Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Pele kimdir, kaç yaşında? Pele’nin kaç golü var, hangi takımlarda oynadı? Pele’nin hastalığı ne?

Pele kimdir, kaç yaşında? Pele’nin kaç golü var, hangi takımlarda oynadı? Pele’nin hastalığı ne?

"Siyah İnci", "Futbolun Kralı", "Kral Pele" lakaplarıyla tanınan Brezilyalı efsane futbolcu Pele’nin sağlık durumunun ağırlaştığı, kanserinin ilerlediği duyuruldu. Futbolun efsanesi Pele ile ilgili gelişmeler yakından takip edilirken futbol geçmişi ile ilgili detaylar da araştırılıyor. Peki, Pele kimdir, kaç yaşında? Pele’nin kaç golü var? Pele hangi takımlarda oynadı? Pele’nin hastalığı ne? İşte Pele’nin son hali ve hakkında merak edilenler…

Pele kimdir, kaç yaşında? Pele’nin kaç golü var, hangi takımlarda oynadı? Pele’nin hastalığı ne?

Futbol efsanesi Pele’den kötü haber geldi. Siyah İnci lakabıyla tanından efsane futbolcu Pele’nin durumunun ağırlaştığı, kanserinin ilerlediği belirtildi. Açıklamayı tedavi gördüğü hastane ve kızı Kely Nascimento yaptı. Brezilyalı efsane futbolcu Pele ile ilgili son gelişmeler yakından takip edilirken futbolseverler de Pele’nin futbol geçmişi, başarıları ve kariyerindeki dönüm noktalarını araştırıyor.

PELE’NİN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Sao Paulo'da bulunan The Hospital Israelita Albert Einstein Hastanesi'nden yapılan açıklamada, Pele’nin kanser hastalığının ilerleme gösterdiğini, böbrek ve kalp bozuklukları nedeniyle daha fazla bakıma ihtiyaç duyduğu ifade edildi. Pele'nin kızı Kely Nascimento ise sosyal medyada yaptığı paylaşımda babasının Noel’i hastanede geçireceğini aktardı.

PELE’NİN HASTALIĞI NE?

Gelmiş geçmiş en iyi futbolcular arasında gösterilen 82 yaşındaki Pele, geçtiğimiz yıl kalın bağırsağından tümör operasyonu geçirmiş ve üç hafta önce rahatsızlanması üzerine hastaneye yatırılmıştı.

Haberin Devamı

PELE KİMDİR, NE ZAMAN DOĞDU, KAÇ YAŞINDA?

Tarihin en iyi futbolcuları arasında gösterilen Pele, tam adıyla Edson Arantes do Nascimento, Tres Coraçoes kentinde 23 Ekim 1940'ta dünyaya geldi.

PELE HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Futbola Bauru Atletic takımında başlayan Pele, 1955’te geçtiği Santos Kulübü’nde 1956’da A takımına alındı. İlk Dünya Şampiyonluğu’nun 1958’de tattı. Yedekler arasında İsveç’e götürülen Pele oyuna girdiği zamanlarda başarılı futboluyla dikkatleri üzerine çekti ve Milli Takımın ilk onbirinde yer alarak kupayı kaldıranlar arasına girdi.

1962 Dünya Kupası onun için kötü bir dönemdi. Pele sakat olduğu için bu milli takıma çağrılmadı.

Futbol’un taçsız kralı olarak adlandırılan Pele, 1970 dünya kupasında hem olgun bir futbolcu hem de dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu olduğu gösterdi ve Brezilya bu dünya kupasından da şampiyonlukla çıkarak 3 kez kupayı evine götürdü.

Her an her şeyi yapabilecek teknikte bir oyuncu olması, rakiplerin korkulu rüyası haline getirdi onu fakat o bununla şımarmak yerine kendisini daha da geliştirmeye çalıştı.

Haberin Devamı

1974 yılına kadar oynadığı Santos takımında tam 1284 gol attı. 1975’te, 4 milyon dolar karşılığında ABD’nin Cosmos Takımı’na transfer oldu.

PELE’NİN KAÇ GOLÜ VAR?

Siyah İnci", "Futbolun Kralı", "Kral Pele" gibi lakaplar takılan efsane futbolcu, bin 363 maçlık kariyerine bin 281 gol sığdırarak bin gol barajını aşan nadir oyunculardan oldu.

Brezilya Milli Takımı ile 1957-1971 yıllarında 92 kez sahaya çıkan ve 77 gol kaydeden Pele, ülkesinin en golcü futbolcusu olmayı başardı. Pele, Brezilya Milli Takımı ile kariyerine 3 Dünya Kupası zaferi sığdırdı.

Pele'ye FIFA, Uluslararası Olimpiyat Komitesi, UNICEF ve TIME dergisi tarafından yüzyılın futbolcusu ve atleti unvanları verildi.

Öyle ki efsane futbolcunun heykeli, Brezilyalılar için futbolun doğduğu yer Maracana Stadı'nın önüne dikildi.

PELE’NİN EŞİ VE ÇOCUKLARI KİM?

Marcia Aoki (e. 2016)

Assíria Nascimento (e. 1994–2008)

Rosemeri dos Reis Cholbi (e. 1966–1982)

Çocuklar

Edson Cholbi Nascimento

Haberin Devamı

Kelly Cristina Nascimento

Jennifer Nascimento

Joshua Nascimento

Celeste Nascimento

Sandra Regina Arantes do Nascimento

Flávia Christina Kurtz Nascimento