Ev sahiplerini yakından ilgilendiren uyarı! Konutta sıfır vergi imkanı, detaylar belli oldu
Ev sahiplerini yakından ilgilendiren uyarı! Konutta sıfır vergi imkanı, detaylar belli oldu Ev sahiplerini çok yakından ilgilendiren açıklama! Mart ayı itibarıyla başladı, gelir vergisi ve emlak vergisinde kritik detay ortaya çıktı. Artık değişti, 7 bin liranın üzerinde kira geliri elde edenler için zorunlu. Aydınlatma, ısıtma, su ve asansör giderleri, onarım, idare giderleri, sözleşmeye, kanuna veya ilama istinaden ödenen zarar, ziyan ve tazminatlar... Hepsi kira gelirinden düşüyor. 2021 yılı içinde konutunu kiraya vererek gelir elde edenler için beyanname süresi bu ay içinde devam edecek. 2021 yılı içinde 7 bin liranın üzerinde kira geliri elde edenlerin beyanname vermeleri zorunlu. 7 bin lira ve altında kira geliri elde eden ev sahipleri ise beyanname vermeyecek. Dolayısıyla tüm ev sahiplerinin gelirlerinden 7 bin liralık kısım istisna olarak düşülüyor. Uzman isim, beyanname düzenlerken dikkat edilmesi gereken kriterleri tek tek sıraladı.
6.03.2022 Ekonomi
Ev sahiplerini ilgilendiriyor! Ve başladı, son gün 20 Şubat
Ev sahiplerini ilgilendiriyor! Ve başladı, son gün 20 Şubat On binlerce ev sahibini kapsıyor. Bir yıl ertelenmişti. Bu sene ilk kez uygulanıyor. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe gidi. Son gün 20 Şubat. Değerli Konut Vergisi'nde beyan dönemi başladı. Beyannamenin hemen ardından ödemeler başlayacak. Değerli Konut Vergisi, ilgili yılın şubat ve ağustos aylarının sonuna kadar iki eşit taksitte ödenecek. Beyannameler 20 Şubat'a kadar verilecek, ilk taksit şubat sonuna kadar ödenebilecek.
11.02.2021 Ekonomi
Ev alan herkesi ilgilendiriyor: Cezası çok yüksek
Ev alan herkesi ilgilendiriyor: Cezası çok yüksek Ev alıp satarken, daha az tapu harcı ödemek için evin değerini düşük gösterenler yani eksik beyanda bulunanlar tek tek tespit ediliyor. Banka hesapları, kredi başvurusu, evin satış ilanı üzerinden gerçek değer bulunuyor. Eksik beyanda ceza ise yüksek..
31.08.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri