Ekinezya

Ekinezya

Son dakika ekinezya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ekinezya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ekinezya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ekinezya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ekinezya gelişmeleri de dahil olmak üzere 85 ekinezya haberi bulunmuştur. Tüm ekinezya haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı!
Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı! Mevsimsel geçişlere bağlı olarak grip, farenjit, tonsillit ve soğuk algınlığı hastalıkları kapıda! Virüslerden kaynaklı üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla mücadelede bağışıklığı güçlü tutmak ise en önemli silah. Bağışıklığı güçlü tutmanın yolu da sağlıklı beslenmeden geçiyor. Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen de çok yönlü beslenmenin önemine dikkat çekerek su, et, süt, sebze ve meyvenin yeterli ve dengeli tüketilmesinin vücut sağlığını koruduğunu ve güçlendirdiğini söylüyor.
1.10.2023 Magazin
Boğaz ağrısına iyi geliyor, yüz binlerce kişi tüketiyor! Pastil kullandıktan sonra sakın bunu yapmayın
Boğaz ağrısına iyi geliyor, yüz binlerce kişi tüketiyor! Pastil kullandıktan sonra sakın bunu yapmayın Çok sayıda vatandaş, çoğunlukla kışın çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan boğaz ağrısından muzdarip. İlaç kullanan da var kullanmak istemeyen de... Boğaz ağrısı yaşayan kişilerde bu dönemde pastil kullanımı da oldukça yaygınlaşıyor. Ağrıyı yatıştırmak ve semptomları hafifletmek için pastil kullanımı etkili oluyor. Peki her pastil aynı etkiyi gösterir mi? İçeriğinde hangi maddeler olan pastiller daha etkili? İşte kış ayına girdiğimiz şu aylarda uzman isimden size yardımcı olacak detaylı pastil rehberi…
27.11.2022 Sağlık
Bağışıklığı güçlendiriyor, bakterileri öldürüyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal savaşçı
Bağışıklığı güçlendiriyor, bakterileri öldürüyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal savaşçı Daha önce yararlarını hiç duymadığınız, hastalıklara karşı etkisi azımsanamayacak kadar güçlü besinler bulunuyor. Kış aylarında bunları tüketerek hastalıklardan ilaçla değil doğal yollarla korunmanız mümkün. Grip ve soğuk algınlığına karşı savaşıyor, bağışıklığı güçlendirip bakterileri öldürüyor. Aynı zamanda doğrudan antiviral etkiye sahip olup doğal ağrı kesici görevi görüyor. Detaylarıyla uzman isim tek tek açıkladı…
23.10.2022 Sağlık
E harfi ile bitki isimleri - E ile başlayan bitkiler...
E harfi ile bitki isimleri - E ile başlayan bitkiler... Sizler için herkes tarafından bilinen ve halk arasında da yaygın olarak kullanılan aynı zamanda E harfi ile başlayan bitki isimlerini derledik.
25.05.2022 Gündem
Hastalıklar arttı, vatandaşlar şifayı orada aradı
Hastalıklar arttı, vatandaşlar şifayı orada aradı Gribal enfeksiyonların artmasıyla vatandaşlar aktarlara koşarken bitki çaylarında satış patlaması yaşandı.
31.12.2021 Sağlık
Aşırı bitki çayı içenlere kritik uyarı!
Aşırı bitki çayı içenlere kritik uyarı! Bitki çaylarının hazımsızlık, uykusuzluk, kabızlığın yanı sıra soğuk algınlığına da iyi geldiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Uzm. Dyt. Özlem Araz, “Önerilen miktarlarda kullanıldığında fayda sağlayan bitki çayları, yüksek miktarlarda ve çok uzun süreli kullanıldığında böbreklerde tahrişe, vücutta elektrolit dengesinin bozulmasına yol açabilir” uyarısında bulundu.
28.12.2021 Sağlık
Kışın bağışıklığı güçlendirmenin şifresi: Omega-3
Kışın bağışıklığı güçlendirmenin şifresi: Omega-3 Omega-3 yağ asidinin özellikle kalp damar hastalıklarından korunmada çok önemli rol oynadığını belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Derya Arğun, “Omega-3, hücre zarının yapısının temel bileşeni olduğu için hücreleri korur, iyileştirir ve hücre devamlılığını sağlar. Bağışıklık sisteminin desteklenmesinde rol alır. Haftada 2-3 gün balık ve her gün 2-3 adet ceviz tüketmek, Omega-3 yağ asidinin yeterli alımını sağlamaktadır” diye konuştu.
1.11.2021 Sağlık
Güçlü bir bağışıklık için günde 5 porsiyon tüketin!
Güçlü bir bağışıklık için günde 5 porsiyon tüketin! Havaların soğumaya başlaması, dışarıda geçirilen vaktin azalması, yürüyüş gibi fiziksel aktivitelerin azalmasıyla kışın kilo almaya elverişli bir ortamın oluştuğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Gözde Yapıcı, “Kışın bağışıklığı artırmak için meyve ve sebzeleri ölçülü tüketmek önemlidir. Dünya Sağlık Örgütü günde 5 porsiyon sebze ve meyve tüketilmesini önermektedir” dedi.
27.10.2021 Sağlık
Paraya para demiyorlar! Devlet desteği de var, 162 bin TL kazanç...
Paraya para demiyorlar! Devlet desteği de var, 162 bin TL kazanç... Bunu yapanlar köşeyi dönüyor. 1 yılda kendini amorti ediyor. Devlet desteği de bulunuyor. Yatırım bedeli düşük ama kazancı ise yüksek. Tarım ürünleri son dönemde yetiştiricilerin gözdesi oldu. Ekinezyadan, oğul otuna (melisa), naneden kekiğe kadar aslında günlük hayatınızda çok fazla tükettiğiniz bitkileri, kendiniz de yetiştirerek büyük paralar kazanabilirsiniz.
13.10.2021 Ekonomi
Konteynerde dikey tarımla bitki verimi 10'a katlandı
Konteynerde dikey tarımla bitki verimi 10'a katlandı Gebze Teknik Üniversitesinde (GTÜ) dikey tarım yöntemiyle toprak ve gün ışığına ihtiyaç duyulmadan 20 çeşit bitkinin bir arada yetişmesi sağlanarak birim alanda 10 kat daha fazla verim elde edildi.
11.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Kullanımı arttı, yan etki uyarısı geldi! İlaçlarla etkileşime girebilir
Kullanımı arttı, yan etki uyarısı geldi! İlaçlarla etkileşime girebilir Diyetisyen Derya Zünbülcan, bitki çaylarının bilinçsiz tüketildiğinde tehlikeli olabileceğini, özellikle ilaçlarla etkileşime girebileceği için dikkatli olunması gerektiğini belirtip, uyarılarda bulundu. Bergama ilçesinde, doğadan şifalı bitkiler toplayıp, satışını yapan İbrahim Özsöz de her bitkinin bir toplama zamanı olduğunu, buna dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
2.03.2021 Yaşam
Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek 10 etkili formül!
Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek 10 etkili formül! Vücudun hastalıklara karşı savunma hattı olan bağışıklık sistemini güçlendirmek, virüslere karşı koyabilmek için şart. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için yapılması gerekenleri açıklayan Prof. Dr. Birol Saygı, “Sağlıklı yaşam tarzını seçmek; bağışıklık sisteminizi güçlü ve sağlıklı tutmak için atabileceğiniz en iyi adımdır. Uyku düzeninden beslenmeye, egzersiz yapılmasından sigara kullanmamaya kadar birçok adımı atarak bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Covid-19’a yakalanmamak için tek başına gıda takviyesi kullanmak yetmez” dedi. İşte Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek 10 etkili formül!
3.02.2021 Sağlık
Aktarlarda pandemi ve kış yoğunluğu
Aktarlarda pandemi ve kış yoğunluğu Muş'ta, koronavirüs salgını ve kış mevsimi nedeniyle halkın, bitkisel ürünler ile aktarlara olan ilgisi sürüyor. Tarihlerinin en yoğun günlerini geçirdiklerini belirten aktarlar, ürün talebine zor yetiştiklerini söyledi.
16.01.2021 Sağlık
Sıcaklık farkının vücuda zararına ekinezya çaylı çözüm
Sıcaklık farkının vücuda zararına ekinezya çaylı çözüm İklim değişikliklerinden kaynaklı hava sıcaklığı farkının gündüz ve gece saatlerindeki değişiminin vücuda olumsuz etkisine karşı ekinezya çayı geleneksel tıp yöntemi yıllardır tercih ediliyor.
2.01.2021 Sağlık
Soğuk algınlığında sıvı tüketimi önemli
Soğuk algınlığında sıvı tüketimi önemli Soğuk algınlığının, sağlıksız beslenen ve aktif yaşamayan, spor yapmayan, güneşe çıkmayan bireylerde daha kolay ortaya çıkabileceğine dikkat çeken Dahiliye Uzm. Dr. Ufuk Özışık, "Soğuk algınlığına, dinlenme, bol sıvı tüketimi, taze sebze ve meyvelerin tüketilmesi gibi basit önlemler iyi gelir" dedi.
26.12.2020 Sağlık
Uzmanından Kovid-19 ile mücadelede ‘doğru beslenme’ uyarısı
Uzmanından Kovid-19 ile mücadelede ‘doğru beslenme’ uyarısı Beslenme ve Diyet Uzmanı, Dyt. Havva Kılınç, sağlıklı ve dengeli beslenmenin fiziksel aktivite ve düzenli uyku ile bağışıklık sistemini güçlendirdiğini hatırlatarak, “Doğru beslenme bağışıklığı desteklemesi açısından hem Kovid-19’dan korunmada hem de salgına yakalanan hastaların iyileşme sürecinde etkin rol oynamaktadır” dedi.
11.12.2020 Sağlık
Bağışıklığı güçlendiren bitki çaylarının kullanımında doktor tavsiyesi uyarısı
Bağışıklığı güçlendiren bitki çaylarının kullanımında doktor tavsiyesi uyarısı Havaların soğumasıyla soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi üst solunum yolu hastalıklarının görülme sıklığının arttığı, bu çerçevede, bitkisel çaylarla bağışıklık sisteminin desteklenebileceği hatırlatıldı.
11.11.2020 Sağlık
Yöntem yanlış ise sağlığı zararı var
Yöntem yanlış ise sağlığı zararı var Bitki çayları ve baharatların doğru yöntemlerle hasat edilmemesi halinde doğada 6 bine yakın çeşidi bulunan zehirli otların, insanların sofralarına kadar gelebileceği uyarısında bulunan Genetik Mühendisi Prof. Dr. Metin Turan, “Zehirli otların bünyesinde ‘alkaloit’ dediğimiz insanlar için tehlikeli toksinler bulunuyor. İnsan sağlığını tehdit ediyorlar, kanserden tutunda da karaciğer hasarı, böbrek yetmezliği, kalp damar hastalıklarına kadar birçok hastalığa neden oluyorlar” dedi.
5.10.2020 Sağlık
"Sahurda hamur işlerinden uzak durun"
"Sahurda hamur işlerinden uzak durun" Corona virüs başta olmak üzere enfeksiyonların arttığı son günlerde bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemi bir kez daha gündeme geldi. Corona virüs ile aynı zamana denk gelen Ramazan ayı sürecinde bağışıklık sisteminin önemine dikkat çeken uzmanlar; hastalık için korunma önlemlerine dikkat edilmesinin yanı sıra bağışıklık sisteminin de güçlendirilmesinin önemini vurguluyorlar.
27.04.2020 Sağlık
'Gribe bağlı zatürrede artış var'
'Gribe bağlı zatürrede artış var' Tekirdağ'da Namık Kemal Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nejat Altıntaş, "Çin'den dünyaya yayılan koronovirüsüne bağlı Türkiye'de vaka yok ancak zatürrede artış var" dedi.
24.01.2020 Sağlık
Boğaz tahrişine karşı limonlu su, karanfil ve ekinezya çayı
Boğaz tahrişine karşı limonlu su, karanfil ve ekinezya çayı Özel bir hastanenin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Uzm. Dr. Günay, limonlu su, ada çayı, yeşil çay, karanfil çayı ve ekinezya çayının boğazdaki tahrişin geçmesine yardımcı olacağını belirtti.
11.12.2019 Sağlık
Geçmeyen grip için ne yapmalı?
Geçmeyen grip için ne yapmalı? Son günlerde birçok kişi grip şikayetiyle hastanelere başvuruyor. Uzmanlar özellikle serum tedavisi dışında bazı vitaminlerin grip belirtilerini ortadan kaldırmada daha etkili olduğunu vurguluyor.
6.11.2019 Sağlık
Hastanelere başvuranlar var; bu uyarılara dikkat!
Hastanelere başvuranlar var; bu uyarılara dikkat! İstanbul'da özellikle son zamanlarda çok sayıda kişi uzun süren gripten şikayetçi...
6.11.2019 Sağlık
Bitki çaylarından şifa yerine zarar görmeyin
Bitki çaylarından şifa yerine zarar görmeyin Fitoterapi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koran “Bitkisel çaylar şifalı olduğu kadar zararlı da olabilir. Örneğin adaçayının fazlası çarpıntı ve krampa yol açabilirken, papatya çayının da fazla tüketilmesi alerjik reaksiyonlara neden olabilir” dedi.
20.10.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Ekinezya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ekinezya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.