Ev Kira

Ev Kira

Son dakika ev kira haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ev kira ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ev kira haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ev Kira

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ev kira gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.686 ev kira haberi bulunmuştur. Tüm ev kira haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev ve kira fiyatlarıyla ilgili güzel haber! Fiyatlar düşecek
Ev ve kira fiyatlarıyla ilgili güzel haber! Fiyatlar düşecek Ev ve kira fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Hükümet ev ve kira fiyatlarını düşürmek için düğmeye bastı. Özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara gibi Büyükşehirlerdeki konut problemini çözmek için harekete geçildi. Bunun yanında hükümetten imar alanları imara açılacak açıklaması geldi. Konuyla ilgili değerlendirmeler bulunan Gayrimenkul Uzmanı Esat Demir piyasa hakkında bilgi vererek son gelişmeleri değerlendirdi.
20.09.2023 Ekonomi
Milyonların gözü kulağı TBMM’de! Gündem maaşlar ve kira zammı sınırı
Milyonların gözü kulağı TBMM’de! Gündem maaşlar ve kira zammı sınırı Kabine ve Meclis’i yoğun bir gündem bekliyor. Memur ve emekli maaşı düzenlemesi, anayasa değişikliği, kira artışlarında yüzde 25 sınırının uzatılması öncelikli gündem maddeleri arasında yer alıyor. 4 Temmuz’da açılacak TBMM’de bu düzenlemelerin torba yasa olarak ele alınması bekleniyor.
2.07.2023 Ekonomi
Kira fiyatları artışa geçti, yeni bir kazanç kapısı ortaya çıktı
Kira fiyatları artışa geçti, yeni bir kazanç kapısı ortaya çıktı Ev kira fiyatlarındaki artış devam ederken, vatandaşlar yeni yöntemler arıyor. Özellikle büyükşehirlerde 2+1 ile 3+1 daireler arasında 5 bin TL'ye dayanan fiyat farkları nedeniyle kiracılar, farklı alternatiflere yöneldi. Kira artışları nedeniyle daha küçük evlere taşınanlar yeni bir sektörün oluşmasına neden oldu. Eşyalarını satmak istemeyenlerin kullandığı yöntem birçok insan için ekmek kapısı oldu. İşte detaylar...
19.09.2022 Ekonomi
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Resmen değişti, zam sınırı geldi
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Resmen değişti, zam sınırı geldi Üniversiteye başlayacak milyonlarca genci ilgilendiren haber geldi. Ev kira artışlarının yüzde 25’le sınırlanmasının ardından yurt ücret artışlarıyla ilgili son dakika kararı verildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, özel öğrenci yurt ücretlerine zam sınırlaması getirdi. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yurt ücretlerine yapılabilecek en yüksek zam oranı Yİ-ÜFE ve TÜFE toplamının yarısına eklenecek 5 puandan fazla olamayacak. Öte yanda, özel öğrenci yurtları şehit ve gazi çocuklarını, devlet koruması altındaki çocukları ve ücretsiz barındırabilecekler. İşte son dakika haberlerinin detayları...
9.09.2022 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracı milyonları kapsıyor! Kira fiyatlarında yeni dönem! Zorunlu olacak
Ev sahibi ve kiracı milyonları kapsıyor! Kira fiyatlarında yeni dönem! Zorunlu olacak Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor. Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren yeni dönem başlıyor. Hükümet, kiralardaki artışların ardından hem kiracıları hem de ev sahiplerini koruyan düzenleme için harekete geçti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, fahiş kiralara karşı kiracıların haklarını koruyacak düzenlemeler için sektör temsilcilerinden de görüş istedi. Ev kira fiyatlarında fahiş artışı önleyecek bu öneriler içinde dikkat çeken maddeler yer aldı. İşte TOKİ ile ilgili kritik ayrıntının olduğu kira düzenlemesi...
30.05.2022 Ekonomi
İllerdeki kira ve konut fiyatları uçuşa geçti! Fiayatlarda o şehir İstanbul'u yakaladı...
İllerdeki kira ve konut fiyatları uçuşa geçti! Fiayatlarda o şehir İstanbul'u yakaladı... Kira fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Tek tek açıklandı. Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı doğrudan ilgilendiriyor. Uzun süredir kiralardaki fahiş artış vatandaşların ödeme güçlüğü çekmesine neden oluyor. Özellikle büyük şehirlerdeki kira bedelleri asgari ücretle yarışır hale geldi. Mülk sahipleri ise yasal kira artış oranlarını yetersiz bularak ya kiracılarından belirlenen oranların üzerinde kira artışı talep ediyor ya da çeşitli gerekçelerle kiracısını çıkarıp konutunu daha yüksek ücretlerle kiraya vermek istiyor. Kiralık ev arayan kişi sayısı artarken kiralık ev sayısının doğru orantılı olarak artmaması kiralara yapılan fahiş zammın en büyük nedeni. Arz talep arasındaki dengesizliğe, fırsatçı ev sahiplerinin talepleri de eklenince kiralık ev fiyatları katladı. Birçok kiracı şehir merkezine uzak noktalarda ev arayışına girdi. Sadece kiralık ev fiyatları değil satılık konut fiyatları da uçuşa geçti. Pandemide uzaktan çalışma modeline geçiş ilgiyi büyük şehirlerden sahil kentlerine kaydırdı. Tüketicinin talebi sahil kentlerine kayınca hem kiralık ev hem de satılık konut fiyatları bu kentlerde de hızla yükseldi. Sahillerde ev fiyatları İstanbul'la yarışır hale geldi. İstanbul'da ortalama m2 satış fiyatı 12 bin iken, Muğla'da 18 bini geçti. Peki en yüksek kira artışı hangi illerde görüldü? Satılık konut fiyatlarının en fazla arttığı iller hangileri? İşte ev sahibi ve kiracı herkesi çok yakından ilgilendiren konunun detayları…
10.05.2022 Ekonomi
Bakan Kurum canlı yayında konut müjdesini verdi: 81 ilimizde yapacağız
Bakan Kurum canlı yayında konut müjdesini verdi: 81 ilimizde yapacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ahmet Hakan'ın CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Bakan Kurum ev kira ve satış fiyatlarındaki artışlara ilişkin, "Konut ham maddelerindeki artış etkili oldu. Elbette fırsatçılık yapanlar vardır ama bunu genele mal etmemek gerekli diye düşünüyorum. Artışları biz bakanlıklar olarak denetimlerimizi düzenli olarak yapıyoruz." ifadelerini kullandı. Bakan Kurum, "Fikirtepe 60 bin vatandaşı ilgilendiren bir proje. Bitiyor, 2023'te teslimatları yapacağız. Vatandaşlar evlerinde oturmaya başlayacak." dedi. Kurum, "Biz TOKİ ile yakın zamanda sosyal konut projesini 81 ilde hayata geçireceğiz. Bu sene de Haziran veya Temmuz ayında TOKİ müjdesini Cumhurbaşkanımız verecek." ifadelerini kullandı.
13.04.2022 Gündem
Tatile gidecekler dikkat! Fiyatlar yüzde 40 arttı, yaz ayına kadar...
Tatile gidecekler dikkat! Fiyatlar yüzde 40 arttı, yaz ayına kadar... Tatile çıkacak herkesi yakından ilgilendiriyor. Fiyatlar arttı. Açıklama geldi. Şimdiden rezervasyon yapın. Pandemiyle öne çıkan yazlık evlerde fiyatlar geçen yıla göre yüzde 40 arttı. Yabancı talebinin güçlü olduğunu belirten sektör temsilcileri, “Yerli turist elini çabuk tutsun. Fiyatlar yaza daha da artacak” dedi.
8.01.2022 Ekonomi
Ev kiraları ikiye katlandı! Kötü haber geldi
Ev kiraları ikiye katlandı! Kötü haber geldi Ev kiralarıyla ilgili flaş gelişme! Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Üniversitesi’nde eğitim gören ve yüz yüze eğitim kararıyla ev aramaya başlayan öğrenciler, Atakum ilçesinde yoğunlukla kiralık evlere yöneldi. Piyasa hareketlendiği için kiralık ev fiyatları da arttı. Geçen sene 800 lira olan 2+1 kiralık dairelerin fiyatı bin 600 liraya kadar çıktı.
29.08.2021 Ekonomi
Kiracıları ilgilendiriyor! Ve belli oldu
Kiracıları ilgilendiriyor! Ve belli oldu Kiracı, evini değiştirmek isten, ev sahibi ya da yeni ev almak isteyen herkesi çok ilgilendiriyor. Zam geldi. Oran belli oldu. Geçen yıla kıyasla artış oldu. Tek Tek açıklandı. Artış oranı semtlere göre farklılık gösteriyor. İstanbul'daki konut kiraları yüzde 10.81 artı. Metrekare birim fiyatının en yüksek olduğu ilçe ise Sarıyer. Kendini en kısa sürede amorti eden evler ise Esenyurt'ta bulunuyor.
10.02.2021 Ekonomi
Ev sahibi, emlakçı ve ev kiralayacak herkesi ilgilendiriyor! İlana bunu yazan...
Ev sahibi, emlakçı ve ev kiralayacak herkesi ilgilendiriyor! İlana bunu yazan... Ev sahibi, emlakçı ve ev kiralamak isteyen herkesi ilgilendiriyor. İnternet sitesindeki kira ilanına bu ibareyi koyarsanız para cezası alırsınız. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), bekar erkeğe ev kiralamayan ev sahibi ve emlakçıya, ayrımcılık yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle sırasıyla 5 bin ve 3 bin lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Gerekçede "Kiralanmak istenen evin internet sitesindeki ilanına bakıldığında 'bayana ve aileye' uygundur ibaresi görülmektedir. Bu ilandan, bekar kadınların evi kiralama konusunda sorun yaşamadıkları, dolayısıyla ev sahibinin medeni hal temelinde değil, cinsiyet temelinde bir ön yargısının olduğu anlaşılmaktadır." denildi.
10.02.2021 Ekonomi
Ocak 2021 kira artış oranı belli oldu! Konut (ev) kira zam oranı ve TÜİK Enflasyon TEFE TÜFE oranlarına göre kira artış oranı Ocak 2021…
Ocak 2021 kira artış oranı belli oldu! Konut (ev) kira zam oranı ve TÜİK Enflasyon TEFE TÜFE oranlarına göre kira artış oranı Ocak 2021… Enflasyon, Aralık 2020'de yüzde 1,25 artarken, yıllık bazda yüzde 14,60 oldu. Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla Ocak ayı 2021 kira artış oranına yönelik aramalar arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 12 aylık TÜFE verileri baz alınarak yeni dönem kira artış oranları belli oluyor. Kira sözleşmesini yenileyecek olanlar kiralarına veya sahibi oldukları evlere ne kadar zam yapılacağını merak ediliyor. Aralık ayı kira zammı yüzde 12,04 olarak kaydedilmişti. Peki, Ocak kira artışı 2021 ne kadar? İşte Ocak ayı kira artış oranı 2021...
5.01.2021 Gündem
Tatilcilere 'helal' otel şoku! Acentenin sahibi köçek çıktı ama...
Tatilcilere 'helal' otel şoku! Acentenin sahibi köçek çıktı ama... Bodrum ve Seferihisar’daki iki otelde yüzlerce aileye tatil satan acentenin sahibi sırra kadem bastı. Hakkında onlarca icra takibi başlatılan acente iki ay önce el değiştirdi. TÜRSAB üyesi acentenin yeni sahibi, düğünlerde köçeklik yapan Kasım Cesaretli… İcralık acentenin kendisine ait olduğunu bilmediğini öne süren Cesaretli “Evim kira, sigortam bile yok. Acente nedir bilmem. 2 yıl önce içkili bir ortamda boş bir kâğıda imza atmıştım. O imzanın bugün kullanıldığını tahmin ediyorum” diye konuştu.
10.07.2020 Gündem
Ona kimse inanmamıştı! Şimdi onlarca kişiye istihdam sağlıyor
Ona kimse inanmamıştı! Şimdi onlarca kişiye istihdam sağlıyor Nur Yazıcı, 20 yılda üç restoran açarak 100 kişiyi istihdam etti. Eşi ve iki oğlu da Nur Yazıcı’nın yanında çalışmaya başladı. Nur Yazıcı, “Erkek yapmışsa ben de yaparım diyerek başardım” dedi
8.03.2020 Yaşam
Emine Erdoğan: Hem insani hem diplomatik açıdan intihardır
Emine Erdoğan: Hem insani hem diplomatik açıdan intihardır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Hafta sonu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza ve yurttaşlarımıza Hollanda'da yapılan muameleyi hep beraber gördük. Uluslararası teamüllere aykırı bu tavır, Avrupa değerlerinin hem insani hem de diplomatik açıdan intiharı olarak değerlendirilebilir" dedi.
29.09.2021 Gündem
Suikastçinin ev arkadaşı avukat! Uzun zamandır eve...
Suikastçinin ev arkadaşı avukat! Uzun zamandır eve... Suikastçı Altıntaş'ın avukat olan ev arkadaşının uzun zamandır eve uğramadığı belirtildi
29.09.2021 Gündem
2016 KYK burs sonuçları açıklandı mı?
2016 KYK burs sonuçları açıklandı mı? KYK burs sonuçları için meraklı bekleyiş sürüyor. Binlerce öğrenci tarafından başvurulan KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs sonuçlarına dair tüm detaylar haberimizde yer alıyor...
29.09.2021 Gündem
2016 KYK burs sonuçları açıklandı mı?
2016 KYK burs sonuçları açıklandı mı? KYK burs sonuçları için geri sayım sürüyor. Binlerce öğrenci tarafından büyük bir merakla beklenen KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte KYK burs sonuçlarına dair tüm merak edilen soruların yanıtları...
29.09.2021 Gündem
İstanbul'da 458 liraya ev
İstanbul'da 458 liraya ev TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, İstanbul'da 458 lira taksitle konut verdiklerini açıkladı.
9.10.2015 Arşiv
Satılık veya kiralık daire mi arıyorsunuz?
Satılık veya kiralık daire mi arıyorsunuz? Siz de satılık veya kiralık daire arıyorsanız burası tam size göre.
9.06.2015 Arşiv
Yarım gittı canım gitti
Yarım gittı canım gitti Sanat dünyasının gördüğü en uzun ortaklıktı onlarınki...
8.05.2015 Magazin
Zeki Alasya vefat etti
Zeki Alasya vefat etti Usta oyuncu Zeki Alasya hayatını kaybetti...
29.09.2021 Gündem
Kira beyanı 31 Mart’a uzatıldı
Kira beyanı 31 Mart’a uzatıldı Ev sahipleri için 25 Mart’ta sona erecek kira geliri beyan süresi uzatıldı...
24.03.2015 Ekonomi
‘Kapıda Başbakan’ı görünce şok olduk’
‘Kapıda Başbakan’ı görünce şok olduk’ Erdoğan önceki akşam Ankara’daki gecekondulara çat kapı misafir oldu
29.09.2021 Gündem
İnsanlık sele kapıldı
İnsanlık sele kapıldı Acılı aile, Macit’in çalıştığı taşeron şirketin yaptığı uyanıklığı duyunca bir kez daha yıkıldı
16.09.2010 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Ev Kira ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ev kira haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.