Fen Edebiyat Fakültesi

Fen Edebiyat Fakültesi

Son dakika Fen Edebiyat Fakültesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Fen Edebiyat Fakültesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Fen Edebiyat Fakültesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fen Edebiyat Fakültesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fen edebiyat fakültesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 971 fen edebiyat fakültesi haberi bulunmuştur. Tüm fen edebiyat fakültesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor!
Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor! Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi.
29.04.2024 Adana
Uzman isim uyardı! Kültür aktarım tehlikede
Uzman isim uyardı! Kültür aktarım tehlikede Doğu Karadeniz'de göç olgusuna yönelik çalışmalara yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) Prof. Dr. Mine Gözübüyük Tamer, Doğu Karadeniz'de kırsaldan kentlere doğru göç hareketliliğinin artması, bölgede demografik yapının değişmesine neden olduğunu vurguladı. Tamer, "Kültürel kimliğin ve yerel değerlerin kaybı söz konusu olabilir" dedi.
1.04.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi
Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi. Deneylerde, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden 2 kadın bilim insanın çalışması yer aldı. Bir çalışmada uzayda bitkiler üzerine gen aktarımının yapılıp yapılmayacağı test edilirken, diğerinde ise Türkiye'nin Antarktika bölgesindeki istasyonundan toplanan mikroalglerin üretimi ilk kez uzayda deneniyor.
1.02.2024 Gündem
Şahin Şerifoğulları kimdir, kaç yaşında? AK Parti Elazığ Belediye Başkan adayı Şahin Şerifoğulları nereli?
Şahin Şerifoğulları kimdir, kaç yaşında? AK Parti Elazığ Belediye Başkan adayı Şahin Şerifoğulları nereli? Şahin Şerifoğulları AK Parti Elazığ Belediye Başkan adayı oldu. Şerifoğulları'nın adaylığını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Peki Şahin Şerifoğulları kimdir, kaç yaşında?
7.01.2024 Gündem
59 yaşında üniversiteli oldu, ilk dersi en ön sıradan takip etti
59 yaşında üniversiteli oldu, ilk dersi en ön sıradan takip etti Yozgat'ta ortaokul ve liseyi açıktan bitirdikten sonra üniversiteyi kazanan Ayşe Kayhan (59), Yozgat Bozok Üniversitesi'nde ilk derse katıldı.
2.10.2023 Yaşam
Burdur Gölü sahili morardı! Herhangi bir zararı yok
Burdur Gölü sahili morardı! Herhangi bir zararı yok Burdur Gölü'nde sahilin bazı kesimleri mor renge büründü. Hidrobiyolog Prof. Dr. İskender Gülle, bu görüntüye mor renkli sülfür bakterilerinin yol açtığını ve herhangi bir zararı olmadığını söyledi.
14.09.2023 Yaşam
Mustafa Sabri Küçükaşçı neden öldü, cenazesi ne zaman? Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı kimdir, hangi kitapları yazdı?
Mustafa Sabri Küçükaşçı neden öldü, cenazesi ne zaman? Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı kimdir, hangi kitapları yazdı? 2015'ten 2019'a kadar Topkapı Sarayı Müze Başkanlığı yapan Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı, 59 yaşında hayatını kaybetti.  964 yılında Konya'da dünyaya gelen Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı, 1990 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Peki, Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı kimdir, Mustafa Sabri Küçükaşçı neden öldü?
31.07.2023 Gündem
Korkutan uyarı geldi: Bildiğimiz sineklerden değil! Hastalıkları bulaştırıyor
Korkutan uyarı geldi: Bildiğimiz sineklerden değil! Hastalıkları bulaştırıyor Türkiye'de ilk olarak Edirne'de tespit edilip daha sonra Türkiye'ye yayılan Asya kaplan sivrisineğine karşı uzmanlardan korkutan uyarı geldi. Zika, sarı humma ile Batı Nil gibi hastalıkları bulaştıran bu sinek özellikle kıyı kesimlerde hızla çoğalmaya başladı.
28.07.2023 Yaşam
Uzmanlar Sarıkız böceğiyle ilgili uyarılarda bulundu
Uzmanlar Sarıkız böceğiyle ilgili uyarılarda bulundu Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Demir ‘Sarıkız’ olarak bilinen ve yaz aylarında ortaya çıkan örümceğin zehirsiz olduğunu açıkladı.
21.07.2023 Yaşam
Yılanların yoğun görülmesinin asıl nedeni deprem değil! Profesör yanlış bilinen gerçeği açıkladı
Yılanların yoğun görülmesinin asıl nedeni deprem değil! Profesör yanlış bilinen gerçeği açıkladı Yılanlar son zamanlarda diğer yıllara göre daha yoğun görülmeye başlandı. Evlere dahi giren yılanların yoğun olarak görülmesine ilişkin konuşan Prof. Dr. Mehmet Zülfü Yıldız, bu durumun sebeplerini anlattı.
20.07.2023 Yaşam
Yılan paniği! Uzmanlar uyardı: Piton ve boğa yılanların yuvaları bozuldu
Yılan paniği! Uzmanlar uyardı: Piton ve boğa yılanların yuvaları bozuldu Birçok ilde yılan paniği yaşanıyor. Dünyada sıcaklık rekorlarının kırıldığı Temmuz ayında, özellikle deprem bölgesi Elazığ’da son dönemlerde yılanların çok fazla görülmesiyle ilgili bilgi veren Fırat Üniversitesi (FÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Akın Temizer, "Ekolojik dengenin değişmesinden ve bu depremlerden dolayı piton ve boğa yılanların yerleri bozuldu" dedi.
17.07.2023 Yaşam
Profesörden karayılan uyarısı; zehirlileri yer, zararsızdır, öldürmeyin
Profesörden karayılan uyarısı; zehirlileri yer, zararsızdır, öldürmeyin Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zülfü Yıldız, yazın ortaya çıkan, halk arasında karayılan olarak bilinin ‘Dolichophis Jugularis’ türü yılanların öldürülmemesi için uyarıda bulundu. Prof. Dr. Yıldız, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Hevsel Bahçelerinde yaygın olarak görülen türün tamamen zararsız olduğunu ifade ederek, “Ülkemizde diğer zehirli yılanları yiyebilen ender türlerden biridir. Karayılan hiçbir zaman durduk yere size saldırmaz, ısırmak için sizi kovalamaz. Çalışmalar esnasında bizi ve çalışma arkadaşlarımızı da defalarca ısırdığı olmuştur ama hiçbir problem yaşamadık” dedi.
28.06.2023 Yaşam
Herkes türbe sanıyordu! Kemik parçaları gerçeği ortaya çıkardı
Herkes türbe sanıyordu! Kemik parçaları gerçeği ortaya çıkardı Çorum'da kaçak yapıldığı gerekçesiyle yıkılan Galibi Vakfı İbadethanesi ve Külliyesi'nde, türbe denilen alanda rastlanan kemik parçalarının, 35 yaşlarındaki bir insan ile 3 koyun, 1 büyükbaş ve 1 tavuğa ait olduğu tespit edildi.
6.06.2023 Yaşam
Abdurrahman Muhammed Uludağ kimdir? Galatasaray Üniversitesi yeni rektörü Abdurrahman Muhammed Uludağ’ın biyografisi!
Abdurrahman Muhammed Uludağ kimdir? Galatasaray Üniversitesi yeni rektörü Abdurrahman Muhammed Uludağ’ın biyografisi! Galatasaray Üniversitesi'ne yeni rektör atandı. Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 13 özel ve devlet üniversitesine rektör ataması yapıldı. Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Abdurrahman Muhammed Uludağ getirildi. Peki, Abdurrahman Muhammed Uludağ kimdir? Galatasaray Üniversitesi yeni rektörü Abdurrahman Muhammed Uludağ’ın biyografisi...
6.06.2023 Eğitim
Antibiyotik kullanımını bitirecek yöntem! Faj terapisi
Antibiyotik kullanımını bitirecek yöntem! Faj terapisi Türkiye’de boğaz enfeksiyonlarında antibiyotiğin kullanılamadığı durumlarda alternatif çözüm olan faj terapisi uygulanacak.
19.05.2023 Sağlık
Prof. Dr. Ergül: İzmit Körfezi'nin turkuaz renge bürünmesinin nedeni 'kokolitofor'lar
Prof. Dr. Ergül: İzmit Körfezi'nin turkuaz renge bürünmesinin nedeni 'kokolitofor'lar Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Aytekin Ergül, İzmit Körfezi'nin turkuaz renge bürünmesine ilişkin, "Kokolitofor denilen tek hücreli canlıların sayıca artışının sonucunda meydana geliyor. Çok endişe edilir ya da çok garipsenir bir durum değil. Zaman zaman rastlıyoruz" dedi.
9.05.2023 Gündem
Profesörden 'ölüm meleği' mantarı uyarısı
Profesörden 'ölüm meleği' mantarı uyarısı Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Türkekul, 15 gün içinde arazide kendisini göstermeye başlayacak 'ölüm meleği' de denilen 'Amanita phalloides' ölümcül mantar türüyle ilgili uyarıda bulundu.
4.05.2023 Gündem
Gre Fılla Höyüğü'ndeki kazı çalışmaları tamamlandı; 3 bin 233 eser koruma altında
Gre Fılla Höyüğü'ndeki kazı çalışmaları tamamlandı; 3 bin 233 eser koruma altında Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ayşe Tuba Ökse'nin bilimsel danışmanlığında yürütülen, Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde 11 bin yıllık Gre Fılla Höyüğü'ndeki kazı çalışmaları tamamlandı. Ökse, Göbeklitepe ile aynı döneme ait izler taşıyan höyükten 3 bin 233 eserin çıkarılıp, korumaya alındığını söyledi.
9.03.2023 Kültür Sanat
Bingöl Karlıova depremi ne zaman olacak, Bingöl Karlıova fayı hangi illeri etkileyecek? 8 ili etkileyecek Bingöl Karlıova deprem fay hattı!
Bingöl Karlıova depremi ne zaman olacak, Bingöl Karlıova fayı hangi illeri etkileyecek? 8 ili etkileyecek Bingöl Karlıova deprem fay hattı!  7,7 ve 7,6'lık depremlerin ardından Prof. Dr. Naci Görür iki bölgeyi işaret ederek "Bizim endişe ettiğimiz yerler Bingöl ile Karlıova arasında, Doğu Anadolu fayının en Kuzey Doğu ucunda bir kesim var. Orada en son deprem 1766 gibi oldu, oradan endişe ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Peki, Bingöl Karlıova depremi ne zaman olacak, Bingöl Karlıova fayı hangi illeri etkileyecek? İşte 8 ili etkileyecek Bingöl Karlıova deprem fay hattı... 
24.02.2023 Gündem
Burdur Gölü neden köpürdü? Hidrobiyolog açıkladı!
Burdur Gölü neden köpürdü? Hidrobiyolog açıkladı!   Son yıllarda suyu hızla çekilen ve kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan Burdur Gölü sahilinde köpüklenme görüldü. Peki, Burdur Gölü neden köpürdü? 
22.02.2023 Gündem
Mersin Üniversitesi yeni rektörü Erol Yaşar kimdir, nereli, kaç yaşında? Prof. Dr. Erol Yaşar hangi görevlerde bulundu?
Mersin Üniversitesi yeni rektörü Erol Yaşar kimdir, nereli, kaç yaşında? Prof. Dr. Erol Yaşar hangi görevlerde bulundu? Cumhurbaşkanı Erdoğan; İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Mersin Üniversitesi'ne yeni rektör atadı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Mersin Üniversitesi yeni rektörü Erol Yaşar oldu.
11.01.2023 Eğitim
Doğanay Demirtaş bulundu mu, kayıp üniversite öğrencisi Doğanay Demirtaş öldü mü?
Doğanay Demirtaş bulundu mu, kayıp üniversite öğrencisi Doğanay Demirtaş öldü mü? Doğanay Demirtaş kimdir, bulundu mu, öldü mü? sorularının ardı arkası kesilmiyor. Ankara'da hafta sonundan bu yana haber alınamayan üniversite öğrencisi Doğanay Demirtaş, ağaca asılı halde ölü bulundu. Peki, Doğanay Demirtaş olayı nedir, Doğanay Demirtaş neden öldü, katili kim?
2.11.2022 Yaşam
Eski belediye başkanları dahil 5 ölü, 2 yaralı
Eski belediye başkanları dahil 5 ölü, 2 yaralı Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, sürücüsünün hatalı sollama yaptığı otomobil, karşıdan yönden gelen arı yüklü kamyona çarptı. Kazada aralarında Burdur'un Altınyayla ilçesi eski belediye başkanları Süleyman Kılınç (66) ile Mevlüt Şimşek'in (57) de bulunduğu 5 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
22.08.2022 Yaşam
Üniversite harç ücretleri ne kadar? İşte bölüm bölüm 2022-2023 üniversite harçları!
Üniversite harç ücretleri ne kadar? İşte bölüm bölüm 2022-2023 üniversite harçları! Üniversite kayıtları başlıyor! Milyonlarca öğrenci kayıt işlemleri için hazırlıklarını tamamlarkenn 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı’nda üniversitelerin harç ücretleri merak ediliyor. Üniversitelerin harç ücretleri Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Peki, Üniversite harç ücretleri ne kadar? irinci öğretim harç ücretleri ne kadar? İkinci öğretim harç ücretleri kaç lira? Üniversite harç ücreti ne zaman yatırılacak? İşte bölüm bölüm 2022-2023 üniversite harçları!
20.08.2022 Eğitim
Hatice Özdemir kimdir? Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı, evli mi?
Hatice Özdemir kimdir? Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı, evli mi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre  Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ise Hatice Özdemir getirildi. Peki, Hatice Özdemir kimdir? Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı, evli mi?
19.08.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Fen Edebiyat Fakültesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fen edebiyat fakültesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.