Elektrik Tasarrufu

Elektrik Tasarrufu

Son dakika Elektrik tasarrufu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Elektrik tasarrufu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Elektrik tasarrufu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Elektrik Tasarrufu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan elektrik tasarrufu gelişmeleri de dahil olmak üzere 511 elektrik tasarrufu haberi bulunmuştur. Tüm elektrik tasarrufu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Elektrik faturalarında büyük tasarrufun yolları açıklandı
Elektrik faturalarında büyük tasarrufun yolları açıklandı Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş, kış aylarının gelmesi ve elektrik tüketiminin artmasıyla birlikte, vatandaşların faturalarını nasıl düşürebilecekleri konusunda altın değerinde önerilerde bulundu.
8.11.2023 Ekonomi
Elektrik faturasını yarı yarıya düşürüyor! Püf noktaları açıklandı
Elektrik faturasını yarı yarıya düşürüyor! Püf noktaları açıklandı Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte evlerdeki elektrik tüketimi artacak. Vatandaşlar ise elektrik faturasından nasıl tasarruf edeceğini araştırmaya başladı. Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş, faturadan nasıl tasarruf edileceği konusunda püf noktalarını anlattı. İşte elektrik faturasında büyük düşüş sağlayacak ipuçları...
17.10.2023 Ekonomi
Evlerdeki elektrik canavarı: Kurutma makinesi! İşte faturayı düşürme yolları...
Evlerdeki elektrik canavarı: Kurutma makinesi! İşte faturayı düşürme yolları... Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş, evlerdeki 'elektrik tüketim canavarı aletleri' açıklayarak, faturadan nasıl tasarruf edileceği konusunda püf noktalarını anlattı. İşte elektrik faturasında büyük düşüş sağlayacak ipuçları...
21.09.2023 Ekonomi
Adana’da sinekler çoğalınca cibinliğe talep arttı
Adana’da sinekler çoğalınca cibinliğe talep arttı Adana’da son dönemlerde sineklerin çoğalması nedeniyle cibinlik fiyatları ve satışları arttı.
26.06.2023 Gündem
Elektrik faturasını yarı yarıya düşürüyor! Uzman isimden kritik uyarı geldi
Elektrik faturasını yarı yarıya düşürüyor! Uzman isimden kritik uyarı geldi Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte evlerdeki elektrik tüketimi artacak. Vatandaşlar ise elektrik faturasından nasıl tasarruf edeceğini araştırmaya başladı. Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş, evlerdeki 'elektrik tüketim canavarı aletleri' açıklayarak, faturadan nasıl tasarruf edileceği konusunda püf noktalarını anlattı. İşte elektrik faturasında büyük düşüş sağlayacak ipuçları...
17.05.2023 Ekonomi
Doğal gaz ve elektrik faturasından bu önlemlerle tasarruf elde etmek mümkün
Doğal gaz ve elektrik faturasından bu önlemlerle tasarruf elde etmek mümkün Kışın gelmesiyle beraber doğal gaz ve elektrik kullanımı da artış gösterdi. Yapacağımız bireysel tedbirlerle artan fatura maliyetlerini düşürmek mümnkün. İstanbul Gelişim Üniversitesi'den Dr. Öğr. Üyesi Ekrem Süzen, yaşam alanlarında doğal gaz ve elektrik tasarrufunun nasıl sağlanabileceğini tek tek anlattı.
21.11.2022 Ekonomi
Faturayı yükseltiyor! Evlerdeki elektrik canavarı: Kurutma makinesi
Faturayı yükseltiyor! Evlerdeki elektrik canavarı: Kurutma makinesi Pandemi sebebiyle enerji fiyatlarına gelen zamlardan elektrik de nasibini aldı. Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş, evlerdeki 'elektrik tüketim canavarı aletleri' açıklayarak, faturadan nasıl tasarruf edileceği konusunda püf noktalarını anlattı. İşte elektrik faturasında büyük düşüş sağlayacak ip uçları...
28.10.2022 Ekonomi
Ukrayna, zorunlu elektrik tasarrufu kararıyla karanlığa gömüldü
Ukrayna, zorunlu elektrik tasarrufu kararıyla karanlığa gömüldü Rusya'nın Ukrayna'nın enerji altyapılarına yönelik saldırıları nedeniyle zorunlu elektrik tasarrufu yapılmasına karar verilen Ukrayna'da sokaklar karanlığa gömüldü.
20.10.2022 Dünya
Japonya’da aşırı sıcaklar can aldı! 12 kişi öldü
Japonya’da aşırı sıcaklar can aldı! 12 kişi öldü Japonya’nın başkenti Tokyo'da termometreler 1875 yılından bu yana Haziran ayında görülen en yüksek değer olan 36.4'ü gösterdi. Ülkenin farklı kesimlerinde sıcaklık değerleri 39 dereceyi aşarken, en az 12 kişinin sıcak çarpması nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.
30.06.2022 Dünya
Japonya’da 150 yıl sonra bir ilk! Sıcaklıklar rekor seviyeye ulaştı
Japonya’da 150 yıl sonra bir ilk! Sıcaklıklar rekor seviyeye ulaştı Japonya’nın başkenti Tokyo ve çevresinde yaklaşık 150 yılın en sıcak Haziran ayı yaşanırken, termometreler 40.2 dereceyi gösterdi. Hükümet, enerji krizi ihtimaline karşı elektrik tasarrufu çağrısını 3’üncü günde de yineledi.
29.06.2022 Dünya
Böylesi görülmedi! 147 yılın rekoru kırılıyor, alarm seviyesine geçildi
Böylesi görülmedi! 147 yılın rekoru kırılıyor, alarm seviyesine geçildi Japonya’nın başkenti Tokyo’nun 1875 yılından bu yana Haziran ayında görülen en şiddetli sıcak hava dalgasının etkisine girmesinin ardından hükümet, enerji ihtiyacı artışı ve arz sorunları nedeniyle Tokyo ve çevresindeki bölgelere elektrik tasarrufu yapma çağrısında bulundu.
28.06.2022 Dünya
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Aboneleri ilgilendiriyor, faturalar artık...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Aboneleri ilgilendiriyor, faturalar artık... Elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Tüm aboneleri yakından ilgilendiriyor. Fatura ödemeleri artacak. 2022 yılına girilmesi ile birlikte elektrik faturalarında yeni bir dönem başladı. Kademeli tarifeye geçildi. Az tüketenin düşük fatura ödemesi prensibi ile yola çıkılan tarife değişikliğinde, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda alt sınır değişiklikleri yapıldı. Böylece tüketiciler faturalara gelen zamlardan tükettikleri oranda etkilendi. Nisan ayının gelmesiyle havalar ısınmaya başladı. Birçok kişi doğal gaz kombisini kapattı. Kışın ısınma için kullanılan enerji, yaz aylarında ise serinlemek için devrede olacak. Klima kullanımı birçok kişi için kurtarıcı olacak. Özellikle yaz aylarında hava sıcaklıklarının 40 dereceleri bulduğu güney ve güney doğu illerinde nemin de etkisiyle hissedilen sıcaklık çok daha yüksek oluyor. Bu kentlerde yaşayan vatandaşlar için klima kullanımı daha da erken başlıyor. Peki klima kullanımının elektrik faturalarına yansıması nasıl olacak? Hem klimanın konforundan yararlanıp hem de düşük elektrik faturası ödemek mümkün mü?
13.04.2022 Ekonomi
Elektrik faturasına yansıyor, cebinizden daha fazla para çıkıyor! Düşük elektrik faturası ödemek için...
Elektrik faturasına yansıyor, cebinizden daha fazla para çıkıyor! Düşük elektrik faturası ödemek için... Elektrik faturaları ile ilgili son dakika açıklaması! Milyonlarca aboneyi çok yakından ilgilendiriyor. Fatura ödemeleri artacak. 2022 yılına girilmesi ile birlikte elektrik faturalarında yeni bir dönem başladı. Kademeli tarifeye geçildi. Az tüketenin düşük fatura ödemesi prensibi ile yola çıkılan tarife değişikliğinde, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda alt sınır değişiklikleri yapıldı. Böylece tüketiciler faturalara gelen zamlardan tükettikleri oranda etkilendi. Nisan ayının gelmesiyle havalar ısınmaya başladı. Birçok kişi doğal gaz kombisini kapattı. Kışın ısınma için kullanılan enerji, yaz aylarında ise serinlemek için devrede olacak. Klima kullanımı birçok kişi için kurtarıcı olacak. Özellikle yaz aylarında hava sıcaklıklarının 40 dereceleri bulduğu güney ve güney doğu illerinde nemin de etkisiyle hissedilen sıcaklık çok daha yüksek oluyor. Bu kentlerde yaşayan vatandaşlar için klima kullanımı daha da erken başlıyor. Peki klima kullanımının elektrik faturalarına yansıması nasıl olacak? Hem klimanın konforundan yararlanıp hem de düşük elektrik faturası ödemek mümkün mü?
13.04.2022 Ekonomi
Doğal gaz ve elektrik faturalarına gelen zamlardan sonra geliştirdi! 1 litre benzinle aylık ısınma ihtiyacını gideriyor
Doğal gaz ve elektrik faturalarına gelen zamlardan sonra geliştirdi! 1 litre benzinle aylık ısınma ihtiyacını gideriyor Doğal gaz ve elektrik faturalarına gelen zamlardan sonra geliştirdi, bir litrelik benzinle bir evin aylık ısınma ihtiyacını gideriyor. Daha az bir maliyetle nasıl ısınabileceğinin yollarını aradığını ifade eden Bitlisli girişimci, “Bulduğum bu sistem ile şu anki iş yerimde ısınmaktayım. İleride bunları geliştirmek istiyorum. Bu sistem ile doğal gaz peteğini ısıtmayı düşünüyorum” dedi.
23.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturasıyla ilgili son dakika gelişmesi! İndirimli elektrik tarifesi geliyor! Düğmeye basıldı
Elektrik faturasıyla ilgili son dakika gelişmesi! İndirimli elektrik tarifesi geliyor! Düğmeye basıldı Elektrik faturasıyla ilgili flaş gelişme! Elektrik faturaları için düğmeye basıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüksek elektrik faturalarına karşı sorun yaşayan cemevleri, dernekler ve vakıfların elektrik faturalarının en düşük tarifeye alınması için talimat verdi. Ticari işletmeler için özel bir formülle destek sağlanacağı öğrenilirken, vatandaşları kapsayacak bir destek paketi için de çalışmaların sürdüğü bildirildi. Öte yandan tüketiciler elektriğe yapılan zam sonrası tüketim miktarlarını düşürmek için tasarruf sağlayacak yöntemleri araştırıyor. Peki hangi ev aleti ne kadar elektrik tüketiyor? Kış aylarında yaza göre farklı olarak ve en çok kullanılan ürünlerin başında elektrikli ısıtıcı geliyor. Elektrikli ısıtıcının kullanımı saatlik ortalama 1,06 TL’ye denk geliyor. Evde sık kullanılan diğer elektrikli aletlere baktığımızda ise, ütü saatte 1,78 TL, saç kurutma makinesi 1,56 TL, A+ bulaşık makineleri 1,30 TL, elektrik süpürgesi ise saatte 1,06 TL harcıyor. Cumhuriyet Üniversitesi Enerji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Fertelli, elektriğin en ucuz olduğu zaman diliminin 22.00-06.00 saatleri arası olduğunu söyledi. Bu saatler arasında çamaşır, bulaşık makinesinin çalıştırılması, ütü saatinin 22.00'den sonraya çekilmesi faturaların düşmesini sağlıyor. İşte elektrik faturasından tasarruf etmenin ve indirimli saat diliminden yararlanmanın yolları..
10.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturaları değişiyor! Fiyatları düşüren yöntem, aboneler bilmiyor, Saat 22.00'den sonra...
Elektrik faturaları değişiyor! Fiyatları düşüren yöntem, aboneler bilmiyor, Saat 22.00'den sonra... Elektrik faturalarıyla ilgili flaş açıklama. Tek tek açıkladı. Birçok elektrik abonesini bunu bilmiyor. Elektrik faturalarına yeni yıl ile birlikte gelen zam sonrası pek çok kişi yüksek gelen faturalardan şikayet ediyor. Enerji giderini düşürmek isteyenler tasarruf yolları arıyor. Küçük değişiklikler faturaların belli oranlarda düşmesini sağlayabilir. Ancak yoğun elektrik tüketimini fiyatların daha düşük olduğu saatlere kaydırmak ciddi miktarda daha düşük faturana ödenmesine imkan veriyor. Cumhuriyet Üniversitesi Enerji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Fertelli, elektriğin en ucuz olduğu zaman diliminin 22.00-06.00 saatleri arası olduğunu söyledi. Bu saatler arasında çamaşır, bulaşık makinesinin çalıştırılması, ütü saatinin 22.00'den sonraya çekilmesi faturaların düşmesini sağlıyor. İşte son dakika haberinin detayları...
9.02.2022 Ekonomi
Faturalar düşüyor! Bu saatlere dikkat, değiştiren az ödüyor
Faturalar düşüyor! Bu saatlere dikkat, değiştiren az ödüyor Elektrik faturalarına yeni yıl ile birlikte gelen zam sonrası pek çok kişi yüksek gelen faturalardan şikayet ediyor. Enerji giderini düşürmek isteyenler tasarruf yolları arıyor. Küçük değişiklikler faturaların belli oranlarda düşmesini sağlayabilir. Ancak yoğun elektrik tüketimini fiyatların daha düşük olduğu saatlere kaydırmak ciddi miktarda daha düşük faturana ödenmesine imkan veriyor. Cumhuriyet Üniversitesi Enerji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Fertelli, elektriğin en ucuz olduğu zaman diliminin 22.00-06.00 saatleri arası olduğunu söyledi. Bu saatler arasında çamaşır, bulaşık makinesinin çalıştırılması, ütü saatinin 22.00'den sonraya çekilmesi faturaların düşmesini sağlıyor.
8.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturaları ile ilgili flaş karar! Ve değişti, yüzde 11 indirim...
Elektrik faturaları ile ilgili flaş karar! Ve değişti, yüzde 11 indirim... Yeni yıl ile birlikte elektrik tarifelerinde yeni düzenlemeye gidilmiş, faturalarda yüzde 50 ile yüzde 125 arasında artış olmuştu. Kademeli elektrik tarifesinde belirlenen limitler aboneler tarafından tepki ile karşılanmıştı. Vatandaşların talepleri dikkate alındı ve 150 kilovatsaat sınırı yuları çekildi. Kademeli elektrik uygulamasında ortalama 150 kilovatsaat olarak belirlenen tarifenin 210 kilovatsaate çıkarılmasıyla birlikte konutlara ortalama yüzde 11 indirim yapılmış oldu. Pek çok vatandaş bu tüketim miktarını aşmamak için çaba harcıyor. Bu noktada "210 KW elektrik kaç TL? 1 KW elektrik ne kadar?" soruları akıllara geliyor. 210 KW elektrik tüketim miktarını aşmamak için yapılması gereken tasarruf önlemleri...
2.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturalarını anında düşürüyor! 5 bin lira cebinizde kalacak...
Elektrik faturalarını anında düşürüyor! 5 bin lira cebinizde kalacak... Elektrik faturalarını çok büyük oranda düşürüyor! Elektrik ile ilgili açıklama geldi. Kuruşu kuruşuna hesaplandı. Yılda 5 bin lira cebinizde kalabilir. 8 yılı geçmiş eski ev aletleri, 3-4 kat daha fazla elektrik tüketiyor. Böylece faturalar gelince vatandaşın cebinden yüksek meblağda para çıkıyor. Yıllık olarak bakıldığında ise bu para oldukça fazla rakamlara tekabül ediyor. Evinizdeki cihazları yüksek tasarruflu olanla değiştirdiğiniz takdirde yılda 4-5 bin lira artıya geçebilirsiniz. Önceleri fatura geldiğinde pek de hissedilmeyen bu etki, şimdilerde değişerek arayı açtı. Yüzde 300'e varan tüketim farkı oluşuyor. Sadece aydınlatmada bile yıllık 726 lira fark oluşturuyor. Peki elektrik faturanızı düşürmek için hangi cihazları değiştirmeniz gerekiyor? Elektrik faturasında yıl bazında büyük tasarruf etmek için neler yapabilirsiniz? İşte detaylı elektrik rehberi...
14.01.2022 Ekonomi
Kış saat uygulaması nedir? Kış saat uygulaması ne zaman, neden kaldırıldı?
Kış saat uygulaması nedir? Kış saat uygulaması ne zaman, neden kaldırıldı? Ekrem İmamoğlu, kış saati uygulamasının getirdiği olumsuz sonuçları paylaşarak "Hiçbir tasarrufa yol açmadığı gibi vatandaşların güne karanlıkta başlamalarına, çocukların okula karanlıkta gitmesine neden oluyor. Gördüm ki herkes şikayetçi" demişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise "Kış saati uygulamasına başladığımızdan beri toplam elektrik tasarrufu 6,82 milyar kilovatsaat oldu. Bu işleri gündeme getirmek isteyenler var. Herkes kendi işiyle meşgul olsun." ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklamaların ardından kış saat uygulaması hakkında yapılan araştırmalar da arttı. Peki, kış saati uygulaması nedir? Kış saat uygulaması ne zaman, neden kaldırıldı?
22.11.2021 Gündem
Elektrik faturaları ile ilgili flaş açıklama! Fiyatı arttırıyor, tüm aboneler...
Elektrik faturaları ile ilgili flaş açıklama! Fiyatı arttırıyor, tüm aboneler... Elektrik faturaları ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Tüm aboneleri kapsıyor. Fiyatları arttırıyor. Daha kabarık fatura gelmesine neden oluyor. Fatura ödemelerinin yüzde 10'luk kısmını oluşturuyor. Elektrik faturalarını bazı hususlara dikkat ederek düşürebilir ve uzun süreçte ciddi anlamda gelir elde edebilirsiniz. Günümüzde en çok cep telefonları ve tabletler ön planda. Prizde kalan şarjlara dikkat edilmesi gerekiyor. Öte yandan kapatıldığı düşünülen cihazlar aslında kapanmıyor. Her an açılabilecek modda bekliyor. Bu da elektrik tüketimine yol açıyor. Elektrik faturasını düşürmek ve tasarruf yapmak için nelere dikkat edilmeli? İşte önemli bilgiler...
25.08.2021 Ekonomi
Elektrik faturasına yansıyor! Devamlı tüketim yapıyor, flaş uyarı...
Elektrik faturasına yansıyor! Devamlı tüketim yapıyor, flaş uyarı... Elektrik faturasını artırıyor. Cebinizden daha fazla para çıkmasına sebep oluyor. Fatura ödemelerinin yüzde 10'luk kısmını oluşturuyor. Elektrik faturalarını bazı hususlara dikkat ederek düşürebilir ve uzun süreçte ciddi anlamda gelir elde edebilirsiniz. Günümüzde en çok cep telefonları ve tabletler ön planda. Prizde kalan şarjlara dikkat edilmesi gerekiyor. Öte yandan kapatıldığı düşünülen cihazlar aslında kapanmıyor. Her an açılabilecek modda bekliyor. Bu da elektrik tüketimine yol açıyor. Elektrik faturasını düşürmek ve tasarruf yapmak için nelere dikkat edilmeli? İşte önemli bilgiler
25.08.2021 Ekonomi
Elektrik faturaları düşüyor! Tüm aboneler için geçerli
Elektrik faturaları düşüyor! Tüm aboneler için geçerli Tüm aboneleri çok yakından ilgilendiriyor. Elektrik faturaları düşüyor. Tüketiciler yüzde 11 daha az elektrik faturası ödeyebilir. Elektrik tüketicileri istedikleri takdirde elektrik tedarikçisini değiştirebilir böylece daha az fatura ödeyebilirler. Yaz aylarında artan elektrik faturaları tasarruf önlemleri ile de düşürülebilir. Temmuz ayı hesaplamalarına göre duvar tipi klima, bir evde günde 12 saat kullanıldığında yaklaşık 602 TL olarak faturalara yansıyor. Peki klima başta olmak üzere elektrik faturasının artmasına neden olan cihazlar nasıl doğru şekilde kullanılır? İşte elektrik faturanızı düşürecek tasarruf önlemleri...
9.07.2021 Ekonomi
Elektrik faturasıyla ilgili flaş gelişme! Fiyatlar yüzde 75...
Elektrik faturasıyla ilgili flaş gelişme! Fiyatlar yüzde 75... Elektrik faturasıyla ilgili flaş gelişme. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Elektrik aboneleri dikkat. Fiyatlar düşüyor. Yaz aylarında elektrik faturaları çok yüksek geliyor. Bunun birçok nedeni var. Yaz nedeniyle cihazların çalışma süresi uzuyor, faturalar cep yakıyor. Elektrikle ilgili dikkat edilmesi gereken önemli hususlar bulunuyor. Bu dönemde faturaları düşürmek ise basit önlemlerle mümkün. Fiyatlar yüzde 75'e kadar düşebilir. Paranız cebinizde kalır. Peki bu dönemde elektrik faturasını düşürmek için neler yapılabilir? İşte tüm öneriler...
30.06.2021 Ekonomi
Elektrik faturaları ile ilgili flaş açıklama! Fiyatlar yüzde 20...
Elektrik faturaları ile ilgili flaş açıklama! Fiyatlar yüzde 20... Elektrik faturaları ile ilgili önemli açıklama geldi. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Fiyatlar yüzde 20 düşüyor. Ödediğiniz parayı azaltabilirsiniz. Yaz aylarında elektrik faturaları çok yüksek geliyor. Bunun birçok sebebi var. Yaz nedeniyle cihazların çalışma süresi uzuyor, faturalar cep yakıyor. Elektrikle ilgili dikkat edilmesi gereken önemli hususlar bulunuyor. Bu dönemde faturaları düşürmek ise basit önlemlerle mümkün. Fiyatlar yüzde 20'ye kadar düşebilir. Paranız cebinizde kalır. Peki bu dönemde elektrik faturasını düşürmek için neler yapılabilir? İşte tüm öneriler
11.06.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Elektrik Tasarrufu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki elektrik tasarrufu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.