Ergenlik Dönemi

Ergenlik Dönemi

Son dakika ergenlik dönemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ergenlik dönemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ergenlik dönemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ergenlik Dönemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ergenlik dönemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 181 ergenlik dönemi haberi bulunmuştur. Tüm ergenlik dönemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ses Kısıklığı Nasıl Geçer? Ses Kısıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Ses Kısıklığı Nasıl Geçer? Ses Kısıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Ses kısıklığı birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Öncelikle nedeni tespit etmek sonrasında tedaviye başlamak gerekir. 
17.01.2024 Sağlık
Onlyfans nedir? Onlyfans nasıl kullanılır? Aylık abonelik ücretleri ne kadar?
Onlyfans nedir? Onlyfans nasıl kullanılır? Aylık abonelik ücretleri ne kadar? Son dönemin en popüler platformlarından olan Onlyfans hakkında araştırmalar devam ediyor. İngiltere menşeli Onlyfans sitesi, kullanıcılara internet üzerinden ürettikleri içerikleri ücret karşılığında sergileyebilmesine olanak tanır. Artan ilgi sebebiyle de birçok kişi, "Onlyfans nedir, Onlyfans nasıl kullanılır?" sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar...
3.02.2023 Gündem
LGS tercih başvurusu 2022! Lise seçimi nasıl olmalı? Tercih yapılırken nelere dikkat edilmeli? İşte e-Okul LGS tercih ekranı!
LGS tercih başvurusu 2022! Lise seçimi nasıl olmalı? Tercih yapılırken nelere dikkat edilmeli? İşte e-Okul LGS tercih ekranı! Milyonlarca öğrenci için LGS tercih maratonu sürüyor! MEB tarafından tercih kılavuzu geçen hafta yayınlanmıştı. LGS puanlarına göre tercih yapacak adaylar lise seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri araştırıyor. Peki, LGS tercih başvurusu nasıl yapılır? Lise tercihleri ne zaman bitiyor? Tercih yapılırken nelere dikkat edilmeli? LGS tercih onayı nasıl yapılır? LGS’de kaç tercih yapılacak? İşte LGS tercihleri ile ilgili bilmeniz gerekenler…
5.07.2022 Eğitim
YKS öncesi aileler nasıl davranmalı? Sınava hazırlanan öğrenci velilerine öneriler
YKS öncesi aileler nasıl davranmalı? Sınava hazırlanan öğrenci velilerine öneriler Sınav döneminin aynı zamanda öğrencilerin içinde bulunduğu bir gelişim dönemi olduğu unutulmamalı. Özellikle bu dönemde otoriter, katı ve baskıcı ebeveyn tutumları öğrencilerin öğrenme ve sınav sürecine etkili oluyor. YKS öncesi ebeveynlere önerilerde bulunan Klinik Psikoloji Uzmanı Psk. Müge Leblebicioğlu Arslan, sınav süreci hakkında önemli bilgiler verdi.
16.06.2022 Sağlık
Hormonal değişiklikler skolyoza neden olabilir
Hormonal değişiklikler skolyoza neden olabilir Fiztoterapist Damla Arslan, “Günümüzde skolyoza neden olan faktörler kesin olarak bilinmemektedir. Skolyoz, bazı hormonal (leptin, melatonin) değişikliklere, vitamin ve mineral eksikliklerine, çeşitli bağ dokusu anomalilerine, anormal biyomekanik yüklenmelere ve genetik faktörlere bağlı olarak gelişebilir” dedi.
13.06.2022 Sağlık
Kadınlar vedalı ve yaslı döngüler yaşıyor!
Kadınlar vedalı ve yaslı döngüler yaşıyor! Kadınlar yaşamları boyunca biyolojik yapılarından kaynaklanan ve erkeklerden farklı olarak hayatın akışını değiştiren çeşitli dönemler yaşıyor. Kadınların çocukluktan yetişkinliğe ilerlerken kaygı, korku, mutluluk ve coşkuyu da yaşadıklarını belirten uzmanlar, ergenlik döneminde gel-gitler yaşayan kadınların zaman geçtikçe içlerindeki yaratıcı enerjiyle bir canlıya hayat vermek isteyen kadına dönüştüklerini ifade ediyor. Uzmanlar, kadınların yaşadıkları döngülerin veda ve yaslar içerdiğini söylüyor. Kadınların bu değişim dönemlerinde ortaya çıkan sorunlarla baş etmek için hem psikolojik hem de biyolojik açıdan kendilerini tanımaları gerekiyor.
7.03.2022 Sağlık
Ergenlikte anne ve baba davranışları nasıl olmalıdır?
Ergenlikte anne ve baba davranışları nasıl olmalıdır? Çocukların her yönden uyumlu ve güven içerisinde, sevgi dolu ilişkiler içerisinde büyütülmesinin ilerideki tutum ve davranışlarını etkilediğini belirten Eğitimci Can Uysal, anne ve babaların ergenlik dönemindeki çocuklarına nasıl davranmaları gerektiğini sizler için anlattı.
3.02.2022 Yaşam
Ergenlik dönemindeki çocukla nasıl iletişim kurulmalı?
Ergenlik dönemindeki çocukla nasıl iletişim kurulmalı? Ergenlik dönemi, aileler için stres ve çatışmanın yoğun yaşandığı bir dönem olarak adlandırılsa da, bu dönemdeki gençler için asi, asabi veya endişeli davranışlar normal bir dönemin parçasıdır. Ergenlik dönemindeki gencin kişiliğindeki değişimler bu dönemde oluştuğundan sıklıkla aile ile iletişim sorunları ortaya çıkabiliyor. Uzman Klinik Psikolog Müjde Yahşi ergenlik dönemindeki çocukla iletişim kurmanın yollarını anlattı.
2.02.2022 Sağlık
Ön ergenlik ve ergenlikte değişim
Ön ergenlik ve ergenlikte değişim Ergenlik dönemi 11-12 yaşlarında başlayıp neredeyse yirmi yaşa kadar süren, bedensel, duygusal ve sosyal değişiklikleri içeren dönemin genel adıdır ve hayatın diğer dönemlerinden farklıdır. Bu dönemin başlangıcına ön ergenlik denir. İstanbul Beşiktaş’ta eğitim veren Özel Ata Koleji’nin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi, ön ergenlik ve ergenlikte görülen değişimler hakkında bilgi verdi.
7.12.2021 Eğitim
Çocukları hastalıklardan bu yollarla koruyun!
Çocukları hastalıklardan bu yollarla koruyun! Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Salih Aydın, basit önlemler ile çocukları hastalıklardan korumanın yollarını anlattı. Dr. Aydın, anne sütünün önemine vurgu yaparak, düzenli uyku ve sağlıklı beslenmenin önemine değindi.
16.11.2021 Sağlık
Ergenlik dönemine dikkat! İlk belirtileri bu dönemde ortaya çıkıyor!
Ergenlik dönemine dikkat! İlk belirtileri bu dönemde ortaya çıkıyor! Sosyal fobi, kişinin sosyal ortamlarda ya da performans durumlarında kaygı yaşaması, hata yapmaktan korkmasına neden oluyor. Sosyal fobi yaşayan kişilerinde nefes darlığı, kalp çarpıntısı, baş dönmesi, sıcak basması gibi fizyolojik belirtilerle gibi fizyolojik belirtiler de görülebileceğini söyleyen Psikolog İdil Özgüçlü, “Kişide sosyal fobi olup olmadığına bir profesyonele danışmadan karar verilemez” diyor.
9.11.2021 Sağlık
Kurallar, sınırlar ve sorumluluk... 'O artık ergen!'
Kurallar, sınırlar ve sorumluluk... 'O artık ergen!' Bir buçuk yıl süren uzun bir aradan sonra okulların yüz yüze eğitime geçmesi ile birlikte okul-aile ve öğrencinin yeniden bir araya geldiği, heyecan veren bir uyum sürecini geride bıraktık. Uzaktan eğitim süreci ile birlikte aile-okul ve öğrenci üçgeni içinde farklılaşan sorumluluklar oldu. Özel Ata Koleji Ortaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi, psikososyal uyumu sağladığımız bu günlerde aile olarak ergenlik dönemindeki çocuklarımızın sorumluluk duygusunun gelişimine sağlayacağımız katkılar ve onların akademik-sosyal ve duygusal gelişimini hızlandıracak faktörler hakkında bilgi verdi.
4.10.2021 Eğitim
Skolyoz tedavinizi ertelemeyin!
Skolyoz tedavinizi ertelemeyin! Toplumda sık görülen omurga eğriliği yani skolyoz, hareket kabiliyetini ciddi ölçüde kısıtlayarak yaşam kalitesini düşürebiliyor. Doğuştan gelen ya da sonradan oluşabilen bu rahatsızlık, kişinin yaşı ve hastalığın derecesine göre modern yöntemlerle tedavi edilebiliyor. Doç. Dr. Onur Yaman, “1- 30 Haziran Skolyoz Farkındalık Ayı”nda skolyoz ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
4.06.2021 Sağlık
Ergenlikte ciddi motivasyon kaybı görülebiliyor
Ergenlikte ciddi motivasyon kaybı görülebiliyor Çocukların sahip oldukları özelliklerine göre hedefler belirlenmemesi, motivasyonlarını ve özgüvenlerini azaltan bir sebep olarak kabul ediliyor. Ergenlik dönemi öncesinde bulunan çocukları özellikle dış motivasyon ile hedeflenen davranışa ulaştırmanın daha kolay olduğunu vurgulayan uzmanlar, “Aferin, başardın, seninle gurur duyuyorum, bir yıldızı hak ettin” gibi olumlu geri bildirimlerin motivasyon eksikliğini giderdiğini ifade ediyor. Uzmanlar ergenlik dönemine giren çocuklarda ise ciddi motivasyon kaybı yaşanabileceğine dikkat çekerek görülebilecek belirtilerle ilgili ebeveynlere önemli uyarılarda bulunuyor.
27.05.2021 Sağlık
21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü | Down Sendromu nedir? En güzel Down Sendromu Farkındalık Günü mesajları!
21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü | Down Sendromu nedir? En güzel Down Sendromu Farkındalık Günü mesajları! Türkiye'de yılda yaklaşık bin canlı doğumda 1 Down Sendromlu bebek dünyaya geliyor. Down Sendromu, vücut hücresinde fazladan bir kromozom bulunmasıyla ortaya çıkan hastalık değil, genetik bir durum. 21 Mart tarihi Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü olarak ilan edildi. 21 Down Sendromu Farkındalık Günü'nde pek çok kişi Down Sendromlu bireyler ile ilgili farkındalik oluşturmak amacıyla bugüne özel sözleri ve mesajları paylaşıyor ve Down Sendromu ile ilgili bilgileri araştırıyor. Peki, Down Sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Down Sendromu kromozom sayısı kaç? İşte Down Sendromu ile ilgili tüm bilgiler ve en güzel 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü mesajları...
21.03.2021 Gündem
Çocuklar hangi yaşta, hangi sporu yapmalı?
Çocuklar hangi yaşta, hangi sporu yapmalı? Sağlıklı olmak ve sağlıklı kalmak için 7'den 70'e herkes için önemli aktivitelerden birinin spor yapmak olduğunu söyleyen Ar. Gör. Ayşenur Kurt, "Çocuklar belli bir yaş aralığında değil her yaşta fiziksel aktivite içerisinde bulunmalıdır" ifadelerini kullandı.
4.03.2021 Sağlık
Erkeklerde erken ergenlik beyin tümörleri ile ilişkili!
Erkeklerde erken ergenlik beyin tümörleri ile ilişkili! Erken ergenlik, bir çocuğun vücudunun bir yetişkine (ergenlik) çok erken dönüşmeye başladığı zamandır. Kızlarda ergenlik 8 yaşından, erkeklerde 9 yaşından önce başladığında erken ergenlik olarak kabul edilir. Ergenlik dönemindeki gelişimin her çocukta aynı hızda ilerlemediğini belirten uzmanlar, genetik faktörlerin gelişimi etkileyen en önemli etkenlerden biri olduğuna dikkat çekiyor. Uzmanlar, erken ergenliğin çocukluk döneminde 5-10 binde 1 görüldüğünü, kız çocuklarında daha sık rastlandığını ve erkek çocuklarında kafa içi tümörler gibi hastalıklarla daha çok ilişkili olduğunu vurguluyor.
3.02.2021 Sağlık
Çocuklarda görülen yumurtalık kistleri kanser riski oluşturur mu?
Çocuklarda görülen yumurtalık kistleri kanser riski oluşturur mu? Kadın üreme sisteminin bir parçası olan yumurtalıklarda kist olarak isimlendirilen içi sıvı dolu kese gelişebilir. Yumurtalık kistleri anne karnından başlayarak her yaşta görülebiliyor. Peki, Çocuklarda da görülen yumurtalık kistleri kansere neden olur mu? Çocuklarda yumurtalık kistleri nasıl belirti verir? Cerrahi yönteme ne zaman başvurulur? Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu ergenlik dönemindeki çocuklarda görülen yumurtalık kistleri hakkında tüm detayları anlattı.
27.01.2021 Sağlık
Erken ergenlik önlenebilir mi?
Erken ergenlik önlenebilir mi? Kızlarda ve erkeklerde gözlemlenen ergenlik belirtilerini ve erken ergenlik hastalığını anlatan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Prof. Dr. Nesibe Andıran, erken ergenliğin kısmen önlenebilir olduğunu açıkladı.
12.01.2021 Sağlık
Her yıl bin 700 çocuğa diyabet tanısı konuluyor
Her yıl bin 700 çocuğa diyabet tanısı konuluyor Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de diyabetli çocuk sayısında her geçen gün bir artış söz konusu. Türkiye'de her yıl bin 700 çocuğa diyabet tanısı konulduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Alper Özkılıç, İngiltere'de yapılan araştırmayı hatırlattı. Özkılıç, "Koronavirüsün, pankreasta insülin salınımını sağlayan hücrelere verdiği zarar sonrası diyabetin kolay geliştiği yönünde bir çalışma var. Sene sonunda çocuklarda diyabet oranında artış görebiliriz" dedi.
7.11.2020 Sağlık
Uzman pedagog sosyal medya konusunda aileleri uyardı
Uzman pedagog sosyal medya konusunda aileleri uyardı Güney Amerika ülkesi Şili'de 12 yaşındaki bir çocuğun sosyal medya üzerinden meydan okuma sırasında intihar ettiği iddiası çocuklar ve sosyal medya arasındaki ilişkiyi gündeme getirdi. Uzman Pedagog Klinik Psikolog Oya Akbaş, sosyal medyanın belli bir yaş grubundaki çocukları kötü etkilediğini ifade etti.
7.11.2020 Sağlık
Uzman pedagog sosyal medya konusunda aileleri uyardı
Uzman pedagog sosyal medya konusunda aileleri uyardı Güney Amerika ülkesi Şili'de 12 yaşındaki bir çocuğun sosyal medya üzerinden meydan okuma sırasında intihar ettiği iddiası çocuklar ve sosyal medya arasındaki ilişkiyi gündeme getirdi. Uzman Pedagog Klinik Psikolog Oya Akbaş, sosyal medyanın belli bir yaş grubundaki çocukları kötü etkilediğini ifade etti.
7.11.2020 Yaşam
Cilt üzerinde ortaya çıkıyor! İşte kanserin 7 belirtisi...
Cilt üzerinde ortaya çıkıyor! İşte kanserin 7 belirtisi... Tüm dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer alan kanserin görülme sıklığı sigara, sağlıksız beslenme, düzensiz yaşam gibi sebeplerle her geçen gün artıyor. Birçok doku ve organda ortaya çıkabilen kanser hastalığı, bazı belirtilerin önemsenmemesi nedeniyle sessizce ilerleyebiliyor. Kanser, vücudun koruyucu örtüsü olan cilt üzerinde de bazen olağandışı sinyaller verebiliyor. Dermatoloji Uz. Dr. Füsun Bilgin Karahallı, çeşitli kanser türlerinin cilt üzerinde ortaya çıkabilen belirtileri hakkında bilgi verdi.
19.10.2020 Sağlık
Ruhsal bozukluklar yetişkinleri olduğu kadar çocukları da etkiliyor
Ruhsal bozukluklar yetişkinleri olduğu kadar çocukları da etkiliyor Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Doç. Dr. Murat Yüce, "Ruh sağlığı kişinin duygusal ve sosyal anlamda sağlıklı olmasıdır. Ruhsal bozukluklar yetişkin insanları olduğu kadar çocukların da günlük yaşantısını etkiliyor" diyerek aileleri uyardı.
1.10.2020 Sağlık
Bakan Selçuk duyurdu! Ailelere rehber olacak
Bakan Selçuk duyurdu! Ailelere rehber olacak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ailelere “Ergen Rehberi” hazırladı.
20.09.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ergenlik Dönemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ergenlik dönemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.