Fahiş Kira

Fahiş Kira

Son dakika fahiş kira haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fahiş kira ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fahiş kira haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fahiş Kira

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fahiş kira gelişmeleri de dahil olmak üzere 442 fahiş kira haberi bulunmuştur. Tüm fahiş kira haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yüzde 25 kira artışı bitti mi? Yüzde 25 kira artışı ne zaman başladı ve bitiyor? Yüzde 25 kira zammı ne zamana kadar geçerli, kalktı mı?
Yüzde 25 kira artışı bitti mi? Yüzde 25 kira artışı ne zaman başladı ve bitiyor? Yüzde 25 kira zammı ne zamana kadar geçerli, kalktı mı? Yüzde 25 kira artışı bitti mi, yüzde 25 kira zammı kalktı mı? Bayram sona erdi, Meclis açılırken vatandaşlar mayıs ayının yaklaşmasıyla "Kira zam sınırı kalkacak mı?" sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
16.04.2024 Ekonomi
Alman öğretmenden tahliye taahhütnamesine itiraz!
Alman öğretmenden tahliye taahhütnamesine itiraz! Ankara'daki Alman Okulu'nda öğretmen olarak görev yapan Almanya vatandaşı Denissa Appel (29), fahiş kira artışını kabul etmeyince, ev sahibinin talebi üzerine icra müdürlüğü tarafından gönderilen tahliye emrine itiraz etti.
30.03.2024 Gündem
Zam oranını yetersiz bulan ev sahipleri tek tek harekete geçti! İşte kira artışı için yeni formül
Zam oranını yetersiz bulan ev sahipleri tek tek harekete geçti! İşte kira artışı için yeni formül Kiracı - ev sahibi milyonları yakından ilgilendiriyor. Fahiş kira artışının önüne geçilebilmesi için uygulanmaya başlayan yüzde 25 artış sınırını aşmak isteyen ev sahiplerinin yeni formül arayışı sürüyor. Son iki yılda kira tespit davalarında patlama olduğunu ancak bu davanın beş yıldan eski kiracılara açılabildiğini belirten hukukçular, “Son aylarda uyarlama davasına talep arttı. Çünkü bunda zaman kriteri yok. Ev sahipleri 1-2 yıllık kiracılarına dava açıyor” dedi. Avukatlar ise uyardı: Uyarlama için düşük kira yetmez, öngörülemeyen mağduriyetin ispatı şart.
21.01.2024 Ekonomi
Konutta hava parası dönemi başladı! Kiracıların istediği miktar 4 milyonu buluyor
Konutta hava parası dönemi başladı! Kiracıların istediği miktar 4 milyonu buluyor Ev sahiplerine kötü haber! Fahiş kira artışı ve fırsatçı ev sahipleri uzun süredir gündemdeydi. Şimdi de fırsatçı kiracılar ortaya çıktı. Kiracıların evden çıkmak için istedikleri rakamlar ‘bu kadarına pes’ dedirtiyor. İstanbul’da bir kiracı tahliye için ev sahibinden 4 milyon lira talep etti, üstelik tahliye tarihine göre farklı fiyat teklifleri de sundu. Son bir yılda tahliye ödemelerinin arttığını ancak bugün artık rakamların ev sahiplerini zorlayacak seviyelere geldiğini söyleyen hukukçular ve sektör temsilcileri, “Kiracılar tahliye davalarının üç yıla kadar uzayacağını biliyor. Bu nedenle sınırları zorluyorlar. Taşınmak için istenen rakamlarla farklı bir ilçeden ev satın alınır” dedi.
26.12.2023 Ekonomi
Ev ve kira fiyatlarında yıllar sonra bir ilk! Sürpriz gelişme
Ev ve kira fiyatlarında yıllar sonra bir ilk! Sürpriz gelişme Ev ve kira fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Fahiş kira ve ev fiyatlarındaki artışın kalıcı çözümü için hükümetin atmış olduğu adımlar meyvesini veriyor. Kira fiyatları üç yıl sonunda geriledi. Konu ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı. 2024'te konut arzı daha da artacak. Kira fiyatlarındaki katılığın azalması enflasyonu düşürme çabalarımızı destekler nitelikte" açıklamasında bulunmuştu. Peki kira fiyatları düşmeye devam eder mi?
14.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı: 4 milyon 689 bin emekli de tek seferlik 5 bin lira ödemeden faydalanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı: 4 milyon 689 bin emekli de tek seferlik 5 bin lira ödemeden faydalanacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler" başlıklı Öğretmenler Günü Programı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla 5 bin lira ilave ödeme kararı almıştık. Düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve esnaf emeklerinin de olduğu 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkânından faydalanmalarını sağlayacağız" dedi.
24.11.2023 Gündem
Fahiş kira balonu patladı! Evler emlakçıların elinde kaldı, fiyatlar düştükçe düşüyor
Fahiş kira balonu patladı! Evler emlakçıların elinde kaldı, fiyatlar düştükçe düşüyor Antalya’da Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın ardından oluşan göç dalgasıyla kira fiyatlarının arttığına dikkat çeken Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, "Kira fiyatları çok yükselmişti, adeta bir balondu, o balon patladı" dedi.
1.11.2023 Ekonomi
Ev sahibi - kiracı ilişkilerinde yeni dönemin detayları belli oldu oldu! 1500 TL olan kira 20 bin TL'ye çıktı
Ev sahibi - kiracı ilişkilerinde yeni dönemin detayları belli oldu oldu! 1500 TL olan kira 20 bin TL'ye çıktı Fahiş kira artışı vatandaşların büyük çoğunluğu tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle bütçesine uygun bir evde oturanlar mülk sahibinin tahliye talebinde bulunması halinde ne yapacaklarını şaşırıyor ve çoğu zaman kiralık daire bulamadıkları için yasal haklarını kullanmayı tercih ediyor. Zorunlu arabuluculuk sistemi bu süreçte ev sahibi ve kiracılar açısından büyük önem taşıyor. Hal böyle olunca ev sahibi ve kiracılar arabuluculuk ofislerinde anlaşmaya çalışıyor. Tarafların anlaşması halinde yüzde 25'lik artış sınırı zorunluluğu bulunmuyor. Bu nedenle 1500 TL olan kira bedelinin 20 bin TL'ye çıkabiliyor.
31.10.2023 Ekonomi
Ev sahibi - kiracı ilişkilerinde yeni dönem başladı! 'Fiyatlar düşecek'
Ev sahibi - kiracı ilişkilerinde yeni dönem başladı! 'Fiyatlar düşecek' Fahiş kira artışı vatandaşların büyük çoğunluğu tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle bütçesine uygun bir evde oturanlar mülk sahibinin tahliye talebinde bulunması halinde ne yapacaklarını şaşırıyor ve çoğu zaman kiralık daire bulamadıkları için yasal haklarını kullanmayı tercih ediyor. Zorunlu arabuluculuk sistemi bu süreçte ev sahibi ve kiracılar açısından büyük önem taşırken, sektör temsilcileri yeni sistemin kira fiyatlarına olumlu etki yağacağı görüşünde.
26.10.2023 Ekonomi
Ev sahipleri dikkat! Bir dönem kapanıyor, izin belgesi alınacak, işte yeni şartlar
Ev sahipleri dikkat! Bir dönem kapanıyor, izin belgesi alınacak, işte yeni şartlar Kiracı - ev sahibi milyonları doğrudan ilgilendiriyor. Fahiş kira artışından sonra hem mülk sahipleri hem de kiracılar bu yönteme başvurmaya başladı. Kısa dönemli kiralama işlemleri arttı. Haftalık, günlük hatta saatlik olarak kiralama yapılabiliyor. Ancak bu durum birçok olumsuzluğu da beraberinde getiriyor. Bu nedenle yasal düzenleme geliyor. İzin belgesi olmayana 100 bin TL ceza alacak.
11.10.2023 Ekonomi
Kira fiyatları dibi görecek! Konutta yeni dönem başlıyor, işte sıfır maliyetli formül
Kira fiyatları dibi görecek! Konutta yeni dönem başlıyor, işte sıfır maliyetli formül Konutta yeni dönemin detayları ortaya çıktı. Fahiş kira artışlarını önleyecek ve kentsel dönüşümü hızlandıracak ‘GYODER Yeni Konut Modeli’ için geri sayım başladı. Arsa maliyetini sıfırlayacak model, kamu özel sektör işbirliği ile yürütülecek. İlk konutların 2024’te üretilmesi hedefleniyor. En kritik başlıklardan birisi finansman. Yeni modelle ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...
10.10.2023 Ekonomi
Konutta yeni dönem! Maliyeti sıfırlayacak, kira fiyatlarını düşürecek
Konutta yeni dönem! Maliyeti sıfırlayacak, kira fiyatlarını düşürecek Konutta yeni dönemin detayları ortaya çıktı. Fahiş kira artışlarını önleyecek ve kentsel dönüşümü hızlandıracak ‘GYODER Yeni Konut Modeli’ için geri sayım başladı. Arsa maliyetini sıfırlayacak model, kamu özel sektör işbirliği ile yürütülecek. İlk konutların 2024’te üretilmesi hedefleniyor. En kritik başlıklardan birisi finansman. Yeni modelle ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...
9.10.2023 Ekonomi
Ev sahipleri dikkat! Yasal düzenleme geliyor, 1 milyon TL ödenecek
Ev sahipleri dikkat! Yasal düzenleme geliyor, 1 milyon TL ödenecek Kiracı - ev sahibi milyonları doğrudan ilgilendiriyor. Fahiş kira artışından sonra hem mülk sahipleri hem de kiracılar bu yönteme başvurmaya başladı. Kısa dönemli kiralama işlemleri arttı. Haftalık, günlük hatta saatlik olarak kiralama yapılabiliyor. Ancak bu durum birçok olumsuzluğu da beraberinde getiriyor. Bu nedenle yasal düzenleme geliyor. Evlere turizm konutu ruhsatı asılacak. Ruhsatı olmayana 1 milyon TL ceza gündemde. Kiracı Emniyet'e bildirilecek. Komşudan kiralama izni alınacak, gelir ve konaklama vergisi ödenecek
4.10.2023 Ekonomi
200 dairesi var dediler! Gerçek ortaya çıktı, yüzde 800 zam yaptı site karıştı
200 dairesi var dediler! Gerçek ortaya çıktı, yüzde 800 zam yaptı site karıştı Ankara’da Tümerkent Sitesi’nde 5 yıl ve üzeri kiracılarına kira tespit davası açarak 14 bin lira kira bedeli isteyen ev sahibine iki kiracısı fahiş zam olduğu iddiasıyla itiraz etti ve olay yargıya taşındı. Kiracıların avukatı bu durumun Ticaret Bakanlığının fahiş zam yapan ev sahiplerine para ve hapis cezası verileceğine yönelik yaptığı açıklamaya aykırı olduğunu, ev sahibinin avukatı ise rayiç bedeli bilirkişi raporları ile hesapladıklarını, 5 yıl ve üzeri kiracı oldukları için hakkaniyet indirimi uygulayarak 14 bin lira istediklerini söyledi. Ayrıca Tümerkent Sitesi’nde toplam 167 daire olduğu, Celal T’nin ise 200 dairesi olmadığı, kendisi ve ailesi üzerine 32 dairesinin olduğu öğrenildi.
30.09.2023 Yaşam
Ev ve kira fiyatlarıyla ilgili güzel haber! Fiyatlar düşecek
Ev ve kira fiyatlarıyla ilgili güzel haber! Fiyatlar düşecek Ev ve kira fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Hükümet ev ve kira fiyatlarını düşürmek için düğmeye bastı. Özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara gibi Büyükşehirlerdeki konut problemini çözmek için harekete geçildi. Bunun yanında hükümetten imar alanları imara açılacak açıklaması geldi. Konuyla ilgili değerlendirmeler bulunan Gayrimenkul Uzmanı Esat Demir piyasa hakkında bilgi vererek son gelişmeleri değerlendirdi.
20.09.2023 Ekonomi
Kiralık evlerle ilgili yeni gelişme! Onay alınmadan yapılamayacak
Kiralık evlerle ilgili yeni gelişme! Onay alınmadan yapılamayacak Kiracı - ev sahibi milyonları doğrudan ilgilendiriyor. Fahiş kira artışından sonra hem mülk sahipleri hem de kiracılar bu yönteme başvurmaya başladı. Ancak artık onay alınmadan yapılamayacak. Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı göçünün zirve yaptığı, 200 bin yerleşik yabancının yaşadığı Antalya’da kayıt dışı ticari faaliyet sorunu başta turizm olmak üzeri onlarca sektörü etkisi altına almaya devam ediyor.
3.09.2023 Ekonomi
Fahiş kira artışı öğrencileri de vurdu! İşte metrekareye göre il il kira rakamları
Fahiş kira artışı öğrencileri de vurdu! İşte metrekareye göre il il kira rakamları Fahiş kira artışları milyonlarca kişinin ortak sorunu. Birçok ilde kiracılar zam baskısı ile uğraşırken, kiralık ev arayanlar bütçesine göre seçenek bulmakta zorlanıyor. Türkiye’de en çok öğrencinin bulunduğu 10 ildeki kiralık konut fiyatları araştırıldı. 10 il arasında en yüksek ortalama kira değeri 17 bin 742 TL ile 13 devlet üniversitesi bulunan İstanbul’da. İstanbul’u 16 bin 303 TL ile Antalya, 14 bin 820 TL ile İzmir izledi. Erzurum, Sakarya ve Eskişehir’de ise 10 bin TL’nin altında ortalama kira bedeliyle ev bulunabiliyor. Peki bugünlerde yeni bir ev kiralayacaklar ne kadar hane gelirine sahip olmalı? İstanbul’da merkezi ilçelerde 2+1 ev kiralamak için hane gelirinin en az 30-60 bin lira bandında olması gerek.
30.08.2023 Ekonomi
Ev sahiplerinden yeni oyun! Bir evde 15 kişi, kiralayıp ranza satıyorlar, aylık 3.500 TL...
Ev sahiplerinden yeni oyun! Bir evde 15 kişi, kiralayıp ranza satıyorlar, aylık 3.500 TL... Kiralardaki fahiş artış sürerken ev sahipleri yüzde 25'lik zam sınırını delmenin formülünü arıyor. Pek çok ev sahibi son günlerde farklı bir yola başvuruyor. Artık odalara ranza koyup kaçak pansiyonculuk yapıyorlar. 8 kişinin kaldığı odadaki bir ranzanın bedeli aylık 3.500 TL. 'Eşya kullanım bedeli' adı altında ücret alınıp çıkarken iade edilmiyor.
20.08.2023 Ekonomi
Kiralar resmen uçtu, satılık daire fiyatına geldi! Aylık 650 bin TL'ye kiracı bekliyor
Kiralar resmen uçtu, satılık daire fiyatına geldi! Aylık 650 bin TL'ye kiracı bekliyor Fahiş kira fiyatlarının önüne geçilebilmesi için getirilen yüzde 25'lik artış sınırı ev sahiplerini engelleyemiyor. Birçok kiracı yüksek oranda zam ile karşı karşıya kalırken, İstanbul’da dar ve orta gelirli hanelere göre kiralık ev bulmak oldukça zor. Lükste ise sınır yok. İlan sitelerinde aylık kirası 100-650 bin lira bandından yüzlerce ev var. Kimi şehrin merkezinde olması, manzarası ile pazarlanırken, kimi de lüks bir sitede olduğu için bu rakamlara ulaşıyor. Birçok ilçede 100-200 bin liraya kadar çıkan rakamlar ‘Bu nasıl kira!’ dedirtiyor. Öte yandan mülk sahipleri yıllık olarak yapılan artışı da yeterli bulmuyor. Özellikle maaşlara yapılan ek zamla birlikte kiralara da ara zam yapılıyor. Peki ev sahibinin böyle bir hakkı var mı? Kiraya ara zam yasal mı? İşte ev sahibi - kiracı herkesi yakından ilgilendiren konun dikkat çeken ayrıntıları...
20.08.2023 Ekonomi
Kiracılara tahliye taahhütnamesi kıskacı! İmzalayan evi boşaltmak zorunda
Kiracılara tahliye taahhütnamesi kıskacı! İmzalayan evi boşaltmak zorunda Fahiş kira fiyatlarının önüne geçilebilmesi için getirilen yüzde 25'lik artış sınırı ev sahiplerini engelleyemiyor. Birçok kiracı yüksek oranda zam ile karşı karşıya kalırken mülk sahipleri şimdi de yıllık olarak yapılan artışı yeterli bulmuyor. Özellikle maaşlara yapılan ek zamla birlikte kiralara da ara zam yapılıyor. Ara zam ödemeyi kabul etmeyen kiracıların ise evi tahliye etmesi isteniyor. Hukukçular tahliye davalarında tahliye taahhüdünü imzalayan kiracının çıkmak zorunda olduğunu söylüyor. İşte konun tüm ayrıntıları...
17.08.2023 Ekonomi
'Ara zam' talebi artık ev sahiplerinden geliyor! Kiracılar ek artış yapmak zorunda mı?
'Ara zam' talebi artık ev sahiplerinden geliyor! Kiracılar ek artış yapmak zorunda mı? Fahiş kira fiyatlarının önüne geçilebilmesi için getirilen yüzde 25'lik artış sınırı ev sahiplerini engelleyemiyor. Birçok kiracı yüksek oranda zam ile karşı karşıya kalırken mülk sahipleri şimdi de yıllık olarak yapılan artışı yeterli bulmuyor. Özellikle maaşlara yapılan ek zamla birlikte kiralara da ara zam yapılıyor. Peki ev sahibinin böyle bir hakkı var mı? Kiraya ara zam yasal mı? İşte ev sahibi - kiracı herkesi yakından ilgilendiren konun dikkat çeken ayrıntıları...
16.08.2023 Ekonomi
Kirada ara zam dönemi başladı! Ev sahiplerinin taleplerine bir yenisi eklendi
Kirada ara zam dönemi başladı! Ev sahiplerinin taleplerine bir yenisi eklendi Fahiş kira fiyatlarının önüne geçilebilmesi için getirilen yüzde 25'lik artış sınırı ev sahiplerini engelleyemiyor. Birçok kiracı yüksek oranda zam ile karşı karşıya kalırken mülk sahipleri şimdi de yıllık olarak yapılan artışı yeterli bulmuyor. Özellikle maaşlara yapılan ek zamla birlikte kiralara da ara zam yapılıyor. Peki ev sahibinin böyle bir hakkı var mı? Kiraya ara zam yasal mı? İşte ev sahibi - kiracı herkesi yakından ilgilendiren konun dikkat çeken ayrıntıları...
15.08.2023 Ekonomi
Fahiş kira artışına karşı uydu kent önerisi
Fahiş kira artışına karşı uydu kent önerisi Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden sonra Diyarbakır'da kira artışlarının yüzde 200'lere kadar çıktığını söyleyen Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, fahiş kira fiyatlarına karşı uydu kent önerisinde bulundu.
9.08.2023 Gündem
Ağustos ayı kira artış oranı 2023 hesaplama | Ağustos kira artış oranı ne kadar oldu, 2023 ağustos kira zammı yüzde kaç? TÜİK enflasyon rakamları ile Ağustos ayı kira hesaplama 2023
Ağustos ayı kira artış oranı 2023 hesaplama | Ağustos kira artış oranı ne kadar oldu, 2023 ağustos kira zammı yüzde kaç? TÜİK enflasyon rakamları ile Ağustos ayı kira hesaplama 2023 Enflasyon oranları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı tüketici enflasyonu verilerini açıkladı. Temmuz ayında enflasyon (TÜFE) %9,49 arttı. Böylece yıllık enflasyon %47,83 seviyesine yükseldi. Peki, ağustos ayı 2023 kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE ağustos kira zammı ile en yüksek kira artış oranı ne oldu, yüzde 25 sınırı var mı?
3.08.2023 Ekonomi
Boş evler için yeni teşvik sinyali! Bakan Tunç açıkladı
Boş evler için yeni teşvik sinyali! Bakan Tunç açıkladı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bir taraftan yüksek kiralar, diğer taraftan evlerin boş tutulması; bu kabul edilecek bir şey değil. Buna bir çözüm bulmak gerekir. Tabii bu konuda cezai yaptırım en son düşünülecek şey olabilir. Burada öncelikle bu boş evlerin kiraya verilmesiyle ilgili gerek vergisel anlamda gerek diğer anlamlarda bir teşvik sistemi getirilebilir" dedi.
27.07.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Fahiş Kira ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fahiş kira haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.