Ekonomik Büyüme

Ekonomik Büyüme

Son dakika Ekonomik büyüme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ekonomik büyüme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ekonomik büyüme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ekonomik Büyüme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ekonomik büyüme gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.679 ekonomik büyüme haberi bulunmuştur. Tüm ekonomik büyüme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fed merakla beklenen faiz kararını açıkladı
Fed merakla beklenen faiz kararını açıkladı ABD Merkez Bankası Fed faizi yüzde 5.50'de sabit tutma kararı aldı. Fed, 2024 sonuna kadar 3 faiz indirimi sinyali vermeye devam etti. Fed Başkanı Jerome Powell "Arz ve talep daha iyi dengeye geliyor. Bu dengelenme ile birlikte enflasyona olan katkının aşağı gelmesini bekliyoruz" dedi.
20.03.2024 Ekonomi
Türkiye ile ABD'den ortak açıklama: Terörle mücadele istişareleri yeniden başlatıldı
Türkiye ile ABD'den ortak açıklama: Terörle mücadele istişareleri yeniden başlatıldı Türkiye ve ABD'nin terörizme karşı iş birliğini artırmak, organize suç ve uyuşturucu kaçakçılığına karışan şebekeleri ele almak amacıyla Türkiye- ABD terörle mücadele istişarelerinin yeniden başlatılması kararlaştırıldı.
9.03.2024 Gündem
TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut'tan 8 Mart mesajı: Çalışmaya devam edeceğiz
TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut'tan 8 Mart mesajı: Çalışmaya devam edeceğiz Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) 8 Mart Kadınlar Günü’nü yazılı bir mesajla kutladı.
8.03.2024 Gündem
Murat Kurum'dan İBB yönetimine ulaşım tepkisi: İstanbullu trafikte canından bezdi
Murat Kurum'dan İBB yönetimine ulaşım tepkisi: İstanbullu trafikte canından bezdi AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 'Çilesiz İstanbul Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Kurum, "Mevcut İBB yönetimi her alanda olduğu gibi ulaşımda da başarısız oldu. 35 ulaşım vaadinden 4'ünü yapabildiler. Bu trafik İstanbul'u çileden çıkaran hale geldi. Paradan, zamandan, her şeyden kaybediyoruz. 1 yılda 288 saat kaybediyoruz. İstanbullunun ömründen 3 yıl çalınıyor" diye konuştu.
27.02.2024 Gündem
OECD Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti
OECD Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü OECD Türkiye'nin 2024 yılı için büyüme tahminini yüzde 2,7'den 2,9'a yükseltti.
5.02.2024 Ekonomi
Uzman isimden dijital telif açıklaması: Yasa hayata geçirilirse Türk medyasının pozitif bir dönüşüme sahne olacağı açıktır
Uzman isimden dijital telif açıklaması: Yasa hayata geçirilirse Türk medyasının pozitif bir dönüşüme sahne olacağı açıktır Google'ın Kanada merkezli dijital yayıncılara yılda 74 milyon dolara varan miktarda telif ödemeyi kabul etmesinin ardından benzer bir sistemin Türkiye'de de uygulanması gerekliliği yeniden gündeme geldi. Peki Kanada’da varılan anlaşmanın bir benzerinin Türkiye'de de hayata geçmesinin etkileri ne olur? Dijital iletişim araştırmacısı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, olası senaryoları hurriyet.com.tr için değerlendirdi.
7.12.2023 Gündem
Piyasalar kritik veriyi bekliyor! Türkiye ekonomisi ne kadar büyüyecek?
Piyasalar kritik veriyi bekliyor! Türkiye ekonomisi ne kadar büyüyecek?   Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme rakamları önümüzdeki hafta açıklanacak. 2023 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin büyüme rakamları haftaya açıklanacak. Ayın son günü açıklanacak olan büyüme rakamlarına ilişkin beklentiler de ortaya çıkmaya başladı.
22.11.2023 Ekonomi
Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalar! Bakan Bolat: 710 milyon lira ceza kesildi
Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalar! Bakan Bolat: 710 milyon lira ceza kesildi İş dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile istişare toplantısı düzenleyen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Ticaret Bakanlığımız ve bünyesinde yer alan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ile Reklam Kurulu tarafından; perakende marketlerden otomotiv işletmelerine, emlak-gayrimenkul firmalarından hizmet sektörü firmalarına kadar fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve tüketicilere yönelik aldatıcı ve yanıltıcı uygulamalar içindeki yüz binlerce işletmeye yapılan denetimler sonucu idari para cezaları uygulanmıştır. Bu çerçevede 2023 yılında uygulanan idari para cezalarının toplamı 710 milyon TL'ye ulaşmıştır." dedi.
13.11.2023 Ekonomi
Kredi açıklaması! Takipteki kredi oranı düşüyor
Kredi açıklaması! Takipteki kredi oranı düşüyor Bankacılık sektöründe kullandırılan kredilerde, takibe düşme oranının azalması dikkat çekti. 2022’de kredilerin yüzde 2,10’u takibe düşerken, 2023 yılı sonunda bu oranın yüzde 1,6’ya ineceği öngörülüyor.
10.11.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten enflasyonla mücadele vurgusu!
Bakan Şimşek'ten enflasyonla mücadele vurgusu! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, bütçe sunumunda konuşarak, "Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik ve bundan sonra da ezdirmeyeceğiz." dedi.
31.10.2023 Ekonomi
Ekonomide 3 yıllık yol haritası belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKM mesajı
Ekonomide 3 yıllık yol haritası belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKM mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki 3 yılın ekonomi programını içeren Orta Vadeli Plan hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, "Büyüme ve ticaretten fiyat istikrarı ve finansal istikrara, beşeri sermayeden, yeşil ve dijital dönüşüme, afet yönetiminden kamu maliyesi ile iş ve yatırım ortamına yedi temel alanda öncelikli reform adımlarını belirledik. Program döneminde ekonomik büyümeden kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Sıkı para politikasının da desteği ile enflasyonu yeniden tek haneye düşürecek cari işlemler dengesini iyileştireceğiz." dedi.
6.09.2023 Gündem
Sigorta prim desteğinde süre uzatılacak mı? Uzman isim açıkladı: Borçlar yapılandırıldı, istihdam arttı
Sigorta prim desteğinde süre uzatılacak mı? Uzman isim açıkladı: Borçlar yapılandırıldı, istihdam arttı İşçi - işveren milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren sigorta prim desteği dört yıl önce uygulanmaya başladı. Teşvikten borcu olmayan işverenlerin yararlanabilmesi sebebiyle, prim borcu bulunanlar, borcunu yapılandırdı. Hem SGK prim borçlarının ödenmesi hem de ilave istihdam yaratması dolayısıyla işsizlikle mücadeleye katkı sağlayan 7103 sayılı ilave istihdam teşviklerinde süre aralık ayında doldu. İşverenler bu sürenin uzatılmasını beklerken, uzmanlar belirsizliğin işsizliğe yol açabileceği uyarısında bulunuyor.
3.04.2023 Ekonomi
Gülden Türktan kimdir, nereli, kaç yaşında? Forbes listesine giren Gülden Türktan’ın biyografisi…
Gülden Türktan kimdir, nereli, kaç yaşında? Forbes listesine giren Gülden Türktan’ın biyografisi… Forbes ’50 yaş üstü 50 kadın’ listesine Türkiye’den iki ismi aldı. 50 over 50: Europe, Middle East ve Africa’ listesinde yer alan Gülden Türktan merak konusu oldu. Peki, Gülden Türktan kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor, eşi kimdir? Forbes listesine giren Gülden Türktan’ın biyografisi…
24.01.2023 Ekonomi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den flaş EYT açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den flaş EYT açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Kamu çalışanlarını 3600 ek gösterge düzenlemesiyle yaklaşık 6 milyonu kapsayan bir düzenlemeyle onların hayatlarında ve emeklilik süreçlerinde karışılacakları sorunları çözecek bir uygulamayı gündeme getirdik. Biliyorsunuz Emeklilikte yaşı bekleyenlerle ilgili yaptığımız çok yakında bu ay içerisinde meclise sunabileceğimiz bir uygulamamız var. Ekonomide sorunlar var, ekonominin sosyal yansımaları var, sosyal problemlere dönüşü var onları biz teker teker çözerek ilerleyeceğiz" dedi.
19.12.2022 Ekonomi
MHP lideri Bahçeli: 2023'te tarihi bir seçim yapacağız
MHP lideri Bahçeli: 2023'te tarihi bir seçim yapacağız MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net" temalı açık hava toplantıları kapsamında Mersin'de halka hitap etti.
18.12.2022 Gündem
Fed kritik faiz kararını açıkladı!
Fed kritik faiz kararını açıkladı! ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Fed yılın son toplantısında faizi 50 baz puan artırdı. Art arda 7. kez faiz artıran Fed, politika faizini yüzde 4,25-4,50 aralığına çıkardı.
14.12.2022 Ekonomi
Asgari ücrette kim, ne istiyor? İşçi temsilcisi TÜRK-İş’in asgari ücret beklentisi ne? İşveren temsilcisi TİSK ne diyor? DİSK’in asgari ücret önerisi ne?
Asgari ücrette kim, ne istiyor? İşçi temsilcisi TÜRK-İş’in asgari ücret beklentisi ne? İşveren temsilcisi TİSK ne diyor? DİSK’in asgari ücret önerisi ne? Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2023 yılının asgari ücretini belirlemek için ilk toplantısını bugün yapıyor. 2023 yılının asgari ücretini belirlemek için komisyonda işveren kesimi adına TİSK, İşçi kesimi adına da TÜRK-İŞ ve kamuyu temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları masada olacak. Milyonlarca çalışanın gözü toplantıya çevrilirken işveren ve işçi kesiminin asgari ücret ile ilgili beklentileri merak ediliyor. Peki, Asgari ücrette kim, ne istiyor? İşçileri temsil eden TÜRK-İş’in asgari ücret beklentisi ne? İşveren temsilcisi TİSK ne diyor? İşte detaylar…
7.12.2022 Ekonomi
2023 DİSK asgari ücret talebi ne kadar? DİSK asgari ücret talebini açıkladı
2023 DİSK asgari ücret talebi ne kadar? DİSK asgari ücret talebini açıkladı Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 2023 yılına ilişkin asgari ücret talebini 13 bin 200 lira olarak açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesleki eğitimde yılların ihmalini giderdik
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesleki eğitimde yılların ihmalini giderdik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kısa sürede mesleki eğitimde hem yılların ihmalini giderdik hem de çok önemli ivme yakaladık" dedi.
1.12.2022 Siyaset
Bakan Nebati'den flaş enflasyon açıklaması
Bakan Nebati'den flaş enflasyon açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Enflasyonda en yüksek değeri gördük. Bir yandan enflasyonla kararlılıkla mücadele ederken diğer yandan vatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltmek konusunda gerekli tüm adımları attık ve atmaya da devam edeceğiz.” dedi.
25.11.2022 Ekonomi
İngiltere’de başbakanın 28 Ekim’e kadar seçilmesi planlanıyor
İngiltere’de başbakanın 28 Ekim’e kadar seçilmesi planlanıyor Muhafazakar Parti'nin 1922 Komitesi Başkanı Graham Brady yaptığı açıklamada, Muhafazakar Parti’nin yeni lideri ve ülkenin yeni başbakanın 28 Ekim’e kadar seçilmesi gerektiğini ifade etti.
20.10.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Enflasyonun üstesinden geleceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Enflasyonun üstesinden geleceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katılım Finans Strateji Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan "Küresel gelişmelerin ortasıyla bir süredir etkisini hissettiğimiz enflasyon meselesinin üstesinden gelerek inşallah Türkiye Yüzyılını hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.
3.10.2022 Siyaset
ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı
ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı Amerikan merkez bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini 75 baz puan artırarak 3,00-3,25 seviyesine yükseltti.
21.09.2022 Ekonomi
ABD Başkanı Biden'dan, Putin'e yanıt: Kimse Rusya'yı tehdit etmiyor
ABD Başkanı Biden'dan, Putin'e yanıt: Kimse Rusya'yı tehdit etmiyor ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler 77’nci Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Rusya’yı hedef aldı. Biden, Ukrayna’ya desteği yineleyerek, savaşın sona ermesinin önünde sadece Rusya’nın durduğunu belirtti. Rusya'nın Donbas bölgesinde referandum düzenlemesine tepki gösteren Biden, "Kremlin sahte bir referandum düzenliyor" dedi. Putin'e de yanıt veren Biden, "Putin bu eylemi yapmak zorunda kaldığını iddia ediyor ama kimse Rusya'yı tehdit etmedi. Rusya'dan başka da kimse savaşın peşinde koşmadı. 'Ukrayna, Rusya tarafından yaratılmıştır' dedi." ifadelerini kullandı.
21.09.2022 Dünya
Bakan Muş: İhracat yapmayan ilimiz, ihracat yapmadığımız ülke bulunmuyor
Bakan Muş: İhracat yapmayan ilimiz, ihracat yapmadığımız ülke bulunmuyor Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "İhracat, bizim göz bebeğimizdir ve Türkiye ekonomisinde büyümenin lokomotifidir. Bugün ihracat yapmayan ilimiz, ihracat yapmadığımız ülke bulunmuyor" dedi.
11.08.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ekonomik Büyüme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ekonomik büyüme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.