Faturalar ile ilgili flaş detay! Kayıp-kaçak bedeli...
Faturalar ile ilgili flaş detay! Kayıp-kaçak bedeli... Elektrik faturası düzenlemesi için hem konut hem de esnaflar için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bunun yanında kaçak elektrik ile mücadele ile faturalardaki kaçak yükü azaltılıyor. Dicle Elektrik'in Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay, yıllar itibariyle hizmet bölgelerinde kayıp-kaçak elektrik tüketimini istikrarlı olarak gerilettiklerini ifade ederek, 2013'te yüzde 76 olan kaçak kullanım oranını yüzde 46'ya kadar düşürdüklerini belirtti.
20.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturaları ile ilgili flaş karar! Değişti, devlet desteği artırıldı, aylık 206 lira...
Elektrik faturaları ile ilgili flaş karar! Değişti, devlet desteği artırıldı, aylık 206 lira... Elektrik faturaları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Destek ödemesi ile ilgili flaş karar! Ödeme miktarı artırıldı. 2022'de aylık 206 lira fatura desteği verilecek. Geçen yıl hanedeki birey sayısına göre 137,33 lira olan elektrik tüketim desteğinin üst limit tutarı, yeni yılda 206 liraya çıkarıldı. Cihaza bağımlı kronik hastalara da elektrik tüketimine göre 200 liraya kadar destek verilecek. Öte yandan elektrik tüketiminde kademeli sisteme geçildi. Kademeli elektrik faturası sistemi, 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle hayata geçti. Buna göre belirli bir kilovat altında tüketim sergileyen tüketiciler ile üzerinde tüketim gerçekleştiren tüketiciler arasında çarpan değeri farklı olacak. Peki, kademeli elektrik faturası nedir, nasıl hesaplanıyor? İşte elektrikte yeni dönem ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
6.01.2022 Ekonomi
Elektrik faturaları ile ilgili flaş açıklama! Doğal gaz etkisi...
Elektrik faturaları ile ilgili flaş açıklama! Doğal gaz etkisi... Elektrik faturalarıyla son dakika açıklaması! Zam geldi. Elektrik faturaları yükseldi. Dağıtım şirketlerinin elektrikteki fiyat artışında bir payı olmadığını söyleyen Elder Yönetim Kurulu Başkanı Zaimler, “Uluslararası piyasalarda doğalgazın maliyeti arttığında bu artışlar enerji bedellerine yansıyor. Dağıtım şirketleri keyfi bir fiyat artışında bulunamaz. Bunu teklif bile edemez. Artış enerji maliyetlerinden kaynaklı” dedi.
11.09.2021 Ekonomi
Elektrik faturasıyla ilgili flaş karar! Yüzde 50...
Elektrik faturasıyla ilgili flaş karar! Yüzde 50... Elektrik faturasıyla ilgili harekete geçildi. Tüm tüketicileri sevindirecek karar! Daha az elektrik faturası ödenecek. TEDAŞ tarafından açıklama geldi. Bu yıl başlıyor. İlk adım atıldı. Bu yıl itibarı ile reklam gelirlerinin yüzde 50'si tarife yoluyla tüketicilere yansıtılacak. Elektrik faturaları hafifleyecek.
26.02.2021 Ekonomi