Gazete Vatan Logo

11. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 11. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular

Trigonometri ve analitik geometri ile birlikte denklemler ya da eşitsizlikler gibi konular bu dönem içerisinde öğrencilere sunulur. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı kapsamında 11. sınıf matematik konuları, gelecek adına da önemli yer taşınmaktadır. Başta üniversite sınavı olmak üzere pek çok alanda kullanılacak ağır konulardır.

11. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 11. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular

O yüzden öğrencilerin yeni sezon itibariyle her iki dönem adına 11. sınıf matematik konularına dikkat etmesi gerekmektedir. Özellikle bu dönem verilen konuların önemli bir kısmı üniversite sınavında da öğrencilerin karşısına çıkmaktadır.

11.Sınıf Matematik Konuları Nelerdir?

11. sınıf matematik konuları öğrencileri 2 dönem üzerinden sunulmuş durumda. Özellikle yeni sezon kapsamında Milli Eğitim Bakanlığının müfredatı, öğrencilerin gelecek adına da hazırlanmasına imkan tanımaktadır.

- Trigonometri

- Analitik geometri

- Fonksiyonlarda uygulama

- Denklem ve eşitsizlik sistemleri

- Çember ve daire

- Uzay geometrisi

- Olasılık

Özellikle burada analitik geometri, denklem ve eşitsizlik ile olasılık gibi konular üniversitede çıkan yaygın sorular olarak yer almaktadır. Bu sebepten dolayı öğrencilerin dikkat etmesi ve ağırlık vermesi gereken önemli konular olduğunu söylemek mümkün olur.

2023/2024 11. Sınıf Matematik MEB Müfredatı ve Tüm Konular

2023 2024 dönemi adına 11. sınıf matematik konuları Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı doğrultusunda öne çıkıyor. Özellikle örgün öğretim döneminin en ağır konuları matematik üzerinden bu yıl verilmektedir. Ancak öğrencilerin üniversite sınavı ile birlikte birçok alanda kullanabilecekleri önemli matematik konuları olduğunu söylemek mümkündür. Bu konular zorlu olduğu için 1. ve 2. dönem kapsamında müfredat özel şekilde hazırlanmış durumdadır.

Haberin Devamı

11.sınıf 1. dönem matematik konuları; Bu dönem trigonometri ve analitik geometri konularına ağırlıklı geçecek bir dönemdir. Aynı zamanda fonksiyonlarda uygulama dersine giriş yapılır. Bu 3 ana konu kendi içerisinde geniş yelpazeye ayrılarak öğrencilere tüm detayları sağlamış durumda. Farklı sorular ve çözüm yöntemleri eşliğinde öğrenciler için pratik yapma olanağı da vermektedir.

11.sınıf 2. dönem matematik konuları; Denklem ve eşitsizlikler ile beraber 11. sınıf matematik 2 dönemi başlıyor. Daha sonra çember ve daire üzerinden devam ederek bu konuda detaya inilir. Daha sonra uzay geometrisi üzerinden katı cisimler ele alınır ve 3 boyutlu tasarım üzerinden öğrencileri bilgiler sağlanır. En son olasılık konusu eşliğinde öğrenciler özellikle üniversite sınavında çıkacak konulara hakim olma şansı elde eder.

Haberin Devamı

2023-2024 11. Sınıf Matematik Konularına Giriş

Yeni dönem 11. sınıf matematik konuları ağırlıklı şekilde Analitik geometri, trigonometri ve olasılık gibi konular dahilinde öne çıkmaktadır. Aynı zamanda fonksiyon ile uzay geometrisi de yine bu dönem içerisinde yer alır.

11.sınıf matematik konularının en önemli yanları içerisinde çoğunun üniversite sınavında çıkacak olmasıdır. Aynı zamanda lise çağında alınacak bu konular üzerinden temel, üniversite bölümleri açısından da öğrencileri büyük kolaylık sağlayabilir.