Geçici İş İlişkisi

Geçici İş İlişkisi

Son dakika geçici iş ilişkisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan geçici iş ilişkisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını geçici iş ilişkisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Geçici İş İlişkisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan geçici iş ilişkisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 20 geçici iş ilişkisi haberi bulunmuştur. Tüm geçici iş ilişkisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Geçici iş ilişkisi nedir? Kimleri kapsıyor? Geçici iş ilişkisi ile ilgili tüm detaylar...
Geçici iş ilişkisi nedir? Kimleri kapsıyor? Geçici iş ilişkisi ile ilgili tüm detaylar... Geçici iş ilişkisi ülkemizde giderek yaygınlaşmaya başladı. Geçici iş ilişkisi kurma yetkisine sahip 33 firma var ve sayı giderek artıyor. Diğer bir üç taraflı iş ilişkisi olan alt işverenlik uygulamaları, belirli bir ölçüde geçici iş ilişkisine kaymaya başladı. Fakat iki ilişki hem tabi oldukları kurallar, hem de yapıları itibariyle farklı. Kimler geçici işçi sayılır, bu uygulamanın 'alt işverenlik'ten farkı nedir? İşte detaylar...
17.01.2022 Uzmana Sor
Geçici işçi çalıştıran işverenin yükümlülükleri nelerdir?
Geçici işçi çalıştıran işverenin yükümlülükleri nelerdir? Özel istihdam bürosu aracılığıyla ya da holding bünyesi içinde veya aynı şirketler topluluğuna bağlı başka bir iş yerinde görevlendirme yapılmak suretiyle kurulan iş ilişkisine geçici iş ilişkisi denir. Peki geçici işçi çalıştıran işverenin çalışanlarına karşı ne gibi sorumlulukları bulunur?
21.02.2019 Uzmana Sor
Geçici iş ilişkisi kurulan işveren, işçiyi grev sırasında çalıştırabilir mi?
Geçici iş ilişkisi kurulan işveren, işçiyi grev sırasında çalıştırabilir mi? İşçiler, grev durumlarında eğer geçici iş ilişkisi kapsamında başka bir işverene tabi olarak çalışıyorlarsa grevde olmalarına rağmen çalıştırılıp çalıştırılamayacaklarını merak ederlerken, geçici iş ilişkisi kurulan işveren de grev sırasında işçiden çalışmasını talep edebilir mi öğrenmek istiyor. İşte geçici iş ilişki ve grev durumlarında işçinin durumu...
30.01.2019 Kobi
İşveren, işçiyi geçici olarak başka işverenin yanında görevlendirebilir mi?
İşveren, işçiyi geçici olarak başka işverenin yanında görevlendirebilir mi? Çalışanlar, işveren tarafından başka bir işverenin emrinde çalıştırılıp çalıştırılamayacaklarını merak ederlerken, bu durumda ücret ödemelerinin nasıl olacağını ve bu durumun en fazla ne kadar sürebileceğini öğrenmek istiyor.İşte konuyla ilgili tüm detaylar...
28.01.2019 Kobi
Kiralık evde yeni oyun! Kiracı milyonları ilgilendiriyor
Kiralık evde yeni oyun! Kiracı milyonları ilgilendiriyor Kiralık evlerle ilgili flaş gelişme. Emlak piyasasında yüzde 25 zam sınırına takılmamak için yeni bir sözleşme modeli ortaya çıktı. Gayrimenkul hukuku uzmanı avukat Hikmet Güngör, İstanbul’da kiralama hizmeti veren bir şirketin ‘kira sözleşmesi’ yerine ‘kira ve hizmet sözleşmesi’ düzenlendiğini, bu isim değişikliği ile yasal zam sınırının aşılmak istendiğini söyledi. Güngör, “Sözleşmede kiralama yapan aracı şirket zam oranı için ‘TÜFE 12 ay ortalaması ve sitemizde yer alan güncel fiyatlara bakılır ve yüksek olan uygulanır’ diyor. Oysa bu mümkün değil. Sözleşme başlığına ‘hizmet’ kelimesini eklemek yüzde 25 zam sınırını geçersiz kılamaz. Verilen hizmet için ücret alınabilir ama bu durum kira artışını etkilemez. Bu isim oyunu açıkça hukukun arkasından dolanmak. Hukukta başlıktan önce içerik ve amaç geldiği için, kiracı bu sözleşmeyi imzalamış olsa bile bu isteğe karşı çıkma hakkına sahip” şeklinde konuştu.
14.08.2022 Ekonomi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) memur alıyor! MSB memur alımı başvuru şartları!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) memur alıyor! MSB memur alımı başvuru şartları! Milli Savunma Bakanlığı, Kuvvet Komutanlıkları ve Milli Savunma Üniversitesinde memur olarak istihdam edilmek üzere personel alımı yapacak. Başvurular 31 Ocak'ta sona erecek. Peki, MSB memur alımı başvurusu nasıl yapılır? MSÜ memur alımı başvuru şartları 2021!
19.01.2021 Personel Alımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'an meselesi' dedi ve dünyaya ilan etti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'an meselesi' dedi ve dünyaya ilan etti! Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Bu ülkede FETÖ'yü terör örgütü olarak ilan edip, ona savaş açan; şahsım ve AK Parti'dir" açıklamasında bulundu. Erdoğan; "Liderler ile görüşmeyen tek isim Erbakan hocamdır" dedi. Erdoğan, İdlib harekatı konusunda da sert açıklamalarda bulunarak, "Türkiye kendi harekat planını hazırladı. İdlib harekatı bir an meselesidir, bir gece ansızın girebiliriz" ifadelerini kullandı.
19.02.2020 Siyaset
Kemal Batmaz hakkında yeni iddianame
Kemal Batmaz hakkında yeni iddianame Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde bulunduğu tespit edilen "sivil imam" Kemal Batmaz ve eşinin de aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında iddianame hazırladı.
11.05.2018 Gündem
İstihbaratçı polisler hakkındaki iddianamede Ergenekon izleri
İstihbaratçı polisler hakkındaki iddianamede Ergenekon izleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI'ın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) bazı üst düzey yöneticisine ilişkin bilgi verilmesi talebiyle gönderdiği bir belgeyi yok ettikleri, birini mevzuata aykırı biçimde arşive kaldırdıkları gerekçesiyle aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in de yer aldığı 18 eski istihbarat görevlisi hakkında hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi.
29.09.2021 Gündem
Başbakan Yıldırım: Hiç yakıştıramadığımız simaları görmek bizi şaşırttı
Başbakan Yıldırım: Hiç yakıştıramadığımız simaları görmek bizi şaşırttı Başbakan Binali Yıldırım, TRT'deki "Başbakan ile Özel Yayın"da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.
29.09.2021 Gündem
Latif Erdoğan asıl hedefi açıkladı!
Latif Erdoğan asıl hedefi açıkladı! Bir dönem Gülen’in en yakınındaki isim olan Latif Erdoğan Fetullahçı darbeyi deşifre etti: “Darbeci generalleri defalarca Gülen’in yanında gördüm. Darbenin bizimle alakası yok diyenlere sadece gülüyorum. Asıl hedef Erdoğan’ı öldürmekti. Gülen’i memnun etmek için milletin meclisini bombalayan Fetullahçı teröristler hakettikleri cezayı almalıdır.”
29.09.2021 Gündem
Numan Kurtulmuş'tan flaş açıklama
Numan Kurtulmuş'tan flaş açıklama Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı...
29.09.2021 Gündem
Anne adayı memurlara güzel haber!
Anne adayı memurlara güzel haber! TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu tasarıyı bazı değişikliklerle kabul etti. Analık izni biten memurların birinci çocukta 2, ikinci çocukta 4 ve üçüncü çocukta 6 ay olarak öngörülen yarı zamanlı çalışma süresi, tüm doğumlar için 6 aya kadar olacak - Doğum izni ve yarım zamanlı çalışma hakları 1 Ocak 2015 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girecek - Terör eyleminde hayatını kaybeden çocukların kardeşinin yanı sıra anne ve babasına istihdam imkanı getirildi
29.09.2021 Gündem
Depresyon alerjik tepki mi?
Depresyon alerjik tepki mi? Hemen her hafta kamuoyunda ünlü bir isim "depresyonla savaşımını" dile döküyor ve bu hâlâ yürekli bir adım olarak görülüyor...
6.01.2015 Sağlık
ALS Hastalığı Nedir? Amyotrofik Lateral Skleroz nasıl oluşur (ALS)
ALS Hastalığı Nedir? Amyotrofik Lateral Skleroz nasıl oluşur (ALS) ALS hastalığı nedir nasıl gelişir? ALS hastalığı son günlerde neden gündeme geldi. ALS Hastalığı Amerika'da bu hastalığa tepki vermek için başlatılan bir kova buzlu su eylemi ile gündeme geldi. Eylemin bu şekilde yapılmasının asıl amacı ise ALS Hastalığının bir kova buzlu su ile anlaşıldığından dolayıdır.
4.09.2014 Arşiv
Yeni Yargı Paketi yasalaştı!
Yeni Yargı Paketi yasalaştı! Kamuoyunda "Yeni Yargı Paketi" olarak bilinen, Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, esrar elde etmek amacıyla kenevir ekimi yapan kişiye verilen 1 yıldan 7 yıla kadar olan hapis cezası, 4 yıldan 12 yıla çıkarılıyor
29.09.2021 Gündem
Başbuğ'dan Kürt açılımı!
Başbuğ'dan Kürt açılımı! 'Bu cemaatlerle nereye gideceğiz?'
29.09.2021 Gündem
Dink'in cenazesi dünya basınındaydı
Dink'in cenazesi dünya basınındaydı Cenaze sayesinde Türkler kendi öz eleştirisini yaptı
29.09.2021 Gündem
'Siyasi görüşüm Allah'la aramda'
'Siyasi görüşüm Allah'la aramda' Diyanet İşleri Başkanı'nın siyasi yelpazenin herhangi noktasında yer almaması, eğilimini eşinin dahi bilmemesi gerektiğini söyleyen Ali Bardakoğlu'nun VATAN'a özel çarpıcı açıklamaları devam ediyor...
24.07.2006 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Geçici İş İlişkisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki geçici iş ilişkisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.