Fahiş Zam

Fahiş Zam

Son dakika fahiş zam haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fahiş zam ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fahiş zam haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fahiş Zam

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fahiş zam gelişmeleri de dahil olmak üzere 431 fahiş zam haberi bulunmuştur. Tüm fahiş zam haberleri aşağıda listelenmiştir.
Paralar hesaplara yatırılmaya başladı! Hemen kontrol edin
Paralar hesaplara yatırılmaya başladı! Hemen kontrol edin Binlerce kişi bekliyordu. Destek ödemeleri vatandaşların hesaplarına aktarılmaya başladı. Bakan Göktaş detayları paylaştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için Şubat ayına ilişkin 872,4 milyon TL Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptıklarını bildirdi.
20.02.2024 Ekonomi
Halka arz için rekor başvuru! Hedeflenenden 4.4 kat fazla
Halka arz için rekor başvuru! Hedeflenenden 4.4 kat fazla Çimento üreticisi Limak Şirketler Grubu’nun halka arz edeceği iştiraki Limak Doğu Anadolu Çimento’nun, 14-16 Şubat tarihlerinde gerçekleşen talep toplama sürecinde hedefin 4.4 katı başvuru geldiği açıklandı.
20.02.2024 Ekonomi
Ucuz bilet kampanyası başladı! AnadoluJet tarihleri duyurdu
Ucuz bilet kampanyası başladı! AnadoluJet tarihleri duyurdu AnadoluJet, Ramazan ayına özel olarak bilet fiyatlarını düşürme kararı aldı. 599 liradan başlayan fiyatlarla yurt içi biletler alınabilecek.
20.02.2024 Ekonomi
Aidatlara fahiş zam! Yüzde 300 artış yapıldı: İşte ilçe ilçe ödenen aidatlar
Aidatlara fahiş zam! Yüzde 300 artış yapıldı: İşte ilçe ilçe ödenen aidatlar Son yıllarda kira fiyatlarındaki fahiş artış hem ev sahiplerinin hem de kiracıların gündeminde. Kira artışına paralel olarak aidat fiyatlarına astronomik zamlar yapılıyor. Ev sahipleri ve kiracıların ortak sorunu aidatlarda yüzde 300'e varan artışlar görülüyor. Aidatlar il ve ilçelere göre farklılık gösterirken lüks sitelerden 50 bin TL'ye varan aidat ödemeleri söz konusu. İşte ilçe ilçe aidatlar ve dikkat çeken uyarılar...
20.02.2024 Ekonomi
Zam oranını yetersiz bulan ev sahipleri tek tek harekete geçti! İşte kira artışı için yeni formül
Zam oranını yetersiz bulan ev sahipleri tek tek harekete geçti! İşte kira artışı için yeni formül Kiracı - ev sahibi milyonları yakından ilgilendiriyor. Fahiş kira artışının önüne geçilebilmesi için uygulanmaya başlayan yüzde 25 artış sınırını aşmak isteyen ev sahiplerinin yeni formül arayışı sürüyor. Son iki yılda kira tespit davalarında patlama olduğunu ancak bu davanın beş yıldan eski kiracılara açılabildiğini belirten hukukçular, “Son aylarda uyarlama davasına talep arttı. Çünkü bunda zaman kriteri yok. Ev sahipleri 1-2 yıllık kiracılarına dava açıyor” dedi. Avukatlar ise uyardı: Uyarlama için düşük kira yetmez, öngörülemeyen mağduriyetin ispatı şart.
21.01.2024 Ekonomi
200 dairesi var dediler! Gerçek ortaya çıktı, yüzde 800 zam yaptı site karıştı
200 dairesi var dediler! Gerçek ortaya çıktı, yüzde 800 zam yaptı site karıştı Ankara’da Tümerkent Sitesi’nde 5 yıl ve üzeri kiracılarına kira tespit davası açarak 14 bin lira kira bedeli isteyen ev sahibine iki kiracısı fahiş zam olduğu iddiasıyla itiraz etti ve olay yargıya taşındı. Kiracıların avukatı bu durumun Ticaret Bakanlığının fahiş zam yapan ev sahiplerine para ve hapis cezası verileceğine yönelik yaptığı açıklamaya aykırı olduğunu, ev sahibinin avukatı ise rayiç bedeli bilirkişi raporları ile hesapladıklarını, 5 yıl ve üzeri kiracı oldukları için hakkaniyet indirimi uygulayarak 14 bin lira istediklerini söyledi. Ayrıca Tümerkent Sitesi’nde toplam 167 daire olduğu, Celal T’nin ise 200 dairesi olmadığı, kendisi ve ailesi üzerine 32 dairesinin olduğu öğrenildi.
30.09.2023 Yaşam
MEB'de yeni dönem! Kayıtlar artık otomatik olacak, öğretmen seçiminin önüne geçilecek
MEB'de yeni dönem! Kayıtlar artık otomatik olacak, öğretmen seçiminin önüne geçilecek Okula kayıt sürecinde birçok velinin başvurduğu ‘adres taşıma’, sınıf ve öğretmen seçimi, karşılığında da ‘bağış’ adı altında para istenmesi üzerine MEB harekete geçti. Buna göre, kayıtlar artık otomatik yapılacak. Kararı destekleyen de var, çözüm olmayacağını söyleyen de.
26.09.2023 Eğitim
MSB'den ABD'ye tatbikat tepkisi: Terörle mücadele teröristlerle yapılmaz
MSB'den ABD'ye tatbikat tepkisi: Terörle mücadele teröristlerle yapılmaz Milli Savuma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Albay Zeki Aktürk, terör örgütlerine yönelik mücadelenin kesintisiz devam ettiğini belirterek, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil; son bir haftada 40 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylelikle 1 Ocak'tan itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1102'ye ulaşmıştır" dedi.
24.08.2023 Gündem
Okul servislerine yapılan fahiş zam sonrası 'komşu turizm' başladı
Okul servislerine yapılan fahiş zam sonrası 'komşu turizm' başladı Okul sevisi ücretlerine yapılan artış sonrası veliler kendi çözüm yollarını buldu. Bazı veliler birkaç komşu çocuğunun taşındığı ‘komşu turizm’e yöneldi. Ancak bu yöntemin de bazı sakıncaları ortaya çıktı.
24.08.2023 Gündem
Fiyatlar düşüyor, ev sahipleri geri adım atıyor!  Konut fiyatlarında  köpük eriyor, yeni dönem başlıyor
Fiyatlar düşüyor, ev sahipleri geri adım atıyor! Konut fiyatlarında köpük eriyor, yeni dönem başlıyor Kiracılara güzel haber geldi. Ev sahiplerinin kira fiyatlarına fahiş zam yapması pek çok kiracının ev sahibi olma istediği tetikledi. Ancak satılık konut fiyatları da kira ile doğru orantılı olan arttı ve ev alma planları askıya alındı. Ev satılarında satıcının üstünlüğü sona erdi, mülk sahipleri pazarlık masasına oturdu. Evde köpük fiyat erirken, indirim yapılmaya başladı. İşte ev sahibi - kiracı herkesi yakından ilgilendiren konunun ayrıntıları...
14.08.2023 Ekonomi
Kiracılara kritik uyarı! İmza atan kiracı evi boşaltmak zorunda kalıyor
Kiracılara kritik uyarı! İmza atan kiracı evi boşaltmak zorunda kalıyor Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor. Tahliye taahhütnamesiyle ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. Ev sahibi ile tahliye taahhütnamesi imzalayan kiracı tarihi olmayan boş kağıda imza atsa bile evi tahliye etmek zorunda kalıyor. Avukat Cansen Erdoğan konuyla ilgili bilinmeyenleri aktararak açıklamalarda bulundu.
11.08.2023 Gündem
Fahiş zam! Yüzde 70 arttı, bakanlık harekete geçti, görevden alınacaklar
Fahiş zam! Yüzde 70 arttı, bakanlık harekete geçti, görevden alınacaklar Asgari ücrete yapılan yüzde 34’lük zam konut aidatlarına da yansıdı. En önemli gider kalemi olan personel maaşları nedeniyle aidatlar yükseldi. Ancak fahiş ara zamlar yapmaya başladı. Bakanlık haksız artışların peşine düşerken fahiş zam yapan yöneticilere dava da açılabilecek, görevden alınabilecek.
30.06.2023 Ekonomi
Meksika'da aşırı sıcaklardan ölenlerin sayısı 112’ye yükseldi
Meksika'da aşırı sıcaklardan ölenlerin sayısı 112’ye yükseldi Meksika'da son haftalarda etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 112'ye yükseldi.
30.06.2023 Dünya
Ev sahibinin dikkati enkaz faresini yakalattı
Ev sahibinin dikkati enkaz faresini yakalattı Depremin vurduğu Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde ağır hasarlı evinin içinde tanımadığı 1 şahsı gören ev sahibinin dikkati, hasarlı evlerden hırsızlık yapan 1 şahsı yakalattı.
30.06.2023 Yaşam
Kira artışına 'İspanya' formülü önerisi: İstanbul, Antalya ve Mersin'de oturanlar dikkat!
Kira artışına 'İspanya' formülü önerisi: İstanbul, Antalya ve Mersin'de oturanlar dikkat! Kira fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme açıklandı. Fahiş kira artışlarının önüne geçilmesi için İspanya modeli geliyor. Öte yandan İstanbul, Antalya ve Mersin'de kirada oturan vatandaşlara uyarılarda bulunuldu. Konutlarda kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz'da sona erecek olan düzenleme uzatılacak. Fahiş kiraların üzerlerine üzerlerine gideceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kira artışları ile ilgili caydırıcı adımlar atılacak" dedi. Peki kira artışlarını engellemek için nasıl bir formül uygulanabilir?
12.05.2023 Ekonomi
'Altın bulduk, ara beni değerlendirelim' mesajı ile tuzak!
'Altın bulduk, ara beni değerlendirelim' mesajı ile tuzak! Manisa'da vatandaşları altın buldukları ve elden çıkarmak için uygun fiyatla satmayı vadeden suç örgütü jandarma tarafından çökertildi. Dolandırıcıların mesajlarında 'Altın bulduk, ara beni değerlendirelim' şeklinde mesajlar attıkları tespit edildi.
13.04.2023 Yaşam
Ev sahibi ile kiracının fahiş zam kavgası!
Ev sahibi ile kiracının fahiş zam kavgası! Ümraniye’de kiracı ile ev sahibi arasında zam tartışması nedeniyle kavga çıktı. Kiracı, bin 500 lira olan kirasının 6 bin lira yapılmasını kabul etmeyince ev sahibi kapısına gelerek kendisine hakaretlerde bulundu. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
13.04.2023 Gündem
Togg’da gülümseten diyalog! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Direksiyonda kim var önemli olan o
Togg’da gülümseten diyalog! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Direksiyonda kim var önemli olan o Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli ve milli otomobil Togg’u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresinde sürdü. 34 EE 2071 plakalı Togg'u süren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan da eşlik etti.
5.04.2023 Gündem
MİT'çiyiz yalanıyla büyük vurgun! İş insanlarına akılalmaz tuzak
MİT'çiyiz yalanıyla büyük vurgun! İş insanlarına akılalmaz tuzak Muğla KOM Şube Müdürlüğü Marmaris Kom Büro Amirliği Marmaris’te büyük bir dolandırıcılık şebekesini çökertti. Kendilerini MİT görevlisi olarak tanıtan çete, bölgede yaklaşık 30 iş insanından 15 milyon TL’lik vurgun yaptı. Çete üyelerine operasyon yapıldığı sırada bazı çete üyelerinin kendilerinin MİT üyesi olduğunu söyleyip evlerine polisin giremeyeceği şeklinde karşılık verdiği öğrenildi. İşte operasyonun ayrıntıları...
5.04.2023 Yaşam
Kira fiyatlarına fahiş zam! Savcılıktan soruşturma kararı, 3 yıl hapis
Kira fiyatlarına fahiş zam! Savcılıktan soruşturma kararı, 3 yıl hapis Konya'da deprem bölgesinden ailelerin göç etmesi üzerine ev kiralarını fahiş miktarda artıran emlakçı ve ev sahibi 42 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Haklarında Türk Ceza Kanunu'nun 237'nci 'fiyatları etkileme' maddesince soruşturma başlatılan 42 kişinin, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis veya adli para cezasıyla yargılanması bekleniyor.
5.04.2023 Gündem
Kira fiyatlarındaki fahiş artışa 'dur'denilecek!
Kira fiyatlarındaki fahiş artışa 'dur'denilecek! Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bazı mülk sahipleri kiralarda fahiş artışa gitti. Pek çok vatandaş CİMER, Alo 175, Adalet, Maliye, Ticaret Bakanlığı, tüketici mahkemelerine şikayette bulundu. Bakanlar kiralara yapılan fahiş zam ile ilgili olağanüstü hal yetkisi kullanacakları uyarısında bulundu.
27.02.2023 Ekonomi
Deprem sonrası fırsatçıların kira oyunu ifşa oldu! Fahiş zam yaptılar
Deprem sonrası fırsatçıların kira oyunu ifşa oldu! Fahiş zam yaptılar Deprem felaketi sonrasında Türkiye’nin dört bir yanından evlerini depremzedelere ücretsiz açanlar olmuş, yardımlaşma ruhu öne çıkmıştı. Depremzedelerin barınmak için çevre illere yönelmeye başlamasıyla bu yardımlaşma ruhuna gölge düşüren fırsatçılar ortaya çıktı. Özellikle Mersin’de kiralık ve satılık fiyatları katlandı. Çevredeki Elazığ, Adana, Kayseri ve Konya’da da fiyatlar artışta.
14.02.2023 Gündem
Binalarda yumuşak kat tehlikesi: Yapıların yüksek katlı olması tek başına yıkım sebebi değil
Binalarda yumuşak kat tehlikesi: Yapıların yüksek katlı olması tek başına yıkım sebebi değil Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7, Elbistan merkezli 7.6 şiddetindeki depremlerde 10 il etkilendi binlerce bina yerle bir oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celalettin Kozanoğlu, binalarda meydana gelen yıkımlarda, zemine göre inşaatların yapılmaması, depremdeki salınımın etkisi, binaların alçak veya yüksek katlı olmasının başlıca sebepler olmadığını belirtti.
14.02.2023 Gündem
Depremde fırsatçılar iş başında! İhtiyaç ürünlerine fahiş zam uyguladılar
Depremde fırsatçılar iş başında! İhtiyaç ürünlerine fahiş zam uyguladılar Depremden etkilenen vatandaşların ihtiyacı olan ürünlere fırsatçılar zam yapmaktan kaçınmadı. Düdük ve pilsiz el feneri setlerinin fiyatlarında yüzde 100’ü aşkın fiyat artışı yapıldığı görüldü.
9.02.2023 Ekonomi
‘75 bin TL maaşlı’ yöneticisi olan lüks sitenin sakinleri: Zenginiz ama ‘keriz’ değiliz
‘75 bin TL maaşlı’ yöneticisi olan lüks sitenin sakinleri: Zenginiz ama ‘keriz’ değiliz İstanbul’daki lüks bir sitenin müdürünün maaşının 75 bin TL’yi bulması sosyal medyada yankı buldu. Site sakinlerinin itirazına rağmen yönetim zammı onayladı. Böylece aidatlar da 7 bin TL’ye ulaştı.
4.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Fahiş Zam ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fahiş zam haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.