Fazla Çalışma Ücreti

Fazla Çalışma Ücreti

Son dakika fazla çalışma ücreti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fazla çalışma ücreti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fazla çalışma ücreti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fazla Çalışma Ücreti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fazla çalışma ücreti gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.032 fazla çalışma ücreti haberi bulunmuştur. Tüm fazla çalışma ücreti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Maaş artı prim ile çalışan milyonlara kötü haber geldi! Emsal karar verildi
Maaş artı prim ile çalışan milyonlara kötü haber geldi! Emsal karar verildi Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nden maaş artı primle çalışanları üzen karar çıktı. Yüksek Mahkeme, ücret artı prim usulü ile çalışmada fazla çalışmaya esas ücretin sabit ücret olacağına, prim ödemelerinin fazla çalışma ücretinin hesabında dikkate alınmayacağına hükmetti.
10.12.2023 Çalışan Hakları
Tazminat kararı! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, kritik süre 20 gün
Tazminat kararı! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, kritik süre 20 gün Milyonlarca çalışan ve iş vereni ilgilendiren karar! Yargıtay maaşı bir kere bile olsa 20 gün geciken işçinin, haklı nedenle iş sözleşmesini feshedip kıdem tazminatı alabileceğine karar verdi. Hukukçular, “Artık işçiler genel hükümler çerçevesinde bir sene çalışıp kıdem tazminatı almaya hak kazandıktan sonra maaşları gecikirse tazminatını alıp işten ayrılabilirler” dedi.
23.11.2023 Çalışma Hayatı
Fazla mesai ile ilgili yeni karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor
Fazla mesai ile ilgili yeni karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay, fazla mesai ücretinin hesaplanmasında imzalı bordroların dikkate alınacağını duyurdu. Avukat Cansen Erdoğan, kararı değerlendirerek, "Yargıtay tarafından verilen karar çok önemli bir karar. Fakat uygulamada hiçbir şekilde uygulanmıyor." şeklinde konuştu.
18.10.2023 Çalışma Hayatı
İşçi-işveren milyonları ilgilendiren emsal karar! En yüksek faizden ödemek zorunda
İşçi-işveren milyonları ilgilendiren emsal karar! En yüksek faizden ödemek zorunda İşçi-işveren milyonları ilgilendiren son dakika kararı! Yargıtay 9. Hukuk Dairesi’nin işçi alacaklarına ilişkin hükmü, pek çok çalışana ümit oldu. Yüksek Mahkeme, gününde ödenmeyen ücretler için emsal bir karara imza attı.
4.08.2023 Yaşam
Kamu personeline deprem tazminatı ne zaman verilecek, kaç ay deprem tazminatı alınacak? Deprem tazminatı ne kadar, ne zaman ödenecek?
Kamu personeline deprem tazminatı ne zaman verilecek, kaç ay deprem tazminatı alınacak? Deprem tazminatı ne kadar, ne zaman ödenecek? Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde görev yapan kamu personeline 6 ay süreyle tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenecek. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusun kararın Resmi Gazete yayımlanmasının ardından “Kamu personeline deprem tazminatı ne zaman verilecek, kaç ay deprem tazminatı alınacak? Deprem tazminatı ne kadar, ne zaman ödenecek?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
12.05.2023 Çalışan Hakları
Polis atama ve yer değiştirme ile ilgili yeni karar! Hizmet süresi değişti
Polis atama ve yer değiştirme ile ilgili yeni karar! Hizmet süresi değişti Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
12.05.2023 Çalışan Hakları
Tazminat ve fazla çalışma ücreti kararı! Ödenecek tutar belli oldu
Tazminat ve fazla çalışma ücreti kararı! Ödenecek tutar belli oldu Deprem bölgesinde görev yapan kamu çalışanlarıyla ilgili tazminat ve fazla çalışma ücreti karar verildi.
12.05.2023 Ekonomi
Günlük 11 saatten fazla çalışan işçiye müjde! Dikkat çeken fazla mesai kararı
Günlük 11 saatten fazla çalışan işçiye müjde! Dikkat çeken fazla mesai kararı Milyonlarca özel sektör çalışanını ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay, günlük 11 saati, gece ise 7,5 saati aşan çalışmaların haftalık fazla çalışma süresi (45 saat) doldurulmasa dahi fazla çalışma hükümlerine tabi olduğuna hükmetti.
8.05.2023 Çalışma Hayatı
Fazla mesai ücreti kararı! Resmen değişti, her personele ödenecek
Fazla mesai ücreti kararı! Resmen değişti, her personele ödenecek Yeniden yapılandırma görevine fazla mesai ücreti ödenecek. Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatının 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na Tabi Personeline Fazla Çalışma Ücreti Ödenmesine İlişkin Ekli Kararın Yürürlüğe Konulması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...
14.04.2023 Çalışan Hakları
Bakanlıkta kritik görüşme! Çalışanları yakından ilgilendiriyor
Bakanlıkta kritik görüşme! Çalışanları yakından ilgilendiriyor Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyet, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile görüştü. Görüşmede, Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilmesi, 4C’den 4B’ye geçen personeller ve kamu görevlilerinin diğer talepleri istişare edildi.
6.04.2023 Ekonomi
Çalışan binlerce kişiyi ilgilendiriyor! Tazminatsız kovulma sebebi
Çalışan binlerce kişiyi ilgilendiriyor! Tazminatsız kovulma sebebi Gece bekçisi olarak çalıştığı farikayı terk edip yan taraftaki komşu işyerine yemeğe giden bekçi, hayatının şokunu yaşadı. Hırsızların talan ettiği fabrikanın sahibi, bekçiyi tazminatsız kovdu. Yıllar süren davaya son noktayı koyan Yargıtay, görev yerini terk eden bekçiyi haksız buldu.
19.03.2023 Çalışan Hakları
İşveren ve işçiye kötü haber! Mahkeme iade kararı verdi
İşveren ve işçiye kötü haber! Mahkeme iade kararı verdi İşe iade davalarıyla alakalı emsal nitelikte bir karara imza atan Bölge Adliye Mahkemesi, işçinin işe iade yönündeki başvurusunun samimi olması gerektiğihne hükmetti. Mahkeme; işverenin de işe davette ciddi ve samimi davranmasının mecburi olduğuna dikkat çekti.
15.03.2023 Çalışan Hakları
Haftalık izin ile ilgili flaş karar! Çalışanlara ücret ödenmesi zorunlu
Haftalık izin ile ilgili flaş karar! Çalışanlara ücret ödenmesi zorunlu Bir holding bünyesinde fabrika müdürü olarak çalışan yöneticinin haftalık izin ücreti talebini değerlendiren Yargıtay, emsal bir karara imza attı. Yüksek mahkeme, davacının üst düzey yönetici olarak çalışma süresini kendisinin belirlemiş olmasının haftalık tatil hakkını ortadan kaldırmayacağına hükmetti.
20.02.2023 Çalışan Hakları
SGK'dan flaş karar! Fazla mesai ücreti ödenecek
SGK'dan flaş karar! Fazla mesai ücreti ödenecek Sosyal Güvenlik Kurumu personellerine fazladan çalışmaları halinde saat başına 27 lira ek mesai ücreti ödenecek.
10.01.2023 Çalışma Hayatı
Orman Muhafaza Memuru Maaşları 2023: En yüksek, en düşük orman muhafaza memuru maaşı ne kadar? Orman Muhafaza Memurları ne kadar maaş alıyor?
Orman Muhafaza Memuru Maaşları 2023: En yüksek, en düşük orman muhafaza memuru maaşı ne kadar? Orman Muhafaza Memurları ne kadar maaş alıyor? Orman Muhafaza Memurları OGM bünyesinde, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak çalışır. Kamu görevlisi statüsünde olan Orman Muhafaza Memurlar orman yangınlarıyla mücadele, orman talanlarını önleme ve av hayvanlarını koruma görevlerini yürütür. Peki, Orman Muhafaza Memurları ne kadar maaş alıyor? 2023 yılında Orman Muhafaza Memuru maaşları ne kadar olacak, en yüksek ve en düşük orman muhafaza memurları kaç TL maaş alıyor?
27.12.2022 Memur
Fazla mesai ücretleriyle ilgili flaş gelişme! Dikkat çeken saat detayı
Fazla mesai ücretleriyle ilgili flaş gelişme! Dikkat çeken saat detayı Fazla mesai ücretleriyle ilgili flaş gelişme. Çalışan üst düzey yönetici olsa da işyerinde çalışma süresini kontrol eden bir yöneticisi olduğu durumda fazla çalışma ücreti talep edebiliyor. İşte fazla mesai ücretleriyle ilgili tüm detaylar...
Taksicilere fazla mesai müjdesi! Yüzde 50 fazla ödenecek
Taksicilere fazla mesai müjdesi! Yüzde 50 fazla ödenecek Taksici yüz binlerce vatandaşa güzel haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme; hasılata bağlı günlük yevmiyeli olarak çalışma sisteminde, haftalık 45 saati aşan bir çalışması bulunması durumunda işçinin fazla çalışma ücretine hak kazanacağına hükmetti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan, "Kararın en enteresan ve önemli tarafı uyuşmazlığa konu olayın hangi iş ilişkisine girdiğinin tespitinin sağlanması." dedi.
15.11.2022 Ekonomi
Fazla mesai ile ilgili yeni karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor
Fazla mesai ile ilgili yeni karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay, fazla mesai ücretinin hesaplanmasında imzalı bordroların dikkate alınacağını duyurdu. Avukat Cansen Erdoğan, kararı değerlendirerek, "Yargıtay tarafından verilen karar çok önemli bir karar. Fakat uygulamada hiçbir şekilde uygulanmıyor." şeklinde konuştu.
1.11.2022 Çalışma Hayatı
Yargıtay'dan sağlıkçıları üzen haber! Mesai sayılmayacak
Yargıtay'dan sağlıkçıları üzen haber! Mesai sayılmayacak Yargıtay, sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiren emsal nitelikte bir karara imza attı. Yüksek Mahkeme; icap (ev) nöbetinde geçen sürenin haftalık fazla çalışma süresinin belirlenmesinde hangi şekilde değerlendirileceği konusunda önemli bir karar verdi. İcap nöbetinde geçen sürenin tamamının mesai sayılmayacağına dikkat çekildi.
24.10.2022 Gündem
Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika kararı! Para alamayacaklar, kötü haber geldi
Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika kararı! Para alamayacaklar, kötü haber geldi Kıdem tazminatı ile ilgili Yargıtay'dan yeni karar geldi. Maaşının aldığı gerçek ücret üzerinden gösterilmediği gerekçesiyle istifa eden işçi, kıdem tazminatı ve mesai alacağına dair dava açtı. İş Mahkemesi'nin 'mağdur' dediği işçiye kötü haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme, işçilik alacaklarının ödenmemesi nedeniyle iş akdini haklı nedenle feshettiğini öne süren işçinin; başka bir işyerinde çalışmak için kendi isteği ile işyerinden istifa ettiği için tazminat alamayacağına hükmetti.
22.09.2022 Çalışan Hakları
Mesai parası ile ilgili flaş gelişme! Yargıtay'dan dikkat çeken karar
Mesai parası ile ilgili flaş gelişme! Yargıtay'dan dikkat çeken karar Emsal bir karara imza atan Yargıtay 12. Hukuk Dairesi, işçi olan borçlunun fazla çalışma ve genel tatil alacaklarının dörtte birinden fazlasının haczi mümkün olmadığına hükmetti.
19.09.2022 Çalışma Hayatı
Yıllık izin ile son dakika kararı! Çalışan milyonları ilgilendiriyor
Yıllık izin ile son dakika kararı! Çalışan milyonları ilgilendiriyor Yıllık izin ile ilgili son dakika gelişmesi geldi. Çalışan milyonları ilgilendiren kararı Yargıtay verdi. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, işçinin devamsızlık tutanaklarında görünen işe gelmediği günlerin yıllık izinden düşülmesinin İş Kanunu'na aykırı olduğuna hükmetti.
10.09.2022 Çalışan Hakları
Fazla mesai kararı! Çalışan milyonlarca kişiyi kapsıyor, bu pozisyondakilere ödeme yapılmayacak...
Fazla mesai kararı! Çalışan milyonlarca kişiyi kapsıyor, bu pozisyondakilere ödeme yapılmayacak... Fazla mesai ile ilgili flaş karar! Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiriyor. Bankada şube müdürü olarak çalışan yönetici, fazla mesai ücretini alamaması ve prim ödemelerinin yapılmamasını gerekçe göstererek iş sözleşmesini feshetti. Yargıtay konuya ilişkin emsal bir karara imza attı. Müdür ya da üst seviyede yönetici olan çalışanlara fazla mesai ücreti ödenmeyeceğine hükmedildi. Aynı zamanda Yüksek Mahkeme; en üst düzey yönetici sıfatıyla çalışan ve çalışma düzenini belirleyecek konumda olan yöneticinin fazla mesai ücretine hak kazanamayacağına dikkat çekti. İşte çalışanları kapsayan Yargıtay kararının detayları...
31.08.2022 Çalışan Hakları
Çalışan milyonları ilgilendiren bordro kararı!
Çalışan milyonları ilgilendiren bordro kararı! Daha düşük SSK primi yatırmak için bazı işverenlerin başvurduğu bordro oyunu Yargıtay'a takıldı. Yüksek Mahkeme; bankaya yatan tutar ile uyumlu hale getirilmek için hazırlanan imzasız ücret bordrolarına, imzasız personel cari kartına ya da bu belgelerde yazan tahakkuk ya da avans miktarlarına değer verme imkanı bulunmadığına hükmetti.
9.08.2022 Çalışma Hayatı
Ödemelerin bankalar ya da PTT aracılığı ile yapılması zorunlu! Çalışan- işveren yüz binleri kapsayan karar, 7.097 TL...
Ödemelerin bankalar ya da PTT aracılığı ile yapılması zorunlu! Çalışan- işveren yüz binleri kapsayan karar, 7.097 TL... Çalışan- işveren yüz binlerce kişiyi kapsıyor. Bankalar aracılığı ile ödenmesi zorunlu. Eğer uyulmazsa para cezası var, 429 liradan 7.097 liraya kadar çıkabiliyor. 5 kişiden fazla işçi çalıştıran işverenlerin işçilerin ücretini banka aracılığıyla yapması gerekiyor. Konuya ilişkin Yargıtay kararı da bulunuyor. Buna göre, ücretin ödenmediği veya eksik ödendiği iddiasıyla açılan davalarda ücretin ödendiğini ispat yükü işverende bulunuyor. İşveren ödeme yaptığı zaman, ödeme amacını da mutlaka dekontun açıklama bölümüne yazması gerekiyor. İşvereni bekleyen diğer sorun ise ücretlerin ödendiğini eğer kanıtlayamazsa tekrar ödeme yapması gerekiyor.

Benzer Haber Etiketleri

Fazla Çalışma Ücreti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fazla çalışma ücreti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.