Federica Mogherini

Federica Mogherini

Son dakika Federica Mogherini haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Federica Mogherini ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Federica Mogherini haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Federica Mogherini

haberleri sayfasında son dakika yaşanan federica mogherini gelişmeleri de dahil olmak üzere 335 federica mogherini haberi bulunmuştur. Tüm federica mogherini haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çavuşoğlu, Mogherini'yi yeni görevi dolayısıyla tebrik etti
Çavuşoğlu, Mogherini'yi yeni görevi dolayısıyla tebrik etti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Koleji rektörlüğüne seçilen eski AB Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’yi aradı.
29.05.2020 Siyaset
ABD'den skandal karar! 40 yıl sonra yeni kriz kapıda...
ABD'den skandal karar! 40 yıl sonra yeni kriz kapıda... ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Batı Şeria’daki İsrail yerleşimleri konusunda Washington’un 40 yılı aşkın süredir benimsediği resmi görüşte değişikliğe gidildiğini açıkladı. Karar İsrail'de sevinçla karşılanırken ilhak çağrıları gelmeye başladı. AB ise politikasının değişmediğini, tüm yerleşim birimlerinin yasa dışı olduğunu kaydetti.
19.11.2019 Dünya
AB'den İsrail'e uyarı: Gerekli adımları atarız
AB'den İsrail'e uyarı: Gerekli adımları atarız Avrupa Birliği (AB), İsrail'in Ürdün Vadisi'nde yeni bir yasa dışı Yahudi yerleşim birimi kurma planının ilhak tartışmalarının ardından geldiğini belirterek, "AB durumu çok yakından takip etmeye devam edecek ve olası bir ilhak karşısında gerekli adımları atacak." açıklamasında bulundu.
17.09.2019 Dünya
Tansiyon iyice yükseldi! Ve ilk ateş!
Tansiyon iyice yükseldi! Ve ilk ateş! Lübnan ordusunun, ülkenin güneyindeki hava sahasını ihlal eden İsrail'e ait insansız hava aracına (İHA) ateş açtığı bildirildi. Öte yandan Lübnan Parlamento İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Mahmud Kumati, İsrail'in Beyrut'a yapacağı herhangi bir saldırının karşılıksız kalmayacağını söyledi.
28.08.2019 Dünya
Çavuşoğlu, Mogherini ile Doğu Akdeniz'deki sondajı görüştü
Çavuşoğlu, Mogherini ile Doğu Akdeniz'deki sondajı görüştü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ile telefonla görüştü.
15.07.2019 Dünya
AB'den 15 Temmuz mesajı
AB'den 15 Temmuz mesajı Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Mogherini, "Bugün darbe girişiminin üçüncü yıl dönümü ve hepimiz o günü ve o geceyi çok iyi hatırlıyoruz. Türk halkıyla dayanışmamız sorgulanamaz" dedi.
15.07.2019 Dünya
15 Temmuz şehitleri dünyanın çok sayıda ülkesinde de anıldı!
15 Temmuz şehitleri dünyanın çok sayıda ülkesinde de anıldı! ABD'nin New York kentinde bir panel düzenlendi, New Jersey'de ise anma programı vardı. Kanada Ottawa’daki törenlere birçok yabancı katıldı.
15.07.2019 Dünya
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'dan Anastasiadis'e yeni hidrokarbon önerisi
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'dan Anastasiadis'e yeni hidrokarbon önerisi KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Kıbrıs Özel Temsilciliği aracılığıyla, Rum lider Nikos Anastasiadis hidrokarbonlar konusunda ortak bir komite kurulması yönünde yeni bir öneri sundu
13.07.2019 Dünya
AB liderleri Ursula von der Leyen isminde uzlaştı
AB liderleri Ursula von der Leyen isminde uzlaştı Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin liderleri, AB Komisyon Başkanlığına Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, AB Konseyi Başkanlığına Charles Michel, AB Yüksek Temsilciğine Josep Borrell, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanlığına ise Christine Lagarde'ın atanması konusunda mutabık kaldı.
2.07.2019 Dünya
Trump: Ya müzakere ya savaş!
Trump: Ya müzakere ya savaş! İsminin açıklanmasını istemeyen İranlı yetkililer, ABD Başkanı Donald Trump'ın dün gece Umman aracılığıyla İran'a gönderdiği mesajda Tahran'la görüşmek istediğini belirterek, aksi halde savaşın yakın olduğu uyarısında bulunduğunu açıkladı.
21.06.2019 Dünya
İran nükleer anlaşmayla ilgili ikinci adımı 7 Temmuz'da atacak!
İran nükleer anlaşmayla ilgili ikinci adımı 7 Temmuz'da atacak! İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, nükleer anlaşma kapsamındaki ikinci adımı Avrupa Birliği (AB) ülkelerine verdikleri 60 günlük sürenin dolmasının ardından 7 Temmuz'da atacaklarını söyledi.
21.06.2019 Dünya
Avrupa, İran, Çin ve Rusya'dan flaş karar!
Avrupa, İran, Çin ve Rusya'dan flaş karar! Avrupa, İran, Çin ve Rusya'dan üst düzey yetkililer, nükleer anlaşmayı görüşmek için 28 Haziran'da Viyana'da bir araya gelecek.
21.06.2019 Dünya
Bakan Çavuşoğlu'ndan S-400 açıklaması
Bakan Çavuşoğlu'ndan S-400 açıklaması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 füze savunma sisteminden vazgeçmeyeceğini bir kez daha yineledi. Çavuşoğlu, " Her şey bitti, teslim süreci bekliyor. Hiçbir şekilde geri adım atmayacağız. Sonuçları ne olursa olsun bundan vazgeçmemiz mümkün değil" dedi.
14.06.2019 Dünya
ABD'den AB'ye misilleme tehdidi
ABD'den AB'ye misilleme tehdidi ABD Savunma Bakanlığı, Avrupa Birliği'nin (AB) tek başına yürüttüğü savunma projelerini sürdürmesi halinde misilleme yapılacağı tehdidinde bulundu.
13.05.2019 Dünya
AK Parti Sözcüsü Çelik: YSK'nın kararı milli iradenin hakem tayin edilmesidir
AK Parti Sözcüsü Çelik: YSK'nın kararı milli iradenin hakem tayin edilmesidir AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yüksek Seçim Kurulunun  (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin tekrarlanması kararıyla  ilgili, "Bazı basın organlarında özellikle dışarıda öyle bir yorum yapılıyor ki  sanki seçimin tekrarlanması demek bir ülkede demokrasinin yokluğu anlamına  geliyormuş gibi... Tam tersine demokrasinin olmadığı ülkelerde seçimler tekrarlanmaz." dedi.
10.05.2019 Siyaset
Ortalık kızışıyor! AB, İngiltere, Almanya ve Fransa reddetti!
Ortalık kızışıyor! AB, İngiltere, Almanya ve Fransa reddetti! AB, İngiltere, Almanya ve Fransa, İran'a sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yaparak, her türlü "ültimatomu" reddettiklerini bildirdi.
9.05.2019 Dünya
Fransa'nın Doğu Akdeniz'de sondaj açıklamasına Türkiye'den tepki
Fransa'nın Doğu Akdeniz'de sondaj açıklamasına Türkiye'den tepki Türkiye, Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanlığının Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de kendi kıta sahanlığındaki sondaj faaliyetine değinilen açıklamasını reddettiğini bildirdi.
7.05.2019 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: İkinci gemimizi de bölgeye gönderiyoruz
Bakan Çavuşoğlu: İkinci gemimizi de bölgeye gönderiyoruz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İstanbul seçimlerinin yenilenmesi ve Doğu Akdeniz sondaj çalışması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, "Artık sismik araştırma bitmiştir. Sondaj çalışmalarına başlayacağız. 2. gemimizi de bölgeye gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.
7.05.2019 Gündem
AB'den skandal Gazze açıklaması
AB'den skandal Gazze açıklaması İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yaptığı hava saldırıları sonucu şehit düşen Filistinli sayısı 17'ye, yaralı sayısı ise 110'a yükselirken, Avrupa Birliği (AB), Gazze'den İsrail'e yönelik roket atışlarının acilen sonlandırılması çağrısında bulundu.
5.05.2019 Dünya
Dışişleri'nden sert tepki
Dışişleri'nden sert tepki Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini'nin, ülkemizin Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon arama faaliyetlerine ilişkin yaptığı açıklamayı reddediyoruz." denildi.
4.05.2019 Gündem
AB'den "Filistin Devleti" açıklaması
AB'den "Filistin Devleti" açıklaması Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, "Net bir şekilde İsrail devletinin var olduğunu söyleyebiliriz ancak Filistin devleti hala kurulamadı." dedi.
30.04.2019 Dünya
Son dakika... Venezuela'da darbe girişimi! ABD...
Son dakika... Venezuela'da darbe girişimi! ABD... Venezuela hükümeti, muhalefetle bağlantılı bir grup askerin darbe girişimi başlattığını ve girişimin bastırılmaya çalışıldığını açıkladı. Venezuela Kurucu Meclis Başkanı Diosdado Cabello, halkı, Devlet Başkanı Maduro'yu savunmak için başkanlık sarayında toplanmaya çağırdı. ABD'den darbeye tam destek geldi. Maduro'dan da ilk açıklama geldi: Halkı sokağa davet ediyorum.
30.04.2019 Dünya
Dünyadan Suudi Arabistan'a tepki yağdı
Dünyadan Suudi Arabistan'a tepki yağdı Riyad yönetiminin üçü çocuk 37 mahkumu birden idam etmesi üzerine BM yetkilisi Bachelet, "Suudi Arabistan'ın altı şehrindeki bu şok edici kitlesel infazları şiddetle kınıyorum. İdam edilenlerin en az üçünün ceza aldıkları sırada reşit olmaması özellikle çılgınca" dedi. Avrupa Birliği ise, "AB kesin bir şekilde, her koşul ve durumda idam cezasına karşı çıkıyor" açıklamasını yaptı.
24.04.2019 Dünya
AB Sudan'a çağrı yaptı
AB Sudan'a çağrı yaptı AB'den Sudan'da halkın değişim talebini askeri konseyin karşılayamayacağı belirtilerek, yönetimin sivil hükümete devredilmesi çağrısı yapıldı. ABD yönetimi ise barışçıl ve demokratik Sudan'ı desteklediğini belirterek, geçiş otoritesini yönetimde sivil katılımına izin vermeye çağırdı.
11.04.2019 Dünya
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan telefon diplomasisi
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan telefon diplomasisi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve İngiliz mevkidaşı Jeremy Hunt ile telefonda Libya'yı görüştü.
9.04.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Federica Mogherini ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki federica mogherini haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.