Emeklilere Zam

Emeklilere Zam

Son dakika emeklilere zam haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan emeklilere zam ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını emeklilere zam haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Emeklilere Zam

haberleri sayfasında son dakika yaşanan emeklilere zam gelişmeleri de dahil olmak üzere 808 emeklilere zam haberi bulunmuştur. Tüm emeklilere zam haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emekli maaş zammında tahminler değişti! Refah payı detayı ortaya çıktı
Emekli maaş zammında tahminler değişti! Refah payı detayı ortaya çıktı SSK, Bağ-Kur emekli maaşı zammı, Temmuz 2024'e kadar geçerli olmak üzere yüzde 11,68'lik ek zam ile yüzde 49,25'e yükseltildi. Bu dönemde en düşük emekli maaşı da 10 bin TL oldu. Emekli maaşları 6 aylık enflasyon rakamları sonrası Temmuz ayında yeniden artacak. Milyonarca emekli Temmuz zammına kilitlenmiş durumda. Mart ayı enflasyon rakamının netleşmesiyle birlikte emeklilere zam için son 3 veri kaldı. Peki emeklilere 6 aylık enflasyon verisinin açıklanmasının ardından refah payı verilecek mi? Emekli zammı ile ilgili merak edilen detaylar ortaya çıktı.
7.04.2024 Çalışma Hayatı
Anket şirketleri seçimi yorumladı! İşte seçim sonrası önemli detaylar
Anket şirketleri seçimi yorumladı! İşte seçim sonrası önemli detaylar Türkiye’nin kilitlendiği 31 Mart Yerel Seçimleri sonuçlandı. İtiraz süreçleri devam etse de CHP’nin tartışmasız başarısını değiştirmeyecek. Peki anket şirketleri bu sonucu nasıl okuyor?
2.04.2024 Gündem
Emeklilere zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıklama
Emeklilere zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 31 Mart yerel seçimiyle ilgili sandık güvenliği endişesinin olmadığını söyledi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de güçlü adaylarının olduğunun altını çizen Yılmaz, aday seçiminde çok titiz hareket ettiklerini belirtti. Ekonomik şartların sandığı etkileyebileceğini söyleyen Yılmaz, vatandaşın yönetimden kaynaklanan ve kaynaklanmayan şartları ayırt ederek oy kullanacağına inandığını ifade etti. Emeklilerin zam taleplerine de değinen Cevdet Yılmaz, "Temmuzda yeni bir değerlendirme olacak." dedi.
29.03.2024 Gündem
Merkez faiz oranını 500 baz puan artırdı! Karar vatandaşın cebine nasıl yansıyacak?
Merkez faiz oranını 500 baz puan artırdı! Karar vatandaşın cebine nasıl yansıyacak? Piyasaların beklediği faiz kararını Merkez Bankası açıkladı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkardı. Peki bu karar vatandaşa nasıl yansıyacak? İşte detaylar...
23.11.2023 Ekonomi
Çalışma Bakanı Prof.Dr. Işıkhan EYT açıklaması! Maaşlar bağlanacak
Çalışma Bakanı Prof.Dr. Işıkhan EYT açıklaması! Maaşlar bağlanacak Çalışma Bakanı Prof.Dr. Vedat Işıkhan gazetecilerle bir araya geldi. Işıkhan EYT ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, maaşı henüz bağlanmayan EYT'lilerin maaşlarının yıl sonuna kadar bağlanacağını ifade etti.
19.09.2023 Ekonomi
Emekli ve memura enflasyonun üzerinde dev zam! İşte yeni maaş tablosu
Emekli ve memura enflasyonun üzerinde dev zam! İşte yeni maaş tablosu Emekli ve memura enflasyonun üzerinde dev zam geliyor. Emekli ve memur milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Emekli ve memur zammı için Ocak ayında yeniden belirlenecek. Emekliye zam düzenlemesi için de hazırlıklar sürüyor. Öte yandan emekli ve memur Ocak zammı için güçlü bir ipucu geldi. Orta Vadeli Program'da yer alan enflasyon tahminlerine göre memur ve emeklilerinin maaşları, emeklilere zam tahmini de değişti. Yılsonu enflasyon beklentisi yüzde 65 olarak güncellendi. Buna göre emekli aylığı ve memur zammında 6 aylık enflasyon beklentisi de yüzde 37.76'ya çıktı. Bu tabloya göre SSK, Bağ-Kur emeklisi yüzde 37.76 zammı garantilerken refah payıyla birlikte artışın yüzde 45'i geçmesi bekleniyor. Memura da Ocak ayı için zammı yüzde 49.46 olarak hesaplanıyor. İşte emekli ve memuru ilgilendiren detaylar...
8.09.2023 Emekli
Gençlere vergisiz telefonun ayrıntıları belli oldu! İşte marka marka isim verildi
Gençlere vergisiz telefonun ayrıntıları belli oldu! İşte marka marka isim verildi Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurusu yapılan ‘gençlere vergisiz telefon’ çalışmasının ayrıntıları belli oldu. Konuyla ilgili bilgi veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, “15 model üzerinde çalışma yapıyoruz. Türkiye’de üretim yapan firmalar kapsama dahil edilecek. Cari açığı düşünmemiz gerek” şeklindeki sözleri aktarıldı.
21.09.2023 Ekonomi
Dehşet anları kameralarda! 'Ellerinde satır ve sopalar vardı'
Dehşet anları kameralarda! 'Ellerinde satır ve sopalar vardı' Ataşehir'de bir grup saldırgan, cadde üzerinde araçla hız yaparak ilerledikleri için kendilerini uyaran esnafın dükkanını satır ve bıçaklarla bastı. Tarafları ayırmak isteyen çevredeki vatandaşları ise darp ettiler. Olayda boğazına satır darbesi alan 1 kişi olmak üzere toplamda 4 kişi yaralandı.
27.07.2023 Yaşam
Emeklilere zam müjdesi! Maaş farkları hesaplara yatıyor, işte ödeme tarihleri
Emeklilere zam müjdesi! Maaş farkları hesaplara yatıyor, işte ödeme tarihleri Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. Müjdeli haber geldi. SGK son dakika açıkladı. Emekli maaşı farkları için ödeme tarihi belli oldu. SGK, emekli maaş farkı ödemesi için açıklamada bulundu ve 'Emekli maaş farkları ne zaman yatacak' sorusu yanıt buldu. İşte son dakika haberinin detayları...
27.07.2023 Emekli
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına seyyanen artış ve ek zam farkı! Kritik kira yardımı detayı
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına seyyanen artış ve ek zam farkı! Kritik kira yardımı detayı Milyonlarca emekli ve memuru yakından ilgilendiriyor. Maaşlar hesaplara yatıyor. Tarih belli oldu. Emekli ve memur zammı düzenlemeleri Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 'Temmuz 2023 maaş farkı ve seyyanen zam ne zaman yatacak' sorusu son dönemin en çok merak edilenleri arasında yer alıyor. Yüzde 25 zamlı emekli maaşı ödemeleri yapıldı. Memur maaşları yüzde 17,55 zamlı olarak 15 Temmuz'da ödendi. 8.077 TL'lik seyyanen zam ve maaş farkı ek bordro ile ödenecek. Öte yandan maaş artış oranlarıyla birlikte kira yardımının da aralarında bulunduğu 120 maddelik teklifini 24 Temmuz'da kamuoyuyla paylaşacak İşte milyonlara rehber olacak emekli ve memur maaşları için maaş farkı hesabı ile ödeme takvimi...
21.07.2023 Emekli
Emeklilerin gözü kritik kararda! Seyyanen zam Meclis'te gündeme gelir mi?
Emeklilerin gözü kritik kararda! Seyyanen zam Meclis'te gündeme gelir mi? Emekliye seyyanen zam gelişmeleri gündemdeki sıcaklığını koruyor. Emeklilerin gözü ekim ayında Meclis'te olacak. Ekim ayında açılan Meclis'te seyyanen zam konusunun gündeme gelmesi bekleniyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz ve Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş CNN Türk'te canlı yayında merak edilen soruları yanıtladı.
20.07.2023 Ekonomi
MHP lideri Bahçeli'den emekli maaşına ek zam çağrısı
MHP lideri Bahçeli'den emekli maaşına ek zam çağrısı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamada "Emeklilerimize yapılan zam makul bulunmamıştır. İlk olarak memur maaşlarına yapılan 8 bin liralık zammın emekli kök zammına eklenmesi temennimizdir" dedi.
11.07.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken çıkış: Değişime değil değişmeyene odaklanmak hata
Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken çıkış: Değişime değil değişmeyene odaklanmak hata Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında "değişim" çağrılarına yeni bir yanıt verdi. "CHP tek adam partisi değil" diyen Kılıçdaroğlu, "Neyin değiştiğine değil, neyin değişmediğine bakarsak hata yapmış oluruz." ifadelerini kullandı.
4.07.2023 Gündem
Memur ve emeklilere son dakika sürprizi! Yeni maaşlar belli oluyor: Oran verildi
Memur ve emeklilere son dakika sürprizi! Yeni maaşlar belli oluyor: Oran verildi Memur ve emekli zammında son dakika gelişmesi. Milyonlarca memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamları merak ediyor. Emekli ve memurlar için zam tarihi verildi. Ayrıca uzman isimler zam oranı hakkında tahminlerde bulundu. Zam oranı ile ilgili rakamlar netleşmeye başlıyor. Emekli ve memura dev zam geliyor. Hepsinin geliri tek tek artacak. Meclis bayramdan sonra yoğun bir mesaiye başlayacak. En düşük memur maaşı tutarının 22 bin TL'ye çıkarılması, emekli zammı, işverene verilecek destek gibi önemli konular gündemde olacak. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emeklilere verilen sözlerin tutulacağını söyledi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada çarşamba gününe işaret etti. Peki maaş zamlarında son durum ne? CNN TÜRK'te gazeteciler canlı yayında aktardı. İşte tüm detaylar...
3.07.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklilere zam açıklaması: Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklilere zam açıklaması: Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında saat 16.00'da toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "5 Temmuz Çarşamba günü enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte biz de memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." dedi. İsveç'te çirkin saldırıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "İsveç'te Kuran-ı Kerim'e yönelik alçakça saldırı hepimizi öfkelendirdi, bu bir nefret suçu. Bu sapkınlığın, bırakın fikir özgürlüğünü en temel insani değerlerle bağdaşması mümkün değildir. Bu nefret suçunun polis korumasında işlenmesi daha vahimdir." ifadelerini kullandı.
3.07.2023 Gündem
Emekli maaşı hesaplama 2023 (uyg.sgk.gov.tr) SGK robotu ile 4A, 4B, 4C emekli maaşı nasıl hesaplanır, emekli maaşı ne kadar alırım? Emekli maaşı hesaplama tablosu
Emekli maaşı hesaplama 2023 (uyg.sgk.gov.tr) SGK robotu ile 4A, 4B, 4C emekli maaşı nasıl hesaplanır, emekli maaşı ne kadar alırım? Emekli maaşı hesaplama tablosu Emekli maaşı hesaplama formülü, robotu, tablosu, emeklilik maaşı hesabı yapacak kişilerin gündeminde olmayı sürdürüyor. Emeklilere zam beklenirken, emekli maaşı hesaplama pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Memur ve emeklilerin Ocak ve Temmuz ayında yapılan maaş artışları bir önceki 6 aylık enflasyon oranı kadar olurken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak 2023'te Aralık 2022 ile Haziran 2023 arasında oluşan 6 aylık enflasyon kadar artış alıyor. 2023 Ocak ile emekli aylıklarına yüzde 30 zam yapıldı, şimdi gözler temmuz zammına çevrildi. Peki, SGK 4A, 4B, 4C emekli maaşı ne kadar alırım, emekli maaşı nasıl hesaplanır? İşte Emekli maaşı hesaplama robotu…
19.06.2023 Emekli
'Emekli zam' düzenlemesi Meclis'te! Detaylar belli oldu
'Emekli zam' düzenlemesi Meclis'te! Detaylar belli oldu En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olmasını içerden torba teklif, TBMM'ye sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "11 milyona yakın bir vatandaşın bundan faydalanacağını tahmin ediyoruz" dedi. 'Diğer emeklilere zam yapılacak mı?' sorusuyla ilgili olarak Elitaş, "7 bin 500'ün üzerindeki maaşlar aynı kalacak" dedi.
24.03.2023 Emekli
Memur emekli maaş zammı 2023! Memur ve memur emeklilerine ne kadar zam yapıldı, ek zamla memurların maaşı ne kadar oldu, kaç TL maaş alacak?
Memur emekli maaş zammı 2023! Memur ve memur emeklilerine ne kadar zam yapıldı, ek zamla memurların maaşı ne kadar oldu, kaç TL maaş alacak? Memur emekli maaş zammı 2023 belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sözleşmeliye Kadro Şöleni programında konuştu. Erdoğan, "Tüm milletime memur ve memur emeklisi ile tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olacak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum" dedi. Peki, memur ve memur emeklilerine ne kadar zam yapıldı?
4.01.2023 Memur
İşçi, memur ve emekli milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması! EYT, 3600 ek gösterge, asgari ücrete ek zam ve sosyal yardım...
İşçi, memur ve emekli milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması! EYT, 3600 ek gösterge, asgari ücrete ek zam ve sosyal yardım... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), 3600 ek gösterge, asgari ücrete ek zam ve sosyal yardımlarla ilgili son dakika açıklaması! Emekli, memur, işçi milyonlarca vatandaşın maaşı artacak, tüm planlama yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, “Tüm öğretmenlerimiz 3600 ek gösterge, 2 yıllık polis memurlarımızı 3600 ek göstergeye çıkarılmış durumda. Din görevlilerimizin ek göstergeleri 3600’e çıkarılmış durumda. Yardımcı hizmet sınıfı dahil tüm kamu çalışanlarına 600 puan veriliyor. Bu süreç hala istişareye açık. Meclis’e gelecek. O süre içerisinde Çalışma Bakanlığı’mız istişareyi başarılı bir şekilde yürütecektir. Uzlaşma ile toplu sözleşme tamamlandı. Asgari ücrette tarihimizin en yüksek oranında artış söz konusu oldu” dedi. EYT ile ilgili de açıklama yapan Sarıeroğlu, “Bakan Bey masada dedi. Muhakkak bir yol haritası vardır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
8.06.2022 Ekonomi
Emekli ve memura zam! 5.649 TL ve...
Emekli ve memura zam! 5.649 TL ve... Emekli ve memura büyük zam geliyor. Emekli ve memur maaşlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Emekli ve memur maaşına gelecek zam oranı hesaplandı. Yeni zam ile birlikte maaşların ne kadar olacağı ile ilgili bilgi verildi. En son Nisan aynı enflasyonu açıklandı ve yüzde 7,25 oldu. Toplamda ise yüzde oran 31,7’ye gelmiş oldu. Önümüzde 2 aylık enflasyon daha var. Bu kalan 2 aylık enflasyonda yüzde 7 seviyelerinde gelirse Temmuz ayında otomatik olarak yüzde 40 ile yüzde 43 arasında bir zam meydana çıkmış olacak. Memurlar, memur emeklileri, iş ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 40’ı aşan bir zam alacak. Fakat burada bir noktayı ayırmak gerekiyor. Memur ve memur emeklilerinde bir toplu sözleşme şartı var. Bu toplu sözleşmeden doğan yüzde 7’lik zamları şu an ceplerinde. Bunun üzerine enflasyon farkına bakılacak ve üzerine eklenecek. 4 aylık enflasyon farkı ve yüzde 7’lik toplu sözleşme zammına göre en düşük memur maaşı 8,467 TL olacak (Mayıs ve Haziran enflasyon farkı hariç) En düşük memur emeklisi maaşı ise 5,649 TL olacak. İşte emekli ve memur maaşı ile ilgili son dakika tüm detaylar...
12.05.2022 Emekli
Emekli, memur, işçiye zam! Yüzde 22, yeni düzenleme geliyor...
Emekli, memur, işçiye zam! Yüzde 22, yeni düzenleme geliyor... Milyonlarca kişiyi ilgilendiren temmuz dönemi zam açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bilgin, “Özellikle enflasyon sürecinin tahribatına karşı temmuzda yeniden işçilerimizi, kamu çalışanlarımızı, memurlarımızı ve emeklilerimizi koruyacak düzenlemeyi yapacağız” dedi.Bu yılın ilk 3 ayındaki enflasyon rakamlarına göre, memur maaşında yüzde 7’lik toplu sözleşme zammına ek yüzde 15.30 fark oluştu. SSK ve Bağkur emeklisi için şimdiden en az yüzde 22.80 zam göründü.
23.04.2022 Emekli
VakıfBank resmen duyurdu! İkinci el araba alacaları ilgilendiriyor, ilk kez....
VakıfBank resmen duyurdu! İkinci el araba alacaları ilgilendiriyor, ilk kez.... VakıfBank yeni kararı resmen duyurdu. İsten herkes yararlanabiliyor. İkinci el araba alacakları doğrudan ilgilendiriyor. Dev banka tarafından devreye alınan kampanya ilk olma özelliği de taşıyor. VakıfBank, kredi kullanarak ikinci el araç alacaklar için ödeme sürecini daha kolay ve güvenilir hale getirecek bir hizmeti hayata geçirdi. Detaylar banka tarafından açıklandı. Taşıt kredisi kullanmak isteyenlere 3 ay geri ödemesiz kredi kullanım imkanı da sağlanıyor.
4.04.2022 Ekonomi
Talebe yetişemiyor, aylık kazancı 60 bin lira..
Talebe yetişemiyor, aylık kazancı 60 bin lira.. Antalya’nın Kumluca ilçesinde unutulmaya yüz tutan mesleklerden koyun kırkma işini sürdüren Hüseyin Gültekin (45), günde 25 liradan 80'e yakın koyunu kırkarak, geçimini sağlıyor.
4.04.2022 Ekonomi
KDV indirimi ile ilgili flaş açıklama: ‘En ağır yaptırımları uygulayacağız’
KDV indirimi ile ilgili flaş açıklama: ‘En ağır yaptırımları uygulayacağız’ Ticaret Bakanı Mehmet Muş, mart ayına ait dış ticaret rakamlarını açıkladı. Bakan Muş, "İhracatımız 2021 yılında yakaladığımız ivmeyi bu yıl da devam ettiriyor. Mart'ta ihracat yıllık %19,8 artışla 22,7 milyar dolar oldu" dedi. Bakan Muş, "KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan firmalara en ağır yaptırımlar uygulayacağımızda kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.
4.04.2022 Ekonomi
3600 ek gösterge, memur, işçi ve emeklilere zam mesajı! Bakan Bilgin tarih verip duyurdu
3600 ek gösterge, memur, işçi ve emeklilere zam mesajı! Bakan Bilgin tarih verip duyurdu Enflasyon, 3600 ek gösterge, asgari ücret, işçi, emekli ve memur maaşlarına zam ile ilgili son dakika açıklaması! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarih verip duyurdu. “Enflasyona karşı işçi ve emekçileri korumak bizim görevimizdir” diyen Bakan Bilgin, “Kısa sürede tarihsel adımlar atıldı. Türkiye'de asgari ücrette yapılan düzenleme. Enflasyon yüzde 36'yken yüzde 50'lik pozitif bir reel ücret artışı gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı. Kamudaki memur, işçi ve emeklilere Temmuz ayında enflasyon farkı vermek için düzenlemelerin yapılacağını söyleyen Bakan Bilgin, 3600 ek göstergenin Mayıs ayında Meclis'e getirilebileceğini de belirtti.
4.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Emeklilere Zam ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki emeklilere zam haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.