Ermeni Tasarısı

Ermeni Tasarısı

Son dakika Ermeni tasarısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ermeni tasarısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ermeni tasarısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ermeni Tasarısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ermeni tasarısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 390 ermeni tasarısı haberi bulunmuştur. Tüm ermeni tasarısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası talimatı verdi! Yeni yapı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası talimatı verdi! Yeni yapı... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Yüksek İstişare Kurulu toplantısının gündemini sözde Ermeni soykırımı iddialarına yanıt vermek ve strateji geliştirmek için ‘özerk ve sivil bir yeni yapı’ önerisi oluşturdu. Erdoğan, brifingden sonra gerekli çalışmalar için talimat verdi.
23.06.2020 Gündem
ABD'den son dakika Ermeni Tasarısı açıklaması!
ABD'den son dakika Ermeni Tasarısı açıklaması! ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, 1915 Ermeni olaylarını "soykırım" olarak tanıyan Senato karar tasarısına katılmadıklarını vurgulayarak, bu konuda "yönetimin pozisyonunun değişmediğini" kaydetti.
17.12.2019 Dünya
Fuat Oktay'dan ABD Senatosu'nun skandal kararına kınama
Fuat Oktay'dan ABD Senatosu'nun skandal kararına kınama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Tarihi meseleleri siyasi alana çekmeye çalışanlara arşivleri işaret ediyoruz; tüm arşivlerimiz bilim insanlarına ve tarihçilere açıktır. ABD senatosunun bu kararını kınıyor ve reddediyoruz." dedi.
13.12.2019 Gündem
Skandal tasarı sonrası ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
Skandal tasarı sonrası ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı ABD Büyükelçisi Satterfield, ABD Senatosu’nun 1915 olaylarıyla ilgili aldığı karara karşı Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.
13.12.2019 Dünya
ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden 'Ermeni tasarısı' açıklaması
ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden 'Ermeni tasarısı' açıklaması ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, ABD Senatosunda dün kabul edilen Ermeni tasarısına ilişkin "Amerikan yönetiminin pozisyonunun değişmediğini" bildirdi.
13.12.2019 Gündem
Türkiye'den ABD Senatosu'nun skandal kararına tepki
Türkiye'den ABD Senatosu'nun skandal kararına tepki ABD Senatosu'nun 1915 Ermeni olaylarını "soykırım" olarak tanıyan karar tasarısını kabul etmesine ilişkin Türkiye'den peş peşe sert mesajlar geldi. Dışişleri Bakanlığı "Tarihin nasıl siyasileştirilebileceğinin utanç verici örneklerindendir." derken, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Yaptırımlar ve tehditler ulusal güvenlik çıkarlarımızı korumaktan vazgeçirmeyecek." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da "Yok hükmündeki bu karar, siyasi, askeri ve ekonomik hiçbir alanda Türkiye'nin haklı ve kararlı duruşunu etkilemeyecektir." dedi.
12.12.2019 Gündem
Türkiye'den Doğu Akdeniz resti: Engelleriz...
Türkiye'den Doğu Akdeniz resti: Engelleriz... Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu,"Kıta sahanlığımız içinde bizden izinsiz kimse çalışma yapamaz, olursa engelleriz" dedi. Türkiye'ye yönelik olası yaptırımlara ilişkin de konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Dayatmayla bir yere varılamayacağını ABD Kongre üyelerinin anlaması gerekiyor. ABD'de Türkiye aleyhine yaptırım kararı durumunda İncirlik ve Kürecik de gündeme gelecek" ifadelerini kullandı.
11.12.2019 Siyaset
Ermeni tasarısının Senatoda engellenmesini Beyaz Saray istemiş
Ermeni tasarısının Senatoda engellenmesini Beyaz Saray istemiş ABD Senatosunda sözde "Ermeni soykırımının resmen tanınmasını" öngören karar tasarılarının oylamalarının engellemesini Beyaz Saray'ın istediği belirtildi.
25.11.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan - Trump görüşmesi sonrası flaş 'Ermeni tasarısı' kararı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan - Trump görüşmesi sonrası flaş 'Ermeni tasarısı' kararı! ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, 1915 Ermeni olaylarının Senato tarafından "soykırım" olarak tanınmasını öngören bir karar tasarısının oylanmasını bloke etti.
14.11.2019 Dünya
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Yaptırımlarla bir yere varamazlar
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Yaptırımlarla bir yere varamazlar Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. ABD'deki 'Sözde Ermeni Soykırımı' tasarısı hakkında konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Yaptırımlarla bir yere varamazlar" dedi.
9.11.2019 Siyaset
ABD'den iki skandal karar! Türkiye'den sert tepki....
ABD'den iki skandal karar! Türkiye'den sert tepki.... ABD Temsilciler Meclisi iki skandal karara imza attı. Sözde "Ermeni soykırımı" ve yaptırım kararlarına Türkiye'nin tepkisi çok sert oldu. Dışişleri Bakanlığı "ABD Yönetimini ilişkilerimize daha fazla zarar verebilecek adımların önlenmesi için gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz" çağrısı yaptı.
30.10.2019 Siyaset
Almanya’dan Türkiye’ye Kuzey Irak desteği
Almanya’dan Türkiye’ye Kuzey Irak desteği Almanya Meclisi Savunma Komisyonu üyeleri Türk askerinin Kuzey Irak’ta bulunmasına destek verirken, Türkiye-Rusya yakınlaşmasına ilişkin “Türkiye’nin yeri NATO’dur” dedi
29.09.2021 Gündem
Merkel, Erdoğan’dan 'İncirlik' izni alamadı
Merkel, Erdoğan’dan 'İncirlik' izni alamadı Alman parlamentosunun 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımasıyla başlayan Ankara-Berlin gerginliği sürüyor. Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’den sonra Başbakan Angela Merkel de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan İncirlik Üssü ziyareti için izin koparamadı. Spiegel Online’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel’den "yapması imkansız bir talepte" bulundu. Erdoğan, Merkel’in, “Meclis’in 'Ermeni soykırımı' kararı hükümetin tavrı değildir” diye kamuoyuna açıklama yapmasını istedi ve ancak bu şartla Alman vekillerin İncirlik Üssü'nü ziyaret etmesine izin verebileceklerini söyledi.
17.06.2021 Dünya
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından açıklama
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından açıklama Cumhurbaşkanlığı kaynakları tarafından yapılan açıklamada, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yapılan görüşmede sözde Ermeni tasarının gündeme geldiği ve Merkel’in bu kararın Türk-Alman ilişkilerine gölge düşürmemesi için gerekli hassasiyetin gösterileceğini ifade ettiği kaydedildi.
29.09.2021 Gündem
AK Parti'de İl Danışma Meclisi toplantısı
AK Parti'de İl Danışma Meclisi toplantısı AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı'nda İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirdi
29.09.2021 Gündem
Almanya’nın tarihi hatası
Almanya’nın tarihi hatası FİKRET BİLA Almanya Federal Parlamentosu Ermeni tasarısıyla ilgili kararı aldığında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la Kenya’nın başkenti Nairobi’deydik...
29.09.2021 Gündem
Ermeni tasarısına 1 gün kala Merkel'den flaş karar
Ermeni tasarısına 1 gün kala Merkel'den flaş karar Merkel, Dışilişkiler Bakanı Steinmeier ve Başbakan yardımcısı Gabriel'in "Ermeni soykırımı tasarısı" oylamasına katılamayacakları belirtildi.
1.06.2016 Dünya
‘Ermeni tasarısı düşmanlık yaratır’
‘Ermeni tasarısı düşmanlık yaratır’ TBMM Dışişleri Komisyonu’nun Ak Parti, CHP ve MHP’li üyeleri ortak bir bildiri yayımlayarak, Almanya Federal Meclisi’nin Ermeni iddialarıyla ilgili tasarısını kınadı.
29.09.2021 Gündem
Belçika, Ermeni tasarısını kabul etti
Belçika, Ermeni tasarısını kabul etti Belçika Parlamentosu'nda Ermeni tasarısı kabul edildi...
24.07.2015 Dünya
Türkiye’nin lobicisi hapse girebilir
Türkiye’nin lobicisi hapse girebilir Türkiye’nin ABD’deki lobi faaliyetlerini yürüten eski Temsilciler Meclisi Başkanı Dennis Hastert, yalan ifade ve yasadışı ödeme suçlarından tutuklandı...
29.05.2015 Dünya
Avrupa Parlamentosu'na sert tepki!
Avrupa Parlamentosu'na sert tepki! Avrupa Parlamentosu, Türkiye'yi "soykırım tanımaya" çağırdı. Dışişleri Bakanlığı, AB Bakanı Volkan Bozkır ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan karara tepki gösterdi
29.09.2021 Gündem
'Ermeni Soykırımı' tasarısı kabul edildi!
'Ermeni Soykırımı' tasarısı kabul edildi! Avrupa Parlamentosu (AP) 1915 olaylarına ilişkin, sözde Ermeni soykırımına dair karar tasarısını oy çokluğuyla kabul etti.
15.04.2015 Dünya
‘Üst düzey’ uzlaşma!
‘Üst düzey’ uzlaşma! Ak Parti’yi ziyaret eden ABD Büyükelçisi ‘Gülen konusu gündeme geldi mi?’ sorusuna ‘İlişkilerimizi üst seviyede tutmanın öneminde uzlaştık’ yanıtını verdi
29.09.2021 Gündem
Dışişleri'nden  çok sert  açıklama!
Dışişleri'nden çok sert açıklama! Dışişleri Bakanlığı, sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili olarak Amerikan Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nde onaylanan karara tepki gösterdi...
29.09.2021 Gündem
Hükümetten  ABD'ye sert tepki!
Hükümetten ABD'ye sert tepki! ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nde onaylanan 1915 olaylarına ilişkin tasarıya Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, tepki gösterdi...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ermeni Tasarısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ermeni tasarısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.