Eşitsizlik

Eşitsizlik

Son dakika eşitsizlik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan eşitsizlik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını eşitsizlik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eşitsizlik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eşitsizlik gelişmeleri de dahil olmak üzere 393 eşitsizlik haberi bulunmuştur. Tüm eşitsizlik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Survivor’da mavi takıma kim geçti? Mavi takımdan kırmızı takıma kim gelecek, Survivor All Star’da takımlar değişiyor mu?
Survivor’da mavi takıma kim geçti? Mavi takımdan kırmızı takıma kim gelecek, Survivor All Star’da takımlar değişiyor mu? Survivor All Star'da Mavi takımdan Berna adaya veda etti. Survivor'un yeni bölüm tanıtımında Acil Durum Konseyi'nin toplandığı görülürken, Acun Ilıcalı, Kırmızı takımdan Mavi takıma bir yarışmacının geçeceğini duyurdu. Peki, Survivor'da takımlar değişiyor mu, mavi takıma kim geçti geçecek?
25.04.2024 Magazin
Feodalite (Derebeylik) Nedir? Feodalizm Özellikleri Nelerdir?
Feodalite (Derebeylik) Nedir? Feodalizm Özellikleri Nelerdir? Feodalite aynı zamanda derebeylik olarak da bilinmektedir. Tarih kitaplarında ve tarih derslerinde sıklıkla karşılaşılmakta olan feodalite ifadesinin Orta Çağ'da etkili bir sistem olduğu söylenebilir. Tarihin birçok evresinde karşılaşılabilen feodalite ifadesinin ekonomik, toplumsal ve siyasal bir örgütleniş biçimi olduğu bilinmektedir. Feodalite düşüncesinin benimsenmesi feodalizm olarak da ifade edilebilir. Feodalite de yönetim daha çok toprak üretimine bağlı olarak gerçekleşmektedir. Orta Çağ Avrupa'sında görülmekte olan feodalite rejiminin eşitsizlik terimine dayanan bir yönetim olduğu ifade edilebilir. 
22.04.2024 Gündem
TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut'tan 8 Mart mesajı: Çalışmaya devam edeceğiz
TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut'tan 8 Mart mesajı: Çalışmaya devam edeceğiz Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) 8 Mart Kadınlar Günü’nü yazılı bir mesajla kutladı.
8.03.2024 Gündem
6. Sınıf Oran Konu Anlatımı: Matematik Oran Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
6. Sınıf Oran Konu Anlatımı: Matematik Oran Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Oran, benzer veya farklı iki miktarın bölünerek karşılaştırılmasının matematiksel bir ifadesidir. Bu ifade orantıdan yüzdeye dönüştürme yöntemiyle ifade edilebilir. ':' sembolü ile gösterilir. Örneğin 2:3, 5:6, 3:7 vb. oranlardır. Ayrıca '/' sembolüyle de temsil edilir. Dolayısıyla oran temelde bir tür bölme yöntemidir.
26.12.2023 Eğitim
11. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 11. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular
11. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 11. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular Trigonometri ve analitik geometri ile birlikte denklemler ya da eşitsizlikler gibi konular bu dönem içerisinde öğrencilere sunulur. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı kapsamında 11. sınıf matematik konuları, gelecek adına da önemli yer taşınmaktadır. Başta üniversite sınavı olmak üzere pek çok alanda kullanılacak ağır konulardır.
24.12.2023 Eğitim
8. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 8. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular
8. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 8. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular 8.  sınıf matematik konuları daha çok işlem yapma yeteneğini kazanma dönemine giriş olarak öne çıkarır. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı içerisinde o yüzden Üslü ifadeler, köklü ifadeler, çarpanları ayırma ya da eşitsizlikler ve denklemler gibi konular yer alıyor. Tabi bununla beraber geometrik cisimler üzerinden de yine bir giriş yapıldığını söylemek mümkündür. Bu dönem aynı zamanda liseye hazırlık açısından ele alınan konular doğrusunda güçlü bir temel sağlamaktadır.
14.12.2023 Eğitim
YÖK Başkanı Özvar tartışma konusu olan sistem hakkında bilgi verdi! "A’dan Z’ye artı 34 kadın kontenjanı"
YÖK Başkanı Özvar tartışma konusu olan sistem hakkında bilgi verdi! "A’dan Z’ye artı 34 kadın kontenjanı" YKS’de 166 puan alan bir adayın 34 yaş üstü kadınlar için ayrılan kontenjanla Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’ne girmesi tartışma yarattı. Daha başarılı bir öğrencinin hakkına girdiği yorumları yapıldı. Bu tartışmaları YÖK Başkanı Özvar’a sordum. Özvar, “Kimsenin hakkı yenmedi” dedi ve sistemi detaylarıyla anlattı...
26.08.2023 Eğitim
Tekel saldırısıyla Türkiye'nin gündemine oturdu! Neden Esenyurt? sorusuna uzmanlardan cevap
Tekel saldırısıyla Türkiye'nin gündemine oturdu! Neden Esenyurt? sorusuna uzmanlardan cevap Sık sık şiddet olaylarıyla gündeme gelen İstanbul’un ilçesi Esenyurt, 2 kişinin öldürüldüğü tekel saldırısıyla Türkiye’nin gündemine oturdu. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçede güvenlik alt yapısının eksik olduğunu savundu. Uzmanlara göre silaha kolay ulaşmak şiddet olaylarının artışında etkili.
1.08.2023 Gündem
MHP lideri Bahçeli'den asgari ücret mesajı: Üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyoruz
MHP lideri Bahçeli'den asgari ücret mesajı: Üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyoruz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Mayıs seçimlerinin ardından gerçekleşen partisinin ilk grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Asgari ücretle geçinen kardeşlerimizin, emeklilerimiz, memurlarımızın ve toplumun her kesiminin, döviz kurundaki dalgalanmalardan korunarak insanca yaşayacakları ücret ve maaşlarının çıkarılmasını destekliyor, üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyoruz." ifadelerini kullanbdı.
13.06.2023 Gündem
'Karavan işgali'ne tepki! 'Eziyet haline geldi'
'Karavan işgali'ne tepki! 'Eziyet haline geldi' Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki sokağa karavanların uzun süreyle park edilmesi, mahalleli ile karavan sahiplerini zaman zaman karşı karşıya getiriyor. Karavancıların görüntülerinin rahatsız edici olduğunu savunan mahalleli, karavanların başka yere taşınmasını istiyor.
29.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan asgari ücret açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan asgari ücret açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay TBMM'deki bütçe görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulundu. Fuat Oktay "İşçi ve işveren kesiminin oy birliği ile kararlaştırılan 'Asgari Ücret Komisyonu', 2023 yılı asgari ücretini belirlemek üzere çalışmalarına Aralık ayında başlayacaktır." dedi.
25.11.2022 Ekonomi
Dünya Kız Çocukları Günü 2022 mesajları ve en güzel resimli sözleri! 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedir, ne zaman, nasıl ortaya çıktı, neden bugün kutlanıyor?
Dünya Kız Çocukları Günü 2022 mesajları ve en güzel resimli sözleri! 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedir, ne zaman, nasıl ortaya çıktı, neden bugün kutlanıyor? Dünya Kız Çocukları Günü, her yıl 11 Ekim'de dünya çapında kutlanıyor. Birleşmiş Milletler tarafından alınan kararla Dünya Kız Çocukları Günü kız çocuklarına yönelik ayrımcılığın önlenmesi, bu konudaki farkındalığın artırılmasını amaçlıyor. Peki, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedir, ne zaman, nasıl ortaya çıktı, neden bugün kutlanıyor? İşte Dünya Kız Çocukları Günü mesajları, resimli sözleri ve tarihsel süreci…
11.10.2022 Gündem
Bakan Kurum: Toplumun tüm kesimlerini projemize dahil ediyoruz
Bakan Kurum: Toplumun tüm kesimlerini projemize dahil ediyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Habitat Günü kapsamında açıklamalarda bulundu.
3.10.2022 Ekonomi
Bakan Kurum: Cumhurbaşkanımız konut amaçlı arsa sayısını 1 milyona çıkarma talimatını verdi
Bakan Kurum: Cumhurbaşkanımız konut amaçlı arsa sayısını 1 milyona çıkarma talimatını verdi Balıkesir'de gerçekleşecek Dünya Habitat Günü etkinliği öncesinde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Milletinin barınma ihtiyacını gideren, sosyal devlet ilkesinden asla taviz vermeyen Türkiye, dünyaya örnek olmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanımız, milletimizden gelen yoğun talep üzerine, bizlere altyapısı tamamlanarak milletimize sunduğumuz konut amaçlı arsa sayısını 1 milyona çıkarma talimatını verdiler. Halihazırda devam eden çalışmalarımızı daha da hızlandırdık" ifadelerini kullandı. 
29.09.2022 Siyaset
Kemal Kılıçdaroğlu Evrensel Aşura Matem Merasimi'nde konuştu
Kemal Kılıçdaroğlu Evrensel Aşura Matem Merasimi'nde konuştu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Evrensel Aşura Matem Merasimi'nde yaptığı konuşmada, "Bizler Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da temsil ettiği adaletten yanayız. Adaletten tarafız. Ancak şunu da özenle vurgulamak isterim. Hazreti Hüseyin'e ağlayanlardan olup Yezid gibi davrananlardan da değiliz" dedi.
8.08.2022 Siyaset
Rusya Devlet Başkanı Putin dünyaya duyurdu: Gıda tedariğinde sorun yaşanacak
Rusya Devlet Başkanı Putin dünyaya duyurdu: Gıda tedariğinde sorun yaşanacak Rusya Devlet Başkanı Putin son dakika açıklamalarda bulundu. Gıda tedariğinde sorun yaşanacağını söyleyen Putin, yaşanan ve yaşanacak sorunun sebeplerinin Rusya olmadığını belirtti.
17.06.2022 Dünya
Gökyüzü İle ilgili sözler... Mavi gökyüzü ile ilgili kısa ve anlamlı sözler
Gökyüzü İle ilgili sözler... Mavi gökyüzü ile ilgili kısa ve anlamlı sözler Gök ve yüz kelimelerinin birleşmesiyle oluşan gökyüzü, dil devriminden sonra kullanılmaya başlanmıştır. Feza, asuman, felek ve sema sözcükleri gökyüzü ile eş anlamlıdır.
23.05.2022 Gündem
Maymun çiçeği salgını Güney Amerika'ya sıçradı! Dünya Sağlık Örgütü: 'Korkunç' bir meydan okuma
Maymun çiçeği salgını Güney Amerika'ya sıçradı! Dünya Sağlık Örgütü: 'Korkunç' bir meydan okuma Maymun çiçeği virüsü tün dünyaya yayılıyor. Hafta sonu birçok ülkeden pozitif test sonucu haberleri geldi, virüsün yayılma hızı bilim insanları için de sürpriz oldu. Bütün ülkeleri uyaran Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve peşinden gelen maymun çiçeği virüsünü saydı.
23.05.2022 Dünya
Adalet ile ilgili sözler... Adalet ve adaletsizlik üzerine söylenmiş en güzel sözler
Adalet ile ilgili sözler... Adalet ve adaletsizlik üzerine söylenmiş en güzel sözler Adalet, hem Türk kültüründe hem de İslam dininde en çok övülen erdemlerden birisidir. Ne olursa olsun adaleti gözeten kişilere adil denir. Adalet ile ilgili sözler...
21.05.2022 Gündem
Danıştay Başkanı Yiğit: Benzer davalarda farklı kararlar verilmesi yargıya güveni azaltmakta
Danıştay Başkanı Yiğit: Benzer davalarda farklı kararlar verilmesi yargıya güveni azaltmakta Erzurum'da düzenlenen 'Bölge İdare Mahkemeleri İçtihat Paylaşımı ve Değerlendirme Toplantısı'na katılan Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, "Benzer davalarda farklı yargı kararları verilmesi, yargıya olan güveni azaltmakta, hukuki güvenlik ilkesini zedelemekte, toplumsal yaşamda belirsizlik ve eşitsizlik oluşturmaktadır" dedi.
20.05.2022 Gündem
Mustafa Sarıgül: Devletimiz, 250 bin kader mahkûmuna da kucak açmalı
Mustafa Sarıgül: Devletimiz, 250 bin kader mahkûmuna da kucak açmalı Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “5 milyon Suriyeli yurttaşımıza kucak açan devletimiz, 250 bin kader mahkûmuna da kucak açmalı ve onlar cezaevinden çıktıktan sonra mutlaka onlara gerekli destek yapılmalı" dedi.
26.04.2022 Siyaset
Memura büyük müjde! Ücret, yıllık izin, kadro...
Memura büyük müjde! Ücret, yıllık izin, kadro... Memur yüz binlerce kişiye müjde! Yüz binlerce memuru ilgilendiren güzel haber geldi. Kamuda çalışan 530 bin sözleşmeli memurun kadro, ücret, tayin, görevde yükselme sorunu çözülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmelilere kadro çalışmasında sona gelindiğini belirtirken, aralarında öğretmenlerin de bulunduğu binlerce çalışanın yaşadığı mağduriyet de son bulacak. Kamuda 39 ayrı statü nedeniyle sosyal haklarda yaşanan eşitsizlik sona erecek, eş durumundan tayin, görevde yükselme, unvan değişikliği sınavlarına girme ve yıllık izinlere devir hakkı verilecek.
15.04.2022 Memur
Belediye başkanıydı, çaycı oldu! Belediye binasının karşısında...
Belediye başkanıydı, çaycı oldu! Belediye binasının karşısında... Eskişehir’de 2009-2014 yılları arasında Mihalıççık Belediye Başkanlığı yapan Ümit Güven, şimdilerde belediye binasının tam karşısında çaycılık yaparak geçimini sağlıyor.
22.03.2022 Yaşam
Dünya Kadınlar Günü tarihçesi! Kadınlar Günü neden kutlanır? 8 Mart Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı?
Dünya Kadınlar Günü tarihçesi! Kadınlar Günü neden kutlanır? 8 Mart Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı? Bir asırdan fazla bir süredir dünya çapında insanlar 8 Mart'ı kadınlar için özel bir gün olarak kutluyor. Dünya Kadınlar Günü protest bir tavır mıydı? Kadınlar Günü'nün nasıl doğduğu ve neden bugünün kutlandığı merak ediliyor. Peki, Kadınlar Günü neden kutlanır? 8 Mart Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı? Dünya Kadınlar Günü önemi ne? İşte Dünya Kadınlar Günü tarihçesi!
8.03.2022 Gündem
Erkekler kadınlardan daha çok kazanıyor! Dünya Bankası rapor yayımladı! Eşitsizlik...
Erkekler kadınlardan daha çok kazanıyor! Dünya Bankası rapor yayımladı! Eşitsizlik... Dünya Bankası'nın Kadınlar, İş Dünyası ve Hukuk 2022 raporuna göre küresel olarak erkek ve kadınların beklenen yaşam boyu kazançları arasındaki fark 172 trilyon dolar. Dünyanın yıllık gayri safi hasılasının yaklaşık iki katı oranında.
8.03.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Eşitsizlik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eşitsizlik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.