Fazla Kilolar

Fazla Kilolar

Son dakika fazla kilolar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fazla kilolar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fazla kilolar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fazla Kilolar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fazla kilolar gelişmeleri de dahil olmak üzere 296 fazla kilolar haberi bulunmuştur. Tüm fazla kilolar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fazla kilo ve varisler akciğer embolisi riskini artırıyor
Fazla kilo ve varisler akciğer embolisi riskini artırıyor Akciğer embolisi, genellikle bir kan pıhtısı nedeniyle bir veya daha fazla akciğer damarının tıkanması sonucu meydana geliyor. Akciğer embolisi hayati tehlikesi oldukça yüksek olan hastalıklar arasında yer alıyor. Bu konuda risk faktörlerine dikkat edilmesi büyük önem taşıyor. Prof. Dr. Mustafa Yaman, akciğer embolisi, nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
29.07.2022 Sağlık
Kısa sürede kilo verdiriyor, iştahı bıçak gibi kesiyor, metabolizmayı hızlandırıyor! Vücuttaki yağları 1 ayda yok ediyor...
Kısa sürede kilo verdiriyor, iştahı bıçak gibi kesiyor, metabolizmayı hızlandırıyor! Vücuttaki yağları 1 ayda yok ediyor... Kısa sürede hızla zayıflatıyor, metabolizmayı hızlandırıyor, iştahı bıçak gibi kesiyor. Etkileri kanıtlandı. Vücutta depolanan fazla yağlar zamanla kronik hastalıklara zemin hazırlıyor. Düzensiz beslenme, genetik faktörler, az sıvı tüketimi ve hareketsizlik gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkan fazla kilolar verilmediği takdirde kalıcı yağlanmaya sebep olabiliyor. Yapılan araştırmalara göre, bazı besinler günlük beslenme düzenine dahil edildiğinde ve günde en az yarım saat yürüyüş yapıldığında bir ay gibi kısa bir sürede kilo vermenin başlayacağını ve vücuttaki sağlıksız yağların atılabileceğini gösteriyor. Kısa sürede zayıflatan besinler hangileri? Hangi besinler iştah kesiyor ve hızla kilo verdiriyor? İşte o yiyecekler...
25.04.2022 Sağlık
Bir lokmayı 20 kez çiğneyemiyorsanız dikkat! Kilo almanıza yol açabilir!
Bir lokmayı 20 kez çiğneyemiyorsanız dikkat! Kilo almanıza yol açabilir! Salata yerine makarnayı tercih ediyorsanız dikkat! Çürük dişler fazla kilo almanıza yol açabilir! Bazı hastalıklar, beslenme ve hareket etme alışkanlıklarımız gibi nedenler, kilo almamıza yol açıyor. Bu nedenlerin arasında çoğumuzun çok da farkında olmadığı ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorunlar da bulunuyor. Çürük dişten ağız içindeki iltihaplara kadar farklı durumlar, kilo almamıza yol açabiliyor. Diş Hekimi Hatice Ağan, fazla kilo almamızın ya da obezitenin ağız ve diş sağlığı ile yakından ilişkisini anlattı.
20.03.2022 Sağlık
Ay tutulması saat kaçta başlayacak, Türkiye’den izlenebilecek mi? 19 Kasım parçalı ay tutulması ne zaman, etkileri?
Ay tutulması saat kaçta başlayacak, Türkiye’den izlenebilecek mi? 19 Kasım parçalı ay tutulması ne zaman, etkileri? Ay tutulması ne zaman, saat kaçta başlayacak? 19 Kasım bugün gerçekleşecek ay tutulması yüzyılların en uzun ay tutulması olacak. Parçalı ay tutulmasının 3 saatten fazla sürmesi öngörülüyor. Ay tutulmasını izlemek isteyenler Ay tutulması saat kaçta başlayacak, Türkiye’den izlenebilecek mi? 19 Kasım parçalı ay tutulması ne zaman, etkileri? Sorularına yanıt arıyor.
19.11.2021 Yaşam
Fazla kilolar ani bebek ölümü riskini artırıyor
Fazla kilolar ani bebek ölümü riskini artırıyor Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. Hatice Korkmaz, “Gebelikte iki kişilik yemek hem anneye hem de bebeğe zarar. Hamilelik dönemindeki aşırı kilo alımının ayrıca bebekte şeker düşüklüğü ve ani bebek ölümü risklerini de arttırdığı bilinmektedir” dedi.
11.09.2021 Sağlık
'Gebelikte alınan fazla kilolar ani bebek ölümü riskini artırıyor'
'Gebelikte alınan fazla kilolar ani bebek ölümü riskini artırıyor' Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. Hatice Korkmaz, “Gebelikte iki kişilik yemek hem anneye hem de bebeğe zarar. Hamilelik dönemindeki aşırı kilo alımının ayrıca bebekte şeker düşüklüğü ve ani bebek ölümü risklerini de arttırdığı bilinmektedir” dedi.
11.09.2021 Sağlık
İlerleyen yaşlarda kadınların dikkat etmesi gereken 6 kural
İlerleyen yaşlarda kadınların dikkat etmesi gereken 6 kural Kadınlar 40’lı yaşlarından sonra birçok fizyolojik değişim yaşıyor. Bu değişimlerle birlikte bazı sağlık problemlerini işaret eden belirtiler de ortaya çıkabiliyor. Menopoz sürecinde östrojen oranı değiştiği için miyomlarda ve poliplerde artış, adet düzensizliklerine neden olan kistler ve rahim ağzı kanseri belirtilerinde artış yaşanabiliyor. İlerleyen yaşlarda kadınların jinekolojik kontrollerini ihmal etmemesi önem taşıyor. Gerekli tetkikleri hastalıklar baş göstermeden yaptırmak hayat kurtarabiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Timur Uğurlu ileri yaştaki kadınların jinekolojik açıdan dikkat etmesi gerekenleri anlattı.
4.09.2021 Sağlık
Bel fıtığı tedavisinde öncelik 'bilinçli aktif hareket'
Bel fıtığı tedavisinde öncelik 'bilinçli aktif hareket' Türkiye’de bel ağrısı şikayetiyle sağlık merkezlerine başvuran hastaların önemli bir kısmına bel fıtığı teşhisi konduğunu söyleyen Uzman Fizyoterapist Elif Uzun, bel fıtığı rehabilitasyonunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında açıklamada bulundu. Uzun, “Sürekli yatmak kasları zayıflatır. Onun yerine bilinçli olarak egzersiz yapıp, hareket edin. Böylece kan dolaşımınız artacak, kas spazmlarınız azalacak, kas erimelerinin önüne geçerek iyileşme süreci hızlanacak” dedi.
22.08.2021 Sağlık
Yeni evli çiftler dikkat! Bu hatalar kilo almayı hızlandırıyor!
Yeni evli çiftler dikkat! Bu hatalar kilo almayı hızlandırıyor! Yaklaşık birbuçuk yıldır devam eden Covid-19 pandemisinde gerek hareketsizlik gerekse beslenme alışkanlıklarının değişmesi nedeniyle kilo alımı hızlandı. Düğün yasaklarının kalkmasıyla evliliklerini öteleyen pek çok çift soluğu nikah dairelerinde alırken, bu süreçte ince ve fit görünmeye imkan vermeyen fazla kilolar can sıkıcı olabiliyor. Ancak yeni evli çiftler dikkat! Asıl tehlike daha sonra başlıyor zira beslenme alışkanlıkları açısından özellikle ilk yıl dikkat edilmediğinde, kurtulmaya çalışılan kilolara yenileri de eklenebiliyor! Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Arıburnu “Araştırmalar evliliğin ilk yılında ortalama iki, devamında ise bekarlığa göre 6 ya da 7 kg alınabildiğini göstermiştir. Bu değişimin sebebi olarak, porsiyonların artması, verilen davetler, çay sohbetlerine eklenen tatlılar, dışarıdan söylenen yemekler ve egzersizin yapılmaması sayılabilir” diyor.
22.08.2021 Sağlık
Oğlunun verdiği kilolar sayesinde nakil olup hayata tutundu!
Oğlunun verdiği kilolar sayesinde nakil olup hayata tutundu! Romanya'da yaşayan 58 yaşındaki Cornelius Florin Suciu, Hepatit B hastalığına bağlı karaciğer yetmezliği nedeniyle nakil olmak için Türkiye’ye geldi. Babasına karaciğerini vermek isteyen oğlu Dimitrie Suciu ise yapılan tahliller sonrası şaşkına döndü. Karaciğerinde yağlanma belirlenen ve babasına organ bağışında bulunması imkânsız görülen genç adam, 6 ayda 23 kilo vererek babasına yeni hayatını hediye etti.
5.08.2021 Sağlık
Yeni evli çiftler dikkat! Bu hatalar kilo almayı hızlandırıyor!
Yeni evli çiftler dikkat! Bu hatalar kilo almayı hızlandırıyor! Yaklaşık 1,5 yıldır devam eden Covid-19 pandemisinde gerek hareketsizlik gerekse beslenme alışkanlıklarının değişmesi nedeniyle kilo alımı hızlandı. Düğün yasaklarının kalkmasıyla evliliklerini öteleyen pek çok çift soluğu nikah dairelerinde alırken, bu süreçte ince ve fit görünmeye imkan vermeyen fazla kilolar can sıkıcı olabiliyor. Ancak yeni evli çiftler dikkat! Asıl tehlike daha sonra başlıyor zira beslenme alışkanlıkları açısından özellikle ilk yıl dikkat edilmediğinde, kurtulmaya çalışılan kilolara yenileri de eklenebiliyor! Peki, Evlilikte ilk yıl kaç kilo alınabiliyor? Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Arıburnu evlenince kilo almamak için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
24.07.2021 Sağlık
Yeni evli çiftler dikkat! Bu hatalar kilo almayı hızlandırıyor
Yeni evli çiftler dikkat! Bu hatalar kilo almayı hızlandırıyor Yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden Covid-19 pandemisinde gerek hareketsizlik gerekse beslenme alışkanlıklarının değişmesi nedeniyle kilo alımı hızlandı. Düğün yasaklarının kalkmasıyla evliliklerini öteleyen pek çok çift soluğu nikah dairelerinde alırken, bu süreçte ince ve fit görünmeye imkan vermeyen fazla kilolar can sıkıcı olabiliyor. Ancak yeni evli çiftler dikkat! Asıl tehlike daha sonra başlıyor zira beslenme alışkanlıkları açısından özellikle ilk yıl dikkat edilmediğinde, kurtulmaya çalışılan kilolara yenileri de eklenebiliyor!
23.07.2021 Sağlık
Kilo vermede etkisi inanılmaz! Kilo sorununa fasulye mucizesi!
Kilo vermede etkisi inanılmaz! Kilo sorununa fasulye mucizesi! Alınan kalori ile harcanan kalori arasındaki dengenin bozulmasıyla oluşan fazla kilolar bir de menopoz gibi hormon yetersizlikleri, insülin fazlalığı ve kortizol fazlalığı gibi sağlık sorunları ile birleşince kilo vermek daha da imkansız hale geliyor. Peki, Neden kilo alıyoruz? Nasıl kilo verebiliriz? Sağlıklı beslenmede baklagiller neden önemli? Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay kilo vermek için basit adımları anlattı.
6.07.2021 Sağlık
Kilo verdiren 5 yaz sporu! Hangi spor, kaç kalori yaktırıyor?
Kilo verdiren 5 yaz sporu! Hangi spor, kaç kalori yaktırıyor? Yaklaşık bir buçuk yılı aşkın süredir hareketsizlik ve yeme alışkanlıklarının değişmesi derken pek çok kişi alımından şikayetçi… Pandeminin gölgesinde karşıladığımız yaz mevsiminde fazla kilolar her zamankinden çok göze batarken, bu kilolardan kurtulmaya, fit ve zinde olmaya çabalayanlar için yaz sporları imdada yetişebiliyor!
24.06.2021 Sağlık
Geceleri el ve parmak ağrısı ile uyanıyorsanız dikkat!
Geceleri el ve parmak ağrısı ile uyanıyorsanız dikkat! Sinir sıkışmaları içinde en yaygın görülenlerden biri olan karpal tünel sendromunun belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlatan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Hakan Kayalı, “Geceleri el ve parmaklarda ağrı ve uyuşma ile uyanıyorsanız, sebebi karpal tünel sendromu olabilir” dedi.
16.06.2021 Sağlık
En basit kilo verme yöntemi! Sadece 2 bardak içmek yeterli!
En basit kilo verme yöntemi! Sadece 2 bardak içmek yeterli! Ramazan ayından sonra bayramın gelmesiyle birlikte alınan kiloların sağlıklı bir şekilde verilebilmesi ve açlık hissinin giderilmesi için günde 2 bardak süt içilmesi öneriliyor.
19.05.2021 Sağlık
Pandemide artan kilolar uyku apnesini tetikliyor!
Pandemide artan kilolar uyku apnesini tetikliyor! Rutinlerimiz ve alışkanlıklarımızın büyük oranda sekteye uğradığı koronavirüs sürecinde tutarsız programlar, evde eğitim gören çocuklar, iş kaybı, finansal etkiler ve artan ekran süresi gibi pek çok faktör uykusuzluğa ve kilo artışına neden oldu. Özellikle bu dönemde alınan kilolar ile birlikte birçok hastalık da ortaya çıkmaya başladı. Bu hastalıkların başında da uyku apnesi geliyor. Uyku esnasında solunumun durması olarak adlandırılan uyku apnesinde yaşanan nefes kesilmesi kalp krizi ve felç riski önemli oranda artırıyor. Peki, Uyku apnesi nedir? Uyku apnesi neden olur? Uyku apnesi belirtileri nelerdir? Uyku apnesi nasıl tedavi edilir? Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım uyku apnesi belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
5.05.2021 Sağlık
Ramazan’da tatlı krizlerini ortadan kaldırıyor, kolesterolü düşürüyor!
Ramazan’da tatlı krizlerini ortadan kaldırıyor, kolesterolü düşürüyor! Ramazan’da yeterli ve dengeli beslenmek daha da zorlaşıyor. Bu nedenle besin desteklerini kullanımı da bir ihtiyaç haline geliyor. Eczacı Ayşen Dincer, ani şeker yükselmelerinin ve tatlı krizlerinin önüne geçmek için krom içeren multivitaminlerden faydalanabileceğine dikkat çekiyor.
3.05.2021 Ramazan
Ramazanda 'iftariyelikler kilo yapabilir' uyarısı
Ramazanda 'iftariyelikler kilo yapabilir' uyarısı Diyetisyen Gizem Gençyürek, "İftar ve sahurda başlangıç olarak tüketilen pastırma, sucuk, peynir, zeytin ve pide gibi iftariyelikler fazladan kalori ve yağa dönüşebiliyor, ramazan sofralarında yapacağınız küçük değişikliklerle hem açlık ve susuzluktan etkilenmemek hem de fazla kilolardan kurtulmak mümkün." ifadelerini kullandı.
21.04.2021 Sağlık
Pandemide artan kilolar, uyku apnesine neden oluyor
Pandemide artan kilolar, uyku apnesine neden oluyor Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Merda Erdemir Işık, pandemiyle birlikte artan obezitenin uyku apnesine neden olduğunu belirterek, "En büyük nedeni aşırı kilo ve boyun kalınlığı olan uyku apnesi, salgınla birlikte daha fazla görülüyor" dedi.
25.03.2021 Sağlık
Diyet yaparken depresyona girmeyin!
Diyet yaparken depresyona girmeyin! Pandemi sürecinde hareketsizlik ve dengesiz beslenme nedeniyle alınan fazla kilolar da bu kiloları verme süreci de kişiyi mutsuz edebiliyor. Diyet yaparken tartı odaklı yaşanmaması gerektiğini söyleyen uzmanlar, bu durumun strese yol açabileceğine dikkat çekiyor. Diyet yaparken profesyonel destek alınabileceğini belirten uzmanlar, “Süreci profesyonellere bırakın. Tartı odaklı yaşamak inişli çıkışlı göstergelerle motivasyonunuzu düşürebilir” uyarısında bulunuyor. Eski başarısız diyet denemelerinin unutulmasını tavsiye eden uzmanlar, yeni sayfa açılmasını öneriyor.
8.03.2021 Sağlık
Diyet yaparken tartıya odaklanmayın!
Diyet yaparken tartıya odaklanmayın! Pandemi sürecinde hareketsizlik ve dengesiz beslenme nedeniyle alınan fazla kilolar da bu kiloları verme süreci de kişiyi mutsuz edebiliyor. Diyet yaparken tartı odaklı yaşanmaması gerektiğini söyleyen uzmanlar, bu durumun strese yol açabileceğine dikkat çekiyor. Eski başarısız diyet denemelerinin unutulmasını tavsiye eden uzmanlar, yeni sayfa açılmasını öneriyor.
8.03.2021 Sağlık
Evde kalıp kilo alanlar, estetik cerraha başvuruyor
Evde kalıp kilo alanlar, estetik cerraha başvuruyor Koronavirüs salgınında artan evde kalma süresi ve hareketsizlik nedeniyle ortaya çıkan kilo sorununa çare arayanlar, estetik cerrahlara başvurmaya başladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Muhammet Uraloğlu, Covid- 19 sürecinin getirdiği kısıtlamaların, hareketsizlik ve yeni beslenme alışkanlıkları ortaya çıkardığını belirterek, “Yağlanma, kilo alma bu dönemlerde çok fazla. Yağ aldırma operasyonlarında artış bekliyoruz” dedi.
17.02.2021 Sağlık
"Fazla kilolar idrar kaçırmayı tetikliyor"
"Fazla kilolar idrar kaçırmayı tetikliyor" Hamilelik döneminde alınan fazla kilolar ile ilgili açıklamalarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Arzu Kublay, “Aşırı kilo artışı, bebeğin de yapmış olduğu baskıyı artırarak idrar kaçırma ve daha pek çok ürolojik hastalığa zemin hazırlıyor” dedi.
16.11.2020 Sağlık
'Modern teknoloji çağı, şişmanlığa davetiye çıkarıyor'
'Modern teknoloji çağı, şişmanlığa davetiye çıkarıyor' Hayatımızı günden güne kolaylaştıran modern teknoloji çağının bazı zorlukları da beraberinde getirdiğini aktaran Obezite Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tufan Ergenç, bu çağın yaşam koşullarında değişen beslenme alışkanlıklarının obeziteye davetiye çıkardığını anlattı.
31.07.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Fazla Kilolar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fazla kilolar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.