Gazete Vatan Logo

Memur emekli maaş zammı 2023! Memur ve memur emeklilerine ne kadar zam yapıldı, ek zamla memurların maaşı ne kadar oldu, kaç TL maaş alacak?

Memur emekli maaş zammı 2023 belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sözleşmeliye Kadro Şöleni programında konuştu. Erdoğan, "Tüm milletime memur ve memur emeklisi ile tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olacak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum" dedi. Peki, memur ve memur emeklilerine ne kadar zam yapıldı?

Memur emekli maaş zammı 2023! Memur ve memur emeklilerine ne kadar zam yapıldı, ek zamla memurların maaşı ne kadar oldu, kaç TL maaş alacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da "Sözleşmeliye Kadro Şöleni" programına katılıyor. Erdoğan, konuşmasında memur ve tüm emeklilere zam oranını açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verisinin ardından maaşlara yapılacak zam oranına Cumhurbaşkanı ek zam müjdesi verdi. Peki, Memur ve memur emeklilerine ne kadar zam yapıldı? İşte Memur emekli maaş zammı 2022…

Memur ve memur emeklilerine ne kadar zam yapıldı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve memur emeklilerine maaş artışını yüzde 25 olarak belirlendiğini açıkladı.

Enflasyon verisinin açıklanmasıyla, memur ve emeklilerin alacağı zam oranı belli oldu.  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan yılın son enflasyon verileriyle birlikte memur ve emekli zammı için kritik olan 6 aylık enflasyon da belli oldu. 

TÜİK, enflasyonun aralıkta TÜFE'de yüzde 1,18 arttığını, 2022'nin tamamında yüzde 64,27 olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Son 6 aylık enflasyon yüzde 15,39 oldu. Memur ve emeklilere verilecek zamma Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ek zam müjdesi verildi.

Haberin Devamı