 2 kez ameliyat olan sanatçı Settar Tanrıöğen’in sağlık durumuyla ilgili tedavi gördüğü hastaneden açıklama yapıldı.
22.02.2024 Magazin
Altyapıda önemli başarı: Adana Demirspor 3 puanı 3 golle kazandı
Altyapıda önemli başarı: Adana Demirspor 3 puanı 3 golle kazandı Adana Demirspor U16 takımı, Gelişim Ligi Elit A U16'da karşı karşıya geldiği Gaziantep FK'yı 3-1'lik skorla mağlup etti.
22.02.2024 Adana
Yoğun bakıma alınan oyuncu Settar Tanrıöğen'in sağlık durumu
Yoğun bakıma alınan oyuncu Settar Tanrıöğen'in sağlık durumu Oyuncu Settar Tanrıöğen'in sağlık durumuyla ilgili yapılan açıklamada, durumunun iyi olduğu belirtilirken "Komplikasyon riskleri de ortadan kalkmıştır" denildi.
22.02.2024 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Gelişim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gelişim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.