Emekli Maaşı Kesinti

Emekli Maaşı Kesinti

Son dakika emekli maaşı kesinti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan emekli maaşı kesinti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını emekli maaşı kesinti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Emekli Maaşı Kesinti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan emekli maaşı kesinti gelişmeleri de dahil olmak üzere 183 emekli maaşı kesinti haberi bulunmuştur. Tüm emekli maaşı kesinti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emekli ve memur maaşlarıyla ilgili flaş detay! Kesinti yapılıyor
Emekli ve memur maaşlarıyla ilgili flaş detay! Kesinti yapılıyor Emekli ve memur maaşlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Emekli ve memurların ilgilendiren maaş kesintisi detayı ortaya çıktı. Emekli aylığı bağlananlar yeniden çalışması durumunda sosyal güvenlik destek primi kesiliyor. İşçi olarak çalışanlardan prim, memurların da emekli aylığından kesinti yapılıyor. İşte memur ve emeklinin bilmesi gereken tüm detaylar...
24.07.2023 Emekli
Emeklilik iptal ediliyor, aylıklar faizi ile hemen geri alınıyor! e-Devlet'ten bakın, bu harfler yazıyorsa...
Emeklilik iptal ediliyor, aylıklar faizi ile hemen geri alınıyor! e-Devlet'ten bakın, bu harfler yazıyorsa... Emekli maaşları ve sigorta ile ilgili flaş detay! Emekli aylıkları kesiliyor, paralar gecikme zammı ve cezasıyla birlikte geri alınıyor. SGK harf kodları kullanarak tek tek tespit ediyor. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren önemli uyarı geldi. e-Devlet'ten hizmet dökümünüze bakıp mutlaka kontrol edin. Bu harfleri görüyorsanız emekliliğiniz ya da sigortanız iptal olabilir. Çalışmadığı halde kendini bir iş yerinde çalışıyor olarak göstererek emeklilik hakkı elde eden vatandaşlar için SGK sıkı denetim uyguluyor. Tespit edildiği takdirde sigorta anında iptal ediliyor. Eğer emekli maaşı bağlanmışsa kesiliyor ve faiziyle birlikte para geri alınıyor. Peki hangi harf kodu ne anlama geliyor? İşte detaylar...
11.05.2022 Çalışma Hayatı
Emeklilik ile ilgili flaş detay! Milyonları kapsıyor
Emeklilik ile ilgili flaş detay! Milyonları kapsıyor Emekli maaşıyla ile ilgili flaş detaylar! Milyonları kapsıyor. Çoğu kişi bilmiyor. Erken emeklilikten çift maaşa, isteğe bağlı sigortadan malulen emekliliğe kadar birçok başlıkta ekonomik ve sosyal kazanımlar için püf noktaları gözden kaçırmamak gerekiyor. İş Kanunu'na göre SSK veya Bağ-Kur'lu olarak işe başlayanların yetim aylığı kesilmiyor, çift maaş alınmasının önünde bir engel bulunmuyor.
30.12.2021 Emekli
Emekli aylığı ile ilgili flaş karar! Faizi ile geri alınıyor
Emekli aylığı ile ilgili flaş karar! Faizi ile geri alınıyor Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor. Ödenen para faizi ile geri alınıyor. Danıştay'dan emekli maaşı ile ilgili flaş karar! Para iadesi yapılması gerekiyor. Faizi ile birlikte alınan aylık geri ödeniyor. Emekli aylıkları peşin olarak ödeniyor. Emekli aylığını aldıktan sonra ölen kişilerin hak sahipleri, aylığı iade etmek zorunda olup olmadıklarını merak ediyorlar. Emekli Sandığı’nda aylıklar üçer aylık dönemler halinde ödendiği için, memur emeklilerinin hak sahipleri geçmişteki uygulama farklılıklarından dolayı daha fazla tereddüt yaşıyorlar.
18.03.2021 Emekli
Tüm emeklileri ilgilendiriyor! Maaş kesintisi...
Tüm emeklileri ilgilendiriyor! Maaş kesintisi... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Emekli, dul ve yetim maaşı alan herkes için geçerli. Birçok vatandaş maaşlarında kesinti yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. İmza şartı bulunuyor. İmzasını atmayanın maaşında kesinti yapılamaz. Bankalara kredi ve kredi kartı borcu olan vatandaşların maaşlarından kesinti yapılabileceğine dair onay vermemeleri durumunda banka kesinti yapamaz. Bu nedenle özellikle emekli kişilerin neye imza attıklarına dikkat etmeleri gerekiyor. Bilmeden onay verenler kredi ve kart borcunu ödeyemeyince maaşındaki kesinti ve bloke işlemlerle şoke oluyor. Rızası olmadan maaşı haczedilen emeklinin vakit kaybetmeden bankadan, ‘haciz konulan maaş benim emekli maaşımdır’ şeklinde bir yazı alarak icra dairesine götürüp itirazda bulunması gerekiyor.
17.03.2021 Ekonomi
Emekliler ile ilgili emsal karar! 500 bin kişi kurtuldu
Emekliler ile ilgili emsal karar! 500 bin kişi kurtuldu Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, “KDK kamunun sert yüzü değil, sempatik yüzünün gösterilmeye çalışıldığı bir kurumdur. Hem hem dilekçe hem de diğer iletişim yöntemlerini kullanarak başvuranların sayısı 100 bini aştı" dedi. 20 yıldır aldığı emekli maaşı kesilen vatandaşın sorununu çözdüklerini de anlatan Malkoç, bu durumda olabilecek 500 bin kişiyi kurtaran emsal karara imza attıklarını duyurdu.
15.01.2019 Ekonomi
Son dakika: Milyonlarca emekliyi sevindirecek haber! Maaşlardan kesinti...
Son dakika: Milyonlarca emekliyi sevindirecek haber! Maaşlardan kesinti... Tüketici mahkemesi milyonlarca emekliyi sevindirecek bir karara imza attı. Mahkeme, bankaların, alacakları nedeniyle emekli maaşlarından yaptığı kesintiyi hukuka aykırı buldu. Alınan bu kararın milyonlarca emekliyi ilgilendirdiği bildiriliyor...
17.09.2018 Ekonomi
Emeklilerin nisan maaşı tam yatacak!
Emeklilerin nisan maaşı tam yatacak! SSK ve Bağ-Kur emeklilerinden halen Bağ-Kur kapsamında çalışanlar, 1 ay sonra yeni zammına kavuşuyor. Bu kişiler, maaşlarındaki yüzde 10'luk kesintinin kalkmasıyla sağlanan gelir artışını, önümüzdeki ay maaşlarında görecek. Hükümet, çıkardığı yasa ile emekli olup Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam eden emeklilerden yapılan yüzde 10'luk Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisini kaldırmıştı.
16.03.2016 Ekonomi
Emekli maaşlarında yanlış kesinti: SGK'ya başvurduğunuz anda para iade ediliyor!
Emekli maaşlarında yanlış kesinti: SGK'ya başvurduğunuz anda para iade ediliyor! Emeklilik, kişilerin çalışma hayatları boyunca verdikelri primler belirlenir. İş hayatıına genç yaşta başlayanlar için emeklilik süreci de önemli derecede etkilenir. Fakat bu sürede yatırılan primlerin erken emekli olma sürecine nasıl etki eder, bu konu anlaşılamamaktadır. İşte adım adım izlemeniz gereken yol...
21.02.2024 Çalışma Hayatı
Emekli aylığı ile ilgili emsal karar! Kesinti, haciz ve bloke detayı
Emekli aylığı ile ilgili emsal karar! Kesinti, haciz ve bloke detayı Emekli aylığı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yargıtay’dan emekli aylığına yönelik karar geldi. Böylelikle Yargıtay ‘yaşam hakkı’ olarak değerlendirdiği emekli aylığında bankaların bloke, kesinti yapma hakkı olmadığı yönünde karar verdi ve ‘emeklilerin gelir, aylık ve ödenekleri muvafakat alınmadan haczedilemez, bloke konulamaz’ dedi. İşte emekli aylığı ile ilgili tüm detaylar...
26.10.2023 Emekli
Memur ve memur emeklisine toplu sözleşme teklifi belli oldu! Memur-Sen'den ilk açıklama geldi
Memur ve memur emeklisine toplu sözleşme teklifi belli oldu! Memur-Sen'den ilk açıklama geldi Memur Sen Başkanı Ali Yalçın, memur ve memur emeklisine yapılacak olan toplu sözleşme zammına dair ilk teklifini açıkladı. Yalçın, "2 yıllık süreçteki enflasyon verileri dikkate alınarak 2024 yılı için 3’er aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil 1. üç ayda yüzde 35, 2 3 ayda yüzde 10 3 yüzde 15, 4 3 ayda yüzde 10 artış istiyoruz. 2025 yılı için ise altışar aylık dönemler itibarıyla tekliflerimizi sunuyor. Refah payı dahil 1. altı ayda yüzde 25, ikinci altı ayda yüzde 15 artış istiyoruz. İki yıllık süreçte toplamda yüzde 110 oransal artış teklif ediyoruz. Vaadi yerine getirdikten sonra en düşük kamu görevlisi maaşı 2024 ocak ayında 29 bin 700 TL olmuş olacaktır. Kamuda ücret skalasındaki çarpıklığın giderilmesi, sosyal yardımların kapsamının genişletilmesi ve emekli aylıklarının artırılması yönündeki tekliflerimizi sıralamak istiyorum." ifadelerini kullandı.
24.07.2023 Ekonomi
EYT emekli maaşı eylüle mi kaldı, EYT emekli maaşı ne zaman yatar? EYT emekli maaşında kesinti olur mu, emekli maaşları EYT’lilere ne zaman bağlanacak?
EYT emekli maaşı eylüle mi kaldı, EYT emekli maaşı ne zaman yatar? EYT emekli maaşında kesinti olur mu, emekli maaşları EYT’lilere ne zaman bağlanacak? EYT emekli maaşları ne zaman yatacak, EYT emekli maaşı eylüle mi kaldı? Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) maaşlarının ne zaman yatacağını sorgulamaya devam ediyor. Mart ayında SGK'ya dilekçe veren emekli adayları emekli maaşlarının hesaba yatma gününü sabırsızlıkla bekliyor. EYT yasasının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından emekli olmaya hak kazanan vatandaşlar SGK ve e-Devlet üzerinden EYT başvurularını yaptı, şimdi emekli maaşlarının hesaplara yatmasını bekliyor. Peki, EYT emekli maaşı eylüle mi kaldı, EYT emekli maaşı ne zaman yatar? EYT emekli maaşında kesinti olur mu, emekli maaşı EYT’lilere ne zaman bağlanacak?
1.04.2023 Emekli
EYT'liler dikkat! EYT'liler refah payı alacak mı? EYT maaşında kesinti olacak mı?
EYT'liler dikkat! EYT'liler refah payı alacak mı? EYT maaşında kesinti olacak mı? EYT'liler refah payını alıp almayacağını merak ediyor. İlk aylığını Mart ayında alacak olan milyonlarca vatandaş, alacakları maaşa yüzde 14'ü geçen refah payının dahil edilip edilmediğini sorguluyor. 2 milyon 250 bin EYT'linin maaşına refah payının eklenip eklenmeyeceği konusu gündemdeki yerini koruyor. Peki EYT refah payı dahil olacak mı, EYT maaşı kesintili mi olacak? İşte detaylar...
19.01.2023 Emekli
Staj ve çıraklık mağdurlarını yakından ilgilendiren EYT açıklaması! Çözüm iki meslekte saklı
Staj ve çıraklık mağdurlarını yakından ilgilendiren EYT açıklaması! Çözüm iki meslekte saklı EYT ile ilgili gelişmeler devam ederken çıraklık ve staj mağdurlarına ilişkin de art arda açıklamalar geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır, çözüm için avukatlık ve doktorluk mesleğini örnek gösterirken İş ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Mehmet Akif Cenkci de çıraklık ve staj girişinin doğum borçlanmasına olanak sağladığına dikkati çekti.
7.10.2022 Emekli
Promosyonlarla ile ilgili son dakika! Memur-emekli milyonları kapsıyor, yeni tarihler ortaya çıktı
Promosyonlarla ile ilgili son dakika! Memur-emekli milyonları kapsıyor, yeni tarihler ortaya çıktı Emekli ve memura ödenecek promosyon rakamlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Maaş promosyonlarıyla ilgili emekli ve memurları ilgilendiren detaylar belli oldu. Emekliye ödenecek promosyon miktarı 10 bin liraya kadara çıktı. Öte yandan bankalar promosyon tarihlerinde güncellemeye gitti. 31 Ağustos tarihinde bitmesi beklenen emekli maaşını taşıma işlemleri 30 Eylül'e kadar uzatıldı.
5.09.2022 Emekli
EYT'de son dakika gelişmesi! Emekli aylığı hesabı böyle yapılacak, farklı maaşlar ortaya çıkacak...
EYT'de son dakika gelişmesi! Emekli aylığı hesabı böyle yapılacak, farklı maaşlar ortaya çıkacak... EYT ile ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlarca vatandaş EYT düzenlemesini bekliyor. EYT'de geri sayım başladı. Bakanlık bünyesinde çalışmalar devam ediyor. En geç ocak ayında yeni düzenlemenin Meclis'e sunulması bekleniyor. Emeklilikte yaşa takılanlar için formüller de merakla takip edilirken emekli maaşlarının nasıl bağlanacağı ve maaş hesaplamasının nasıl yapılacağı da gündemde. Formül ortaya çıktı. Herkese göre ayrı maaşlar ortaya çıkacak. Maaşları etkileyecek farklı faktörler bulunuyor. Fazla primler de maaş hesaplamasında kullanılacak. Peki emekli maaşları nasıl hesaplanacak? Avrupa modelinin uygulanma ihtimali ne? EYT ile ilgili tüm gelişmeler...
Zam geldi! 5000 liraya çıktı, Hesaplara yatacak...
Zam geldi! 5000 liraya çıktı, Hesaplara yatacak... Emekli milyonlarca vatandaşa yeni zam müjdesi. Milyonlarca emeklinin hesabına yatacak. Bankaların emeklilere sunduğu promosyon ücretlerine zam geldi. Haziran ayında açıklanan enflasyon verilerinden sonra asgari ücret, emekli maaşları ve ardından da memur maaşlarında artışa gidildi. Emeklilere derin bir nefes aldıran bu zammın ardından promosyon tutarları da bazı bankalarda 5 bin lira seviyesinin üzerine çıktı. Yeni emekli olanlar da promosyon fırsatından yararlanıyor. Çoğunluk bankanın maaş aktarımı için verdiği süre 31 Temmuz’da doluyor. Yani, 31 Temmuz tarihine kadar emekli maaşınızı bir başka bankaya aktarıp, promosyon imkanından yararlanabilirsiniz. Peki hangi banka ne kadar promosyon veriyor? Emekli maaşları başka bankaya nasıl taşınıyor? Bankadan alınan promosyon oranı nasıl yükselir? İşte emekli promosyonu ile ilgili milyonlarca emekliyi ilgilendiren detaylar...
22.07.2022 Emekli
EYT’de kritik 5 formül! Milyonlar bekliyordu, 50 yaşını tamamlayan...
EYT’de kritik 5 formül! Milyonlar bekliyordu, 50 yaşını tamamlayan... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son dakika gelişmesi! EYT’li yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren açıklamalar art arda geldi. Çözüm getirecek yeni formüllerin detayları da ortaya çıktı. Avrupa modeli ve 50 yaşını tamamlama formülü üzerinde duruluyor. Uygulanacak seçeneklerden hangisi Türkiye’deki sosyal güvenlik yapısına uygun olursa, sosyal güvenlikte aktif, pasif dengesini bozmayacak ve ilave yük getirmeyecekse bunlardan birisi hayata geçirilecek. İşte Emeklilikte Yaşa Takılanlar için düşünülen formüllerin detayları...
18.07.2022 Emekli
Zam geldi!  5 bin 176 liraya yükseldi, en az 6 ay ödeniyor, başvurmayan alamıyor
Zam geldi! 5 bin 176 liraya yükseldi, en az 6 ay ödeniyor, başvurmayan alamıyor Milyonlara zam müjdesi! Asgari ücret zammı vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından asgari ücrete yapıacak zam açıklandı. Ağustos ayı itibarı ile ödenecek asgari ücret net 5 bin 500 lira olarak olarak belirlendi. Asgari ücret artışı birçok ücret ve ödeme kaleminde artışa yol açtı. İşzilik maaşından kıdem tazminatına, engelli maaşından 65 yaş aylığına kadar pek çok ücret artacak. İşten çıkartılan ya da işszilik ödeneğinden yararlanmakta olanlar ödemelerdeki artışı merak ediyor. İşsizlik maaşının taban ücreti 2 bin 588 TL, en yüsek işsizlik maaşı ise 5 bin 176 TL olacak. Bir çalışanın işszilk maaşından yararlanabilmesi için ise işten çıkarıldığı tarih itiabarı ile 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvuruda bulunması gerekiyor.
3.07.2022 Çalışma Hayatı
Asgari ücret artışı neleri değiştirecek? Hangi maaşlar etkilenecek? Yaşlılık maaşı, engelli aylığı ve işsizlik maaşı değişecek mi?
Asgari ücret artışı neleri değiştirecek? Hangi maaşlar etkilenecek? Yaşlılık maaşı, engelli aylığı ve işsizlik maaşı değişecek mi? Enflasyon ve gıdada olan yüksek artış nedeniyle 2022 yılının ikinci yarısı için asgari ücrete yapılacak artış için Asgari Ücret Komisyonu toplandı. Toplantı öncesi işveren kesimini temsil eden TİSK, işçi tarafını temsil eden Türk-İş’ten atışa dair önemli mesajlar geldi. Asgari ücrette mutabakat sağlanması konusunda her iki taraftan da olumlu beklentiler var. Toplantı için bir araya gelen işçi, işveren ve hükümet tarafından zam oranı belirlenecek ve sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zam oranını açıklayacak. Asgari ücret artışı pek çok kesimde maaşları da değiştirecek. Yaşlılık maaşı, engelli aylığı ve işsizlik maaşı alanların maaşları artacak staj ücretleri ve GSS primi de zamdan ekilenecek. Peki, Asgari ücret artışı neleri değiştirecek? Yaşlılık maaşı, engelli aylığı ve işsizlik maaşı değişecek mi? Asgari ücret ne zaman açıklanır, bugün açıklanır mı? İşte Asgari ücret artışını etkileyen kesimler ve primler…
29.06.2022 Ekonomi
SGK maaş bağlıyor, asgari ücretten az geliri olanlar yararlanıyor, 5 yıl detayı...
SGK maaş bağlıyor, asgari ücretten az geliri olanlar yararlanıyor, 5 yıl detayı... Sosyal Güvenlik Kurumu maaş ödemesi yapıyor. Başvuranlar yararlanıyor. Aylık olarak ödeme yapılabilmesi için kişinin gelirinin 4.250 TL’den daha az olması ve bunu kanıtlayabilmesi gerekiyor. SGK belirli süre çalışan ve yaş şartını da tamamlayarak emekliliğe hak kazananlara emekli aylığı bağlıyor. Ancak bazı durumlarda emekli olmak mümkün olmuyor. Sigortalının ölümü halinde yakınlarının mağduriyet yaşamaması için SGK tarafından maaş bağlanıyor. Daha çok eşe ve çocuklara bağlanan ölüm maaşı bilinse de aslında ölen sigortalının annesine ve babasına da maaş bağlanıyor. Belirli koşulların sağlanması durumunda bu kişilere her ay ödeme yapılıyor.
25.05.2022 Çalışma Hayatı
EYT düzenlemesinde flaş gelişme! Yeni formül belli oldu,  9000 ve 7200 gün...
EYT düzenlemesinde flaş gelişme! Yeni formül belli oldu, 9000 ve 7200 gün... EYT'de son dakika! Asgari ücret, 3600 ek gösterge, sözleşmeli memur yeni haklar ve emeklilikte yaşa takılanlar için EYT düzenlemesi milyonların gündeminde yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlı Vedat Bilgin yapılacak olan düzenlemelerin adım adım ele alınarak çözüme kavuşturulduğuna dikkat çekerek, 'Hepsinin dosyası önümüzde' açıklamasında bulundu. Özellikle Temmuz ayından sonra öncelikli gündeme girmesi beklenen EYT çalışması için hangi formüller masada? EYT'liler ne zaman, nasıl, hangi şartlarla emekli olacak? İşte EYT'de son durum...
22.05.2022 Çalışan Hakları
4/1-a, 4/1-b, 4/1-c kapsamında aylık alanları kapsıyor! Yüzde 7,5 kesinti...
4/1-a, 4/1-b, 4/1-c kapsamında aylık alanları kapsıyor! Yüzde 7,5 kesinti... SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı üzerinden maaş alanları ilgilendiriyor. Pek çok kişi farkında değil. Çalışanın kazancından yüzde 7.5 kesinti yapılıyor. Uzun süre çalışma hayatı devam edenler ne zaman emekli olacaklarını ve emekli olduklarında ne kadar emekli maaşı alacaklarını merak ediyor. Ancak yaşanan süreç çoğu zaman emekli aylığı ile geçinebilmeyi mümkün kılmıyor. Bu durumda emekliler, özellikle nispeten daha genç yaşta emekli olanlar çalışmaya devam etmek istiyor. Bu durumda da, 'Acaba emekli aylığım kesilir mi?" sorusu akıllara geliyor. Çalışan emeklilerin aylığı hangi durumlarda kesilir? İşte emeklilikten sonra çalışmayı düşünenler için yol haritası...
11.05.2022 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Emekli Maaşı Kesinti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki emekli maaşı kesinti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.