Erken Ölüm

Erken Ölüm

Son dakika erken ölüm haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan erken ölüm ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını erken ölüm haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Erken Ölüm

haberleri sayfasında son dakika yaşanan erken ölüm gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.504 erken ölüm haberi bulunmuştur. Tüm erken ölüm haberleri aşağıda listelenmiştir.
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’"
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’" Prof. Dr. İlber Ortaylı, 'Bugün etrafımızdaki coğrafyalar kaynıyor. Bunlar içinde Türkiye en iyi durumdaysa ve barışını kısmen de olsa sağlayabiliyorsa bu büyük bir başarıdır' dedi. Ortaylı Atatürk’ün Cumhuriyet fikriyle ne zaman tanıştığını anlattı.
29.10.2023 Gündem
Ailesinde erken ölüm ve kalp krizi olanlar dikkat! Aort anevrizması ciddi komplikasyonlara yol açmadan önce belirti vermeyebiliyor
Ailesinde erken ölüm ve kalp krizi olanlar dikkat! Aort anevrizması ciddi komplikasyonlara yol açmadan önce belirti vermeyebiliyor Ailesinde, akrabalarında, sebebi belirlenmemiş dahi olsa, ‘erken ve ani ölüm’ olan kişilerin potansiyel hasta olabileceği belirtildi. Gecikmenin hayati risk oluşturduğu aort anevrizmaları için, düzenli kalp muayenesinin önemine işaret eden Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Noyan Temuçin Oğuş, “Anevrizmalara yönelik cerrahi ne kadar büyük olursa olsun anevrizma komplikasyonları gelişmeden, zamanında yapılan müdahale başarıyı artırır” dedi. Prof. Dr. Oğuş, aort anevrizmasının ciddi komplikasyonlara yol açmadan önce hiçbir belirti vermeyeceğine de dikkat çekti.
27.09.2023 Sağlık
Yalnız yaşayanlara kötü haber! Erken ölüm riskini artırıyor
Yalnız yaşayanlara kötü haber! Erken ölüm riskini artırıyor Beş kıtada 2.2 milyon kişi ile yapılan çalışmaların derlendiği bilimsel araştırma, yalnızlığın erken ölüm riskini yaklaşık yüzde 14 artırdığını ortaya koydu. Yalnızlığa bağlı ölüm riskinde kanser yüzde 9 ile dikkat çekti. Aynı araştırma, kişinin dış dünyayla iletişimini kestiği sosyal izolasyon verilerini de inceledi. Buna göre, sosyal izolasyonun erken ölüm riskini yüzde 32; kalp damar hastalıklarına bağlı ölüm oranını yüzde 34, kansere bağlı ölüm riskini ise yüzde 24 artırdığı saptandı. Araştırmacılar, yalnızlık ve sosyal izolasyona bağlı ölüm oranındaki artışın; alkol, sigara ve obezite gibi geleneksel risk faktörleri kadar etkili olduğu görüşünde.
1.07.2023 Yaşam
Geç yatıp geç kalkanlar dikkat! Uzmanlar açıkladı: Erken ölüm sebebi
Geç yatıp geç kalkanlar dikkat! Uzmanlar açıkladı: Erken ölüm sebebi Finlandiya’da yapılan bir araştırmada, geç yatıp geç kalkanların daha erken yaşta hayatlarını kaybedebileceği ortaya çıktı. ‘Gece kuşları’nın daha çok alkol ve sigara tükettiğini belirten uzmanlar, bu yaşam tarzının hastalıklara da davetiye çıkardığını söylüyor.
17.06.2023 Sağlık
Libidosu düşük olanlar dikkat! Cinsel ilginin erken ölümle bağlantısı olabilir
Libidosu düşük olanlar dikkat! Cinsel ilginin erken ölümle bağlantısı olabilir Şimdiki aşk ve cinsel hayatınız, hayatınızın sonu için ne anlama gelebilir? Libidoya ilişkin 20 bin kişi üzerinde araştırma yapıldı. Düşük libido ile erken ölüm arasındaki bağlantıda dikkat çeken sonuçlara yer verildi. Araştırmaya göre cinsel ilginin erken ölümle ilgisi bulunuyor...
30.12.2022 Sağlık
Oturduğunuz her saat başına ölüm riskiniz artıyor
Oturduğunuz her saat başına ölüm riskiniz artıyor Günümüzde artan hareketsizliğin ölüm riskini de artırdığına dikkati çeken Prof. Dr. Bilal Boztosun, “Yapılan çalışmalarda günde 13 saatten fazla oturanların, 11 saatten az oturanlara göre 2 kat daha fazla ölüm riskine sahip olduğu gösterildi. Uzun süreli oturmak kalp hastalığı için iki risk faktörü olan tip 2 diyabet ve obeziteye neden olabilir. Düzenli olarak uzun süre oturduğunuzda kemikleriniz zayıflar ve tüm iskelet sisteminiz ağrı, iltihaplanma gibi olumsuz etkiler yaşayabilir” dedi.
26.08.2022 Sağlık
Çocuklar kötü beslenme riski ile karşı karşıya
Çocuklar kötü beslenme riski ile karşı karşıya Korona virüsün ortaya çıkmasıyla uygulanan sosyal yaşam kısıtlamaları çocukların hayatını da olumsuz yönde etkiledi. Özellikle beslenme alışkanlıklarında olumsuz değişimler meydana geldiğini aktaran Dr. Öğr. Üyesi Dilek Özçelik Ersü, “Okulların kapatılması, belirli saatlerde uygulanan sokağa çıkma yasakları çocuklarda hareketsizlik, asosyallik, daha fazla yeme eğilimiyle sonuçlandı” dedi.
21.12.2021 Sağlık
Düzenli egzersiz ölüm riskini azaltıyor!
Düzenli egzersiz ölüm riskini azaltıyor! Fiziksel olarak aktif olmak sağlığın korunması ve geliştirilmesinde, ayrıca hareketsizliğe bağlı oluşan hastalıklardan korunmada önemli rol oynuyor. Düzenli uygulanan fiziksel aktivitelerin erken ölüm riskinin azalttığını vurgulayan uzmanlar, egzersizleri daha sistemli yapmanın kalp ve damar sağlığı ile kilo idaresi açısından önem taşıdığını ifade ediyor. Uzmanlar, günde en az 30 dakikalık orta şiddette bir fiziksel aktivitelerin hedef olarak belirlenebileceğini, zaman kısıtlı ise 10’ar dakikalık seanslar şeklinde de uygulanabileceğini belirtiyor.
15.11.2021 Sağlık
Koronavirüs tehlikeyi katladı! Erken ölüm sebebi...
Koronavirüs tehlikeyi katladı! Erken ölüm sebebi... İstanbul’da yapılan güncel bir akademik araştırma, koronavirüs ölümlerinde hava kirliliğinin etkisine dikkat çekti. Araştırmaya göre, İstanbul’da koronavirüs pandemisi boyunca gerçekleşen ölümlerin yaş, sosyoekonomik durum ve hane halkı sayısının yanı sıra, hava kirliliğiyle de ilişkili olduğu açıklandı.
13.10.2021 Gündem
Hava kirliliği arttı! İstanbul, Ankara...
Hava kirliliği arttı! İstanbul, Ankara... Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) hava kirliliği limit değerlerini güncelledi. 15 yıl aradan sonra güncellenen hava kalitesi rehberinde temel kirleticiler arasında bulunan PM10 için yıllık limit değer 20 mikrogramdan 15’e; DSÖ’nün kanserojen madde olarak da tanımladığı PM2.5 için ise 10 mikrogramdan 5’e çekildi. Yeni değerlere göre İstanbul’da yıllık hava kirliliği ortalaması, limit değeri yaklaşık 3.4 kat; Ankara’da ise 3.8 kat aşıyor.
24.09.2021 Gündem
Dünya nüfusunun yüzde 90'ı kirli hava soluyor
Dünya nüfusunun yüzde 90'ı kirli hava soluyor Hava kirliliği oranları uzun yıllardır düşüş yaşasa da 2019 itibarıyla hala Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği seviyeye ulaşmadığı görüldü. Veriler Avrupa ülkelerini kapsarken, 2019 yılındaki yıllık ortalama ince partikül konsantrasyonun 12,6 ug/m3 olduğu kaydedildi. 2020 Dünya Hava Kalitesi Raporuna göre ise, Bangladeş, Pakistan, Hindistan, Moğolistan, Afganistan, Umman ve Katar havası en kirli ülkeler oldu. Türkiye ise 106 ülke arasında 46’ncı sırada yer buldu.
4.06.2021 Yaşam
Hipertansiyon her yıl 10 milyon cana mal oluyor
Hipertansiyon her yıl 10 milyon cana mal oluyor Hipertansiyonun dünyada erken ölümün başlıca nedenlerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Bilal Boztosun “Çağımızın en yaygın kronik hastalıklarından biri olan hipertansiyon, dünya çapında her yıl 10 milyondan fazla insanın ölümüne neden oluyor. Riski azaltmanın en önemli yollarından biri tuz alımını düşürmektir. 2-3 gram yani yaklaşık 1 çay kaşığı tuz aslında günlük ihtiyacımızı karşılıyor. Ülkemizde maalesef günlük 18 gram gibi oldukça yüksek tuz alımına sahibiz” dedi.
17.05.2021 Sağlık
Çocuklar için büyük risk! IQ seviyesini düşürüyor
Çocuklar için büyük risk! IQ seviyesini düşürüyor Anne ve babaları çok yakından ilgilendiren bir rapor yayınlandı. Hava kirliliğinin çocuklar üzerindeki yan etkilerinin araştırıldığı çalışmada dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. Sağlık ve Çevre Birliği HEAL, hava kirliliğinden dolayı cıvaya maruz kalan çocuklarda IQ seviyesinin düştüğünü açıkladı. HEAL’in raporuna göre, hava kirliliği çocukların beyinlerine zarar vererek, Türkiye’de yılda toplam 8 bin 850 IQ puanı kaybına yol açıyor.
1.04.2021 Sağlık
Acı biber ömrü uzatıyor!
Acı biber ömrü uzatıyor! ABD’de yapılan yeni bir araştırmaya göre, düzenli olarak acı biber yemek, kanser veya kardiyovasküler hastalıklar da dahil olmak üzere hastalıklardan kaynaklanan erken ölüm riskini azaltıyor ve ömrün dörtte bir oranında uzamasını sağlıyor. Kırmızı acı biberin haftada en az iki kez tüketilmesini öneren Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, "İltihap giderici ve anti kanser etkisi var. O yüzden sofranızdan eksik etmeyin" dedi.
20.01.2021 Sağlık
Eğer işe böyle giderseniz...
Eğer işe böyle giderseniz... Geniş kapsamlı bir araştırma, işe bisikletle gitmenin erken ölüm riskini azalttığını ortaya koydu.
21.05.2020 Sağlık
İşe bisikletle gitmek erken ölüm riskini azaltıyor
İşe bisikletle gitmek erken ölüm riskini azaltıyor Geniş kapsamlı bir araştırma, işe bisikletle gitmenin erken ölüm riskini azalttığını ortaya koydu.
21.05.2020 Bilim ve Teknoloji
Yaşlılarda düşme kaynaklı kazalara dikkat
Yaşlılarda düşme kaynaklı kazalara dikkat Yaşlılık dönemindeki düşme kaynaklı kazalara dikkat çeken Gerontolog F. Sıla Ayan, kalça kırığı olan yaklaşık 5 yaşlı hastadan birinin yaralanmadan sonraki bir yıl içinde vefat ettiğini söyledi.
31.01.2020 Sağlık
İklim değişikliği yaşam boyu çocukları nasıl etkileyecek?
İklim değişikliği yaşam boyu çocukları nasıl etkileyecek? İklim değişikliği ile ilgili yayımlanan yeni rapor, iklim değişikliğinin hali hazırda çocukların sağlığına zarar verdiğini ve Paris Anlaşması hedeflerine ulaşılamadığı durumda bir neslin tamamının refah seviyesini etkileyeceğini ortaya koyuyor. Bugün doğan bir çocuk, fosil yakıtlar ve artan sıcaklıkların etkisiyle ergenlik ve yetişkinlik dönemleri boyunca daha fazla toksik hava soluyacak.
14.11.2019 Sağlık
Korkutan uyarı! Her 4 kişiden biri...
Korkutan uyarı! Her 4 kişiden biri... Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) göre, önlem alınmadığı takdirde, gelecekte her 4 kişiden biri ruhsal ya da nörolojik rahatsızlık geçirme riski taşıyor.
10.10.2019 Sağlık
Ev işi yapmak erken ölüm riskini azaltıyor
Ev işi yapmak erken ölüm riskini azaltıyor Norveç'te yürütülen bir araştırma günde bir saat hafif ev işi yapmanın erken ölüm riskini yarı yarıya azaltabileceğini ortaya koydu.
22.08.2019 Bilim ve Teknoloji
Performans uğruna "ölümü hiçe sayıyorlar"
Performans uğruna "ölümü hiçe sayıyorlar" Rus araştırmacıların spor salonuna düzenli giden erkekler üzerinde yaptıkları araştırma, vücut geliştirmek ve yağ yakmak uğruna kalıcı zararlara neden olan performans artırıcı ürünleri tüketmekten vazgeçmediğini ortaya koydu.
20.08.2019 Sağlık
"Kansere davetiye çıkarmadan güneşlenin"
"Kansere davetiye çıkarmadan güneşlenin" Yazın en sıcak günlerini yaşarken güneşin etkilerine daha yoğun şekilde maruz kalındığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Sinem Karaca, güneş ışınlarının zararlarına karşı korunmanın önemine dikkat çekti. Dr. Karaca, doğrudan maruziyetten kaçınma, güneş kremi kullanma ve özel giysiler giyilmesi formülünü önerdi.
15.08.2019 Sağlık
Televizyon karşısında oturmak, erken ölüm riskini artıyor!
Televizyon karşısında oturmak, erken ölüm riskini artıyor! Kalp rahatsızlığı riskinin, televizyon karşısında oturanlarda, oturarak çalışanlardan daha yüksek olabileceği ortaya çıktı.
27.06.2019 Sağlık
Alışkanlığı değiştirmek ömrü uzatabilir
Alışkanlığı değiştirmek ömrü uzatabilir ABD'de yürütülen bir araştırma et yeme alışkanlığını değiştirmenin ömrü uzatabileceğini ortaya koydu.
13.06.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Erken Ölüm ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki erken ölüm haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.