Epiaş

Epiaş

Son dakika epiaş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan epiaş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını epiaş haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Epiaş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan epiaş gelişmeleri de dahil olmak üzere 74 epiaş haberi bulunmuştur. Tüm epiaş haberleri aşağıda listelenmiştir.
EPDK harekete geçti! Elektrik şirketleri 11 milyar lirayı geri ödeyecek
EPDK harekete geçti! Elektrik şirketleri 11 milyar lirayı geri ödeyecek Geçen yıl nisan ayında devreye alınan azami uzlaştırma fiyat mekanizmasının (AUF) ardından EPDK, sisteme aykırı fiyat hareketleri nedeniyle 40 şirketin 11 milyar lirayı geri ödemesini istemişti. Geri ödenecek miktarın 15.3 milyar lira olarak netleştiği ve 4 milyar liranın tahsil edildiği belirtildi. Yetkililer bu durumu ceza değil, haksızca alınan meblağın geri ödemesi olarak yorumladı.
20.02.2023 Ekonomi
Elektrik faturalarına yansıyacak! EPDK Başkanı duyurdu: İade süreci başladı
Elektrik faturalarına yansıyacak! EPDK Başkanı duyurdu: İade süreci başladı EPDK sisteme aykırı fiyat hareketleri tespit edildiğini açıklamıştı. Bu haberin ardından 40 şirketin 11 milyar TL'yi geri ödeyeceği öğrenilmişti. Azami Uzlaştırma Fiyat (AUF) mekanizması ile ilgili şirketlerin geri ödeme süreci başladı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, şu ana kadar şirketlerden toplam tutarın 1 milyar TL’ye yaklaşan kısmının tahsil edildiğini açıkladı.
19.01.2023 Ekonomi
Elektrikle ilgili flaş karar! EPDK harekete geçti, ücretler iade edilecek
Elektrikle ilgili flaş karar! EPDK harekete geçti, ücretler iade edilecek Elektrik faturalarıyla ilgili flaş karar verildi. Tüm aboneleri yakından ilgilendiriyor. Bazı enerji şirketlerinin azami uzlaştırma fiyat mekanizması içindeki sisteme aykırı işlemleri EPDK’ya takıldı. Vatandaşın elektrik faturasına yansıması gereken bedellere el koyma girişimine EPDK engel oldu. Şirketler ilgili bedelleri abonelere geri ödeyecek. İşte haberin detayları...
14.01.2023 Ekonomi
Elektrik ile ilgili flaş karar! Artık yürürlükten kaldırıldı
Elektrik ile ilgili flaş karar! Artık yürürlükten kaldırıldı Elektrik ile ilgili yeni karar verildi. Farklı bölgelerde birden fazla lisanssız tesis kurulumuna izin veren yönetmelik düzenlemesi yürürlüğe girdi. Ayrıca Tüketim tesislerinin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere kurulan tesisler için üretim ve tüketim tesislerinin aynı ölçüm noktasında olması şartı aranmayacak. Bu durumdaki tesislerin aynı dağıtım bölgesinde yer alma şartı da yürürlükten kaldırıldı.
1.10.2022 Ekonomi
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Yeni tarife belli oldu
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Yeni tarife belli oldu Elektrik ve doğal gazda yeni tarife belli oldu. Aboneleri yakından ilgilendiren karar yayımlandı. Doğal gaz toptan satış fiyat tarifesinde değişiklik yapıldı. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) açıkladı. 1 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere doğal gaz satış fiyatlarında Türkiye Organize Toptan Doğal Gaz Satış Piyasası'nda belirlenen günlük referans fiyatının baz alınmaya başlanacak. Öte yandan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) faaliyet bazlı, nihai ve yeşil tarife tablolarına göre, elektrikte tüm abone gruplarının 1 Ekim'den itibaren geçerli olan tarifeleri değişmedi. İşte son dakika haberinin detayları...
30.09.2022 Ekonomi
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! Resmen değişti, yüzde 32 oldu
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! Resmen değişti, yüzde 32 oldu Elektrik ile ilgili son dakika gelişmesi. Resmen değişti. Türkiye’nin Temmuz ayı sonu itibariyle elektrik kurulu gücü, bir önceki aya göre 296 MW artarak 101 bin 814 MW seviyesine yükseldi. Lisanssız santrallerin kurulu güç içindeki payı yüzde 8 iken, lisanslı santrallerin payı yüzde 92 oldu. Kurulu güç içinde kamunun payı yüzde 32, özel sektörün payı da yüzde 68 olarak gerçekleşti.
23.08.2022 Ekonomi
Bakan Dönmez Doğu Akdeniz gazı ile ilgili önemli açıklama: Yeni adımlar atılabilir!
Bakan Dönmez Doğu Akdeniz gazı ile ilgili önemli açıklama: Yeni adımlar atılabilir! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Belki önümüzdeki günlerde Doğu Akdeniz gazının da Türkiye üzerinden pazarlara ulaşmasıyla alakalı yeni adımlar atılabilir” dedi.
9.06.2022 Ekonomi
Elektrikle ilgili flaş gelişme! Resmen değişti, yüzde 19 arttı
Elektrikle ilgili flaş gelişme! Resmen değişti, yüzde 19 arttı Elektrikle ilgili son dakika gelişmesi. Resmen açıkladılar. Ve değişti. Yüzde 19 oranında arttı. Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Türkiye’de geçen hafta elektrik üretiminin yüzde 19,57’sinin rüzgar enerjisi ile karşılandığını açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...
26.05.2022 Ekonomi
Elektrik faturalarında yeni dönem! Serbest tarife geliyor, Elektrik fiyatları...
Elektrik faturalarında yeni dönem! Serbest tarife geliyor, Elektrik fiyatları... Elektrik faturaları ile ilgili son dakika gelişmesi! Serbest tarife dönemi başlıyor. Milyonlarca abonenin faturasını düşürecek bir adım atılıyor. Elektrik faturasını düşürmek isteyen esnaf, elektrik şirketleriyle yapılan görüşmelerden olumlu sonuç çıkarsa, başka bölgede daha uygun tarifesi olan dağıtım şirketinden hizmet alabilecek.
6.04.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş karar! EPDK açıkladı, ve devreye girdi, faturalar artık...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş karar! EPDK açıkladı, ve devreye girdi, faturalar artık... Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş karar. Yeni dönem resmen başladı. Milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor. EPDK Başkanı Yılmaz açıkladı. Ve değişti. Hükümet harekete geçti ve elektrikte tavan fiyat sistemi uygulaması başladı. Elektrik faturalarının yükselmesi engellenecek. Buna göre yeni sistem ile karlılık oranları daha yüksek olan santrallerden gelirlerinin bir kısmı geri alınarak, maliyeti daha yüksek santrallere verilecek. Böylece elektrik faturaları üzerindeki baskı ortadan kaldırılmış olacak. Elektrik tedarik şirketlerinin elektrik alırken ödeyeceği rakamlar yeni alınan kararla 6 ay boyunca sabitlendi. Yani 6 ay boyunca fiyatlar frenlenmiş olacak. Üretim santralleri tüketicilerin faturalarındaki maliyete ortak olacak. İşte son dakika haberinin detayları...
30.03.2022 Ekonomi
Elektrikte yeni dönem! 6 ay geçerli olacak, sabitlendi! Elektrik faturalarındaki yükseliş...
Elektrikte yeni dönem! 6 ay geçerli olacak, sabitlendi! Elektrik faturalarındaki yükseliş... Elektrik ile ilgili flaş gelişme! Yeni sistem devreye alındı. Hükümet harekete geçti ve elektrikte tavan fiyat sistemi uygulaması başladı. Elektrik faturalarının yükselmesi engellenecek. Buna göre yeni sistem ile karlılık oranları daha yüksek olan santrallerden gelirlerinin bir kısmı geri alınarak, maliyeti daha yüksek santrallere verilecek. Böylece elektrik faturaları üzerindeki baskı ortadan kaldırılmış olacak. Elektrik tedarik şirketlerinin elektrik alırken ödeyeceği rakamlar yeni alınan kararla 6 ay boyunca sabitlendi. Yani 6 ay boyunca fiyatlar frenlenmiş olacak. Üretim santralleri tüketicilerin faturalarındaki maliyete ortak olacak.
30.03.2022 Ekonomi
Doğal gaz, elektrik ve kömür fiyatlarında 'uzlaştırma' kararı! EPDK yeni sistemi duyurdu: Azami fiyatlar belirlendi
Doğal gaz, elektrik ve kömür fiyatlarında 'uzlaştırma' kararı! EPDK yeni sistemi duyurdu: Azami fiyatlar belirlendi Doğal gaz, elektrik ve kömür fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Faturalarda ekstra maliyet yüküne sınırlama getiriliyor. EPDK'den kritik açıklama geldi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu; üretim santrallerine yönelik “azami uzlaştırma fiyatlarını” belirlediğini duyurdu. Yeni sisteme ilişkin konuşan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, bu mekanizmanın benzerlerinin Avrupa ülkelerinde de uygulandığına dikkat çekerek, “Bu tip bir geçici mekanizma ile üretim santralleri de tüketicilerin elektrik faturalarındaki maliyet yüküne ortak olacak" dedi.
29.03.2022 Ekonomi
Son dakika EPDK kararı! Elektrik fiyatları...
Son dakika EPDK kararı! Elektrik fiyatları... EPDK ile ilgili son dakika gelişmesi! Rusya-Ukrayna savaşıyla ile birlikte gözler enerji fiyatlarına çevrildi. Elektriğe ilişkin yeni bir düzenlemenin Meclis'e gelmesinin beklendiği belirtiliyor. Buna göre EPDK'ya elektrik alım fiyatlarına müdahalede bulunma yetkisi veriliyor. Amacın artan fiyat artışını önlemek olduğu ifade ediliyor. Düzenleme kapsamında Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi tarafından işletilen borsadaki enerji fiyatlarının maliyet bazlı fiyatlandırılmasına ilişkin EDPK’ya yetki verilecek. Bu şekilde örneğin tüm dünyada artan doğal gaz maliyetleri sebebiyle elektrik üretim maliyetleri düşen ve talebin arttığı İtalya’da yerli kömür, güneş, rüzgar, hidroelektrik, jeotermal gibi elektrik üretilen alanlara tavan fiyat uygulanacak.
7.03.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Ve değişiyor, yeni dönem başlıyor, faturalar artık...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Ve değişiyor, yeni dönem başlıyor, faturalar artık... Elektrik fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi. Resmen düğmeye basıldı. Ve değişiyor. Yeni dönem başlıyor. 6 ay sürecek. Güneş, rüzgar, hidroelektrik, doğal gaz, ithal ve yerli kömür gibi elektrik üretimi yapılan tüm alanları ilgilendiriyor, enerji yönetimi kararı verdi. EPDK’ye elektrik fiyatları ile ilgili yetki verildi, çok yakında Meclis’e de geliyor. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle artan enerji fiyatlarına çözüm olarak ‘olağanüstü dönemler, olağanüstü müdahaleleri gerektirir’ anlayışıyla EPDK'ya elektrik alım fiyatlarına müdahalede bulunma yetkisi veriliyor. Karara göre; EPDK, EPİAŞ tarafından işletilen, enerji borsası olarak bilinen Piyasa Takas Fiyatı'ndaki (PTF) elektrik alım fiyatlarına müdahalede bulunacak. Elektrik üretimi yapan tüm alanları kapsayacak kararla birlikte EPDK, üreticilere tavan fiyat uygulayabilecek ve ürün bazında PTF belirleme yetkisine sahip olacak. İşte son dakika haberinin detayları...
6.03.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatları ile ilgili son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor, fiyat artışı...
Elektrik fiyatları ile ilgili son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor, fiyat artışı... Elektrik fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Hükümet düğmeye bastı, yeni dönem başlıyor ve 6 ay sürecek. Güneş, rüzgar, hidroelektrik, doğal gaz, ithal ve yerli kömür gibi elektrik üretimi yapılan tüm alanları ilgilendiriyor, enerji yönetimi kararı verdi. EPDK’ye elektrik fiyatları ile ilgili yetki verildi, çok yakında Meclis’e de geliyor. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle artan enerji fiyatlarına çözüm olarak ‘olağanüstü dönemler, olağanüstü müdahaleleri gerektirir’ anlayışıyla EPDK'ya elektrik alım fiyatlarına müdahalede bulunma yetkisi veriliyor. Karara göre; EPDK, EPİAŞ tarafından işletilen, enerji borsası olarak bilinen Piyasa Takas Fiyatı'ndaki (PTF) elektrik alım fiyatlarına müdahalede bulunacak. Elektrik üretimi yapan tüm alanları kapsayacak kararla birlikte EPDK, üreticilere tavan fiyat uygulayabilecek ve ürün bazında PTF belirleme yetkisine sahip olacak.
6.03.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! EPDK resmen duyurdu: Faturalar ve ücretler...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! EPDK resmen duyurdu: Faturalar ve ücretler... Elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. EPDK resmen duyurdu. Tüm aboneleri yakında ilgilendiriyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, son günlerde kamuoyunda tartışma konusu olan elektrik dağıtım şirketlerinin kâr marjları ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Devlet sübvansiyonu ile görevli tedarik şirketleri vatandaşlarımıza daha ucuza elektrik satmaktadır. Şirketlerin, EPDK'nın belirlediği oranların üzerinde kar etmesi ise mümkün değildir." denildi. İşte son dakika haberinin detayları...
13.02.2022 Ekonomi
Karadeniz'de 540 milyar metreküplük tarihi gaz keşfi sonrası bir ilk! Türkiye'den tarihi hamle: 1 Ekim'de başlıyor...
Karadeniz'de 540 milyar metreküplük tarihi gaz keşfi sonrası bir ilk! Türkiye'den tarihi hamle: 1 Ekim'de başlıyor... Son dakika haberine göre; Türkiye'de doğal gaz ticaretinin vadeli kontratlarla yapılmasına imkan sağlayacak Vadeli Doğal Gaz Piyasası (VGP) 1 Ekim'de işleme açılacak. Türkiye, bölgesinde etkin işleyen bir doğal gaz borsası kuran ilk ülke oluyor.
21.09.2021 Ekonomi
Liste açıklandı, zirve değişti! İşte Türkiye'nin en büyüğü
Liste açıklandı, zirve değişti! İşte Türkiye'nin en büyüğü Fortune Türkiye’nin son araştırmasına göre, ilk 500 şirket sıralamasında zirve değişti. Bazı şirketler gerilerken, bazı şirketler pandemiye rağmen yükselişini sürdürdü. İşte araştırmanın sonuçları...
2.07.2021 Ekonomi
Elektrik ve doğal gaz fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Belli oldu
Elektrik ve doğal gaz fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Belli oldu Elektrik ve doğal gaz abonelerini çok yakından ilgilendiriyor. Detaylar belli oldu. Elektrik fiyatı ve doğal gaz fiyatı ile ilgili yapılan inceleme sonuçlandı. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) ve Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) verileri baz alınarak Avrupa ülkeleri ve Türkiye’nin çevresindeki toplam 40 ülkede doğalgaz ve elektrik fiyatları araştırıldı. Türkiye meskenlerde tüketilen elektrik fiyatlarında 34, gazda ise 38’inci sırada.
29.06.2021 Ekonomi
Bakan Dönmez duyurdu! Yenilenebilir enerjide yeni dönem
Bakan Dönmez duyurdu! Yenilenebilir enerjide yeni dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Bugün yenilenebilir enerji sektörümüz adına önemli günlerden birini yaşıyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarının gelişimine büyük katkı sağlayacak Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti Sistemi, YEK-G'yi, canlı ortamda bugün ilk defa devreye alıyoruz." ifadelerini kullandı.
21.06.2021 Ekonomi
Elektrik fiyatları ile ilgili flaş değişiklik! 1 Haziran'da...
Elektrik fiyatları ile ilgili flaş değişiklik! 1 Haziran'da... Elektrik fiyatları ile ilgili flaş karar! Yeni bir dönem başlıyor. Elektrik zamlarından etkilenmemek mümkün olacak. Fiyat risklerini ortadan kaldıracak sistemler devreye giriyor. AVM’ler, OSB’ler, sanayiciler gelecek dönemlerin elektriğini bugünden alıp, fiyat değişimlerinden kendilerini koruyabilecek.
27.05.2021 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! Ve belli oldu, tarih...
Doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! Ve belli oldu, tarih... Doğal gaz ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Herkes merak ediyordu. Ve belli oldu. Tarih netleşti. Doğal gaz ve petrol arama çalışmalarıyla ilgili flaş açıklama Bakan Dönmez'den geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, petrol ve doğalgaz arama çalışmaları, Sakarya Gaz Sahası'ndaki son gelişmeler ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, "Yeni haberle ilgili Haziran ayını bekleyelim. Yapılan çalışmalar Haziran ayında tamamlanmış olur." ifadelerini kullandı.
24.05.2021 Ekonomi
Elektrik faturalarında yeni dönem! Tamamen kaldırıldı, yüzde 50...
Elektrik faturalarında yeni dönem! Tamamen kaldırıldı, yüzde 50... Elektrikte yeni dönem. Milyonlarca elektrik abonesini ilgilendiriyor. Elektrik abonelerini ve Elektrik üretim şirketlerini kapsayan karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Kapasite Mekanizması Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti. Buna göre, bir önceki yönetmelikte yer alan, “Mevcut ve işletmede olan, geçici kabul tarihi en eski ünitesinin geçici kabul tarihinden başlayarak hesaplanan santral yaşı 13 yıldan büyük yerli kaynaklara dayalı olmayan santraller kapasite mekanizmasında yer alamayacak” ibaresi yürürlükten kaldırıldı. Öte yandan enerji sektöründe ‘yeşil’ dönem 1 Haziran’da başlıyor. Tüketiciler 1 Haziran’dan itibaren yenilenebilir kaynaklardan üretilmiş enerjiyi kullanmayı seçebilecek. Elektrik üreticileri, enerjinin kaynağını belgeleyecek. Yapılan değişiklikle birlikte EPDK’nin tüketicilerin kullandığı elektriğin yenilenebilir enerji kaynaklarından üretildiğini garanti eden Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti (YEK-G) sistemine ilişkin usul ve esasların belirlendiği yönetmelik de yer alan ilgili mevzuata, “kanun” ibaresinden sonra gelmek üzere “Cumhurbaşkanlığı kararnamesi, Cumhurbaşkanı kararı” ibaresi de eklendi.
21.05.2021 Ekonomi
Elektrikte yeni dönem! Resmen değişti, faturalar...
Elektrikte yeni dönem! Resmen değişti, faturalar... Elektrikte yeni dönem Resmi Gazete'de yayımlandı. Milyonlarca elektrik abonesini ilgilendiren değişiklik ile faturalarda yeni dönem 1 Haziran'da başlıyor. Yeşil tarife kategorisindeki tüketicilerin faturalarına işaret veya logo konulacak. Yeşil tarife haricindeki tüketicilere tedarik edilen elektrik enerjisinin belirli bir miktarının veya oranının yenilenebilir enerji kaynaklarından üretildiğinin ifşası için, ilgili enerji miktarına ilişkin EPİAŞ tarafından oluşturulan belgeler kullanılacak. İtfa belgelerinde de özel işaret ve logo yer alacak.
8.05.2021 Ekonomi
Doğal gazda yeni dönem! Yürürlüğe girdi
Doğal gazda yeni dönem! Yürürlüğe girdi Türkiye'de doğal gaz ticaretinin daha rekabetçi koşullarda yapılmasına ve Karadeniz gazının ileri tarihli kontratlarla satılmasına imkan sağlayacak Vadeli Doğal Gaz Piyasası 1 Ekim'de devreye giriyor.
12.03.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Epiaş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki epiaş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.