Gazete Vatan Logo

Avrupa Parlamentosu'na sert tepki!

Avrupa Parlamentosu, Türkiye'yi "soykırım tanımaya" çağırdı. Dışişleri Bakanlığı, AB Bakanı Volkan Bozkır ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan karara tepki gösterdi

Avrupa Parlamentosu'ndan yapılan oylamada Ermeni tasarısı kabul edildi, 1915 olayları "soykırım" olarak tanındı. Tasarıyla, Türkiye'ye 1915 olaylarını soykırım olarak tanınması ve arşivlerin açılması çağrısında bulunuluyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye-AB ilişkilerinin gelişmesine engel çıkarmakla tanınan Avrupa Parlamentosu, daha önce de denediği gibi, 1915 olayları konusunda yeniden tarih yazmaya heveslenmiştir. Avrupa Parlamentosu, kabul ettiği kararla, zamanında uluslararası hukukla bağdaşmaz şekilde ve yetki alanını aşarak yapmış olduğu hatayı tekrarlamıştır. Karara destek veren siyasetçilere, Avrupa değerleriyle uzaktan yakından ilgisi olmayan; nefret, kin ve çatışma kültürüyle beslenenlere kurdukları ortaklıkta başarılar diliyoruz." denildi.

"YOK HÜKMÜNDEDİR"
AB Bakanı Volkan Bozkır da Ermeni tasarısı kabulüyle ilgili açıklama yaptı. Bozkır'ın yaptığı açıklama şöyle : "AP'nin kararı tarihi gerçeklerle bağdaşmıyor. Bu tür kararlar Türkiye için yok hükmünde. Parlamentoların görevi tarih yazmak değil. 1915 olaylarına soykırım demek iftiradan öteye geçmez" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

"GOY GOYCULUK YAPARAK CİDDİ KONULAR ELE ALINAMAZ"

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan tasarı kabulüne tepkisini şu ifadelerle ortaya koydu: "AP, kıymet-i harbiyesi olmayan son kararıyla sözünün ağırlığını ortadan kaldırıyor. Goy goyculuk yaparak ciddi konular ele alınamaz. AP'nin bir dirayeti, gücü, vizyonu varsa tarihi safsataları bıraksın. Günümüzde yaşanan hadiselerle ilgili bir tavır takınsın"

Haberin Devamı