Esk

Esk

Son dakika esk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan esk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını esk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Esk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan esk gelişmeleri de dahil olmak üzere 141 esk haberi bulunmuştur. Tüm esk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde çalışmalarının felaketin ilk anından itibaren aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
5.02.2024 Ekonomi
Hayvan ithalatında özel sektör olmayacak hayvanlar 4 ay satılamayacak
Hayvan ithalatında özel sektör olmayacak hayvanlar 4 ay satılamayacak Bundan sonraki dönemde piyasadaki dengeleri bozan hayvan ithalatının sadece devlet tarafından yapılacağını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Artık özel sektör olmayacak. ESK ve birlikler taleplerini bize iletecek. Biz uygun gördüğümüz kadar hayvanı seçerek getireceğiz. Aşıları yapılmış hayvanların garantisi de biz olacağız. Satış yasağı ile al-satlarla fiyatlar etkilenmeyecek. Temel amacımız besicilerimizi güçlendirmek, aile işletmelerinin hacmini büyütmek ve ithalatı da zamanla bitirmek” diye konuştu.
22.01.2024 Ekonomi
Kuzey Marmara Otoyolu'nda katliam gibi kaza! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Kuzey Marmara Otoyolu'nda katliam gibi kaza! Çok sayıda ölü ve yaralı var Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya mevkisinde 7 aracın karıştığı kazada 10 kişi öldü, 59 kişi yaralandı. Olay yerinde açıklamalarda bulunan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz korkunç detayı açıkladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazayla ilgili 3 Cumhuriyet Savcısı'nın görevlendirildiğini söyledi. Kazaya karışan 6 aracın sürücüsü gözaltına alındı. Dehşet anlarını anlatan kazazede Hasan Horasan, "Çok sis vardı. Görüntü yoktu. 2-3 metre görüş alanımız yoktu. O kadar sisliydi" dedi.
28.12.2023 Gündem
ESK harekete geçti! Et fiyatlarını frenleyecek hamle
ESK harekete geçti! Et fiyatlarını frenleyecek hamle Et fiyatlarındaki artışa karşı ESK harekete geçti. Kurum, sığır satışı yapacağını açıkladı. Bu hamle sonrası kilogramı 300 TL'ye kadar çıkan karkas etin fiyatı 270 TL'ye geriledi.
28.12.2023 Ekonomi
Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem
Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem AFAD'dan alınan bilgiye göre Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde saat 05.32'de 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Adana, Gaziantep ve Osmaniye'de de hissedildi. AFAD, deprem sonrası olumsuz bir ihbar bulunmadığını açıkladı. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Hatay'da meydana gelen depremi CNN TÜRK'te değerlendirdi.
9.11.2023 Gündem
ESK'dan flaş açıklama: Tüketiciyi korumaya yönelik önlemler alınıyor
ESK'dan flaş açıklama: Tüketiciyi korumaya yönelik önlemler alınıyor Et ve Süt Kurumu, kırmızı et piyasalarını dengeleme ve düzenleme görevi kapsamında kurumun; arz durumuna göre piyasayı kontrol ederek hem üreticiyi hem de tüketiciyi korumaya yönelik önlemler aldığını açıkladı.
8.11.2023 Ekonomi
Et fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama: Söz konusu değil
Et fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama: Söz konusu değil Et ve Süt Kurumu'nca (ESK), "Kurumumuz kırmızı et piyasalarında manipülatif fiyat artışlarını önlemek amacıyla dengeli bir şekilde piyasa ihtiyacı nispetinde ithalat yapmaktadır" açıklaması yapıldı.
21.10.2023 Ekonomi
Afet bölgesindeki çiftçilere toplam 8,8 milyar lira destek ödemesi yapıldı
Afet bölgesindeki çiftçilere toplam 8,8 milyar lira destek ödemesi yapıldı Tarım ve Orman Bakanlığı, afet bölgesindeki çiftçilere depremin yaşandığı günden itibaren 8,8 milyar lira tarımsal destekleme ödemesi yaptı.
5.08.2023 Gündem
Kurbanlık et kararı! Bakan Yumaklı müjdeyi verdi
Kurbanlık et kararı! Bakan Yumaklı müjdeyi verdi Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kurban Bayramı'ndan sonra üreticilerin satılmayan kurbanlıklarının Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacağını duyurdu.
29.06.2023 Ekonomi
Et fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Et ve Süt Kurumu satış fiyatını açıkladı
Et fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Et ve Süt Kurumu satış fiyatını açıkladı Et ve Süt Kurumu (ESK) kırmızı et endüstrisi alanında (şarküteri üretimi yapan) faaliyet gösteren firmalara, mayıs sonuna kadar 16 bin baş canlı kesimlik büyükbaş hayvanlardan elde edilecek karkas (sakatat, deri ve yan ürünler dahil) satışı yapacağını duyurdu. Öte yandan satılacak etin fiyatı da belli oldu. İşte detaylar...
3.05.2023 Ekonomi
Tarım Kredi 900 üründe fiyatları sabitledi
Tarım Kredi 900 üründe fiyatları sabitledi Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde ramazan ayı boyunca temel gıda ve temizlik ürünlerinde fiyatlar sabitlendi.
24.03.2023 Ekonomi
Et fiyatları sabitlendi! Bugün satışa çıkıyor
Et fiyatları sabitlendi! Bugün satışa çıkıyor Et fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. İstanbul’da perakendeci, Tarım ve Orman Bakanlığı ve ESK ortak çalışmaya giderek ramazanda et fiyatlarını sabitledi. Bugünden itibaren dana kıymanın kilogram fiyatı 190 TL, dana kuşbaşının kilogram fiyatı ise 210 TL’den satışa çıkacak. Amaçlarının vatandaşa uygun fiyata et vermek olduğunu söyleyen PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, et alımlarında bir limit olmadığını ama ticari faaliyete de izin vermeyeceklerinin altını çizdi.
23.03.2023 Ekonomi
Et ve Süt Kurumu ürünleri Tarım Kredi marketlerinde uygun fiyattan satılacak
Et ve Süt Kurumu ürünleri Tarım Kredi marketlerinde uygun fiyattan satılacak Ramazan ayı boyunca uygun fiyata kırmızı et satışına yönelik alınan tedbirler kapsamında Et ve Süt Kurumu markalı kıyma kilogram fiyatı 140, kuşbaşı ise 150 liradan Tarım Kredi Birlik Marketlerde tüketicilere sunulacak.
20.03.2023 Ekonomi
Hayvancılık ve tarımla uğraşan depremzedelerin yaraları sarılıyor
Hayvancılık ve tarımla uğraşan depremzedelerin yaraları sarılıyor Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından hayvancılık ve çiftçilik faaliyetleri de büyük hasar gördü. Afetin ardından üreticilere devlet tarafından çeşitli destekler sağlandığını ifade eden uzmanlar, kritik uyarılarda bulundu.
17.02.2023 Ekonomi
Kırmızı et fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Et ve Süt Kurumu duyurdu
Kırmızı et fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Et ve Süt Kurumu duyurdu Et ve Süt Kurumu (ESK), üreticilerin ve tüketicilerin korunması amacıyla et piyasasının düzenli olarak takip edildiğini, kırmızı ette arz güvenliğinin sağlanması ve fiyat istikrarı hususunda gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı.
19.01.2023 Ekonomi
‘Mustafa Kemal bütün askerî kavramları yıktı’
‘Mustafa Kemal bütün askerî kavramları yıktı’ Mustafa Kemal, ABD Büyükelçisi Sherrill’e 30 Ağustos Zaferi’ni, çizdiği krokiyle anlatmıştı. Sherrill, Büyük Taarruz’un kazanıldığı Dumlupınar Meydan Muhaberesi krokisinin “Mustafa Kemal’in bütün askerî kavramları yıkan” taktiğini gösterdiğini kaydeder...
30.08.2022 Gündem
Tarım Kredi Kooperatif Market şubeleri ve indirim kataloğu! Tarım Kredi Kooperatif Marketi nerelerde var, indirimli ürünler neler, fiyat listesi belli mi?
Tarım Kredi Kooperatif Market şubeleri ve indirim kataloğu! Tarım Kredi Kooperatif Marketi nerelerde var, indirimli ürünler neler, fiyat listesi belli mi? Tarım Kredi Kooperatif Market şubeleri ve Tarım Kredi Kooperatif Marketleri indirimli ürünler ile ilgili aramalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde 30'un üzerinde temel tüketim ürünlerinde indirim yapılacağının duyurulmasının ardından “Tarım Kredi Kooperatif Marketi nerelerde var, indirimli satılan ürünler neler? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
16.08.2022 Ekonomi
1400 markette ucuz ürün! Ayçiçek yağı, süt, şeker un, makarna, tavuk, et...
1400 markette ucuz ürün! Ayçiçek yağı, süt, şeker un, makarna, tavuk, et... Ucuz ayçiçek yağı, süt, şeker, makarna, tavuk, et ile ilgili son dakika gelişmesi. Market fiyatlarıyla ilgili flaş indirim açıklaması. Ve 1400 markette başladı. Tarım Kredi Marketleri’nin 30’un üzerinde temel ihtiyaç maddesinde yapacağı indirim başladı. Birkaç gün içinde tüm ürünlerde indirimler rafa yansımış olacak. Genel Müdür Aydın, “Vatandaş sepetini daha ucuza dolduracak” dedi. İşte ayçiçek yağı, süt, şeker, makarna fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi.
14.08.2022 Ekonomi
Ete gelen yüzde 25'lik indirimin süresi uzatılıyor! Bakan Kirişci açıkladı
Ete gelen yüzde 25'lik indirimin süresi uzatılıyor! Bakan Kirişci açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan MKYK'da bir sunum yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, küçükbaş hayvan etindeki yüzde 25’lik indirimin süresinin uzayacağını bildirdi. Öte yandan Bakan Kirişci, hayvancılıkla uğraşan insanların teşvik kalemlerinin artacağını da belirtti.
10.08.2022 Ekonomi
ESK: Toklu alım fiyatları 82 TL'den 90 TL'ye çıkarıldı
ESK: Toklu alım fiyatları 82 TL'den 90 TL'ye çıkarıldı Et ve Süt Kurumu'nca (ESK), alınan tedbirler sonucu piyasada kilogramı 85 TL olan kuzu karkas fiyatının ortalama 90- 95 TL'ye yükseldiği, toklu alım kilogram fiyatının da primlerle beraber 82 TL'den 90 TL'ye çıkarıldığı açıklandı.
8.08.2022 Ekonomi
Kurbanlıklarla ilgili Et ve Süt Kurumu'ndan flaş açıklama!
Kurbanlıklarla ilgili Et ve Süt Kurumu'ndan flaş açıklama! Et ve Süt Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, Kurban Bayramı nedeniyle üreticiler tarafından hayvan pazarlarına getirilen ancak satılamayan kurbanlıklar Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacak. Üreticiler 13-17 Temmuz 2022 tarihileri arasında başvurmaları halinde kurbanlıkları kurum karkas alım fiyatlarından satın alınacak.
11.07.2022 Ekonomi
Et fiyatlarıyla ilgili son dakika kararı! Resmen değişti
Et fiyatlarıyla ilgili son dakika kararı! Resmen değişti Et fiyatlarıyla ilgili son dakika kararı. Alım fiyatları yükseltti. Et ve Süt Kurumu (ESK) büyükbaş karkas etin üreticiden alım fiyatını yükseltti. Buna göre, 1'inci kalite 57 randımanlı yağsız kesim büyükbaş hayvan alım fiyatını kilogram başına 84 lira olarak belirledi. İşte son dakika haberinin detayları...
15.06.2022 Ekonomi
Ete zam gelecek mi? Kırmızı etinin kilo fiyatı 150 TL çıktı, yeni fiyat artışı...
Ete zam gelecek mi? Kırmızı etinin kilo fiyatı 150 TL çıktı, yeni fiyat artışı... Gıda fiyatlarındaki artış vatandaşın gündemindeki yerini koruyor. Son günlerde özelikle kırmızı et fiyatlarına gelen zamlar tartışma yarattı. Et fiyatlarına zam olacak tartışması Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik ile Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ’ı karşı karşıya getirdi. Çelik, “Ete yeni zam gelmesi gerekmiyor. 150 TL’ye kuşbaşı satıyorlar. Fiyatı aslında 110 TL olmalı” dedi. Yalçındağ ise, “Maliyetler artıyor. Et alındığı gibi satılmıyor. Çok istiyorsa gelsin kasap olsun” diye konuştu.
20.04.2022 Ekonomi
Kırmızı et ile ilgili son dakika kararı! Harekete geçildi, 2500 TL destek hesaplara yatacak! Ziraat Bankası aracılığı ile...
Kırmızı et ile ilgili son dakika kararı! Harekete geçildi, 2500 TL destek hesaplara yatacak! Ziraat Bankası aracılığı ile... Son dakika destek kararı! 2 bin 500 lira hesaplara yatırılacak. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kırmızı et piyasası ile ilgili yeni düzenleme. Kırmızı et fiyatlarını kontrol etmek amacıyla yapılan düzenleme ile Et ve Süt Kurumu, kesimi ve satışı yapılan sığırlar için yetiştiricilere sığır başına 2 bin 500 lira ödeme yapacak. Destek ödemeleri Ziraat Bankası aracılığı ile gerçekleştirilerek yetiştiricilerin hesabına aktarılacak. İşte Resmi Gazete kararı...
13.04.2022 Ekonomi
Sucuk ve pastırmaya zam yapılacak mı? Açıklama geldi, Ramazan ayında...
Sucuk ve pastırmaya zam yapılacak mı? Açıklama geldi, Ramazan ayında... Sucuk ve pastırma fiyatlarına ilişkin yeni bir açıklama geldi. Pastırma, sucuk ve kırmızı et fiyatları hakkında değerlendirmede bulunan Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, "Ramazan ayında pastırma ve sucuk fiyatlarında artış olmayacak. 1 kilogram sucuk 150 TL, 1 kilogram pastırma 300 TL. Bunun dışında fiyat uygulaması olursa lütfen bize bildirin." dedi.
30.03.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Esk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki esk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.