Erzurum Kongresi

Erzurum Kongresi

Son dakika Erzurum Kongresi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Erzurum Kongresi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Erzurum Kongresi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Erzurum Kongresi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan erzurum kongresi gelişmeleri de dahil olmak üzere 164 erzurum kongresi haberi bulunmuştur. Tüm erzurum kongresi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Manda Ve Himaye Nedir? Manda Ve Himaye İlk Kez Nerede Reddedildi?
Manda Ve Himaye Nedir? Manda Ve Himaye İlk Kez Nerede Reddedildi? Tarihte sık sık duyduğumuz kavramlar arasında manda ve himaye tabirleri bulunmaktadır. Manda ve himaye nedir ve bir ülke için ne anlam ifade etmektedir.
31.01.2024 Gündem
Rotahane kültür ve tarih şehri Erzurum’da! Pervin Ersoy: 66’ncı şehre ulaştık
Rotahane kültür ve tarih şehri Erzurum’da! Pervin Ersoy: 66’ncı şehre ulaştık Türkiye’nin zengin kültürel varlıklarını tanıtmak ve bu varlıkların iç turizm bağlamında farkındalığını arttırmak amacıyla hayata geçirilen Rotahane, Erzurum’da kültür ve tarih dolu bir yolculuk yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un kurucusu olduğu Rotahane’nin 66’ncı durağı olan Erzurum’da Urartulardan Osmanlılara, Selçuklulardan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş dönemine kadar birçok eser, katılımcıların büyük beğenisini kazandı.
21.01.2024 Gündem
Genç subay Mustafa Kemal’in 17 yıldır aklında cumhuriyet vardı
Genç subay Mustafa Kemal’in 17 yıldır aklında cumhuriyet vardı Asırlık Cumhuriyet çınarı, bir fidan olarak Anadolu toprağına dikilmeden önce, en az 17 yıl boyunca genç devrimci Mustafa Kemal’in düşüncelerinde şekillendi.
28.10.2023 Gündem
DHA'nın yeni projesi 'DHAPress', Şuşa Küresel Medya Forumu'nda uluslararası basına tanıtıldı
DHA'nın yeni projesi 'DHAPress', Şuşa Küresel Medya Forumu'nda uluslararası basına tanıtıldı Demirören Haber Ajansı (DHA) ve Azerbaycan merkezli Trend Uluslararası Haber Ajansı’nın ortak projesi olarak geliştirilen ‘www.dhapress.com’un tanıtım lansmanı, Şuşa Küresel Medya Forumu’nda tanıtıldı.
23.07.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan  Erzurum Kongresi mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erzurum Kongresi mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum Kongresi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla sosyal medyadan mesaj yayımladı. Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Millî Mücadele'mizin tüm kahramanlarını rahmetle yâd ediyorum" dedi.
23.07.2023 Gündem
19 Mayıs kutlu olsun... Cumhuriyet'e atılan ilk adım
19 Mayıs kutlu olsun... Cumhuriyet'e atılan ilk adım Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlatılan Milli Mücadele ile 100. yılını kutladığımız Cumhuriyet’in ilk adımı atıldı... İşgal ile Cumhuriyet’in ilan edildiği 5 yıllık dönemde; kurtuluş, kuruluş ve Cumhuriyet’e geçiş, iç içe verilen destan gibi bir mücadele ile sağlandı...
19.05.2023 Gündem
Demokrasi yolculuğu 103 yıl önce başladı! İşgal altında seçim yapıldı
Demokrasi yolculuğu 103 yıl önce başladı! İşgal altında seçim yapıldı Vatanın kurtuluşu, 23 Nisan 1920’de millete dayalı bir yönetimle ve milletin bağrından çıkan bir kahramanın dehası ile sağlanmıştı.
23.04.2023 Gündem
MHP lideri Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na sert sözler: Sözleri, Türkiye’ye meydan okuma küstahlığıdır
MHP lideri Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na sert sözler: Sözleri, Türkiye’ye meydan okuma küstahlığıdır MHP lideri Devlet Bahçeli, "2023'e doğru aday belli, karar net" mitingi kapsamında Erzurum'da önemli açıklamalarda bulundu. MHP lideri Bahçeli, "Hiç kimse boş hayale kapılıp yanlış hesap yapmasın. Alayınız çıksın karşımıza. Dadaşlar Türkiye'ye yan bakanlara direnir." ifadelerini kullandı.
25.09.2022 Siyaset
Kemal Kılıçdaroğlu, 120 milletvekili ile Erzurum'a geldi
Kemal Kılıçdaroğlu, 120 milletvekili ile Erzurum'a geldi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık toplantısını yapmak üzere 120 milletvekili ile Erzurum'a geldi.
2.08.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erzurum Kongresi mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erzurum Kongresi mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum Kongresi'nin 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.
23.07.2022 Siyaset
Bakan Varank: 'Yavuz hırsız' modeli siyaset yapmaya çalışıyorlar
Bakan Varank: 'Yavuz hırsız' modeli siyaset yapmaya çalışıyorlar Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Son dönemde bakıyorsunuz bizim muhalefet, bizim projelerimizi de sahiplenmeye başlamış. Neymiş efendim; KYK borçlarındaki faizin kaldırılmasını onlar söylemiş de o yüzden muhalefetin liderine teşekkür ediyorlar. Vallahi pes, billahi pes. Bunlar iyice 'yavuz hırsız' moduna girip siyaset yapmaya çalışıyor" dedi.
22.07.2022 Siyaset
Destansı kurtuluş mücadelesi! ‘Büyük inkılabı 5 yıla sığdırdık’
Destansı kurtuluş mücadelesi! ‘Büyük inkılabı 5 yıla sığdırdık’ Anadolu’dan Türk varlığını silmeye yönelik Mondros Mütarekesi 30 Ekim 1918’de imzalandı. Türk milleti, 29 Ekim 1923’e kadar 5 yıllık zaman diliminde Atatürk önderliğinde yok edilme planlarına karşı destansı bir kurtuluş mücadelesi verdi.
29.10.2021 Gündem
Sivas Kongresi'nin 102. yıl dönümü kutlanıyor! Sivas Kongresi'nde neler oldu?
Sivas Kongresi'nin 102. yıl dönümü kutlanıyor! Sivas Kongresi'nde neler oldu? Sivas Kongresi'nin 102. yıl dönümü kutlanıyor. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Burada bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararlar verildi." sözüyle önemini vurguladığı, ulusal kurtuluş mücadelesine ışık tutan kararların alındığı, "manda ve himaye" fikrinin reddedildiği Sivas Kongresi'nin 102. yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Peki, Sivas Kongresi'nde neler oldu? Sivas Kongresi'nin önemi ne? İşte detaylar...
4.09.2021 Gündem
Atatürk, neden Ege değil de 'Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!' dedi? İşte yanıtı...
Atatürk, neden Ege değil de 'Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!' dedi? İşte yanıtı... 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi dünya tarihine geçti. Sosyolog-Gazeteci Dr. Hulki Cevizoğlu, CNN TÜRK canlı yayınında, Atatürk'ün 'Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!' sözünü yorumladı.
30.08.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 'Erzurum Kongresi' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 'Erzurum Kongresi' mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum Kongresi'nin 102'nci yıl dönümünü kutladı.
23.07.2021 Gündem
TBMM Başkanı Şentop: Türkiye'nin haklarını savunmakta sonuna kadar kararlıyız
TBMM Başkanı Şentop: Türkiye'nin haklarını savunmakta sonuna kadar kararlıyız TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını, meşru haklarını korumakta ve savunmakta sonuna kadar kararlıyız." dedi.
29.01.2021 Siyaset
Cumhuriyet hedefini 1919’da not ettirdi
Cumhuriyet hedefini 1919’da not ettirdi 19 Mayıs 1919’da Samsun’a geçen ve Anadolu’da Milli Mücadele ateşini yakan Mustafa Kemal, çalışmalarından rahatsızlık duyulması üzerine İstanbul Hükümeti’nce geri çağrılır. Talebi reddeden Mustafa Kemal Paşa ise askerlik görevinden istifa eder... Erzurum Kongresi’nin hazırlık sürecinde Mazhar Müfit Kansu’ya izleyeceği yol haritasını maddeler halinde yazdıran Mustafa Kemal, 8 Temmuz 1919 sabaha karşı. "Pekâlâ, yaz. Bir: Zaferden sonra hükümet biçimi Cumhuriyet olacaktır” ifadelerini kullandı.
29.10.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 'Erzurum Kongresi' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 'Erzurum Kongresi' mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet düsturumuzun nüvesini oluşturan kararların alındığı Erzurum Kongresi, aziz milletimizin bağımsızlığına olan tutkusunun da bir vurgusudur" dedi.
23.07.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıkmalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıkmalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas'ta düzenlenen 'Orta Anadolu Ekonomi Forumu'nda konuştu. Erdoğan, Ramazan ayı içerisinde Sivas'a hızlı trenin geleceğini söyledi. Erdoğan, "Trump'a 'Patriot verin ama Rusya ile şartlar aynı olacak' dedim. BM'de bu konuları tekrar görüşeceğiz." ifadelerini kullandı.
4.09.2019 Siyaset
CHP PM toplantısı Sivas'ta yapıldı
CHP PM toplantısı Sivas'ta yapıldı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin temellerini atan Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilk kurultayı Sivas Kongresi'dir. Mandacılığı reddeden, bağımsızlığı savunan düşmana karşı her türlü mücadeleyi göze alan Tıbbiyeli Hikmetlerin de Gazi Mustafa Kemal'in de bulunduğu bir kongre bizim ilk kongremizdir." dedi.
4.09.2019 Siyaset
MHP lideri Bahçeli: Eyvallahımız da tavizimiz olmaz
MHP lideri Bahçeli: Eyvallahımız da tavizimiz olmaz MHP lideri Devlet Bahçeli, Lozan Antlaşması'nın 96. yılı nedeniyle Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. "Mukadderat uğruna kefense giyeceğimiz, Allah şahit koşa koşa giyeriz. Mukaddesatımızın varlığı için urgan ise boynumuza geçecek olan başımızı uzatmaya da seve seve hazırız. Ancak bedel ödemeden öne atılıp bedel ödetmek asaletimizin bizatihi gerçeğidir." diyen Bahçeli, "Terörizme, ekonomik operasyonlara, küresel dayatmalara, siyasi baskılara, diplomatik şantajlara, yaptırım engellerine ne eyvallahımız ne de tavizimiz olacaktır." ifadelerini kullandı.
24.07.2019 Gündem
"En büyük savunma gücümüz millet ruhudur"
"En büyük savunma gücümüz millet ruhudur" TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 100. yılı kutlanan Erzurum Kongresi ve milli mücadeleye ilişkin, "O gün vatanımızı bölmeye, parçalamaya, önce işgal edip ardından peşkeş çekmeye yeltenen düşmanlar, bugün de benzer oyunlar oynamaktadırlar. Ancak milletimiz, bu kirli oyunları geçmişte millet ruhu ile bozmuştur. Bugün de herhangi bir işgal yahut bölme teşebbüsüne karşı en büyük savunma gücümüz işte bu millet ruhudur." değerlendirmesinde bulundu.
23.07.2019 Gündem
TBMM Başkanı Şentop, Erzurum'da
TBMM Başkanı Şentop, Erzurum'da TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Erzurum Kongresi'nin 100. yıl dönümü kutlamalarına katılmak için geldiği kentte Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret etti.
23.07.2019 Siyaset
19 Mayıs'ın 100. yıldönümü... Samsun'da tarihi gün
19 Mayıs'ın 100. yıldönümü... Samsun'da tarihi gün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100. Yıl Törenleri'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2011 yılında milletimizin önüne 2023 hedefleriyle çıktık. Cumhuriyet tarihinin en iddialı demokrasi ve kalkınma hedeflerini ifade eden 2023 vizyonu bugüne kadar hep kılavuzumuz oldu. Türkiye'nin özgürlüklerde ve ekonomide geldiği seviye 2023 hedeflerimize adım adım yaklaştığımızı gösteriyor" dedi.
19.05.2019 Gündem
Biz Anadolu’ya ideali ve imanı götürüyoruz
Biz Anadolu’ya ideali ve imanı götürüyoruz Bandırma Vapuru işgal güçlerince arandıktan sonra Samsun’a doğru yola çıktı. Yabancı subayların ayrılmasından sonra Mustafa Kemal yanındakilere, “Bunlar hürriyet uğruna ölmeye karar verenlerin kuvvetini anlayamaz. Biz, Anadolu’ya ne silah ne cephane götürüyoruz. İdeali ve imanı götürüyoruz” dedi...
19.05.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Erzurum Kongresi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki erzurum kongresi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.