Gazete Vatan Logo

Ay tutulması saat kaçta başlayacak, Türkiye’den izlenebilecek mi? 19 Kasım parçalı ay tutulması ne zaman, etkileri?

Ay tutulması ne zaman, saat kaçta başlayacak? 19 Kasım bugün gerçekleşecek ay tutulması yüzyılların en uzun ay tutulması olacak. Parçalı ay tutulmasının 3 saatten fazla sürmesi öngörülüyor. Ay tutulmasını izlemek isteyenler Ay tutulması saat kaçta başlayacak, Türkiye’den izlenebilecek mi? 19 Kasım parçalı ay tutulması ne zaman, etkileri? Sorularına yanıt arıyor.

Ay tutulması saat kaçta başlayacak, Türkiye’den izlenebilecek mi? 19 Kasım parçalı ay tutulması ne zaman, etkileri?

19 Kasım ay tutulması saat kaçta başlayacak, Ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? Yüzyılların en uzun ay tutulması saati, Türkiye’den izlenip izlenemeyeceği, etkileri gibi detayları merakla sorgulanıyor. Son 580 yılın en uzun ay tutulması birkaç saat sürecek. Peki, 19 Kasım parçalı ay tutulması ne zaman, saati? Ay tutulması etkileri nelerdir?

AY TUTULMASI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Dünya 19 Kasım`da son yüzyılın en uzun Tam Ay tutulması ve son 580 yılın en uzun Parçalı Ay tutulmasına tanık olacak. Parçalı Ay tutulması 19 Kasım'da gece yarısından hemen sonra gerçekleşecek. Ay tutulması, ABD doğu yakası saatiyle (EST) cuma gece yarısı 01.02'de başlayacak, sabaha karşı 04.02'de yüzde 99 tutulma oranıyla en yüksek seviyesine ulaşacak.

Bir önceki en uzun kısmi tutulma 2018`de gerçekleşti ve iki saatten az sürdü.

Ay`ın yüzde 97`sinin Dünya`nın gölgesinde kalacağı tutulma 3 saat, 28 dakika ve 23 saniye sürecek.

NASA`nın açıklamasına göre tutulma, 50 ABD eyaleti, Kanada ve Meksika`nın yanı sıra Güney Amerika, Polinezya, Avustralya ve Çin`in bazı bölgelerinden görülebilecek.

Haberin Devamı

Ay, tutulma sırasında Dünya`dan en uzak noktasında olacak, yörüngesini yavaşlatacak.

Tutulma esnasında Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesi ile Dünya'nın Güneş etrafındaki yörüngesinin arasındaki açı nedeniyle Ay, Dünya'nın tam gölge konisine girmeyebiliyor. Bu durum ise Parçalı Ay tutulması olarak isimlendiriliyor.

Etkinlik gece yarısından kısa bir süre sonra başlayacak ve bir güneş tutulmasından farklı olarak, fenomeni görmek için kimsenin özel bir gözlüğe ihtiyacı olmayacak.

Tutulma meydana geldiğinde, ay kırmızımsı bir renk alacak ve gerçek ayın yalnızca bir şeridi görünecek.

Bir sonraki ay tutulması Mayıs 2022`ye kadar gerçekleşmeyecek.

AY TUTULMASI TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK Mİ?

Ay tutulması Türkiye`den izlenemeyecek.

AY TUTULMASI ETKİLERİ?

Dinçer Güner, 19 Kasım’da gerçekleşecek ay tutulmasının etkilerini Hürriyet için şu kelimelerle aktardı:

Boğa burcunun 27’nci derecesinde kısmi bir Ay tutulması meydana gelecek. 19 Kasım’daki bu tutulmaya Plüton güçlü bir destek verirken, Jüpiter’inse sert bir etkisi olacak. Tutulmanın yöneticisi olan Mars’ın da Uranüs’le sert bir etkileşimi var.

Haberin Devamı

YARATICILIĞIMIZ ARTACAK

Tutulma Boğa burcunda meydana geleceği için; keyif, mutluluk, şartlarını koruma gayreti, parasal konular, yaratıcılık, beslenme, tembellik, güven duygusu, sahip olma, sanat ve toprakla ilgili konuları temsil eder. Demek ki bu temalar ana meselelerimiz olacak.

Boğa süreçleri yavaşlama ve sakince hareket etme zamanlarıdır. Bize keyif veren konular neyse hayatımızda onlara daha fazla yer açabileceğiz. Lezzetli bir şeyler yemek bizi mutlu edecektir. Elbette bununla birlikte fazla kilolar da yanında eşantiyon gelebilir. Hele ki Jüpiter’in sert kontağından dolayı yeme-içme konularına ekstra dikkat etmek gerekebilir.

Sanata ve yaratıcılığa hayatımızda daha fazla yer açabiliriz. Koşullarımızı ve şartlarımızı daha çok koruma gayretinde olabiliriz. Ama gökyüzü bizi bu konuda pek de desteklemeyebilir. Zira tutulma zamanı Mars ve Uranüs’ün gökyüzünde karşı karşıya olması, anlık bir öfke veya dürtüsel çıkışlar yüzünden elimizdekileri kaybetme riskini de taşıyor. Sakin kalmakta fayda var.

Haberin Devamı

Bu dönem toprakla ilgilenmek, saksıları çiçeklendirmek, bahçemizi düzenlemek, doğayla ilgilenmek için de harika bir zamandır. Yine toprak alım-satım işlerini halletmek için de idealdir.

KARİYERDE DEĞİŞİKLİK İÇİN İYİ DÖNEM

Kişisel anlamda paramızı arttırmak adına yatırımlarla ilgilenebiliriz. Atacağımız adımların, ortaya somut ve kalıcı sonuçlar çıkarmasını isteriz. Fakat hem Mars’la Uranüs’ün karşı karşıya olması hem de Jüpiter’in tutulmaya sert etkisi nedeniyle, maddi konularda ortaya çıkan ani harcamalar, gereksiz risk alma dürtüsü, plansız-programsız hareket etmenin sonuçları hüsran olabilir. Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın. Paranıza pulunuza çok dikkat edin!

Sağlık konusunda... Boyun, boğaz, ses telleri, bademcikler hassas olabilir. 27 derece Boğa burcu boyun omuru ve boyun kaslarıyla ilgilidir. Özellikle bu noktalara ekstra dikkat etmenizde fayda var.

Haberin Devamı

Bu tutulma, Oğlak burcunda seyahat eden Plüton’dan destek alacak. Yoğun ve derin deneyimlere açık olun. Bu tutulma zamanında yaşananlar içselleştirilecektir. Yaşamdaki hedefleriniz ve yapmak istediklerinizle ilgili yeni yöntemler geliştirebilir, bu alanlarda güç kazanabilirsiniz. Hedefleriniz ve amaçlarınız değişime uğrayabilir. Otorite pozisyonundaki kişilerle, işyerinde patronlarla güçlü ilişkiler kurup güzel destekler alabilirsiniz. Şu dönem hayatınızın dağınık gibi görünen tarafları nelerse bunları toparlamak için de harika bir zamanda olacaksınız. Kariyerinizde değişiklik yapmak için de şahane bir dönemdir.

Jüpiter’in sert etkisiyse aşırılıklarla ilgilidir. Aşırı yeme ve aşırı harcama gibi düşünebiliriz. Ya da abartılı duygusal çıkışlar ve tepkiler gibi... İlişkilerde güven ve sadakatle ilgili bir sınav verebiliriz. Maneviyatımızı güçlendirmekte ve hayır işleri yapmakta fayda var.

İSYANLAR, CİNSEL SKANDALLAR...

Boğa burcunun üçüncü dekanında gerçekleşecek tutulmaya Jüpiter’in sert bir etkisi olacak ve Algol sabit yıldızı eşlik edecek.

Tutulma Boğa burcunda olacağı için bankalar, para, ekonomi, tarım, toprak, sanat, ticaret, borsa, finans kurumları, beslenme ve müzisyenleri kapsar.Üçüncü dekanda gerçekleşeceğinden dolayı da yılanlar ve sürüngenlerle ilgilidir. Yılanlar, sürüngenler, akreplerden gelebilecek tehlikelere karşı dikkatli olmamız gerek.

Jüpiter’in tutulmayla sert bir etkisi olacağından dolayı her şeyin abartılacağına ve büyüyeceğine işaret ediyor. Jüpiter; yargı, hukuk, dini konular, dini liderler, bankalar, avukatlar ve hukuk sistemini kapsar. Özellikle bu konularda aşırılıklar, abartılı durumlar olabileceği gibi finansal konularda  meydana gelebilecek olayların çokça büyüyebileceğine işaret ediyor... Özellikle Jüpiter’in Kova burcunda seyahat etmesinden dolayı; özgürlükler, insan hakları, teknolojiyle ilgili konular, grevler, isyanlar da gündeme gelebilir.

Bu tutulmaya Plüton’un destek açıda olması; iş dünyası, para piyasaları açısından olumlu bir rüzgâr estirebilir. Maddi anlamda toparlanabilir, yatırımlar için gerekli düzenlemelerin yapıldığını görebiliriz.

Tutulmanın yöneticisi olan Mars’ın Uranüs’le olan sert etkileşimi; aniden ortaya çıkan yangınlar, patlamalar, ekonomik iniş-çıkışlar, depremler, cinsel skandallarla ilgilidir.

Gökyüzünün en sert sabit yıldızlarından biri olan Algol eşlik ediyor bu tutulmaya... Bu yıldızı Medusa’nın kesik kafası olarak biliriz. Başın kesilmesi, idam gibi konuları temsil edebilir bu yıldız.

Algol; şiddetli ölümler, idamlar, büyük yaslar, tecavüzler, büyük yalanlar, elektrikle ilgili sorunlar, mafya krizleri, kötülükler, büyük ve feci kazalar ve hastalıkların artmasıyla ilgilidir. Acaba Algol, koronavirüsle ilgili  yeni bir mutasyonu gündeme getirebilir mi diye düşünmeden edemedim.

Bu tutulma Türkiye haritasında 11’inci ev dediğimiz alana düşüyor. 11’nci ev meclis, borsa, dernekler, STK’lar ve hazine demektir. Bu konularda önemli ve büyük değişimler yaşanması mümkün... Meclis’te ekonomi alanında, suçlarla mücadelede ve ceza kanunlarında değişiklik yapılması gündeme gelebilir. Kabineyle ilgili bazı gelişmeler yaşanabilir. Gerçi tutulma anında gökyüzünde Oğlak burcu yükseliyor olacak. Ve muhalefeti temsil eden noktaya Ay düşecek. Yani, Boğa burcundaki bu önemli tutulma muhalefete güç kazandıran gelişmelere işaret edebilir.