Finansal İstikrar Komitesi toplandı! Tüketici kredileri tedbirleri ele alındı
Finansal İstikrar Komitesi toplandı! Tüketici kredileri tedbirleri ele alındı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında toplanan Finansal İstikrar Komitesi'nde, tüketici kredileri başta olmak üzere kredilerdeki son dönem gelişmelerin finansal istikrara etkileri ve uygulanabilecek tedbirler ele alındı.
9.02.2024 Ekonomi
Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması: Kalıcı düşüşün sağlanması hedefimiz olacaktır
Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması: Kalıcı düşüşün sağlanması hedefimiz olacaktır Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mersin İş Dünyası Buluşması'nda konuşuyor. Bakan Nebati "Son dönemde tarihimizin en yüksek seviyesine ulaşan istihdam piyasamızda daha fazla ve daha nitelikli iş imkânları oluşturacağız" dedi. Nebati "Halkımızın refahının artması, sosyal adalet ve gelir dağılımının iyileşmesi için enflasyonda kalıcı düşüşün sağlanması, Türkiye Yüzyılı’nda vazgeçilmez hedefimiz olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
2.05.2023 Ekonomi
Finansal İstikrar Komitesi toplandı! İşte gündeme gelen konular
Finansal İstikrar Komitesi toplandı! İşte gündeme gelen konular Finansal İstikrar Komitesi toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında toplandı. Toplantıda bankacılık, sermaye piyasası ve sigortacılık sektörlerine ilişkin küresel ve yerel beklentiler ile politika adımları istişare edildi.
4.02.2023 Ekonomi
Finansal İstikrar Komitesi'nin yedinci toplantısı gerçekleştirildi
Finansal İstikrar Komitesi'nin yedinci toplantısı gerçekleştirildi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, küresel ve yerel ekonomik görünüm ile bankacılık sektörü ve sermaye piyasalarına ilişkin genel durumların detaylıca ele alındığı Finansal İstikrar Komitesi’nin yedinci toplantısının gerçekleştirildiğini bildirdi.
5.12.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den otomobilde ÖTV indirimi iddialarına yanıt
Bakan Nebati'den otomobilde ÖTV indirimi iddialarına yanıt Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomobillerden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ile ilgili bir çalışma yapılmadığını duyurdu.
10.11.2022 Ekonomi
Bakan Nebati duyurdu! Finansal İstikrar Komitesi 5. Toplantısı yapıldı
Bakan Nebati duyurdu! Finansal İstikrar Komitesi 5. Toplantısı yapıldı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Finansal İstikrar Komitesi 5. Toplantısı'nın gerçekleştirildiğini açıkladı.
25.07.2022 Ekonomi
Gıda fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Kritik toplantı
Gıda fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Kritik toplantı Gıda Komitesi, emtia fiyatına tedbirler, tarımsal üretimin artırılması, arz güvenliği gibi önemli gündem maddeleriyle toplanıyor. İşte alınacak tedbirler ve Gıda Komitesi görüşmesine ilişkin son dakika gelişmeler...
23.05.2022 Ekonomi
Ekonomide kritik toplantı! Bakanlık açıkladı, alınan kararlar uygulamaya geçiyor
Ekonomide kritik toplantı! Bakanlık açıkladı, alınan kararlar uygulamaya geçiyor Ekonomide kritik toplantı yapıldı. Bakanlık son dakika açıkladı. Yeni kararlar uygulamaya geçiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında Finansal İstikrar Komitesi'nin 4'üncü Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonunda yazılı açıklama yapıldı. İşte son dakika haberinin detayları...
21.05.2022 Ekonomi
Enflasyon, petrol fiyatları, TL, dolar ve KDV ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu: 250 milyar dolar...
Enflasyon, petrol fiyatları, TL, dolar ve KDV ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu: 250 milyar dolar... Enflasyon, petrol fiyatları, TL, dolar ve KDV ile ilgili son dakika açıklaması! "21. yüzyıl Türkiye'nin olacak" diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Çok daha iyi haberler gelecek, Türkiye fırsatlar ülkesi" açıklamasında bulundu. Bakan Nebati, "Üçüncü ayın sonundayız öncü göstergelerimiz iyi. Satın alma gücü paritesi çok iyi, PMI çok iyi, elektrik tüketimi gayet iyi, fabrikalar çalışıyor ve ihracatımız artarken iç tüketim de devam ediyor. Büyüme aynı şekilde yolunu sürdürüyor” dedi.
19.03.2022 Ekonomi
Ekonomide kritik toplantı! Bakan Nebati açıkladı, işte yeni kararlar
Ekonomide kritik toplantı! Bakan Nebati açıkladı, işte yeni kararlar Ekonomide kritik toplantı yapıldı. Bakan Nebati son dakika açıkladı. Finansal İstikrar Komitesi'nin 3. Toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda TROY ödeme sisteminin geliştirilmesi ve kullanım alanlarının yaygınlaştırılması adına bir yol haritasının belirlenmesi yönünde görüş birliğine varıldı. İşte son dakika haberinin detayları...
11.03.2022 Ekonomi
Destek ödemelerine ilişkin flaş gelişme! Resmi Gazete'de yayımlandı ve değişti
Destek ödemelerine ilişkin flaş gelişme! Resmi Gazete'de yayımlandı ve değişti 2022 yılında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale üreticilerine; mazot, gübre, sertifikalı tohum ve ek 50 TL de girdi desteğiyle beraber dekara toplamda 116 TL ödenmiş olacak.
11.03.2022 Ekonomi
Finansal İstikrar Komitesi'nin 3. toplantısı Bakan Nebati başkanlığında toplandı
Finansal İstikrar Komitesi'nin 3. toplantısı Bakan Nebati başkanlığında toplandı  Finansal İstikrar Komitesi’nin 3. Toplantısı bugün İstanbul’da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında İstanbul'da toplandı.
11.03.2022 Ekonomi
Altın ve döviz fiyatları ile ilgili kritik açıklama! Fed kararı sonrası ilk kez...
Altın ve döviz fiyatları ile ilgili kritik açıklama! Fed kararı sonrası ilk kez... Döviz ve altın fiyatlarındaki son dakika değişiklikleri yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Fed tutanaklarının yayınlanmasının ardından altın ve döviz fiyatları ile ilgili önemli bir açıklama geldi. ABD Merkez Bankasının (Fed) son toplantısına ait tutanaklar, faiz artışının beklenenden daha erken olabileceğini göstermişti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sefer Şener, "Fed’in son karar tutanakları açıklandı. Dün ilk defa ABD 10 yıllık tahvil faizleri 1.73 seviyesinin üzerini gördü. Bu doların güçlenmesi demektir. Dolar endeksi de 96’nın üzerine çıktı yeniden. Bu verilen mesajlardan biz şunu anlıyoruz Fed 1’inci çeyreğin sonunda çok hızlı şekilde bu faiz artırımlarını gerçekleştirebilir algısı ortaya çıktı." ifadelerini kullandı. İşte Altın ve dolarda son dakika gelişmeleri...
7.01.2022 Ekonomi
Enflasyon, dolar, altın fiyatları ve Türk lirası ile ilgili flaş açıklama! Ucuz kredi...
Enflasyon, dolar, altın fiyatları ve Türk lirası ile ilgili flaş açıklama! Ucuz kredi... Son dakika haberi... Enflasyon, dolar kuru, altın fiyatları ve Türk lirası ile ilgili flaş açıklama! Artık değişiyor, aşağı yönlü bir seyir izleyecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Enflasyon üzerindeki köpüğü de süratle alarak ülkemizi hak etmediği bu görüntüden kurtaracağız" demişti. Prof. Dr. Sefer Şener’den çarpıcı açıklamalar geldi. ‘Enflasyonun ana nedeni enerji fiyatlarındaki artıştır’ diyen Şener, “Türkiye’de şöyle bir olay var. Kur yüzde 20 artıyor ama fiyatlara bakıyorsunuz yüzde 60 artıyor. Köpük dediğimiz mesele tam anlamıyla budur. Kurdaki artışların fiyata yansıtılması tamam ancak bunun dışındaki artışların kontrolüne gidilecek” ifadelerini kullandı.
5.01.2022 Ekonomi
Finansal İstikrar Komitesi’nin 2. Toplantısı gerçekleştirildi
Finansal İstikrar Komitesi’nin 2. Toplantısı gerçekleştirildi Finansal İstikrar Komitesi’nin 2. Toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati başkanlığında gerçekleşti. Komiteden önemli mesajlar çıktı.
23.12.2021 Ekonomi
Çocuklara BES yürürlüğe girdi! 18 yaş altı BES imkanı nedir?
Çocuklara BES yürürlüğe girdi! 18 yaş altı BES imkanı nedir? Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) 18 yaş altının kapsama alınmasına sağlayan yasa yayımlandı. Yasada ayrıca ilave olarak istihdam edilen sigortalılar için ödenmesi gereken sigorta primleri için işverenlere sağlanan sigorta desteği de bulunuyor.
25.05.2021 Ekonomi
Emeklilikte yeni dönem! Resmen kabul edildi, bin 500 TL..
Emeklilikte yeni dönem! Resmen kabul edildi, bin 500 TL.. Emeklilikte yeni dönem. Milyonlarca kişiyi kapsıyor. 18 yaşından küçüklere emeklilik yolu açıldı. Resmen kabul edildi. Bireysel Emeklilik Sistemi'ni güçlendirmeye yönelik kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kabul edilen kanun teklifi 18 yaşından küçüklere de bireysel emeklilik imkanı sağlıyor. Ebeveynler, çocukları adına sistemde birikim yapabilecek.
21.05.2021 Ekonomi
Emeklilik ile ilgili flaş değişiklik! Ve kabul edildi
Emeklilik ile ilgili flaş değişiklik! Ve kabul edildi 18 yaşından küçüklere emeklilik yolu açıldı. 18 yaşından küçüklerin Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamına alınması, emekliliğe yönelik taahhütte bulunan hizmet sunucularının BES'e aktarımına imkan sağlanması, Karayolları Trafik Kanunu çerçevesindeki zorunlu mali sorumluluk sigortası kapsamı dışında kalan konuların yeniden düzenlenmesini de içeren Sigortacılık ile Diğer Bazı Alanlara İlişkin Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
18.05.2021 Emekli
Kredi kararı! Faiz desteği sağlanacak, 12 ay boyunca...
Kredi kararı! Faiz desteği sağlanacak, 12 ay boyunca... Flaş kredi kararı! Detaylar belli oldu. Faiz desteği sağlanacak. 12 ay süreyle uygulanacak. Kanun teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifine göre, mikro ve küçük ölçekli işletmelerin likidite sıkıntısını karşılamak için önemli bir destek sağlanacak. Bu işletmelerin ödemeleri gereken sigorta primleri, 30 Haziran 2022 tarihine kadar kullandıkları kredi faiz veya kar payı bakiyesinden düşürebilecek. Bu kapsamda kredi garanti kurumlarınca kredi faiz veya kar payı bakiyesinden düşülen tutar Fondan karşılanacak.
10.05.2021 Ekonomi
Kredi fırsatı, 100 bin lira, 6 ay geri ödeme yok...
Kredi fırsatı, 100 bin lira, 6 ay geri ödeme yok... Yeni kredi fırsatı duyuruldu. 100 bin lira kredi kullandırılacak. 2 yıl vadeli ve 6 ay geri ödeme yok. Üst limit ise 500 bin lira olarak belirlendi. Çalışmalar başladı. Meclis'e geliyor. İşletmelere yeni kredi desteği sağlanacak. İstihdam sağlanması şartıyla bu destekten faydalanılabilecek. Ekonomi reform paketi geçen ay açıklanmıştı. Yeni düzenleme kısa süre içinde hayata geçirilecek.
28.04.2021 Ekonomi
Bakan Albayrak: Merkez Bankası 2022'de taşınacak
Bakan Albayrak: Merkez Bankası 2022'de taşınacak Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Merkez Bankasının İstanbul'a taşınmasının 2022 yılında tamamlanacağını bildirdi.
12.12.2019 Ekonomi
Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi ilk toplantısını yaptı
Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi ilk toplantısını yaptı Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi'nin (FİKKO) ilk toplantısı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak başkanlığında gerçekleştirildi.
1.11.2018 Ekonomi
İlk ve son kararı Erdoğan verecek!
İlk ve son kararı Erdoğan verecek! Yüksek Planlama Kurulu’na (YPK) verilen yetkilerin büyük bölümü artık Cumhurbaşkanı’nda toplanacak. Özelleştirmelerde ilk ve son karar da Cumhurbaşkanı Erdoğan’da olacak.
3.08.2018 Ekonomi
Para politikasında yeni dönem
Para politikasında yeni dönem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle para politikasında da yeni bir dönem başlıyor. Bu dönemde hükümet, fiyat istikrarını destekleyerek, faizde maliyet baskısını azaltacak. Mali disiplin ise yine ekonominin en önemli çıpası olacak.
27.06.2018 Ekonomi
Hükümetten flaş zam açıklaması!
Hükümetten flaş zam açıklaması! Canlı yayında ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalar yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Gündemimizde yeni zam diye bir şey yok" dedi.
7.02.2018 Ekonomi