Einstein

Einstein

Son dakika Einstein haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Einstein ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Einstein haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Einstein

haberleri sayfasında son dakika yaşanan einstein gelişmeleri de dahil olmak üzere 328 einstein haberi bulunmuştur. Tüm einstein haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türk bilim insanın büyük başarısı! Einstein Nobel ödülü aldı, Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu ispatladı
Türk bilim insanın büyük başarısı! Einstein Nobel ödülü aldı, Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu ispatladı Fırat Üniversitesi (FÜ) Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, Albert Einstein'ın 119 yıl önce ortaya koyduğu ışığın doğasıyla ilgili 'foton teorisi'ni ispatlamak adına nanoteknoloji sistem geliştirdi. Prof. Dr. Yakuphanoğlu, geliştirdiği sistemle Einstein’ın ışığın hem parçacık hem de dalga davranışı gösterdiğine dair teorisini gözle görülür şekilde ispatladı.
28.01.2024 Gündem
'Zekası Einstein’dan bile yüksek' demişti: Semiramis Pekkan, oğluyla buluştu
'Zekası Einstein’dan bile yüksek' demişti: Semiramis Pekkan, oğluyla buluştu Süperstar Ajda Pekkan'ın bir dönem oyunculuk yapan kardeşi Semiramis Pekkan, son paylaşımıyla gündeme geldi. Pekkan, daha önce yaptığı açıklamada "Zekası Einstein'dan bile yüksek çıktı" dediği oğlu Zoran Lalvani'yi paylaştı.
24.08.2023 Magazin
IQ'su Einstein ve Hawking'ten daha yüksek çıktı hayalini duyanlar şaşkına döndü...
IQ'su Einstein ve Hawking'ten daha yüksek çıktı hayalini duyanlar şaşkına döndü... 11 yaşındaki çocuğun IQ'su Albert Einstein ve Stephen Hawking'ten daha yüksek çıktı. Üç yaşında otizm teşhisi konulan dahi çocuk, beş yaşında ilkokulu, bir yıl sonra da ortaokul ve liseyi bitirdi. Şimdi master yapan küçük kız duyanları şaşkına çeviren hayalini açıkladı.
8.05.2023 Dünya
Pele kimdir, kaç yaşında? Pele’nin kaç golü var, hangi takımlarda oynadı? Pele’nin hastalığı ne?
Pele kimdir, kaç yaşında? Pele’nin kaç golü var, hangi takımlarda oynadı? Pele’nin hastalığı ne? "Siyah İnci", "Futbolun Kralı", "Kral Pele" lakaplarıyla tanınan Brezilyalı efsane futbolcu Pele’nin sağlık durumunun ağırlaştığı, kanserinin ilerlediği duyuruldu. Futbolun efsanesi Pele ile ilgili gelişmeler yakından takip edilirken futbol geçmişi ile ilgili detaylar da araştırılıyor. Peki, Pele kimdir, kaç yaşında? Pele’nin kaç golü var? Pele hangi takımlarda oynadı? Pele’nin hastalığı ne? İşte Pele’nin son hali ve hakkında merak edilenler…
22.12.2022 Şampiy10
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajları ve anlamlı duygusal resimli sözler! Dünya İnsan Hakları günü nedir? İşte Tarihi ve Dünya İnsan Hakları günü mesajları
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü mesajları ve anlamlı duygusal resimli sözler! Dünya İnsan Hakları günü nedir? İşte Tarihi ve Dünya İnsan Hakları günü mesajları Dünya İnsan Hakları Günü mesajları ve sözleri günün anlam önemine binaen araştırılıyor. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanıyor. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabulünün 74. Yılı tüm dünyada insan hakları günü olarak kutlanıyor. Peki, Dünya İnsan Hakları günü nedir, neden kutlanıyor, ne zaman ortaya çıktı? İşte Dünya İnsan Hakları Günü hakkında merak edilenler ve 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü sözleri ile resimli kutlama mesajları
10.12.2022 Gündem
Dünya erkekler günü ne zaman, neden kutlanıyor? 19 Kasım Dünya Erkekler Günü sözleri ve Dünya Erkekler Günü mesajları!
Dünya erkekler günü ne zaman, neden kutlanıyor? 19 Kasım Dünya Erkekler Günü sözleri ve Dünya Erkekler Günü mesajları! 19 Kasım Dünya Erkekler Günü nedir, ne zaman ve neden kutlanıyor? Dünya Erkekler Günü, Birleşmiş Milletlerin de desteklediği bir gündür. 2016 yılında pek çok ülke tarafından kabul edilen Dünya Erkekler Günü, 19 Kasım tarihinde kutlanmaktadır. İşte 19 Kasım Dünya Erkekler Günü sözleri ve Dünya Erkekler Günü mesajları...
19.11.2022 Gündem
Dünya bu çocuğu konuşuyor! 12 yaşında doktor olmaya hazırlanıyor
Dünya bu çocuğu konuşuyor! 12 yaşında doktor olmaya hazırlanıyor Belçika'da 12 yaşındaki Laurent Simons, üstün zekalı olduğu için eğitim hayatında hızla yükselerek yüksek lisansını da başarıyla tamamladı. Yaşıtları ilkokulda olan "Küçük Einstein" lakaplı Simons, Almanya'da doktora yapmaya hazırlanıyor.
4.11.2022 Dünya
11 Ekim ne günü, 11 Ekim tarihte dünyada ne oldu? 11 Ekim tarihinde kim doğdu, kim öldü? İşte, 9 Ekim'de yaşananlar…
11 Ekim ne günü, 11 Ekim tarihte dünyada ne oldu? 11 Ekim tarihinde kim doğdu, kim öldü? İşte, 9 Ekim'de yaşananlar… Tarihte bugün yaşanmış yeni doğumlar, yaşanan vefatlar ve meydana gelen önemli olayları haberimizde kronolojik olarak sıraladık. Peki, 11 Ekim tarihinde ne oldu, kim doğdu, kim öldü, hangi önemli olaylar oldu? 11 Ekim ne günü? İşte, 11 Ekim'de yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar…
11.10.2022 Gündem
'İnsanlığın sonunu getirecek' deyip büyük tehlikeyi açıkladı! Toplu ölümler...
'İnsanlığın sonunu getirecek' deyip büyük tehlikeyi açıkladı! Toplu ölümler... Arıların, ekosistem açısından son derece önemli olduğunu söyleyen Tıbbi Farmakoloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Yıllar, “Arılar ortadan kalkmaya başlarsa hem beslenme açısından hayati tehdidimiz olacak hem de balı, arı sütünü ve propolisi kaybedeceğiz. Eğer tedbir almazsak ana besin zinciri bozulabilir. Böylelikle besin bulmakta çok büyük güçlük çekeceğiz” dedi.
1.07.2022 Yaşam
20 Mayıs Çocuk Gelişimciler günü mesajları ve sözleri! Çocuk Gelişimciler Günü nedir?
20 Mayıs Çocuk Gelişimciler günü mesajları ve sözleri! Çocuk Gelişimciler Günü nedir? Çocuk Gelişimciler Günü sözleri ve sözleri için araştırmalar yoğunlaştı. Ebeveyni bilinçlendirme, çocuğu bilgilendirme ve destekleme konusunda bireyleri eğiten, doğum ve ergenlik dönemini kapsayan bir süreç olarak günümüz dünyasında oldukça kıymetli bir konumdadır. Biz de günün anlam ve önemine istinaden 20 Mayıs Çocuk Gelişimciler günü mesajları ve sözleri derledik.
20.05.2022 Gündem
En zeki burç hangisidir? İşte en zeki burçlar sıralaması!
En zeki burç hangisidir? İşte en zeki burçlar sıralaması! Dünyanın en zeki insanlarının birçok ortak özelliği vardır. Doğuştan zekidirler, kolayca fikir üretebilirler ve genellikle onları başarıya götüren güçlü bir iş ahlakına sahiptirler . Bu nitelikler, yeni icatlar yaratmalarına, işitsel veya görsel şaheserler yazmalarına veya dünyayı değiştiren şirketler kurmalarına yardımcı olabilir. Ama neden bazı insanların diğerlerinden daha zeki olduğunu hiç merak ettiniz mi? Astrolojinin bununla bir ilgisi olabilir. Peki, En zeki burç hangisidir? En zeki burçlar sıralaması…
25.04.2022 Astroloji
Eylem Altunkaynak kimdir, kaç yaşında nereli? Eylem Altunkaynak’ın eşi ve çocukları var mı, kim?
Eylem Altunkaynak kimdir, kaç yaşında nereli? Eylem Altunkaynak’ın eşi ve çocukları var mı, kim? Lüks aracı ile gittiği lüks restoranlarda 'Miraç hakikatiyle bilinçaltı temizliği', 'Kuantum eğitimi', 'Beden şifası' gibi çeşitli konularda eğitimler veren eğitmenin görüntüleri Twitter'da en çok konuşulanlar arasına girdi. Ayetlerle kuantum, bilinçaltı gibi konularda kadınlara seminer veren Eylem Amine Altunkaynak’ın görüntüleri sosyal medyada gündem olunca Eylem Altunkaynak, eşi ve çocukları hakkında yapılan araştırmalar arttı. Peki, Eylem Altunkaynak kimdir? Eylem Altunkaynak’ın eşi kimdir, çocukları var mı?
11.04.2022 Gündem
Stephen Hawking'in 80. doğum günü! Stephen Hawking kimdir?
Stephen Hawking'in 80. doğum günü! Stephen Hawking kimdir? Stephen Hawking Google'a Doodle oldu! Dünyaca ünlü fizikçi, Stephen Hawking'in 80. doğum günü Google'in tasarımıyla kutlanıyor. Yaşamı boyunca fikirleri, kitapları ve hastalığı ile çokça konuşulan Stephen Hawking, Einstein'dan bu yanan dünyaya gelen en parlak teorik fizikçi olarak kabul ediliyor. Peki, Stephen Hawking kimdir? Stephen Hawking hastalığı ne, neden öldü? İşte Stephen Hawking kitapları!
8.01.2022 Gündem
2021 Nobel Fizik Ödülü'nü Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann ve Giorgio  Parisi kazandı
2021 Nobel Fizik Ödülü'nü Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann ve Giorgio Parisi kazandı 2021 Nobel Fizik Ödülü'nü, üç bilim insanı Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann ve Giorgio Parisi kazandı.
5.10.2021 Dünya
Yaşar Eryılmaz hayatını kaybetti
Yaşar Eryılmaz hayatını kaybetti Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Yaşar Eryılmaz (77), Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eryılmaz için başsağlığı mesajı yayımladı.
9.08.2021 Gündem
Arılar olmazsa ne olur, arılar yok olursa ne olur? Arılar neden önemli?
Arılar olmazsa ne olur, arılar yok olursa ne olur? Arılar neden önemli? Arılar olmasaydı ne olurdu? Dünya çam balı üretiminin yüzde 95’ini karşılayan Türkiye’de çıkan yangınlar üretimin büyük kısmını sekteye uğrattı. Arıcılar arılarını ve kovanlarını kurtarmaya çalışırken, arıların önemi bir kez daha gündeme geldi. Peki, Arılar olmazsa ne olur, arılar yok olursa ne olur? Arılar neden önemli?
6.08.2021 Gündem
NASA uzayda serbestçe hareket eden gizemli gezegenler tespit etti
NASA uzayda serbestçe hareket eden gizemli gezegenler tespit etti Bilim insanları, herhangi bir yıldıza bağlı olmadan uzayın derinliklerinde dolaşan bir dizi gizemli "serbestçe süzülen" gezegene dair kanıtlar elde etti.
10.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Einstein’ın E=mc² formülünü içeren  mektubu 1,2 milyon dolara satıldı
Einstein’ın E=mc² formülünü içeren mektubu 1,2 milyon dolara satıldı Einstein’ın dünyanın en ünlü denklemi olan E=mc² formülünü içeren mektubunun, beklenenden 3 katı daha yüksek bir fiyata satıldığı belirtildi.
22.05.2021 Kültür Sanat
Einstein'ın el yazısı mektubu 1,2 milyon dolara satıldı
Einstein'ın el yazısı mektubu 1,2 milyon dolara satıldı ABD’de, bilim insanı Albert Einstein’ın el yazısıyla kaleme aldığı bir mektup 1,2 milyon dolara satıldı.
22.05.2021 Dünya
6 milyon öğrenci açıköğretimde okuyor! Bakanlık rakamları açıkladı
6 milyon öğrenci açıköğretimde okuyor! Bakanlık rakamları açıkladı Ortaokul ve liselerde 1.5 milyon, üniversitelerde 4.2 milyon olmak üzere açıköğretim kurumlarında 5.7 milyon öğrenci okuyor. Bu sayı İzmir ve Ankara’nın nüfusundan fazla...
30.03.2021 Eğitim
Ve gizli bilgi ortaya çıktı! Askerler uzaylılara karşı...
Ve gizli bilgi ortaya çıktı! Askerler uzaylılara karşı... İngiliz Daily Star gazetesinin haberine göre; Special Air Service'a (SAS) bağlı 20 kişilik bir ekip, "alternatif tehditlere" karşı eğitim alıyor. Elit askerler, aralarında uzaylıların da bulunduğu muhtelif potansiyel tehditlere yönelik, ölümcül olmayan silahları kullanmak üzere eğitiliyor.
10.01.2021 Dünya
Bilim insanları açıklamakta zorlanıyor! Sıra dışı görüntü
Bilim insanları açıklamakta zorlanıyor! Sıra dışı görüntü Hubble Uzay Teleskobu, "evrende bilinen en bütün ve en büyük Einstein halkalarından birini" görüntüledi.
19.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Hubble Uzay Teleskobu, devasa Einstein halkasını görüntüledi
Hubble Uzay Teleskobu, devasa Einstein halkasını görüntüledi Hubble Uzay Teleskobu, "evrende bilinen e n bütün ve en büyük Einstein halkalarından birini" görüntüledi.
19.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Dünya İnsan Hakları günü nedir? Dünya İnsan Hakları günü sözleri ve kutlama mesajları…
Dünya İnsan Hakları günü nedir? Dünya İnsan Hakları günü sözleri ve kutlama mesajları… İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık, 1948'den beri Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanıyor. İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık 1948’de ne olduğu bugünün ortaya çıkışının detayları merak ediliyor. Dünya insan hakları günü nedir? Dünya İnsan Hakları günü tarihi, sözleri ve kutlama mesajları…
10.12.2020 Gündem
“Disleksili bireylerin yüzde 80’i normal veya üstün zekalı”
“Disleksili bireylerin yüzde 80’i normal veya üstün zekalı” Uluslararası Disleksi Derneği’nin verilerine göre, dünya çapında 700 milyon disleksili birey bulunuyor. Bilinenin aksine disleksinin bir zeka geriliği olmadığını söyleyen Türkiye Disleksi Vakfı Başkanı Elif Yavuz “Yüzde 80’inin üstün zekalı olduğu bu kişiler, doğru yönlendirildiğinde toplumda iz bırakan bireyler oluyorlar” dedi.
3.11.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Einstein ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki einstein haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.