En Son Depremler

En Son Depremler

Son dakika en son depremler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan en son depremler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını en son depremler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

En Son Depremler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan en son depremler gelişmeleri de dahil olmak üzere 653 en son depremler haberi bulunmuştur. Tüm en son depremler haberleri aşağıda listelenmiştir.
2 Şubat 2021 deprem listesi! AFAD ve Kandilli Rasathanesi en son depremler ile Türkiye Fay hattı haritası…
2 Şubat 2021 deprem listesi! AFAD ve Kandilli Rasathanesi en son depremler ile Türkiye Fay hattı haritası… Kayseri de deprem mi oldu? sorusu sabah saatlerinde yoğunluk kazandı. Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde 4.6 büyüklüğünden deprem meydana geldi. Deprem bölgede paniğe neden olurken çevre iller Sivas ve Yozgat'ta da hissedildi. Yaşanan deprem sonrası Sarıoğlan ilçesinde sokağa çıkan Sinan Karaerik ise, "Gece panik olarak kalktık. Kaldığımız misafirhanede bir arkadaş bağırıyordu. 'Herkes kalksın' diyordu. Böyle bir sallantıyı hiç görmedim. Herkes dışarı çıkmıştı. Bende arkadaşımı aradım. Ben Tomarzalıyım. Eşimi aradım. Kendisi Tomarza'da bir şey olmadığını söyledi. Deprem Sarıoğlan ilçesinde olmuş" ifadelerini kullandı. İzmir peşine Kayseri’de yaşanan depremler sonrası, 2 Şubat deprem listesi ile son depremler merak edilmeye başlandı.
2.02.2021 Gündem
Kayseri'de deprem! Gelen ilk bilgiler...
Kayseri'de deprem! Gelen ilk bilgiler... Kayseri'de saat 10.27 sıralarında 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
24.08.2020 Gündem
Az önce deprem oldu! Büyüklüğü...
Az önce deprem oldu! Büyüklüğü... Artvin-Borçka'da 3.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
29.04.2020 Gündem
En son nerede deprem oldu? İşte son depremler listesi
En son nerede deprem oldu? İşte son depremler listesi AFAD verilerine göre; saat 10.40'ta Akdeniz'de, Hatay'ın Yayladağı ilçesi açıklarında 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu haberin ardından Türkiye genelindeki son depremleri anlık olarak takip etmek isteyenler 'En son nerede deprem oldu?' sorusunu aratıyor. AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin verileriyle son depremler listesini görebilirsiniz. Peki, en son nerede deprem oldu? İşte son depremler listesi...
15.04.2020 Gündem
Kandilli Rasathanesi son deprem listesi: 12 Kasım depremleri!
Kandilli Rasathanesi son deprem listesi: 12 Kasım depremleri! Türkiye aktif fay hatları üzerinde bulunan bir ülke. Son zamanlarda da art arda yaşanan depremler birçok vatandaşın tedirgin olmasına ve en son deprem nerede oldu? Sorularının yükselmesine neden oldu.Rasathanesi ve AFAD son depremleri anlık olarak yayınlıyor.
12.11.2019 Yaşam
Son deprem listesi (8 Kasım) En son nerede deprem oldu?
Son deprem listesi (8 Kasım) En son nerede deprem oldu? İstanbul’da deprem olmasının ardında, Türkiye’deki depremler yakından takip edilmeye başladı. Türkiye’de en son deprem Adıyaman Kahta ilçesinde 3.6 büyüklüğünde oldu. İşte Kandilli Rasathanesi ve AFAD verilerinden derlenen son deprem listesi…
8.11.2019 Yaşam
Türkiye’de deprem çeşitleri nelerdir? Artçılar büyük depremin şiddetini önler mi?
Türkiye’de deprem çeşitleri nelerdir? Artçılar büyük depremin şiddetini önler mi? Türkiye'de artçı sarsıntılar devam ediyor. Deprem paniği, birçok insanın depremi yakından araştırmasına neden oldu. Artçıların büyük depremlerin şiddetini azalttığı yönünde düşünceler ise yoğunlukta. Peki, artçılar büyük depremin şiddetini azaltır mı?Türkiye’de deprem çeşitleri nelerdir? En tehlikeli deprem çeşidi hangisidir?
5.11.2019 Gündem
Son dakika... İstanbul'da deprem!
Son dakika... İstanbul'da deprem! Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden gelen son veriye göre; Marmara Denizi Silivri açıklarında 3.0 şiddetinde deprem meydana geldi. Saat 11.41'de meydana gelen deprem yerin 6.8 kilometre altında gerçekleşti. İstanbul Silivri açıklarında meydana gelen deprem çevre ilçelerde hissedildi.
14.10.2019 Gündem
Ayvacık'ta 5.3 büyüklüğünde deprem
Ayvacık'ta 5.3 büyüklüğünde deprem Sarsıntıların sürdüğü Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, 15:14'te 4 büyüklüğünde saat 16:48'de 5.3 büyüklüğünde deprem oldu. Öte yandan ilçede 6 Şubat'tan itibaren üçü 5,3, biri 5,2 olmak üzere çeşitli büyüklüklerde 749 sarsıntı meydana geldi.
29.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Edanur'u tedbirsizlik öldürdü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Edanur'u tedbirsizlik öldürdü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki Edanur Gezer'in kazı çalışması sonrası oluşan su birikintisine düşerek yaşamını yitirmesiyle ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'un göbeğindeki parkta 5 yaşındaki evladımız göz göre göre hayatını kaybetti. Parkta basit önlemler alınmadı. Lafa gelince mangalda kül bırakmayanların sesi soluğu çıkmadı." dedi.
29.04.2024 Gündem
Tokat'ta 4.1 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Haluk Selim: Bu faydan çekincemiz var
Tokat'ta 4.1 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Haluk Selim: Bu faydan çekincemiz var AFAD'dan alınan bilgiye göre Tokat'ın Turhal ilçesinde on iki kilometre derinlikte 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası halk parklara ve sokaklara çıktı. Depremi değerlendiren Prof. Dr. Haluk Selim, derin depremlerin daha tehlikeli olduğunun altını çizerken, 'Kuzey Anadolu fayı 10-12 km derinliktedir. Ezine fayı da aynı şekilde derinliktedir.' ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Selim ayrıca, 'Kuzey Anadolu segmentlerinden bir tanesi diyebiliriz. Dünyanın en aktif 3 fayından birisidir Kuzey Anadolu fayı. Bu faydan çekincemiz vardır.' diye konuştu.
21.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye promosyon müjdesi: 8-12 bin lira ödeme yapılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye promosyon müjdesi: 8-12 bin lira ödeme yapılacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "CHP yönetimi sadece beceriksizlerden ve kifayetsizlerden değil, aynı zamanda kendini geliştirme yönünde hiçbir çabası olmayan tembellerden oluşuyor. Onların gündemi başka. Parti içi iktidar kavgaları kendilerini ilgilendirir ama deste deste para sayma görüntülerinin izahını yapamadılar. Çıkıp olayı dürüstçe açıklamak yerine sağa sola saldırarak, çirkinleşerek, kabalaşarak, skandalı örtbas edebileceklerini zannediyorlar. Seçim kazanmak için, kendi akıllarınca birileriyle DEM’leniyorlar. Ama orada da durum pek parlak gözükmüyor" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere verilecek banka promosyonu ile ilgili olarak ise, 'Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi.' açıklamasında bulundu. Erdoğan, Kayseri'nin ardından Kilis Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu.
21.03.2024 Gündem
Marmara'da deprem! Prof. Dr. Süleyman Pampal: Hareketliliğini artırdığını gösteriyor
Marmara'da deprem! Prof. Dr. Süleyman Pampal: Hareketliliğini artırdığını gösteriyor Marmara Denizi'nde Yalova açıklarında 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul, Bursa ve çevre illerde hissedildi. Peki bu depremi nasıl yorumlamak gerekiyor? Bölgede hangi faylar büyük deprem üretebilir? Prof. Dr. Süleyman Pampal anlattı.
20.03.2024 Gündem
Deprem uyarısı Prof. Dr. Görür'den geldi: Bu işi halletmemiz lazım, aksi halde tarihin çöplüğüne gideriz
Deprem uyarısı Prof. Dr. Görür'den geldi: Bu işi halletmemiz lazım, aksi halde tarihin çöplüğüne gideriz Prof. Dr. Naci Görür, "Deprem dirençli yerler, bugünkü bilimle, teknoloji ile yapılabilir. Bunu yapabilecek her şeyimiz var. Olmayan, siyasetin iradesidir, halkın gözetim ve denetim görevidir. Eğer insanlarımız talep etmezse, siyaseti zorlamazsa siyasetçi bu işe girmez. Biz de her depremde binlerce insanımızı toprağa veririz. Bu iş böyle gitmez. Bu deprem işini halletmemiz lazım; aksi halde tarihin çöplüğüne atılır, gideriz."
11.03.2024 Gündem
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı '8'inci Yargı Paketi' kabul edilerek yasalaştı.
2.03.2024 Çalışma Hayatı
Naci Görür'den flaş açıklama: Türkiye'de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir
Naci Görür'den flaş açıklama: Türkiye'de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir Bilim Akademisi üyesi, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Her depremde 80-90 bin insanı bir gecede toprağa veremeyiz. Bu bize yakışmıyor. Türkiye'de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir. Türkiye'de 5'in üzerinde depremler ölüme neden oluyor. Bizim bunu halletmemiz lazım" dedi.
29.02.2024 Gündem
Deprem mi oldu? 27 Şubat 2024 Salı Kandilli ve AFAD son depremler listesi
Deprem mi oldu? 27 Şubat 2024 Salı Kandilli ve AFAD son depremler listesi Son dakika deprem listesi, gün içinde yaşanan sarsıntıların ardından güncelleniyor. AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi ile "Az önce deprem mi oldu, en son nerede deprem oldu?" soruları yanıt buldu. Açıklanan son verilere göre; 27 Şubat Salı bugün Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde sabah saatlerinde bir deprem meydana geldi. İşte, 27 Şubat 2024 AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler verileri...
27.02.2024 Gündem
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür: Seçilen belediye başkanları, kentlerinin tehlike analizini çıkarmalı
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür: Seçilen belediye başkanları, kentlerinin tehlike analizini çıkarmalı Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Bölgesi'nde seçilen belediye başkanlarının kentlerine yönelik tehlike analizi çıkartmaları gerektiğini belirterek, Tehlike analizi demek, bir fay analizi demektir. O kenti etkileyecek fayların bütün özelliklerini inceleyecek. O fayların boyunu, derinliğini, tekerrür periyodunu, deprem kapasitesini, bütün bunları öğrenecek dedi.
19.02.2024 Gündem
İstanbul afetlere nasıl hazırlanacak? AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum açıkladı
İstanbul afetlere nasıl hazırlanacak? AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum açıkladı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, “Risksiz İstanbul” tanıtım toplantısında İstanbul’da 5 yılda 650 bin konut yapacaklarını açıkladı. Kurum, “İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar durmayacağız, dinlenmeyeceğiz, hep birlikte çalışacağız” dedi.
15.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 18 istasyona sahip raylı sistemi İstanbul'a kazandıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 18 istasyona sahip raylı sistemi İstanbul'a kazandıracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. Toplantının ardından Erdoğan açıklamalarda bulundu.
12.02.2024 Gündem
Hakkari’deki deprem sonrası ilk açıklama! Bu kuşak çok sıkıştı
Hakkari’deki deprem sonrası ilk açıklama! Bu kuşak çok sıkıştı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde saat 07.36'da 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depremlerine dikkat çekerek uyardı.
11.02.2024 Gündem
Sismograf Nedir, Ne İşe Yarar? Sismograf İle Ne Ölçülür?
Sismograf Nedir, Ne İşe Yarar? Sismograf İle Ne Ölçülür? Sismograf, yer hareketlerinin düzenli olarak kaydedilmesini ve yer sarsıntılarının süresini, büyüklüğünü, merkezini ve zamanını belirlemeye yarayan aygıt olarak geçer. Depremlerin ölçümünde sismograf yardımcı olur.
10.02.2024 Yaşam
Deprem açıklaması: Kahramanmaraş'ta  son 1 yılda 50 bin deprem oldu
Deprem açıklaması: Kahramanmaraş'ta son 1 yılda 50 bin deprem oldu Erzurum, Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Çağlar Özer, 120 yılda 4'ten büyük 400 sarsıntının kaydedildiği Kahramanmaraş ve çevresinde son bir yılda 50 binden fazla deprem meydana geldiğini söyledi.
7.02.2024 Yaşam
Kahramanmaraş ve çevresinde son 1 yılda 50 bin deprem! 120 yılda 4'ten büyük sadece 400 sarsıntı yaşanmıştı
Kahramanmaraş ve çevresinde son 1 yılda 50 bin deprem! 120 yılda 4'ten büyük sadece 400 sarsıntı yaşanmıştı Erzurum, Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Çağlar Özer, 120 yılda 4'ten büyük 400 sarsıntının kaydedildiği Kahramanmaraş ve çevresinde son bir yılda 50 binden fazla deprem meydana geldiğini söyledi.
7.02.2024 Gündem
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü açıkladı: Marmara'da olacak bir depremde tsunami öngörülüyor
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü açıkladı: Marmara'da olacak bir depremde tsunami öngörülüyor Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, "Tarihsel depremlere baktığımızda, bu depremlerin tsunami oluşturduğunu biliyoruz. Bu anlamda Marmara içerisinde olacak bir depremde de tsunami olacağı öngörülerek çalışmalar yapılıyor" dedi.
6.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

En Son Depremler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki en son depremler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.