Gaziantep Üniversitesi

Gaziantep Üniversitesi

Son dakika Gaziantep Üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Gaziantep Üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Gaziantep Üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gaziantep Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gaziantep üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.376 gaziantep üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm gaziantep üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024! Üniversitelerde hangi bölümler açılacak, yapay zeka mühendisliği hangi üniversitelerde var? Yeni üniversite bölümleri
Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024! Üniversitelerde hangi bölümler açılacak, yapay zeka mühendisliği hangi üniversitelerde var? Yeni üniversite bölümleri Üniversitelerde açılacak yeni bölümler ile ilgili açıklama YÖK’ten geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yapay zeka ile ilgili yeni üniversite bölümleri açılacağını duyurdu. Yapay zeka ile ilgilenenler ve eğitim almak isteyenler, yeni bölümlerin neler olduğunu ve hangi üniversitelerde açılacağını sorgulamaya başladı. Peki, yeni üniversite bölümleri neler? İşte Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024…
8.03.2024 Gündem
Hasta yakınları doktora demir sopa ile saldırdı! 'Canımızı zor kurtardık'
Hasta yakınları doktora demir sopa ile saldırdı! 'Canımızı zor kurtardık' Gaziantep'te hasta yakınları tarafından kemer ve demir sopalarla dövülen acil servis doktoru Esadullah Beğoğlu (36), "Bir anda hastane önünde 20 kişi saldırdı. Kemerlerle, demir sopalarla saldırdılar. Canımızı zor kurtardık. Kafamda 15 dikiş var. Omuz ve boynumda yara izleri var. Kolumu ısırdılar. Sırtımda ve kalçalarımda demir sopa ve kemer izleri var" dedi.
21.08.2023 Yaşam
Gaziantep'te AK Parti 8, CHP 3, MHP, İYİ Parti ve YSP birer vekil çıkardı
Gaziantep'te AK Parti 8, CHP 3, MHP, İYİ Parti ve YSP birer vekil çıkardı Gaziantep'te, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti 8, CHP 3, MHP 1, Yeşil Sol Parti 1 ve İYİ Parti 1 milletvekilliği kazandı.
15.05.2023 Gündem
Karkamış'a hain saldırı: 5 yaşındaki Hasan'a veda
Karkamış'a hain saldırı: 5 yaşındaki Hasan'a veda Suriye’nin Ayn El Arab bölgesindeki PKK/YPG’li teröristlerin Gaziantep’in Karkamış ilçesine yönelik düzenlediği roket saldırısında şehit olan Hasan Karataş (5), düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. Saldırılarda Karkamış ilçe merkezindeki 5 okuldan 3’ünün hasar gördüğü belirlendi. İlçede hasar tespit çalışması başlatıldı.
22.11.2022 Gündem
AVM'de şok intihar
AVM'de şok intihar Gaziantep'te Primemall AVM'nin çatısından kendisini beton zemine bırakan şahıs, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
9.09.2022 Yaşam
Hastası uzman çavuşun darbetmediği ortaya çıkan doktor, memurluktan çıkarıldı
Hastası uzman çavuşun darbetmediği ortaya çıkan doktor, memurluktan çıkarıldı Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 14 Mart Tıp Bayramı'nda Uzman Çavuş Ali Aladağlı'nın (32) saldırısına uğradığını iddia ederek şikayetçi olan, fakat ortaya çıkan görüntülerle darbedilmediği belirlenen ve savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üyesi olduğu iddiasıyla Muğla Valiliği tarafından 2 ay açığa alınmasına karar verilen Dr. Tahir Tarımer, Sağlık Bakanlığı'nca memurluktan ihraç edildi.
2.08.2022 Gündem
Asgari ücret tutarında burs ve iş garantisi! Firmalar sıraya girdi, şartlar belli oldu
Asgari ücret tutarında burs ve iş garantisi! Firmalar sıraya girdi, şartlar belli oldu YSK sınavı açıklandı, milyonlarca üniversiteli adayını tercih heyecanı sardı! İş olanağı fazla meslekler araştırılırken, sektörden son dakika çağrısı geldi. Bu bölümü seçene burs garantisi ve iş garantisi veriliyor. Yeni yatırımlarla büyüyerek her yıl ihracat hacmini arttıran tekstil sektöründe tekstil mühendisi yetişmiyor. Büyük holding ve şirketlerden kendilerine tekstil mühendisi talebi yağdığını söyleyen Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, “Firmalar tekstil mühendisliğinden mezun olan öğrencileri işe almak için rekabet ediyor” dedi. Üniversitelerin kontenjanları ve taban puanlarının açıklanmasıyla birlikte, öğrencilerin tercih süreci Tekstil ve hazır giyim ihracatçı birlikleri de, üniversite sınavında ilk 20 binde yer alan ve ilk 5 tercihinden birinde tekstil mühendisliğini seçerek bölüme girmeye hak kazanan öğrencilere, aylık 5 bin 500 TL burs imkanı sunacaklarını duyurdu.
24.07.2022 Ekonomi
YÖK duyurdu! Öğrenci affı ile ilgili usul ve esaslar yayınlandı! Kimler öğrenci affından yararlanabilecek?
YÖK duyurdu! Öğrenci affı ile ilgili usul ve esaslar yayınlandı! Kimler öğrenci affından yararlanabilecek? YÖK duyurdu! Öğrenci affı ile ilgili düzenlemenin detayları belli oldu. 5 Temmuz 2022 tarihli Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7417 sayılı Kanun'da kamuoyunda “öğrenci affı” olarak adlandırılan yasal düzenlemenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Yükseköğretim Kurulu tarafından yayımlandı. Peki, Kimler öğrenci affından yararlanabilecek? Öğrenci affı ile kimler kayıt yaptırabilecek? Öğrenci affı kimleri kapsıyor? Kapatılan okulların öğrencileri aftan yararlanacak mı? İşte Öğrenci affı ile ilgili usul ve esaslar…
22.07.2022 Eğitim
Gaziantep Üniversitesi sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları!
Gaziantep Üniversitesi sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları! Gaziantep Üniversitesi duyurdu! Sözleşmeli personel alacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan ilan göre, üniversiteye hemşire, destek personeli ve büro personeli alımı yapılacak. Başvurular 20 Haziran’da sona erecek. Peki, Gaziantep Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Gaziantep Üniversitesi personel alımı başvuru şartları ne? İşte detaylar…
6.06.2022 Personel Alımı
Türk ekonomisine nefes aldıracak buluş! Milyonlarca liralık katkı yapacak
Türk ekonomisine nefes aldıracak buluş! Milyonlarca liralık katkı yapacak Gaziantep Üniversitesi’nde görevli Doç. Dr. Yusuf Yılmaz, 3 yıllık çalışmanın sonucunda bulduğu formülle atık plastik PVC’den sıfır ham madde üretti. Türk ekonomisine milyonlarca liralık katkı yapacak buluşa imza atan Doç. Dr. Yılmaz, “Ciddi miktarda plastiği geri kazanarak ithalatı azaltabiliriz. Bunun ekonomiye de ciddi katkısı olacak” dedi.
17.04.2022 Ekonomi
YÖK’ün sanayi işbirliği bursları öğrencilerin hesaplarına yatırıldı!
YÖK’ün sanayi işbirliği bursları öğrencilerin hesaplarına yatırıldı! YÖK tarafından üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmek amacıyla verilen desteğin 2021-2022 eğitim-öğretim yılının güz dönemine ait ödemeleri yapıldı. Öğrenciler, iş yeri desteği eğitim ücreti kapsamında 2021-2022 bahar dönemi için 5.412 TL destek alıyor.
7.04.2022 Eğitim
Öğrencilerin tartışmasına veliler karıştı, silahlı kavga çıktı!
Öğrencilerin tartışmasına veliler karıştı, silahlı kavga çıktı! Gaziantep’te, ilkokul öğrencileri arasında çıkan tartışma, velilerin de karıştığı silahlı kavgaya dönüştü. Olayda öğrenci velisi Selçuk Ç. (45), kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tabancayla yaralandı.
30.03.2022 Yaşam
30 bin lira tazminat ödenecek! Mezarını bile kazdırdı ama teşhis yanlış çıktı...
30 bin lira tazminat ödenecek! Mezarını bile kazdırdı ama teşhis yanlış çıktı... Gaziantep'te, 2 farklı patoloji merkezinden gelen rapor doğrultusunda, omuriliğindeki kitlenin önce kötü sonra iyi huylu olduğunu öğrenen H.A., açtığı tazminat davasını kazandı. Bu süreçte mezarını bile kazdıran H.A.'nın 3'üncü rapor ile kanser olmadığını öğrendiğini belirten avukat İmam Akgün Çuhadaroğlu, "Vatandaşlarımızın bu gibi durumlarda haklarını aramaları lazım. Sağlık, hayattaki en önemli konudur. Bu gibi olaylarda 'pardon' demekle konu kapatılmamalı" dedi.
21.03.2022 Yaşam
Pitbull saldırısında yaralanan küçük Asiye, taburcu oldu
Pitbull saldırısında yaralanan küçük Asiye, taburcu oldu Gaziantep’te pitbull cinsi iki köpeğin saldırısında ağır yaralanan ve Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde ilk etapta planlanan tedavisi tamamlanan 4 yaşındaki Asiye Ateş, 37. günde taburcu edildi. Gazetecilere el sallayan Asiye'nin sağlık durumunun iyi olduğu görüldü. Baba Hüseyin Ateş, kızının sağlık durumunun iyi olduğunu ve 1.5 ay sonra geri geleceklerini söyledi.
31.01.2022 Yaşam
Gaziantep'te otomobil bariyerlere ok gibi saplandı: 1 ölü, 1 yaralı
Gaziantep'te otomobil bariyerlere ok gibi saplandı: 1 ölü, 1 yaralı Gaziantep'te kontrolden çıkan hafif ticari aracın bariyerlere ok gibi saplandığı kazada Şaban Ulaşlı (25) hayatını kaybetti, sürücü ise ağır yaralandı.
1.01.2022 Yaşam
Pitbull saldırısında yaralanan Asiye Ateş'e doku nakli yapıldı!
Pitbull saldırısında yaralanan Asiye Ateş'e doku nakli yapıldı! Gaziantep'te, oturdukları sitenin bahçesinde oynarken pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında yaralanan, sonrasında Antalya'ya sevk edilen Asiye Ateş'e (4), Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından doku nakli yapıldı. 4 saat süren operasyon sonrası yapılan açıklamada, "Doku nakilleri mikrocerrahi yöntemle yapıldığı için ilk birkaç günlük dönemde doku ile ilgili riskleri olmakla birlikte şu an itibarıyla hem nakledilen dokular sağlıklı hem de hastanın yaşam bulguları stabildir" denildi.
27.12.2021 Gündem
Pitbull yasak mı, pitbull beslemek yasal mı? Pitbull beslemenin cezası ne kadar, pitbull beslemenin yasak olduğu ülkeler?
Pitbull yasak mı, pitbull beslemek yasal mı? Pitbull beslemenin cezası ne kadar, pitbull beslemenin yasak olduğu ülkeler? Pitbull beslemek yasak mı, pitbull beslemenin cezası ne kadar? Gaziantep'te, pitbull cinsi 2 köpeğin 4 yaşındaki çocuğa saldırdığı haberlerin ardından pitbull beslemeyle ilgili araştırmalar da arttı.
23.12.2021 Gündem
Asiye Ateş öldü mü, son durum ne? Pitbull saldırısına uğrayan Asiye Ateş kimdir, kaç yaşında?
Asiye Ateş öldü mü, son durum ne? Pitbull saldırısına uğrayan Asiye Ateş kimdir, kaç yaşında? Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye Ateş'e pitbull saldırısı videosunun sosyal medyaya yansımasıyla olayın son durumu araştırılıyor. İnfiale neden olan görüntüler sonrasında küçük kızın son durumu sorgulanıyor. Beslenmesi yasak olan bu köpek cinsinin sahiplerinden üç kişi olayla ilgili gözaltına alındı. Peki, Gaziantep'te pitbullun saldırdığı Asiye Ateş kimdir, son sağlık durumu ne? Asiye Ates öldü mü, yaşıyor mu?
23.12.2021 Gündem
Alaeddin Yavaşça öldü mü? Devlet sanatçısı Prof. Dr. Aleaddin Yavaşça kimdir, nereli, kaç yaşında vefat etti?
Alaeddin Yavaşça öldü mü? Devlet sanatçısı Prof. Dr. Aleaddin Yavaşça kimdir, nereli, kaç yaşında vefat etti? 600’den fazla bestesi bulunan usta sanatçı Alaeddin Yavaşça’nın hayatını kaybettiği duyuruldu. Bir süredir tedavi gören Yavaşça’nın vefat haberini TRT Müzik Koordinatörü Kenan Bölükbaş duyurdu. Peki, Alaeddin Yavaşça kimdir, neden vefat etti, hastalığı ne?
23.12.2021 Yaşam
Sitenin bahçesinde oynarken 2 pitbullun saldırısına uğrayan Asiye, ağır yaralandı
Sitenin bahçesinde oynarken 2 pitbullun saldırısına uğrayan Asiye, ağır yaralandı Gaziantep'te oturduğu sitenin bahçesinde oyun oynarken pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısına uğrayan ve ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş, ameliyata alındı. Olayla ilgili 1'i kadın 3 kişi gözaltına alındı.
23.12.2021 Yaşam
Roma dönemine ait parfüm şişesi bulundu
Roma dönemine ait parfüm şişesi bulundu Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki Taşlıgeçit Höyüğü'nde yapılan kazı çalışmasında Roma Dönemi'ne ait parfüm şişesi ile hayvan iskeletleri ve insan uzuvları ve yüzlerce küp parçası bulundu. Daha önce bölgenin Demir Çağı'na tarihlendirildiğini belirten Gaziantep Müze Müdürü Özgür Çomak, "Bu kazılarımızla birlikte çıkan buluntular ile buranın Roma dönemine ait çok önemli kompleks yapısına ulaştık" dedi.
26.11.2021 Kültür Sanat
Banyoda korkunç olay! 8 yaşındaki çocuk öldü, şofbeni açtıktan sonra...
Banyoda korkunç olay! 8 yaşındaki çocuk öldü, şofbeni açtıktan sonra... Gaziantep’te, duş almak için girdiği banyoda elektrik akımına kapılan 8 yaşındaki Abik Enver Arı, yaşamını yitirdi.
26.10.2021 Gündem
En az lise mezunu 4 bin 500 TL maaşla sözleşmeli personel alınacak!
En az lise mezunu 4 bin 500 TL maaşla sözleşmeli personel alınacak! Gaziantep Üniversitesi 4 bin 500 TL maaşla en az lise mezunu sözleşmeli 54 personel alacak. Gaziantep Üniversitesi’nin personel alımı ilanına göre, büro personeli, koruma ve güvenlik görevlisi, teknisyen, destek personeli alımı gerçekleştirecek. Peki, Gaziantep Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru şartları…
19.10.2021 Personel Alımı
Gaziantep Üniversitesi sözleşmeli 54 personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi ve şartları…
Gaziantep Üniversitesi sözleşmeli 54 personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi ve şartları… Gaziantep Üniversitesi sözleşmeli 54 personel alacak. Gaziantep Üniversitesi sözleşmeli Büro personeli alımı, koruma ve güvenlik görevlisi alımı, teknisyen, destek personeli alımı yapacak. İşte son başvuru tarihi ve şartları…
15.10.2021 Personel Alımı
Aşı yaptırmadı, 11 ayda 3 kez koronavirüse yakalandı
Aşı yaptırmadı, 11 ayda 3 kez koronavirüse yakalandı Gaziantep’te Jale Düşmezer (51), son 11 ay içerisinde 3 kez koronovirüse yakalandı. En son 3 ay önce hastalığa yakalanan ve yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren, boğazından hortumla beslendiği için konuşamayan Jale Düşmezer, aşı konusunda ne düşündüğünün sorulması üzerine, sol elinin baş parmağını kaldırarak cevap verdi. Aşı yaptırmayan Jale Düşmezer'in eşi Ali Düşmezer de "Biz yaşadık ve başkaları yaşasın istemiyoruz. Eşim de kimsenin kendi durumuna düşmesini istemiyor, bu yüzden konuşamasa da herkesi sessiz bir şekilde aşı olmaları için uyarıyor" dedi.
17.09.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Gaziantep Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gaziantep üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.