Fiyat İstikrar Komitesi nedir, kimlerden oluşur? Zincir marketler nasıl denetlenecek? Fiyat farklılıkları nasıl giderilecek?
Fiyat İstikrar Komitesi nedir, kimlerden oluşur? Zincir marketler nasıl denetlenecek? Fiyat farklılıkları nasıl giderilecek? Hükümetten ekonomi ile ilgili yeni önlemler yolda! Enflasyonla mücadele kapsamında fahiş fiyatlar ile ilgili hükümet yeni adımlar atıyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda ekonomi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve marketler ile ilgili kontrollerin sıkılaştırılacağını belirtti. Fiyat İstikrar Komitesi'ni kurarak takibini zincir marketlerde fiyat denetimlerinin arttırılacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, fiyat farklılıklarının önüne geçeceklerini ve Fiyat İstikrar Komitesi’nin çalışmalara başlayacağını söyledi. Peki, Fiyat İstikrar Komitesi nedir? Zincir marketler nasıl denetlenecek? Fiyat farklılıkları nasıl giderilecek? Fiyat İstikrar Komitesi marketleri nasıl denetleyecek, ceza verecek mi? Marketlerdeki fahiş fiyat farklılıkları nasıl önlenecek? İşte detaylar…
30.11.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den otomobilde ÖTV indirimi iddialarına yanıt
Bakan Nebati'den otomobilde ÖTV indirimi iddialarına yanıt Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomobillerden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ile ilgili bir çalışma yapılmadığını duyurdu.
10.11.2022 Ekonomi
Ucuz gıda için harekete geçildi! Yeni uygulama başlıyor, mayısta...
Ucuz gıda için harekete geçildi! Yeni uygulama başlıyor, mayısta... Hazine ve Maliye Bakanlığı, vatandaşların daha ucuz gıda maddelerine ulaşması için "Birlikten Berekete" uygulaması ve dijital "Ürün Takip Sistemini" devreye almaya hazırlanıyor. Ürün takibinin anlık yapılmasını sağlayacak dijital sistemle fiyatların aşırı şişirilmesi, beklentiler oluşturulması, stokçuluk ortadan kalkacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, takip sisteminin stokçuluğu önleyeceğini, fiyatların seyrini izlemeyi sağlayacağını söyledi. Bakan Nebati, vergi borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlara taksitle ödeme konusunda kolaylıklar sağlandığını ifade etti.
5.05.2022 Ekonomi
Enflasyonla ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu
Enflasyonla ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonu kalıcı olarak düşürmek için çabaladıklarını belirterek ''Enflasyondaki artışın geçici olduğunu değerlendiriyoruz'' dedi. Bakan Nebati, enflasyonu yıl sonunda makul bir seviyeye getireceklerini de söyledi.
11.04.2022 Ekonomi
Enflasyon, gıda ve enerji fiyatları masaya yatırılacak!  Fiyat İstikrarı Komitesi üçüncü kez toplanıyor
Enflasyon, gıda ve enerji fiyatları masaya yatırılacak! Fiyat İstikrarı Komitesi üçüncü kez toplanıyor Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında üçüncü kez toplanan Fiyat İstikrar Komitesi’nde enflasyonla mücadele ve Rusya-Ukrayna arasındaki gelişmelerin Türkiye’ye neden olabileceği riskleri ele alınacak.
1.03.2022 Ekonomi
KDV indirimi geliyor! Ayçiçek yağı, tuvalet kağıdı, makarna, deterjan fiyatları düşecek
KDV indirimi geliyor! Ayçiçek yağı, tuvalet kağıdı, makarna, deterjan fiyatları düşecek KDV indirimiyle ilgili son dakika açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, KDV indirimi ve sadeleşme üzerinde çalıştıklarını belirtmişti. Ayçiçek yağı, makarna, yumurta ve un gibi temel tüketim maddelerini içerisinde barındıran gıda, sağlık ve dayanıklı tüketim maddeleri gibi farklı KDV oranlarının teke indirilmesi amaçlanıyor. Ama asıl önemli olan, yüzde 18’lik KDV oranının fiyat indirimine yol açacak şekilde düşürülecek olması. Bu çalışmaların sonuçları piyasalar açısından önemli olacak. Ama asıl önemlisi, fiyat artışlarıyla canı yanan vatandaşın fiyatların indiğini cüzdanında hissetmesi olacak.
11.01.2022 Ekonomi
Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti
Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu genel merkezde ziyaret etti.
23.11.2021 Siyaset
Bakan Elvan Türkiye'nin 2021 için büyüme tahminini açıkladı
Bakan Elvan Türkiye'nin 2021 için büyüme tahminini açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan CNN TÜRK ekranlarında Gece Görüşü programında gazeteciler Hande Fırat, Hakan Çelik ve Hacer Boyacıoğlu'nun sorularını yanıtladı. Elvan, 'Kovid-19 sürecinde bugüne kadar kredi programları kapsamında firmalara 315 milyar liralık kredi verildi.' bilgisini paylaştı. 'İhracat performansı olarak oldukça iyi gidiyoruz.' diyen Elvan, 'İlk kez bu yıl ihracatta 200 milyar doları aşabiliriz.' ifadelerini kullandı. Bakan Elvan '2021 ilk çeyrekte yüzde 5,5-6, ikinci çeyrekte baz etkisiyle çift haneli, yıl genelinde de yüzde 5'in üstünde büyüme göreceğimizi düşünüyorum' dedi. İşte detaylar...
6.05.2021 Gündem
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde bazı askerlerin toplu olarak oy kullandığı görüntülere yanıt verdi. Yapılan açıklamada, "18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir. Vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy kullanma hakkını yürürlükteki mevzuat esasları kapsamında yerine getirmektedir" denildi.
4.04.2024 Gündem
Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması: Kalıcı düşüşün sağlanması hedefimiz olacaktır
Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması: Kalıcı düşüşün sağlanması hedefimiz olacaktır Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mersin İş Dünyası Buluşması'nda konuşuyor. Bakan Nebati "Son dönemde tarihimizin en yüksek seviyesine ulaşan istihdam piyasamızda daha fazla ve daha nitelikli iş imkânları oluşturacağız" dedi. Nebati "Halkımızın refahının artması, sosyal adalet ve gelir dağılımının iyileşmesi için enflasyonda kalıcı düşüşün sağlanması, Türkiye Yüzyılı’nda vazgeçilmez hedefimiz olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
2.05.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Çözüm adresi biz olacağız
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Çözüm adresi biz olacağız Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonla mücadele konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Enflasyon sorununu çözmek amacıyla gereken adımları tek tek attıklarının altını çizen Bakan Nebati "Bugün AK Parti iktidarı nasıl milletin sorunlarını çözüm adresi olarak gördüyse enflasyon sorununu da kesinlikle çözmek istisna değildir. Bu sorunun çözüm adresi biz olacağız" dedi.
10.08.2022 Ekonomi
Gıda fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Kritik toplantı
Gıda fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Kritik toplantı Gıda Komitesi, emtia fiyatına tedbirler, tarımsal üretimin artırılması, arz güvenliği gibi önemli gündem maddeleriyle toplanıyor. İşte alınacak tedbirler ve Gıda Komitesi görüşmesine ilişkin son dakika gelişmeler...
23.05.2022 Ekonomi
Enflasyon, petrol fiyatları, TL, dolar ve KDV ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu: 250 milyar dolar...
Enflasyon, petrol fiyatları, TL, dolar ve KDV ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu: 250 milyar dolar... Enflasyon, petrol fiyatları, TL, dolar ve KDV ile ilgili son dakika açıklaması! "21. yüzyıl Türkiye'nin olacak" diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Çok daha iyi haberler gelecek, Türkiye fırsatlar ülkesi" açıklamasında bulundu. Bakan Nebati, "Üçüncü ayın sonundayız öncü göstergelerimiz iyi. Satın alma gücü paritesi çok iyi, PMI çok iyi, elektrik tüketimi gayet iyi, fabrikalar çalışıyor ve ihracatımız artarken iç tüketim de devam ediyor. Büyüme aynı şekilde yolunu sürdürüyor” dedi.
19.03.2022 Ekonomi
Enflasyon, dolar, altın fiyatları ve Türk lirası ile ilgili flaş açıklama! Ucuz kredi...
Enflasyon, dolar, altın fiyatları ve Türk lirası ile ilgili flaş açıklama! Ucuz kredi... Son dakika haberi... Enflasyon, dolar kuru, altın fiyatları ve Türk lirası ile ilgili flaş açıklama! Artık değişiyor, aşağı yönlü bir seyir izleyecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Enflasyon üzerindeki köpüğü de süratle alarak ülkemizi hak etmediği bu görüntüden kurtaracağız" demişti. Prof. Dr. Sefer Şener’den çarpıcı açıklamalar geldi. ‘Enflasyonun ana nedeni enerji fiyatlarındaki artıştır’ diyen Şener, “Türkiye’de şöyle bir olay var. Kur yüzde 20 artıyor ama fiyatlara bakıyorsunuz yüzde 60 artıyor. Köpük dediğimiz mesele tam anlamıyla budur. Kurdaki artışların fiyata yansıtılması tamam ancak bunun dışındaki artışların kontrolüne gidilecek” ifadelerini kullandı.
5.01.2022 Ekonomi
Yeni tedbirler alınıyor! Ve tarih belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu
Yeni tedbirler alınıyor! Ve tarih belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu Market ile pazarlardaki fahiş fiyatlı ürünlerle ilgili yeni tedbirler alınıyor. 30 Eylül'de tamamlanıyor. Yeni sistemle tarımsal üretimde arz eksiği olup olmadığı ürün bazında tespit edilecek. Tarımsal ürünlerin fiyatlarındaki hareketler belirlenecek. Arz izleme sisteminden gelen verilere göre, yurtdışı fiyatlar, diğer yapısal unsurlar tasnif edilerek gıda ürünlerinin fiyatlarına yansımadan tedbir alınacak.
21.09.2021 Ekonomi
Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı adayına ittifakla oturup karar vereceğiz
Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı adayına ittifakla oturup karar vereceğiz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adayının kim olacağına ittifakla oturup karar vereceklerini belirterek, "Hem ittifak kurup hem de 'ondan bağımsız karar vereceğim' derseniz olmaz" dedi.
11.09.2021 Siyaset
MHP lideri Devlet Bahçeli'den sert tepki: Türkiye'nin kuyusunu kazıyorlar
MHP lideri Devlet Bahçeli'den sert tepki: Türkiye'nin kuyusunu kazıyorlar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli "Türkiye'nin kuyusunu kazıyorlar, sözde ermeni soykırımına sarılıyorlar, 15 temmuza destek veriyorlar, Penysilvanya'da FETO'yu saklıyorlar. Utanmadan sıkılmadan bize parmak sallıyorlar. Yalanlarla dolu bir ortamda güvenin yeri yoktur." dedi.
15.06.2021 Siyaset
Kredi fırsatı, 100 bin lira, 6 ay geri ödeme yok...
Kredi fırsatı, 100 bin lira, 6 ay geri ödeme yok... Yeni kredi fırsatı duyuruldu. 100 bin lira kredi kullandırılacak. 2 yıl vadeli ve 6 ay geri ödeme yok. Üst limit ise 500 bin lira olarak belirlendi. Çalışmalar başladı. Meclis'e geliyor. İşletmelere yeni kredi desteği sağlanacak. İstihdam sağlanması şartıyla bu destekten faydalanılabilecek. Ekonomi reform paketi geçen ay açıklanmıştı. Yeni düzenleme kısa süre içinde hayata geçirilecek.
28.04.2021 Ekonomi
Reform paketinde neler var 2021? Yeni reform paketi 2021 detayları açıklandı!
Reform paketinde neler var 2021? Yeni reform paketi 2021 detayları açıklandı! Yeni reform paketi 2021 neler var? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyunun merakla beklediği ekonomi reform paketini İstanbul'da kamuoyu ile paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, ‘Reform paketimizde dar gelirli küçük esnafımıza yönelik bir vergi muafiyeti de yer alıyor. Kuaför, tesisatçı, tamirci, gibi yaklaşık 850 bin esnafımızı gelir vergisinden muaf tutuyor, beyan yükümlülüklerini de kaldırıyoruz.’ Müjdeleri verirken, birçok başlık açıkladı. Ekonomi reform paketinde neler var? Yeni reform paketi 2021 detayları açıklandı!
12.03.2021 Gündem
Ekonomide yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri duyurdu...
Ekonomide yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri duyurdu... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomi reform paketini İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde açıkladı. Erdoğan, "Açıklayacağımız reformların omurgasını, makroekonomik ve yapısal politikalar oluşturuyor. Esnaf kardeşlerime müjde vermek istiyorum. Kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, çay ocağı işletmecisi gibi yaklaşık 850 bin esnafımızı gelir vergisinden muaf tutuyor ve beyan yükümlülüklerini de kaldırıyoruz. Firmalar, istihdama kattıkları her bir ilave kişi için Kredi Garanti Fonu kefaletiyle 24 ay vadeli, ilk 6 ayı ödemesiz 100 bin liralık kredi kullanabilecektir." dedi.
12.03.2021 Siyaset
Merkez Bankası'ndan flaş faiz indirimi kararı!
Merkez Bankası'ndan flaş faiz indirimi kararı! Flaş faiz kararı! Herkes Merkez Bankası'nın faiz kararını merakla bekliyordu. 'Faiz indirimi olacak mı?' diye araştırma yapan vatandaşlara yanıt Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan geldi. Ağbal Merkez Bankası'nın faiz indirimi ile ilgili kararını açıkladı.
5.02.2021 Ekonomi
Yüz yüze eğitim ile ilgili flaş karar Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı...
Yüz yüze eğitim ile ilgili flaş karar Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı... Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Köy okullarında 15 Şubat'ta eğitim öğretimin başlamasını kararlaştırdık.8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim-öğretimin 1 Mart'ta başlaması için hazırlıklara başlanacak" dedi. Türkiye'nin yeni anayasa yapmasının vakti geldiğini dile getiren Erdoğan "Yakında reform paketlerimizin felsefesini, amaçlarını, hedeflerini ve faaliyet başlıklarını içeren kapsamlı çalışmayı kamuoyuyla paylaşacağız. Belki de vakti geldi. Ülkemizde yeni bir anayasa tartışması başlamalıdır. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla bir anlayış birliğine varmamız halinde önümüzdeki dönemde yeni anayasa için harekete geçebiliriz" dedi.
1.02.2021 Gündem
Borsa İstanbul'da yeni rekor
Borsa İstanbul'da yeni rekor Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun 2.0 puanlık faiz indirimine karşın, dövizler 5-6 kuruş dolayında gerilerken, Borsa İstanbul Endeksi (BIST100) Nisan ayından bu yana ilk kez 110 bin puanını aşarak yeni bir rekora imza attı.
12.12.2019 Ekonomi
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın açıkladı: Siyanürle ilgili flaş gelişme
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın açıkladı: Siyanürle ilgili flaş gelişme Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yaptığı açıklamada siyanür satışına ilişkin "Erişimin, satışın kontrol altına alınması, ayrıca bir takip sisteminin kurulmasına dönük çalışma yapılacak." ifadelerini kullandı
19.11.2019 Siyaset
Son dakika haberi: Bakan Berat Albayrak, 3 yıllık Yeni Ekonomi Programını açıkladı
Son dakika haberi: Bakan Berat Albayrak, 3 yıllık Yeni Ekonomi Programını açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 3 yılın yol haritası niteliği taşıyan ve enflasyon, istihdam, büyüme, ihracat ve cari açık gibi temel göstergeler ile makro politikalar, ilkeler ve hedeflerin belirlendiği Yeni Ekonomi Programı (YEP) toplantısında konuştu. Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı'nın bu yılki ana temasının "Değişim Başlıyor" olduğunu açıkladı. Yeni programda enflasyon hedefleri, 2019 için yüzde 12, 2020 için yüzde 8,5, 2021 için yüzde 6, 2022 için yüzde 4,9 oldu. Büyüme hedefleri ise, 2019 yılı için yüzde 0,5, sonraki 3 yıl için yüzde 5'er olarak belirlendi.
30.09.2019 Ekonomi